mellan vakna & somna

Lägerhelg

Kategori: Diverse

Det årliga Trionlägret har ägt rum i helgen och det är alltid lika intensivt, men samtidigt otroligt roligt och härligt. 61 barn har under hela helgen spelat fotboll, lekt, busat och haft kul på idrottsplatsen. Mat har lagats, godis i mängder har sålts, kakor har ätits. Vädret var väl inte direkt strålande kanske, men på något vis är det ändå bättre med mulet än med strålande solsken och solsting på alla barn. Men regnet och åskan kunde vi varit utan.
 
Det verkade i alla fall som att det var ett gäng glada och nöjda, men trötta, barn som åkte hem igår. Och ungefär precis likadant var det för alla ledare och vi andra som hjälpt till med allt annat. Morgan var ledare i år igen och jag fick sköta speakerdelen och hålla reda på schema och annat. Mycket pyssel blev det så det är en himla tur att vår bönbebis är av den sociala sorten så att hon var ruskigt nöjd med att hänga med andra större delen av tiden. Roligast tyckte hon nog att det var att hänga med de stora tjejerna nere på fotbollsplanen, eller att få något gott att mumsa på i köket. :)
 
Men jag tror nog också hon tyckte det var lite skönt att komma hem för hon höll verkligen låda hela kvällen. Dök ner bland leksaker och for runt i vardagsrummet för att liksom ta igen all förlorad bus- och lektid. :)
 
Vår lilla cooling!
 
 

Bus och prat

Kategori: Diverse

Agnes mormor och morfar är här nu och fixar lite i stugan, skämmer bort oss med god mat och busar med bönis - förstås. Igår fick de dessutom hänga en stund själva i glappet mellan mitt jobb och Morgans sommaraktivitet med sitt jobb. Det gick alldeles utmärkt bra. Egentligen trodde jag väl inget annat, men man vet ju aldrig med det lilla barnet med det stora humöret... :)
 
Hunden Bazz är verkligen Agnes favorit. Jag är väl kanske inte helt säker på att den känslan är ömsesidig, men vovven ligger i alla fall tålmodigt still när Agnes vill leka tittut, pussas eller bara använda honom som kudde en stund. Snälla fina Bazz.
 
 
Det har även börjat komma fler, och tydligare, ord från Agnes. "Ba", som förstås betyder Bazz. "Atta", som ju betyder akta och används flitigt. "Titta", som är det allra tydligaste just nu. Himla roligt. Jag tror att den lilla damen är av sorten insamlare. Hon liksom suger åt sig massa information och ord och sen kommer det ett gäng på en gång. Det märks väldigt tydligt att hon förstår vad vi menar och vill, att hon ändå gör precis tvärtom är ju en helt annan historia... :)
 
Och att hoppa. Ja, det kan faktiskt vara det absolut roligaste. I hela världen.
 
 
 

Midsommarbilder

Kategori: Diverse

För ovanlighetens skull fick den stora kameran följa med i fredags. Och det blev ju faktiskt en hel del härliga midsommarbilder. Får kanske göra det till en vana att ta lite fler bilder med annat än mobilen... ;)
 
Agnes älskar dans!
 
 
 
 
Midsommarbarn
 
 
Fiskdamm med pappa
 
 
Puss pappa!
 
Lilla bönan var ju dunderförkyld på midsommarafton, näsan rann och hostan var där. Nu är det bättre, tycker jag. Kan ha hjälpt med all sömn hon slog till på igår. Först sov hon till 10, visserligen somnade hon sent men ändå! Och sedan blev det en timmes lur på dagen innan hon somnade vid sju igår kväll (och vaknade vid 8 idag).
 
 

Midsommar

Kategori: Diverse

Det där med midsommarfirande har förändrats lite sedan tonåren. Och det gör mig ingenting alls. Jag hade förmodligen dött tröttdöden om jag försökt vara vaken tills solen gick upp. :) Nuförtiden är det ju alltid lite av ett lotteri om man får sova till solen gått upp eller inte...

Nåväl. Det blev i alla fall en superhärlig midsommar. Jag brottades med att få till en krans till Agnes och den blev faktiskt ganska fin till slut. Men jag visste ju nästan redan i förväg att den envisa lilla dottern inte skulle vilja ha den. Mycket riktig så åkte kransen i golvet på ny rekordtid. Så snabbt att det var omöjligt att få en bild. När kransen sen dessutom rev henne i huvudet så var ju katastrofen total ;) Nytt försök nästa år.





Det blev i alla fall sillunch med fina vännerna här innan vi susade till Torsås för dans kring stången. Det är verkligen riktigt mysigt i Ekbacken i Torsås, traditionellt och gött. Agnes älskar det där med dans, mina armar strök dock nästan med av att bära runt henne i ringdansen. :)



Både Agnes och Victor har samma härliga förkylning, så efter dans och fika blev det hem och vila en stund innan vi möttes upp för grill och chill. Vid niotiden vandrade vi hemåt, nöjda med dagen. Agnes slog nytt gnällrekord på kvällen. Sen fick hon smaka grädde från tårtan och kom in i någon slags andra andning.

Även idag rinner snoret, men rösten har kommit tillbaka mer och hon verkar piggare (även om hon snart sovit i två timmar...) Så i eftermiddag blir det nog lite bad och grill med vänner.

Hoppas ni har en härlig midsommar!




Måla hela världen

Kategori: Diverse

Hej och hå. Så var plötsligt midsommarveckan här. Det är ju inte riktigt klokt. Men härligt!

I helgen som gick stod målning på schemat. En styck stuga fick lite fin färg på sig. Det blev så fint så att jag nästan längtar ihjäl mig lite efter att vi ska måla vårt hus, byta ytterdörrar och så. Färg är liksom hela grejen!



Idag har jag varit hos en hudterapeut med mina röda knottriga kinder. Rosacea kunde hon konstatera på en gång. Så där kul. Men nu ska jag gå på behandling av fejset och köpa ett gäng bra produkter så ska det nog bli bra så småningom. Fick prova en foundation som var helt fantastisk. Äntligen kan jag liksom titta mig i spegeln utan att bara se det röda. Blir en beställning av den imorgon.



Agnes har slagit till på någon slags förkylning som mest bara verkar ha satt sig på luftrören än så länge. Grattis Agnes att du ärvde just den härliga delen av din mamma... Men hon håller igång rätt bra ändå får man ju säga. Hämtade ett par nya skor till henne idag som jag beställt och de vill hon minsann prova mest hela tiden. Tar det som ett gott betyg. :)



Liten fast stor

Kategori: Diverse

Min älskade lilla fisunge.
14 månader idag.
Så liten, fast ändå så stor.
 
Igår gick hon på eget initiativ två steg till på egen hand. Lite så där halvt i sidled och med hyfsat förvånad blick. Sen försökte vi locka henne till att gå lite till, utan att hålla oss i händerna. Något litet stapplande steg till blev det, men sen bytte hon fokus och då var det där med att gå heeelt ointressant.
 
Agnes har även börjat med den lite trevliga vanan att hon hellre vill äta med gaffel eller sked istället för att kladda med händerna. Visst får händerna hjälpa till en hel del, men det går bättre och bättre tycker jag. Överlag så är det helt fantastiskt att hon faktiskt är nöjd när hon äter, så länge hon får göra det själv, och nuförtiden äter hon i stort sett alltid samma som vi äter fast kanske lite modifierat ibland. 
 
Hon har ju ett hejdundrans humör, så när hon inte får som hon vill får man verkligen veta det. Det är även en liten tjej med mycket bus i. Alla gränser ska testas och mååånga gånger vet hon precis vad hon får och inte får göra och kikar över axeln med ett skratt.
 
En "normalkväll" tar vi på pyjamas och mumsar välling vid sju, sedan är hon så sömnig att det bara är att lägga henne i sänger. Men ibland, om hon sovit lite försent på dagen eller så, så är det ett betydligt mer långdraget och högljutt nattande. Nästan alltid sover hon sen hela natten, med någon nappisättning, och vaknar oftast runt 06 på morgonen. Men ibland, om det blivit lite sent kvällen före, kan hon slå till på sovmorgon framåt 7-8.
 
Agnes är ett riktigt charmtroll, nyfiken, glad och tycker om att leka med andra barn. Hon gillar verkligen att gunga, så det måste vi göra mer med henne, sandlådelek är också kul medan det där med bad än så länge inte är någon hit. Däremot är det ju superkul att leka med vatten.
 
Hon "pratar" mycket och hööögt i perioder. Allra helst i affären. Det är mycket mamm, papp och tatt och så långa obegripliga haranger med dadadada. :)
 
Som jag älskar dig!
 
 

Klätterapa

Kategori: Diverse

Vår lilla dotter är tydligen en riktig klätterapa. I söndags listade hon plötsligt ut hur hon skulle göra för att komma upp på fotpallen alldeles på egen hand. Så nu är det verkligen inte en lugn stund. Helst inte eftersom hon gärna vill krypa över till fåtöljen också, oavsett avstånd mellan pall och stol. Så pappan rapporterade ett blått öra som resultat av klättrandet och trillandet. Det är visst bara början det här. :)



Agnes har just nu även ett hejdundrans humör. Det blir ju inte direkt bättre av frustrationen över att vi inte riktigt förstår vad hon menar heller. I alla fall inte så snabbt som hon vill.. :) Men en stark vilja är väl bra antar jag. Om än något påfrestande just nu.

Ännu en

Kategori: Diverse

Tänka sig. Långhelg igen och det är ju alldeles fantastiskt. Och förvirrande. Det är ju så rasande svårt att hålla ordning på dagarna. I fredags blev det pysseldag hemma. Morgan la färdigt golvet där uppe, medan jag och Agnes hängde och hjälpte till med de kluriga sågbitarna.

På kvällen blev det en spontan grillkväll med härliga vänner. Himla härligt! Barnen busade och lekte loss så det där med att sova fick vänta till vi kom hem.





Igår blev det nästan en heldag på IP. Först lite fix och sedan match, mycket publik och bra försäljning. En fin fin dag, men dessvärre blev det förlust för vårt grönvita gäng.

Lite film på kvällen och allmänt lugn i varsin soffa när den övertrötta dottern äntligen somnat efter att ha slagit något slags varvrekord i sängen...

Idag tänkte vi mest bara njuta lite av vädret, fixa en del här hemma och ladda batterierna ytterligare. Inte dumt alls. :)



Igår invigde Agnes sin nya prickdress som jag shoppat på Åhléns. Den gick bara inte att motstå! Älskar deras barnkläder!

Utveckling

Kategori: Diverse

Jag har på känn att vi är på väg in i en härlig utvecklingsfas igen med bönis. I måndags tog hon typ två stapplande steg helt på egen hand när vi lockade med favoritnallen mellan oss. En stor dag! Just att gå är väldigt spännande just nu och hon vill gärna hålla handen och traska runt. Så snart tror jag det släpper på riktigt, och då blir det nog springa av. :)
 
 
Och imorse frågade jag Agnes var hon hade sin mage. "Dää" säger hon och pekar på.... MAGEN! Woho! Övning ger färdighet. Och sen var det liksom lite som att ha öppnat en kran "e de?", "e de?", "e de?" Älskade unge! Det är verkligen inget hittepå att varje tid i barnets liv är spännande, fast på olika vis.
 
 
 
 

Helgmys

Kategori: Diverse

Helgen kändes så där lyxigt semesterlång. Kan ha berott på att det bara jobbades i fredags efter den lilla extra ledigheten förra veckan. Men det kan också i allra högsta grad hänga ihop med allt härligt som hänt i helgen. I fredags kom stugbyggarna, alltså mina föräldrar, bort för att börja måla på den fina stugan. Grundmålat har de gjort, men de har också hunnit med att mysa en hel massa med lilla bönis som verkligen älskat att ha sin mormor och morfar på plats på andra sidan gräsmattan.
 
De premiärsov i den oisolerade stugan, på luftmadrasser, med en viss köldchock framåt småtimmarna. :)
 
 
Men vi har också hunnit med att bara vara, slåss med mygg och knott, sitta på en filt i skugga och busa med Agnes, äta massa gott och så i lördags kväll kom även min farbror med fru på besök. Riktigt roligt.
 
Så det är nog verkligen alla dessa trevligheter som gjort att det blivit lite semesterkänslor på den här helgen. Solsken, grill och ett glas rosé brukar ju kunna ha den effekten. Agnes har varit i toppform. Busat och gosat med vovven, övat massor på att gå och ätit grillad korv som en mindre häst.
 
 
 
 
 
Igår röjde vi det sista i svärmors hus. Lite overkligt mycket som lämnats kvar kan jag tycka, men nu är det tomt på både tomtar, blommor och klenoder. Efter ett par rundor till tippen och ett möte om ett fotbollsläger så hann vi landa en stund med fina vänner och en rabarberpaj. Inte fel alls. Efter helgens alla äventyr somnade bönan som en sten strax efter sju och eftersom mannen hängde med fiskarna i sjön fick jag sån där "egentid". Inte heller fel. :)