mellan vakna & somna

Är alla reflexer djur?

Kategori: Diverse

Fotbollsskola är kul. Men jösses vad jobbigt. Idag har jag varit igång sedan 06.00 och nu när klockan precis passerat 23 har jag landat hemma igen. Och då sover jag som sagt hemma och inte på plats, så jag får några timmars extra sömn. Mohaha. På IP finns nämligen just nu en halv tältcamping där massa vilda barn sover.

Antagligen var jag en riktigt fara på vägen nu när jag körde hem. Jag trodde att varenda lite reflex var ett djur. Det finns rätt sjukt många reflexer längs vägen....

Dags att sova. Jag återkommer med text och bild över hur det gick till när jag spelade match utklädd till muppig sportfåne...

Vilken cliffhanger =)

Nu ska man räkna ut tidtabellen själv också

Kategori: Diverse

Vadå 70 minuter innan avgång?! Är det något som får min paranoida sida att frodas så är det tidtabeller som dessa. Skriv ut när och var för sjutton. Nu ska man behöva räkna också. Och dessutom räkna rätt.

Jag vet ju hur det kommer att sluta. Jag kommer att stå vid rätt busshållplats ca 45 minuter för tidigt och bli halvt galen för att jag hatar att stå och vänta...och under de här 45 minuterna även hinna börja tvivla x antal gånger på att det verkligen är rätt busshållplats och går bussen överhuvudtaget, vad är klockan egentligen och när var det nu mitt flyg gick. Puh. Är jag galen och knäpp eller bara galen?

Paranoid resenär

Kategori: Diverse

Helgen ligger runt hörnet och semestern är på greppbart avstånd.
Måndag, Tisdag och Onsdag. Sedan är det semester i fyra gottiga veckor.

Nu kom jag på att jag måste kolla upp hur den där flygbussen går på onsdag. Jag tror att jag troligtvis är mest paranoid i hela världen så fort jag ska förflytta mig i ett fordon som avgår på bestämd tid. Jag kollar biljett och tidtabell minst 847 gånger. Alltid. Fast nu har de ju börjat med e-ticket. Jag känner mig gammal som gatan när jag saknar min pappersbiljett.

Måste surfa till sas.se
Nu. Genast.

Dagens måltid

Kategori: Diverse

Det blev en ordentlig middag idag. Trodde inte att jag skulle hinna innan brännbollen och grillningen, men jag börjar ta mig tusan få kläm på det här. =)

Idag blev det Pasta och ajvargratäng. Ännu en lättlagad, snabb och smarrig maträtt. Totalt tar den 40 minuter att laga, men då är 20 av dessa när den står i ugnen. Me like! Jag hoppade dock över den där blomkålen i salladen och Willys hade ingen turkisk yoghurt att sälja, då det blev bara lite vanlig grönsallad.


Det ser lite hafsigt ut, men var faktiskt väldigt gott!

Ingredienser
Antal portioner: 4

300 gram pasta, ev glutenfri 
2 st paprikor i bitar 
100 gram finhackad gul lök 
200 gram squash i skivor 
2 klyfta vitlök, pressade 
1 msk olivolja 
3 dl majskorn 
2 dl ajvar relish 
150 gram fetaost fett 16 % 
sallad:
1 st äpple i tärningar 
200 gram blomkål i riktigt små buketter 
50 gram isbergssallad i bitar 
dressing:
1 dl Turkisk Yoghurt (Lindahls) 
1 msk koncerntrerad äppeljuice 
 salt och peppar 


Instruktioner
Koka pastan. Fräs paprika, lök, squash och vitlök i olja i en stekpanna. Blanda pasta, stekta grönsaker, majs, ajvar relish och smulad fetaost i en smord ugnsfast form. Stek gratängen i 225 grader i 20-25 minuter.
Servera med en sallad gjord på äpple, blomkål och isberg samt en dressing gjord på yoghurt, äppeljuice, salt och peppar.

Snart en vecka

Kategori: Diverse

Snart har jag klarat en hel vecka i mitt nya liv. Eller ja, än så länge är det ju bara fyra dagar men jag misstänker att det kan bli lite knepigt att hinna laga mat i helgen. Det vankas nämligen fotbollsskola, så jag kommer mer eller mindre att bo på idrottsplatsen.

Jag har inte ätit en enda godisbit eller druckit något sött på hela veckan. Jag är mycket nöjd. Men idag var sötsuget stooooort efter lunchen. Helst när alla runt omkring knaprar på hallongrottor... Men de sekunder man tvivlar är det ju bara att ta sig en titt på den där bilden vi tog igår och vips är man motiverad igen.

Idag ska jag försöka hinna med att steka 30 pannkakor - inte till mig själv utan till fotbollsskolan. Samt även ta en runda brännboll och grillning med laget. Jag har hört att det är djävulskt smidigt att spela brännboll i gummistövlar och regnkläder...

Hur mycket vatten finns det?

Kategori: Diverse

Helt ärligt. Borde inte regnet vara slut nu? Borde det inte snart vara brist på regndroppar? Det känns som att det har regnat utan uppehåll sedan midsommar. Det är kanske inte riktigt sant, men inte heller jättelångt ifrån. Nu ska man väl kanske inte klaga, vi har ju i alla fall inte översvämningar här - än.

Men, om man då tänker på det hela ett steg till. Om det regnar så in i bängen mycket nu. Så pass att regndropparna faktiskt tar slut. Då innebär det ju att jag kommer att få det väldigt oregnigt och soligt på min semester.

Om det nu hade varit så att regndropparna tog slut alltså.

Fyra och en halv dag kvar..

Dagens matlåda

Kategori: Diverse

Igår blev det gratinerade grönsaker med rökt lamm. Fast något rökt lamm hade de inte på ICA, så lammet fick bli en fågel. Rökt kyckling hade jag alltså istället. Det blev gott! Inte riktigt lika gott som den mexikanska kycklingen men helt klart över godkänt. Och mätt blev man, var mätt hela kvällen. En smula mer avancerat att laga var det också, men helhetsbetyget blir som sagt ändå över godkänt. Dessutom var det en mild och bra maträtt för mina sår i munnen. =)

  
Grönsakerna            Mexikansk kyckling

Gratinerade grönsaker med rökt lamm

Ingredienser
Antal portioner: 4

gratäng:
500 gram palsternacka i skivor 
150 gram konserverade champinjoner 
200 gram purjolök i fina skivor 
1 msk margarin 
12 st gröna oliver, grovt hackade 
2 dl finhackad bladpersilja 
2 dl kesella 10 % 
2 tsk vetemjöl 
50 gram riven ost, 17 % fett 
 örtsalt 
200 gram rökt lamm (i tunna skivor, som pålägg) 

sallad:
12 st salladsblad i fina bitar 
8 st valnötter, grovt hackade 
1 dl russin 
8 skiva grovt lantbröd 


Instruktioner
Förväll palsternackorna i lättsaltat vatten i 5 minuter. Fräs svamp och purjo i margarin i en stekpanna. Varva palsternackor, svamp, lök, oliver och persilja i en smord ugnsfast form. Blanda kesella, vetemjöl, ost och örtsalt i en bunke. Bred oströran över grönsakerna. Stek i 225 grader i 20-25 minuter.
Servera gratängen med rökt kött och sallad gjord på salladsblad, valnötter och russin

Otroligt klen

Kategori: Diverse

Jag har ont.
Så förbaskat ont i munnen.
Mest är jag nog egentligen bara klen eftersom det var så längesedan jag hade ont i munnen.
Förkylningsblåsor heter boven.
Och jag är inte ens förkyld. Knäppt.

Nu har jag fem dagar och en timme kvar att jobba innan det är semester.

Idag tog vi bilder på oss själva. Vi ska ta före och efter bilder. Före det nya livet och efter det nya livet. När jag såg bilderna insåg jag att detta nog är världens bästa motivation. Hua. Jag hoppas innerligt att det nya livet hjälper. Idag blir det någon slags grönsaksgratäng till middag. Jag återkommer med recension.

Lite lagom stirrig

Kategori: Diverse

Hur stirrig och paranoid tror ni att man blir när man går omkring med hela sin lön i handväskan? Jag kan garantera att man blir sjukt jäkla stirrig och helt sinnessjukt paranoid. Och nej, jag har inte hela väskan fulla av kontanter, men det räcker med en liten utbetalningslapp för att man ska bli knäpp.

By the way.
Om exakt en vecka jobbar jag min sista dag innan semestern.
Det är gött.

Som ett brev på posten...

Kategori: Diverse

...kom min lön. Ja verkligen i ett brev. Så nu ska jag vandra till banken imorgon och sätta in mina pengar. Känns lite lagom gammaldags så. Men det spelar mindre roll, jag är mest bara glad att den är upphittad.

Idag lagade jag min första måltid i mitt nya liv. RIktigt riktigt gott blev det! Köket ser ut som ett slagfält och det var en pärs att handla. Men gott blev det och det är viktigast. Och att det var sjukt lätt att laga förstås. Jag är ju inte den som är den, så här kommer receptet:

Kycklingfilé med mexikanska smaker
4 port

500 gram kycklingfilé i bitar 
2 msk margarin 
 salt och peppar 
100 gram röd lök i stora bitar 
70 gram bladselleri (1 stjälk = 35 g) 
2 klyfta vitlök, pressade 
1 st avokado i bitar 
100 gram konserverad ananas i bitar 
2 tsk finrivet limeskal 
4 st tortillas 
4 msk sweet chilisås 

Instruktioner
Stek kycklingen i hälften av margarinet. Salta, peppra och lägg köttet åt sidan. Stek rödlök, selleri och vitlök. Avsluta med att röra i avokado, ananas, limeskal och kycklingen. Vik bröden så att de blir som gömmor. Fyll bröden med kycklingröran. Servera sweet chilisås till.


 

769 kronor

Kategori: Diverse

Är vad som återstår på mitt konto just nu.
Jomen det går säkert alldeles utmärkt att betala mastig hyra, telefonräkning, försäkring och facket för de slantarna. Bankkvinnan verkar ju verkligen göra sitt yttersta också eftersom hon telefontrakasserar mig...eller inte.

Efterlysning:
En månadslön för juni är bortsprungen sedan igår. Sågs senast när den lämnade ekonomiavdelningen alternativt Nordea. Är helt klart i nyskick och förhoppningsvis även helt intakt.

7 jobbdagar kvar

Kategori: Diverse

Igår blev det förlust igen.
Fast vi lyckades nog skrämma dem en liten smula när vi spelade bra och hade 0-0 efter en halvlek. Tyvärr genomskådade de ju vår skrämseltaktik och spurtade ifrån oss i andra. Men på något vis känns det ändå lite mer ok att förlora om man i varje fall kämpat och gjort en bra halvlek.
Dessutom verkar min snabbhet ha återuppstått. Ytterst trevligt.

Något som inte är så trevligt är dock att lönen fortfarande är spårlöst försvunnen. Ideellt arbete ägnar jag mig redan åt en hel del, så det behöver jag inte mer av...Men idag ska jag förhoppningsvis få besked om vart den har åkt på semester.

Semester ja. Nu har jag bara sju jobbdagar kvar. Om man räknar idag också. Det känns nästan overkligt, men ruskigt bra!

Lönlöst

Kategori: Diverse

Jag har inte fått någon lön idag.
Hjälp.
Den svävar mellan mitt gamla och mitt nya konto. På okänd plats.

I och för sig borde jag väl knappast vara speciellt förvånad. Så krångligt som det var att byta bank är det ju snarast bara ett under att jag har ett konto överhuvudtaget.

Men VAR är min lön?

Första dagen...

Kategori: Diverse

...på det nya livet. Det är idag det.
Ska faktiskt bli riktigt spännande och se om jag plötsligt har självdisciplin nog att lyckas genomföra en sådan här sak. Kollegan ser ytterst beslutsam ut så jag tror jag också kommer klara det. Om inte annat för att hon ger mig stryk annars...

Idag är det också dags för sista matchen innan sommaruppehållet. Galet. Var det inte typ förra veckan som vi vintertränade så att svetten lackade i Strömsberg? Men det ska hur som helst bli skönt med uppehåll. Riktigt jäkla apskönt!

Nu ska jag skriva en notis på en dom.
Man kan tro jag är reporter igen.

Regnigt men ack så bra

Kategori: Diverse

Hanö och midsommar är en oslagbar kombination. Trots att det regnade så att det såg ut som vi badat när vi gick den minutlånga promenaden från båten till huset.

Det blev lite annorlunda i år. Ingen grillning vid bästa grillplatsen. Istället hushäng. Men dans kring midsommarstången blev det. När det slutat regna vid elvatiden på kvällen. Små grodor och vi äro musikanter. Den blomstertid och mormors lilla kråka. Applåder från förbipasserande vuxna. Sen var vi rätt nöjda. Så vi återvände till vårt hus och fortsatte festen tills solen gick upp igen.

En bild säger mer än tusen ord så...


   
På väg västerut till systers hus där det var sjuårskalas!

        
Redo för midsommar.
En smula regnigt i väntan på båten.
Matdags på Hanö.

     
En Lisa som skålar.
En Lina och en Sara
Och så kom det plötsligt en trubadur, som bara kunde spela sina egna låtar...
Publiken - otrooooligt engagerad...

     
Det är rätt lågt tak i huset. Ana hoppade lite för högt och fick kyla med ärtor.
Det blev små grodor kring midsommarstången.
Havet ligger så nära så nära huset där vi var.
Och det här är huset. Lite suddig bild, men ändå.

   
Sara, Anna och Ana.
På midsommardagen lämnade vi ön. Huset till vänster om det blåa huset är "vårt".
Den lilla ön ser rätt stor ut på avstånd.

Heja SMHI!

Kategori: Diverse

Ah. Tar mig en titt på SMHIs sida. Och vad skådar mitt norra öga om inte en stooor sol över morgondagens kväll. Från 18 och framåt syns varken regn eller moln på den bilden.

Nu kanske man inte ska lita blint på SMHI.
Men lite. Det är ju så uppiggande just nu!

Glad midsommar!

Kategori: Diverse

Tack till den som kom på att vi ska fira midsommarafton!
Snart ska jag sätta mig i bilen och köra västerut.
Ska bli fantastiskt underbart att träffa alla imorgon. Oj vad jag längtar.

Hanö blir det. Och om vädret bara är så som det är nu så är jag nöjd. Molnigt till tusen, men ändå varmt och framförallt inte regn. I case of emergency så packade jag ner regnjackan också.

Jag vill även tipsa om en utomordentligt bra och ny blogg. Jag vill inte sno åt mig en massa cred, men den fula nunan till höger har i varje fall jag gjort. Bebisfisen är bloggen där vi framåt december förhoppningsvis får se en ordentlig bild på bebben.

Nu är det snart dags.
Underbart.
Ljuva midsommar.

En irriterande förlust

Kategori: Diverse

Förlust.
Irriterad.
Trött.
Irriterad.
Ont.
Irriterad.

Det går över.
Det passerar.
Fast just nu är jag rätt less.

Midsommar kommer som ett underbart brev på posten.

Man kan ju undra hur det gick till...

Kategori: Diverse

...när jag plötsligt hamnade på ett kontor med fast anställning och arbetstider som nu på sommaren varar mellan 8 och 16.

För ett antal år sedan svor jag på att jag inte skulle jobba på kontor. Jag var inte den sortens människa - hävdade jag då. För lite färre år sedan föraktade jag regelbundna arbetstider - hävdade att det skulle göra mig uttråkad.

Men så plötsligt sitter jag här på mitt kontor. Går till jobbet varje dag klockan 8 och går hem klockan 16. Och damn vad skönt det är. Egentligen. Inga sena kvällar eller helger. Det är ju mumma. Men ändå så undrar jag över vad som hände med den där personen som tyckte hon hade för mycket energi för kontor och fasta arbetstider...

Man kan också undra hur det går till när livskrisen slår ner...

Hipp Hurra

Kategori: Diverse

För sju år sedan blev jag världens stoltaste moster.
Jag var då sjutton år och stod på klubbstugans veranda när jag fick beskedet.

Sedan dess har jag blivit världens stoltaste moster två gånger till, men idag är det nummer ett som får all uppmärksamhet.

Idag fyller nämligen höna pöna sju år.
Det är helt galet vad stor hon är!
Hipp Hurra och massa grattis!

Ett förtydligande

Kategori: Diverse

Mitt nya och sunda liv handlar alltså inte om att jag ska gå ner en massa kilo.
Det jag egentligen vill är att komma in i ett stim då det är roligt att laga mat. Jag tror att matbiten är en nykel till mycket. Jag är även hyfsat övertygad om att havregrynsgröten har ett finger med i spelet i min trötthet.

Ja, havregrynsgröt är bra. Men kanske inte till middag...=)

Jag ska bli en sundare och friskare människa

Kategori: Diverse

...under semestern.
Kommer du ihåg den klassiska repliken? Från vilken film?

Okej. Jag jobbar nu på att motivera mig själv inför det nya livet som stundar på måndag. Vet inte riktigt hur det ska gå, men det ska gå. Min plan är väl kanske inte direkt att gå ner en massa i vikt. Snarare komma ur mitt havregrynsgrötträsk... Mitt BMI är 24,7 och innan jag läste det sista stycket i texten nedan undrade jag lite över om min självbild verkligen kunde vara så totalt snedvriden...


Det finns inga medicinska skäl för dig att minska i vikt. Om du ligger närmare 25 än 20 i BMI kanske du vill tappa ett par kilo för hälsans skull. Viktklubb kan hjälpa dig att gå ner på ett sunt sätt. Vi kan också hjälpa dig att behålla vikten och komma i bättre form.


PS. BMI (Body Mass Index) ska inte ses som ett exakt mått på eventuell övervikt. Om du exempelvis är mycket muskulös kan du få ett högre BMI.



Så då drar vi väl slutsatsen att jag är mycket muskulös?! =)

Invägning

Kategori: Diverse

Nu har vi vägt in oss.
Gick till studentsköterskan och klättrade upp på vågen.
Jag har verkligen inte vägt mig på....evigheter.

Men, detta är alltså starten på det nya livet.
Det sundare livet.

Vi börjar efter midsommar dock. Jag siktar nämligen på jordgubbstårta och massa vin på fredag och det funkar så där bra med det sunda livet...

13 grader

Kategori: Diverse

Det ser ut som att det kommer bli 13 grader, regn och nordlig vind på fredag.
Ljuva svenska sommar.

Det ser ut som att det kommer bli regnkläder och stövlar istället för kjol och krans i håret.

Kul.

Midsommarväder!

Kategori: Diverse

Nu är det mycket viktigt. MYCKET viktigt. Att vi alla håller tumme för bra väder på midsommarafton. Jag kräver inte solsken och klarblå himmel. Jag är ytterst nöjd om det är uppehåll och ostormigt.

Det vankas nämligen en hejdundrans fest på favoritön.
Enligt öbon själv kommer de flesta tjejerna att vara på plats. Men även grabbarna kommer att göra ett gästspel i år.

Det låter som musik bättre än Winnerbäck i mina öron. Och då är det bra!

Nu ska jag umgås med min tvätt.
Inte riktigt lika bra.

Udda barndomsminne

Kategori: Diverse

Det är oftast dofter som påminner mig om barndomen.
Nybakade kanelbullar är självklart en sådan doft.

Men nyss hittade jag en lite mer otippad. Nämligen doften (?) av tejp. Men inte vanligt tejp utan den här lite mer frostade varianten. Det är en speciell doft som i ett nafs för mig tillbaka till en korgstol vid ett litet vitt bord i mitt rum.

Jag gillar sådana minnen. Doftminnen.
Det finns ett till som jag inte riktigt kan specificera i ord. Men det påminner i alla fall mig om hur det luktade när jag sprang barfota mellan bästisens hus och mitt eget. Sommarlov, nyckelpigor och skrapsår på knäna.

And she scoooores

Kategori: Diverse

Match med damsjuan idag. Damsjuan är, för den som inte vet, sjumanna. Och för den som inte vet vad det är innebär det i korta drag mindre plan, mindre mål, färre spelare jämfört med när till exempel Ljungberg och Zlatan lattjar.

Vi vann med 8-2. Extra härligt eftersom vi spelade mot muppigaste laget i skogen. Jag fick för ovanlighetens skull tokspringa och leka längst fram.

Det sas att jag skulle göra en hel massa mål. Så blev det inte riktigt. Det var galet nära mål 100 gånger ungefär. Och med typ 2 minuter kvar fick jag till och med sätta bollen mellan stolparna, nedanför ribban och i nät.

Då blir man glad!
Helst när det var ungefär 8 evigheter sedan man gjorde mål sist...

För övrigt har det varit nog varit årtusendets lugnaste helg.
Och ändå är jag trött. Hur går det ihop?

Hur blev E-type en stjärna?

Kategori: Diverse

Helt ärligt. Hur gick det till när E-type slog igenom som artist? Sjunga kan han faktiskt inte. Och nu kan inte ens hans piffiga körtjejer sjunga. Hur ska detta sluta?! =)

Ja jäklar vad det regnar.
Det enda som är positivt med det är att fågelbajset på mitt fönster kanske kan försvinna bort.

Midsommar snart.
Semester snart.
Det borde vara prima, men jag tror jag har en livskris.
Jag skyller allt på E-type.

Skifs, Lassgård och Kirschsteiger

Kategori: Diverse

Har precis kommit hem från 40-årsuppvaktning. Rackarns trevligt. Det kan nog nästan vara så att jag har landets roligaste kollegor.

Innan idag skulle jag - äntligen - få tummen loss och åka och kolla på bil. Men det var stängt. Det är tydligen det senaste. Sommarstängt på lördagar. Jag vet inte, men är det inte typ på lördagar som de flesta har tid, ork och lust att åka och kolla på bil?!

Nu är det Ernst på tv.
En märklig figur. Minst sagt.
Fast vi vill att han ska komma till jobbet. Anledningen är en blandning av ett stort renoveringsbehov och att en av kollegorna har en minst lika stor idoldyrkan för Ernst... Det är vid tillfällen när det pratas med beundran i rösten om Björn Skifs, Rolf Lassgård och Ernst Kirschsteiger som jag känner mig precis så yngst som jag är...

Torsdagsparty och trötthet

Kategori: Diverse


Man kan skymta rektorn i bakgrunden - med den fantastiska kavajen

Igår var det avtackning för vår rektor.
Han hade en alldeles fantastiskt häftig kavaj på sig och dansade som jag aldrig tidigare sett någon dansa.

Maten var superb. Vinet kändes som saft. Talen var roliga. Ja, utom ett då - men å andra sidan hade väl nästan ingen förväntat sig att den personen skulle kunna leverera ett roligt tal.

Repslagarebanan är en fantastisk byggnad. Typ 300 meter lång, och lika gammal.
Jag var reseledare / bussansvarig. Fick använda röstresurser och dagisbarnkunskaper.
Det kändes nästan som om festen var en bal på Askungens slott. Klockan 23 var vi tvungna att vara ute. Jag vet inte riktigt varför, men jag tror att bussen blev en pumpa sen.

Kom inte hem speciellt sent, men var pigg som en mört. Så istället försökte jag lösa livskriser och världsproblem via msn. Kvart över ett stängdes ögonen och det är inte helt långt borta att de stängs snart igen.

Har lyckats producera en personaltidning idag. Trots trötthet.
Är helt galet nöjd!

Sjung om studentens lyckliga dar

Kategori: Diverse

Igår gjorde jag årets tabbe och missberäkning.
Begav mig in till stan efter jobbet för att köpa studentpresent.
När jag närmar mig börjar jag fundera på om det kanske var en dålig idé att ta bilen. Jag var inte helt fel ute.

Helt plötsligt befinner jag mig någonstans mellan lövklädda flak, hemmabyggen, lastbilar och veteranåk. Mitt i studentkortegen med andra ord. Eller ja, jag var mest bara tvungen att stå still och släppa förbi alla ekipage. I love högerregel...

Väldigt oväntat känner jag plötsligt att jag nästan börjar gråta.
Jag vet inte om det beror på att jag blev nostalgisk över studenten eller blev frustrerad och solstingad i bilen...

Så nära, ack så nära

Kategori: Diverse

Vi var ungefär 1 minut och 3 sekunder i från att snuva KFF på alla poäng.
Nu blev det istället 1-1 i slutminuten. Lite surt. Men vi ska ändå vara nöjda. Helst eftersom de tillhör toppen och vi huserar lite längre ner...

Men sååå nära. Å andra sidan är ju ett poäng sjukt mycket bättre än inget. Och det var ju en smula oväntat.

Idag gjorde jag för övrigt årets roligaste klavertramp. Har haft heldag med möte och till eftermiddagsfikan fick vi kanelbulle. Jag skulle kunna leva på kanelbullar. Så jag knatar in till min grupp och säger "Kanelbullar är ju typ guds gåva till människan"

Ungefär halvvägs in i meningen inser jag att mitt emot mig sitter studentprästen...Men då fanns det ju ingen återvändo direkt. Han tog det dock rätt coolt: "Jag förväntar mig nog i och för sig lite mer av honom än kanelbullar..." var hans svar.

Jag fnissade lite ner i bordet.

Balkongen

Kategori: Diverse

Hur skulle man överleva i lägenhet på sommaren utan balkong?!
Inte möjligt.
Fast blommorna såg lite hängiga ut idag.
De ser ut som jag känner mig - ungefär.

image40

Nedräkningen har börjat

Kategori: Diverse

Nu är det 16 jobbdagar kvar tills jag går på semester.
16 dagar, det är ju nästan ingenting.

Fyra veckors semester blir det i år. Den enda planerade aktiviteten är en tur till Kolmården. I övrigt hoppas jag mest bara på att stranden ska bli mitt andra hem och glass min vanligaste måltid.

Festandet tar ut sin rätt

Kategori: Diverse

Måndag. Segt. De där fyra timmarna som jag sov mellan lördag och söndag känns idag. Eller ja, snarare alla de timmar jag INTE sov.

Men det är ju ingen risk att man försover sig när huset brevid har stambyte. Det finns alltid någon trevlig herre som gärna konverserar med de största bokstäverna redan innan sju. Idag var det leverans från Ballingslöv kvart i sju. Och eftersom man måste ha alla fönster öppna så mycket det går för att överleva så var det ett jäkla liv även i mitt sovrum.

Funderar på att köpa en grill till min balkong. Ja, av den eliga varianten nu då. Petra har tipsat om en, men jag vet inte riktigt hur den ska få plats bland alla blommor och möbler. I och för sig är ju den ena stolen inte riktigt sig själv sen lördagens fest och om jag inte lyckas göra den mindre skev åker den nog bort.
= plats för grill.

Mitt liv i bilder

Kategori: Diverse

I korta drag är det väl detta jag sysslat med den senaste veckan:

Ballongpyntat vindskydd
Grillspjut - megagott
Alljungen
Lill-M och jag på segerfest
Jag dagen efter kvällen före
Rester från festen



                   

           

Tre poäng tre poäng tre poäääng!

Kategori: Diverse

26 glas
En påse tomma ölburkar
En påse tomma flaskor

Nu har jag hittat mitt hem igen, efter att ha diskat i en evighet...

Igår tog vi vår första trepoängare. Åh. Det är så härligt att vinna! Så det blev en hejdundrans segerfest. Astrid Lindgrens favoriter gick varm i stereon när vi tog paus från Singstar. Smugglade in lill-M på inte bara ett utan två ställen. Hade allsång på danska och knasdansade på Piraten. Knatade hem för efterfest och lyckades på något osannolikt sätt få baguetter hemlevererade. Tittade på klockan 04.18 strax innan jag slöt ögonen. Öppnade dem igen 08.06. Då var syret slut.

Lägenheten var ett vrak. Personerna i lägenheten var vrak.
Så det var lika bra att lämna lägenheten och åka till en fin fin sjö och bada och bränna sig.

Vilken bra helg! Sjukt bra för att använda denna bloggs mest använda uttryck.
Nu ska jag inspektera brännan.

Solsting eller match?

Kategori: Diverse

Himlen kunde nog inte vara blåare än vad den är idag. Vaknde klockan 8 av att min lägenhet redan var olidligt varm. Tog en titt på termometern som visade 20 grader. I skuggan.

Kanske att detta blir årets hittills varmaste dag.
Jag skulle gärna bosätta mig på en strand vid havet hela dagen.

Men istället laddar jag för solsting...eh, jag menar match.

Heja Trion!

Det första doppet

Kategori: Diverse

Så där ja. Då var årets första dopp taget. Ja, och det andra också för den delen. Riktigt härligt. Det var visserligen inte i havet, men i en ruggigt stor sjö. Så det räknas nästan ändå. Lägg till det grillning och allmänt softande och du har en sjukt bra sommarkväll.

Men. Vad är väl en dag utan lite action. Så när jag kom hem passade jag på att skära av mig halva tummen. Ja, riktigt så illa kanske det inte är. Men ett ordentligt jack blev det, blodet rann rann och rann. Nu gör det mest ont. Eventuellt är jag klantigast i stan.

Nu ska jag ladda för årets varmaste match so far.
Sova lite.
Ska bara lägga vinet på kylning först.

Fredag - igen

Kategori: Diverse

Det känns som att hela denna veckan har varit en enda lång fredag. Det beror säkerligen på en kombination av ledigdag och sommarväder.

Men jag måste ju hålla med min kollega om att om jag skulle välja en dag i veckan att vara ledig så ligger onsdagen nog ruskigt nära till hands.

Imorgon vankas match och party. I den ordningen. Måste shoppilera lite idag. Bland annat är jag sugen på att prova rosévin. Ytterst märkligt att jag inte provat innan. Men, är det någon som har ett bra rosétips?

Matchen imorgon ja. Lite nervöst är det allt. Vill ju så gärna så gärna kunna fira på kvällen och inte behöva dränka sorgerna. =) Matchen spelas klockan 13. Någon som vet hur varmt det är då såhär års? Typ sjukt jävla varmt. Så jag tänkte väl gå och fylla på vattenflaskan nu då.

Tips: Om du vill veta hur mycket vätska din kropp behöver en helt vanlig dag när du inte tränar tar du din kroppsvikt gånger 0,033. Och om man ska spela match när solen står i zenit är det nog bara till att bälga i sig obegränsade mängder...

Hårtussar

Kategori: Diverse

Klippte luggen i pausen av matchen igår.
Skönt att kunna se ut igen.

Men. Imorse var jag tvungen att justera lite - som alltid. Imorse var jag också sjukt trött. Detta är ingen bra kombination - har jag märkt. På något vis har jag nog lyckats sätta saxen i det lite längre håret också, fast inte klippt av ordentligt utan bara nafsat lite. Vilket leder till att jag nu tappar små hårtussar över hela högskolan. Sådär bra. Lite oroande att jag inte riktigt vet var på huvudet de kommer ifrån. Tänk om jag är helt kal någonstans.

Puh.
Detta kräver en fralla.
Tur att det är frukost nu.

Vilken bonushelg!

Kategori: Diverse

En liten dag ledigt. Men vilken härlig bonushelg det blev.
Igår var det planering och åter planering inför överraskningspartajet.

Pyntade halva skogen full av ballonger och grejs. Grillade smarriga klyftpotäter och absurt goda grillspjut. Ja, det heter grillspjut. Ser ut som en gigantisk fläskfilé ungefär. Drack vin, öl och doppade ett bränt finger i vattnet. Den vi firade - examensgrisen - såg rackarns nöjd ut.

Samlade ved och hoppade ner i sovsäcken i vindskyddet. Av fyra personer var jag den enda som höll på att frysa gumpen av mig. Fick klä på mig fjärde tröjan och raggsockar mitt i natten för att överleva. De andra hade knappt haft sovsäckarna på sig...var nog lokal kyla på min plats.

Varmt så det dånar idag och minst sagt segt att träna i stekande solsken med rödvinstungt huvud. Sverige fortsätter göra osannolika mål och 5-0 känns som ett lagom bra resultat denna extrasöndag.

Jag är inget Zlatan-fan, men det är ändå lite kul när publiken sjunger "In med Zlatan på plan".
Nu blir det sova. Man ska ju tydligen jobba imorgon.

När det gäller följetongen med den blyge söte killen utanför mitt hus så finns intet nytt att rapportera. Jag håller utkik efter honom, men han är skygg...

Fredag på en tisdag

Kategori: Diverse

Idag är det fredag. Härliga tider.
Solen skiner och fåglarna kvittrar.
Kontoret är bastuvarmt.
Punkt efter punkt stryker sig själv på att göra listan.

Den blyge killen har icke skådats utanför huset igen. Och jag har inte riktigt kommit på någon vattentät anledning till att hänga ute på gatan och spana efter honom. Jag har dock kommit fram till att vi nog varit på samma fest.

Men mitt minne alltså. Om det inte hade varit för att han faktiskt hälsade igenkännande så hade jag inte ägnat det en tanke till utan hänvisat till mitt förvirrade korta minne. Och att vi har varit på samma fest är ju både bra och dåligt. Det betyder ju att jag kommer kunna ta reda på vem det är. Men det betyder också att jag kanske borde veta vem det är redan nu...

Sushilunch

Kategori: Diverse

Det blev rå fisk till lunch idag.
Galet gott.
Men nu är jag så mätt att jag är beredd att däcka.

Jag är fortfarande lite irriterad över förlusten.
Har fortfarande ont i kroppen.
Och är fortfarande förbryllad och nyfiken på the very cute guy utanför mitt hus.
Nu är jag säker på att vi träffats, är även tämligen säker på att han är ganska blyg. Men sen är det stopp. It's making me crazy!

Jag avskyr att förlora

Kategori: Diverse

Åh, ibland önskar jag nästan att jag kunde förlora med ett leende.
Så enkelt.

Men nej. Jag är inte ens halvnära att lyckas med något sådant.
Inte ens halvnära var vi tre poäng idag. Eller ja. Fram till deras 1-0 mål hade vi några chanser. Sedan blev det lite körigt. 2-0 till slut. Och det var visst den här matchen vi skulle ha chans att vinna.

Oh. Well. Just nu är jag ungefär 1% sugen på fotboll.
Är sinnessjukt trött på att ha ont.
Men vad skulle man då göra med all sin tid?!

Lite lite bättre blev det dock av att springa på en kille med inte alls otrevligt utseende utanför porten. hrm. =) Jag känner tydligen honom också eftersom han hälsade. Men vem ÄR han??

Den osannolika matchen

Kategori: Diverse

Från 0-3 till 3-3 till 0-3.

Det var tre osannolika mål som ledde fram till att det stod osannolika 3-0 efter 25 minuter.
Det var osannolikt hur Sverige kunde komma ut i andra halvlek och inte göra ett dyft.
Danmarks upphämtning var visserligen osannolik men inte så oväntad som jag hade velat.

Det var osannolikt att Sverige får straff i typ 88de minuten när det står 3-3.
Än mer osannolikt var supporterns galenskap. Man kan ju fundera över vad han funderade över imorse när han vaknade.
Det var kanske inte så osannolikt att matchen bröts men att Sverige kanske tilldöms vinsten var minst sagt oväntat.


Jag hoppas att dagens match inte blir riktigt lika dramatisk.
Den som jag ska spela alltså.

Heja Heja
IF Trion

Dagens i-landsproblem

Kategori: Diverse

För två veckor sedan köpte jag en ny fin fin mobiltelefon. Jag är hur nöjd som helst. Eller jag var i alla fall det fram tills igår. Då fungerar plötsligt inte laddaren. Batteriet var nere på rött. Någon panik greps jag visserligen inte av. Men jag blev rätt så förbaskad.

Så, idag ringer jag till butiken i Bromölla där jag köpte telefonen. Jag tänkte att eftersom de tillhör en kedja borde jag väl kunna ordna med bytet i min butik här. Well. Efter att killen i luren frågat om vi hade Euronics här och jag fått förklara för honom att hans butik tillhör Audio Video kände jag att det så mörkt ut.

Enda lösningen är att jag skickar laddaren till Bromölla och att de sedan skicka tillbaka en ny till mig. Vänta här nu, var i den här historien sa vi att effektivitet och kundservice fanns inblandat...

I och för sig. Vad i den här historien är egentligen intressant för någon annan än mig själv, och möjligen min pappa som är kusin med mupparna i butiken i Bromölla. Så, förutom att det var dagens i-landsproblem så var det inget, glöm det helt enkelt...

Markoolio is killing me softly

Kategori: Diverse

Pallrade mig upp ur sängen strax efter sju. Gjorde frukost med stängda ögon. Gick till radion och slog på den för att hålla mig vaken till Rix Morgonzoo. Då möts jag av detta:

"Det ska va reggae på sommarn o massvis me sol..."

Jag började nästan gråta.
Markoolio försvinn ur mitt liv!




(det värsta i kråksången är att igår trodde mina kollegor att det var jag som spelade Markoolio fyra gånger i rad. Vilken förolämpning!)

Nakenchock

Kategori: Diverse

Man börjar ju undra
Varför inte gå helt naken istället?

Måste ju vara sjukt obekvämt att klämma fast ett par diademliknande trosor...

Aftonbladet skriver såhär:
"Enligt tillverkaren är c-stringen det perfekta underklädesplagget för den som vill gömma troskanten eller skaffa sig en i det närmaste heltäckande solbränna."

Ja, man kan väl säga att jag undrar ju inte mindre nu direkt.
Om jag ser en kvinna med ett diadem mellan skinkorna på stranden i sommar så ska jag baske mig ge henne en kram. Och ett par rejäla bomullstrosor.