mellan vakna & somna

Helg!

Kategori: Diverse

Tre intervjuer på samma dag (dessutom en fredag) = bomullshjärna.
Den gamla goda nyhetsformen man hade en gång i tiden har helt klart försvunnit. Puh.

Så nu blir det helg istället.
En helg med lite fotboll, lite bio och lite valborgsfirande utan brasa.
Och så inventering också då, men det lägger jag mer i nödvändigt-ont-listan än i kul-listan.

Så ja.
Trevlig helg.
Och välkommen maj.
Årets bästa månad!

Rom

Kategori: Diverse

I helgen hann vi också med att boka vår resa.
Den 8 augusti åker vi med destination Rom.

Vi ska bo här.
Känns helt okej! :)

Har fått många bra tips från en van rom-resenär, men fler tips tar vi väldans gärna emot.

Härligt, bara härligt

Kategori: Diverse

Det värmer sådär lite lagom på kinderna. Lite färg på nos, armar och ben har det allt blivit under den här helt fantastiska långledigheten. Fast. Den gick ju alldeles för fort. Som alltid. Tjoff och så var det tisdag och jobbdags igen. Men vi har hunnit med väldigt mycket kul också.

Vi har varit i väst och gått skogspromenad med vovven, ätit alldeles för mycket god mat och njutit en hel massa i solen. Vi har oljat in utmöbler och fiffat i rabatterna, och njutit en hel massa i solen. Vi har cyklat på utflykt, tittat på fotboll, ätit god middag, varit på bio och förstås, njutit en hel massa i solen. Vi har tittat på lite fotboll till, grillat ett par gånger och haft det nästan oförskämt bra.

Vilken helg! Hurra!
Och jag är så glad, SÅ GLAD, att jag har träffat mannen i mitt liv.
6 månader slog vi till och firade lite i söndags. Det är fint det.

Såhär härligt hade jag det i söndags::)

Sluta tvätta!

Kategori: Diverse

Drippelidropp.
Så låter det visst från taket.
Igen.

Om grannarna bara kunde sluta tvätta med sin icke inkopplade tvättmaskin så hade ju livet varit fantastiskt. Eller ja, i alla fall väldigt mycket mindre blött från takhöjd.

Suck.

Fint

Kategori: Diverse

Fick besök av mina favoritbarn och favoritsyster igår. Himla mysigt och roligt och härligt och alltihopa. Barnen hade dessutom pysslat järnet och gav oss sex superfina målade ägg som nu har tagit plats i fönstret.

 
Titta så fint!

Det här är också fin fint:

     

Och varje gång när jag ser bilder på mina små hjärtan så slår det mig att de är tusan inte så små längre. Allra helst inte den här lille godingen:

     

Och ja, han var rätt så nöjd med sina grimaser... :)

Glad påsk på er!

Påsk

Kategori: Diverse

Påsk var det här! :)

Fri tid

Kategori: Diverse

Tycker väldigt mycket om när man lyckas få in så mycket trevligt på en och samma helg. Synd bara att den lediga tiden alltid försvinner iväg så fort.

Igår blev det en härlig heldag med snyggaste laget. Lite danselidans framåt nattsnåret med min kärlek, en öl eller två, en cykeltur hem. Idag har vi hunnit med att pyssla på uteplatsen, ha besök av mamma, pappa och vovve, gå promenad, åka på bilutflykt och allmänt bara ha det tokbra i solen.


Gillar riktigt mycket att det är påsk och långhelg på intågande. Det behövs.
Hejade lite på grönvita pojkar på distans idag. Vinst med 6-0 bådar ju helt klart gott inför resten av säsongen. Ska inte säga att det inte känns konstigt att vi inte satt där med datorn i högsta hugg idag, som vi gjort de senaste två säsongerna. Men, om jag ska vara helt ärlig, så är det också lite skönt att fotboll inte styr livet på samma sätt längre. Fritid har liksom blivit fri tid.


Fast på tisdag bär det nog iväg till världens bästa IP för lite premiärhäng på läktaren. Inte fel på något vis det heller.


:)

Tvn är här!!

Kategori: Diverse

Sju veckor!! I sju veckor har vi väntat. Ledningar har krånglat, tekniker har fjöpplat halvt ihjäl sig, ip-trams har saknats. Och så nu, nu bara funkar det. Kanaler att bläddra mellan, ljud och bild, bredband och till och med ett telefonnummer (fast ingen lur än). Helt tossigt trevligt med tv faktiskt! :)

Vår

Kategori: Diverse

Det knoppas i naturen. Alldeles fantastiskt härligt.

Sju veckor senare...

Kategori: Diverse

Ja så kom det sig då att en ny tekniker, en äldre och mer erfaren, kom till lägenheten. Och tänka sig, den yngre teknikern, som rekommenderade oss att titta på analog tv så länge (?), hade visst inte full koll. Känns förvånande. Inte. Första jacket är nu hittat och imorgon ska allt kopplas in. Så kanske har vi tv, bredband och telefon imorgon. Kanske alltså. Jag tänker inte ropa hej förrän jag sitter här i soffan med en tv med både bild och ljud...

Men ja det tar sig kan man väl säga. Nu, snart sju veckor senare börjar det ju faktiskt hända lite.
Det ryktas även om att badrumsmakaren kommer tillbaka från semestern på fredag. Så det kanske blir både badrum och kök i fixad version innan isen åter lagt sig på vattnet...


:)

Imponerad

Kategori: Diverse

Är duktigt imponerad över Bredbandsbolagets snabba respons på inlägget nedan. Coolt. Har skickat mail modell uppsats där jag försökt beskriva alla turer. Hej och hå.

Har även fått en uppdatering från teknikern som skulle komma och installera idag att han pratat med vår hyresvärd. Och eftersom teknikerns företag även kan göra fixet som behövs för att ledningen ska börja fungera så bestämdes det att hyresvärd + chef för företaget ska prata och bestämma när denna spännande aktivitet ska äga rum. Tänk så fint. (och tänk om någon kunde gjort den ekvationen för ett par veckor sedan...)

Nåja. Nu händer det i alla fall lite.
Kanske.

:)


Update:
Ja nu händer det faktiskt något! Heja heja! En reparatör ska komma pronto och fixa, sedan ska det bara kopplas in också. Hoppas att pronto i den där världen innebär typ måndag....

Ärendet är numera även ett prioriterat ärende som det hålls koll på hos Bredbandsbolaget. Tänk, det hjälper att bli lite arg i en blogg ibland. :)

Jävla Bredbandsbolaget

Kategori: Diverse

Bredbandsbolaget.
Ni står inte speciellt högt i kurs hos mig just nu.
Vill ni veta varför?

Jo, det är såhär att vi har inte haft tv på 6 veckor. Ja, ni läste rätt. SEX VECKOR!
Vi har pratat med er på Bredbandsbolaget ungefär en miljon gånger. Ni har skickat en tekniker två gånger, som inte kunnat installera någon tv, något bredband eller något telefon eftersom det är fel på en ledning. Efter många turer (bland annat ett intressant samtal mellan hyresvärden och Telia) så visar det sig att det är Bredbandsbolaget som ska göra en felanmälan och se till så att en operatör kommer dit och fixar ledningen, så att en tekniker sedan kan komma dit och koppla in.

Vi har verkligen varit övertydliga med detta till Bredbandsbolaget. Min sambo poängterade minst 200 gånger vid senaste samtalet att felet alltså inte är åtgärdat utan det måste fixas först.

Därför blev jag en smula förvånad när samma tekniker som varit hos oss de två senaste gångerna ringer idag eftersom han har fått uppdaget att göra ett nytt försök att koppla in idag. Det är ju ganska meningslöst eftersom det kommer gå precis lika bra som vid de två tidigare försöken, det vill säga inte alls.

Hur svårt ska det vara? Kan det verkligen vara första gången som det inte bara är att koppla in och köra igång? Och framför allt, ska det behöva ta SEX VECKOR?

Tålamodet är helt klart på upphällningen.
Teknikern fick i alla fall kontakta hyresvärden istället och eftersom jag vet att hans tålamod redan är slut så ska det bli intressant att se vad som händer nu. Heja!

Ystad

Kategori: Diverse

Ååå i maj åker jag och kärleken på en liten miniutflykt söderut.
Resan går mot Ystad och Herrestads Gästis där bland annat en 5-rätters middag väntar. Känns helt okej. Nej, det känns bättre än så. För jäkla underbart ska det bli.

Soligt

Kategori: Diverse

Har jag sagt att jag älskar våren? Ja det har jag nog. Men det kan sägas igen, och igen och igen.... :)

Idag intogs lunchen vid en solig vägg i lä. Förstå hur skönt. Alldeles ljuvligt att känna solens strålar värma kinderna. Även maten värmde kinderna en smula eftersom det var en särdeles god och svåräten baguette som intogs där i solen.

För övrigt så längtar jag till sommar, sol och semester. OCH ROM!
Men det ska nog gå utmärkt bra med lite långledigt vid påsk om ett par veckor också.

Fint

Kategori: Diverse

Igår var det så fint väder att jag helt enkelt vägrade gå in. Så middagen avnjöts istället med bästa tänkbara utsikt, på en bänk med min finaste.Lovely!

Vårigt

Kategori: Diverse

Jag älskar vår. Älskar, älskar ÄLSKAR!

Att göra en cupcake

Kategori: Diverse

Efter stora utflyktsdagen i lördags (Sölvesborg - Bromölla - Älmhult (IKEA) - Buskaboda) så väntade stora bak- och mötesdagen igår. Det är ju fint för mötesdeltagarna när dessa båda aktiviteter sammanfaller.

Först: Lördagens utflykt ledde oss till en oväntad liten ort mitt i skogenJag och Mallanbrallan satsade på muffins som skulle bli cupcakes med frosting och dekoration. Muffinsen blev kalasbra med nytt recept från syster. Frostingen blev kalasbra med recept från Leila. Dekorationerna, ja man kan väl säga att dekorationerna kräver lite ytterligare övning. Skitsvårt att få till och jag förstår inte hur den här människan lyckas (även fast jag förstår att det krävs massa övning så förstår jag ändå inte).

Nåväl, it's a long way to the top men ett fint första steg.

   

   

April

Kategori: Diverse

Längta lite

Kategori: Diverse

Ååå vad jag vill att det ska vara sommar nu. Jag längtar så väldans mycket efter sol och värme, ledighet, grillkvällar och inte minst den planerade resan till Rom i augusti. Vi har inte beställt än, men hittat massa bra alternativ där man faktiskt kommer undan med en kostnad på runt 2800/person för flyg och hotell i fyra dagar (tre nätter). Vill åka nuuuuu. :)

Någon som har varit i Rom och som har tips, allt från "måsten" till bra restauranger och så där tas mer än gärna emot.

Är faktiskt även lite, lite fotbollssugen. Som vanligt i vårtider börjar det rycka lite i fotbollsfötterna. Men jag ska nog suga lite på det suget ett tag till. Är ju ganska precis 0 % sugen på att ha så där ont igen. Men man kan ju alltid prova. Lite. Kanske.

:)