mellan vakna & somna

Att sova

Kategori:

Söndag och sovmorgon. Till 04.22. ;) Den lille runde har tydligen ett närhetsbehov just nu. Han somnar om så gott när han får ligga på mig i soffan. Jag får sova gott någon annan gång helt enkelt. 

Jag ska inte klaga alltför mycket. Vi delar nämligen alltid på helgen. Så igår fick jag sovmorgon på riktigt, tio ostörda timmar sov jag. Vi har ju en säng där uppe också, väldigt bra när någon av oss känner ett behov av att sova ostört en natt och ladda lite. :)

Tänk att sömn är en så stor grej. I perioder kan det bli det enda man fokuserar på. Inte så givande. Så nu tänker jag ställa in mig på att vi just nu är i en närhetsfas som innebär okristligt tidiga mornar. Allt annat får bli en positiv överraskning istället. :)

Lotteriet

Kategori:

Ena dagen sover han hur bra som helst. Nästa dag vaknar han 04 och vill ha mat. Gäsp. Den här lille gossen är verkligen svår att hitta rutiner till. Han kör mer på överraskningstaktiken när det kommer till sömnen. 

Men efter morgonens 04-suprise somnade vi om på soffan. Och vaknade när det börjat ljusna = väldigt nära försovning. Häpp häpp, välling i magen för Agnes och så iväg. Idag var de hela tre barn på plats, fyra personal och två i köket. Den personaltätheten är svår att konkurrera med ;)

Snöfritt

Kategori:

Vips. Snöfritt.
Vårt tjocka snötäcke försvann i ett nafs när det blev en hel massa plusgrader. Vi hann busa lite i snön här hemma i helgen, nu är det mest bara någon livsfarlig isfläck kvar. 


Sjukdomstiderna är verkligen här nu, idag var de ynka fyra barn på förskolan. Vi har dock, peppar peppar, klarat oss än så länge. Lillebror hostar och rosslar lite, men det har han ju gjort i en evighet nu. Agnes hostar lite när hon ska sova, men inget annars så då räknar jag henne som frisk. :)

Igår, efter en mysig lugn hemmadag, slog häppe nåt slags sovrekord. Han somnade vid sju, åt tre timmar senare och sov sen till strax efter sex imorse. Himla fint även om det högst troligt var en engångsföreteelse. :) Vi har ökat mängden mat vid varje tillfälle, totalt sett per dag blir det ungefär samma, men lillebror är väldigt mycket mer nöjd med det här upplägget just nu.


Agnes är jätteduktig med potträningen här hemma. Att gå på pottan nån annanstans är dock lite svårt än så länge. Men jag försöker peppa henne att även pottan på Stubben funkar lika bra som den vi har ;) Snart så. I övrigt är det just nu bad i baljan, utklädnad och lek med dockor som är mest poppis. Just badet är lite av en skräll faktiskt, men väldigt kul.


Agnes

Kategori:

Ett litet firande av namnsdagen fick det bli idag. En pippiklänning till till samlingen och så det bästa, enligt Agnes, chokladboll till mellis. :) Det behövs inte mycket för att göra den lilla bönan nöjd. :)Samma böna ville sen ikväll ligga nära nära när det var sovdags. Och så somnade hon med sin näsa mot min och den lilla armen om min nacke. Svårslaget underbart mysigt. 

I övrigt är det svinkallt och lillebror är söt. ;)Vita vackra vintervärld

Kategori:

Igår vräkte snön ner här hela dagen. Framåt eftermiddagen tog vi oss en tur ut för att skotta lite och bygga en mini-snögubbe. Och tappa vantarna 72 gånger. ;) Idag ska jag baske mig köpa nya vantar till bönan, som är lätta att ta på och som stannar kvar på handen. Känns som att jag kan behöva ett lycka till här. :)

Vägen är oplogad och vacker. Vår Allan i dalen som brukar ploga hade trubbel med sin maskin, men det gick bra att ta sig fram ändå faktiskt. Och hade det inte varit för att det blir ruskigt slirigt sen när det smälter och fryser så hade jag nog hellre behållt det såhär. :)Ny vecka, nya tag

Kategori:

Och nya möjligheter. :)
Helgen susade som vanligt förbi. Det blev mest familjehäng och projekt utrensning har inletts här hemma. Det har varit riktigt riktigt kallt, men också väldigt gnistrande vackert.

Idag blev det en hemmadag för Agnes då det var lite manfall bland personalen på förskolan. Tror bestämt att influensan verkligen är här nu. Bara att hålla tummarna att vi klarar oss på något overkligt vis. ;)

När vi ändå var och handlade passade vi på att fylla på lagret med trosor. Nu har nämligen potträningen fått fart på riktigt. Agnes är jätteduktig, säger till i tid och vi hinner nästan alltid. I fredags provade vi att åka till stan utan blöja. Det blev en liten olycka inne på smyckesaffären, men det var inte så konstigt med tanke på att det var lite för läskigt att försöka kissa på en toa istället för potta. :) Men annars är det bara blöja på när hon sover just nu, väldigt skönt! 

Och så lite bilder från de senaste dagarna Nu är glada julen slut

Kategori:

Här har julen städats ut idag och Agnes hjälpte mig att packa ner alla tomtarna, helt med på att de nu ska sova gott till nästa jul. Lite tomt och konstigt blev det allt, som alltid, men ganska skönt också. Behöver dessutom shoppa en ny lampa nu när jag vant mig vid en fönsterlampa i sovrummet. Ett kärt besvär. ;)

Idag har vi också äntligen gjort ett stort framsteg i potträningen. En olycka först, men nästa gång sa hon till i tid och vi hann till pottan för kissleverans. :) Agnes är ju av den bestämda sorten så det gäller att passa på när hon själv är sugen på att prova. Att dockan kunde sitta bredvid på sin potta kan nog allt ha hjälpt till. En docka gjorde också att lilla fröken som hatar att bada tog sig ett sittande dopp i baljan utan minsta gnäll. Vilken dag! :)

Igår hade vi också en jättehärlig dag när vi tog en tur i snön. Pulkaåkning och korvgrillning med vänner. Riktigt gött. Sådana dagar älskar jag vinter. Sen kommer det dagar som idag när det töar så att det är drunkningsrisk ute...då vill jag bara snabbspola till typ april. ;)

Nåväl. 
Idag har också familjen planerat kommande veckans meny och gjort upp lite planer för att komma igång med ett sundare och friskare liv. :) Ja det råkar vara januari, men förhoppningsvis blir detta inte ett nyårslöfte utan en del av vardagen. Imorgon ska jag också träffa fina Amanda som ska coacha mig till mitt nya starka jag. Väldigt spännande. Efter graviditeten känner jag nu verkligen att det är dags att komma igång med lite träning. Inte minst för att ryggen tar lite stryk av att bära runt på den inte så lille gossen.

För andra kvällen i rad sover båda barnen sen åttatiden och mängden tid för sig själv har ju ökat lavinartat. Till och med så att jag kan känna att jag njuter lite av söndagskvällen, trots att det innebär att det är måndag och back to vardagen på riktigt med förskola och allt imorgon. 3 månader

Kategori:

Nu har lillebror passerat tre månader och idag var det dags för vaccination och kontroll på bvc. 7800 gram och 64 cm stor är han nu. Den lille runde. Man kan ju jämföra med storasyster som var 57 cm lång och vägde 4940 gram vid samma ålder. Två helt olika barn som sagt, men lika fantastiska båda två :)

Även om lillebror är stor så följer han sina kurvor perfekt och han är inte övergödd - bara stor. :)

Så här vid tre månader är han ett aktivt barn som börjat vara vaken längre stunder och som, precis som sin syster, allra helst inte vill ligga ner i vaket tillstånd. Han älskar att sova i vagnen eller babyskyddet och då kan det bli riktigt långa sovstunder. 

Han sover även hela nätterna och har nu varit inne i en period där han ätit sista gången vid 22 och kan sedan sova till runt 07. Väldigt skönt förstås. Men han kan också vakna 05, det är lite av ett lotteri. 

Han är oftast en nöjd och glad bebis. Så länge han är mätt så är det inga problem. Kvällarna är ibland lite mer skrikiga i perioder, helst om han sovit lite för länge på dagen och missat något mål mat. Storasyster är verkligen den stora idolen och han blir alltid glad när hon kommer och busar. 

Världens finaste Agnes

Kategori:

Hon som kan längta i dagar efter att få ha en ny klänning på sig. Som älskar att känna sig fin. Som väljer sina kläder själv nästan varje dag, med viss rekommendation ;).

Världens finaste Agnes var förstås mycket nöjd över att få ha den nya julklappsklänningen och koftan på sig idag. "Titta, jag har kinga mamma"

Viggo Knut Stefan

Kategori:

Idag har vi så haft dop för vår store lille gosse. Han fick lite scenskräck och bröt ihop där i början ett tag och prästen var väl inte hans favorit kanske.. ;) Men på det stora hela gick det kanon och barnens farbror sjöng så där fint så att ögonen tårades. Så otroligt värdefullt. 

Efter kyrkan for vi till Hembygdsgården för smörgåstårta, korv och glass eller tårta med kaffe. Det var fullt ös med alla härliga barn (och vuxna ;)) och det blev verkligen en riktigt fin eftermiddag. Så väldigt lyckligt lottade vi är som har sådana vänner och familj runt oss.

Tårtan ja. Den har ju minst sagt tagit lite tid och energi de senaste dagarna. Rasrisken var riktigt stor ett tag, men vi hann i alla fall börja äta av den innan den kollapsade ;) Och smakmässigt var den ju verkligen värd all tid och energi. Riktigt mumsig.


Gott nytt år

Kategori:

Vi hade verkligen en jättehärlig nyårsafton med ett stort gäng föräldrar och barn. Maten var kanon och sällskapet likaså. Ända till 02 höll vi igång, även Agnes. ;)

2015 var ju i stort sett en enda lång väntan på lillebror, ett händelserikt och spännande år på alla vis. Så det ska bli väldigt intressant att se om 2016 kan leva upp till sin föregångare. 


Blå tårta

Kategori:

På onsdag är det dags för dop för Viggo Knut Stefan och idag har tårtfixet inletts. Som vanligt kan jag inte hålla mig till att göra något beprövat recept utan jag ska självklart ta mig lite lagom med vatten över huvudet. :) Så därför gav jag mig på en variant på regnbågstårta, fast i olika blåa nyanser. Puh! Sex blåa bottnar senare...

Blir en tårta till, fast den blir nog allt enfärgat blå. Tog ju en evig tid med alla bottnar. Som självklart sjönk ihop i mitten - som mina bottnar alltid gör nuförtiden. Men förhoppningsvis så är de ätbara i alla fall. ;)