mellan vakna & somna

Tapeter!

Kategori: Diverse

Det känns helt fantastiskt att kunna säga det här, nu har vi faktiskt tapeter på väggarna i sovrummet!!Jag är i extas! Morgan och hans pappa gjorde en riktigt bra insats igår och framåt kvällningen blev det faktiskt klart! Heja!

För övrigt har vi nu sovit sista natten i sängen, kanske även sista natten i lägenheten. Det beror på var vi bestämmer oss för att campera inatt.

Imorgon går flyttlasset.
ÄNTLIGEN!


2,5 timme vitt

Kategori: Diverse

Igår beställdes tapeter och mer färg hämtades hem. Heja.
Fick rycket på kvällen och målade första omgången vitt på sovrumstaket. Förhoppningsvis krävs nu bara ett lager täckfärg också. Två och en halv timme med armarna uppåt är nämligen lite lätt påfrestande. Men fint blir det. Och det är ju klart roligare att måla än att dra spik, till exempel.Fast gårdagens hjälte måste ändå vara svärfar som putsade hela murstocken i köket i ett nafs! Titta så fint det blir!

Bockar

Kategori: Diverse

Idag var det dags för husbocksbesiktning! Inga bockar i sikte. Spår av någon från förr hittades, men de var inte aktiva längre.

Däremot hade träbjälkarna i källaren, alltså de som köket vilar på, får besök av trämask. Men lite bortrensning av bråte och en avfuktare ska kunna göra susen. Eventuellt får det bli en sanering också. Det hänger på förra ägarens försäkring litegrann.

Minglade lite med våra duktiga snickare också som gjuter golv idag för fulla muggar. Det händer grejer!! :)

Nya tider

Kategori: Diverse

Sista veckan i stan är här. Känns väldigt, väldigt konstigt.
Men bra också förstås.

I helgen har vi kämpat vidare med renoveringen. Måla och spackla har varit huvudingredienserna den här helgen. Men vi har faktiskt också hunnit fika och njuta lite i solen i pauserna.

I lördags hämtade vi brädor till vår träfondvägg i sovrummet. Himla bra med ett lokalt sågverk i byn så man inte behöver åka så långt.Och för att gips och skruv inte ska synas bakom brädorna fick jag göra en liten utflykt för att köpa svart färg.


Igår spenderades dagen mestadels med att grundmåla 18 stycken piffiga brädor. Tror det kommer bli himla fint när det blir klart!


Under tiden som jag har målat har Morgan spacklat, spacklat och spacklat lite till.


Och under tiden som vi är på jobbet så har vi duktiga hantverkare på plats som fixar och donar med badrum och tvättstuga.


Idag ska golvet i tvättstugan förhoppningsvis gjutas. Heja, heja. Jag ska vara med på husbocksbesiktningen och i övrigt hade jag nog mest bara tänkt försöka få in kroppen på den här nya tiden.

I lördags blev det lite grill också förresten. Med levande ljus på altanen. Romantisk middag för tre. Typ.

Left and right

Kategori: Diverse

Den här ska jag se till att hitta en plats för i huset.Helt klart en favorit, här kan man hitta den (och många andra)

Energinivå

Kategori: Diverse

Igår tog energin slut totalt. Verkligen tokslut. Jag tror att den där bufferten med energi man normalt har, som gör att en natt utan så mycket sömn inte är hela världen, nu är nere på de sista små smulorna. Då blir ett hål till i väggen, ett hål till i golvet och sånt där så väldigt mycket jobbigare än vanligt.


Hål i köksgolvet var nödvändigt för att kunna fixa rören. Och är det någon gång man vill ha ett hål i köksgolvet så är det väl nu antar jag.


När man hittar rör som inte riktigt sitter ihop under badrumsgolvet, och som förmodligen aldrig gjort det, så känns det väldigt bra att man gör arbetet grundligt nu.

Idag är energin tillbaka så smått. Längtan efter vårt hus har tagit över igen. Det börjar bli ett mönster det här känner jag.

Lite drygt en vecka kvar nu, sen kan vi äntligen säga tack och adjö till råtthålslägenheten.
DET är bra.

:)

En onsdag i mars

Kategori: Diverse

Vaknar med känslan av att jag aldrig riktigt somnat. Kärleken har feberfrossat hela natten och om en är vaken så är oftast den andre vaken också.

Pratar med röris som är på plats i huset tillsammans med snickarna. Ska vi byta rören? Då måste golvet brytas upp. Ja, vi byter rören. Det är ju nu eller aldrig som det är läge att bryta upp golvet känner jag. Ska rören ligga utanpå eller inuti. Utanpå väggen tycker jag kan funka, anar att det kanske sparar tid, kraft och energi (och pengar). Men då kommer elektrikern som från ingenstans och börjar lägga sig i. Han vill att rören ska byggas in. Eller snarare vill han att elen ska byggas in och då kan ju rören gå samma väg. Nu blir det byggmöte i eftermiddag med alla inblandade.

Det är skönt att slippa göra jobbet själv. Men ibland önskar jag att jag var utbildad snickare, rörmokare och elektriker istället för tangentbordsknapprare. Alternativt önskar jag ibland också att jag köpt ett helt nytt hus istället för ett från 1800-talet. I nästa stund ser jag charmen i utmaningen och påminner mig själv om att varje dag faktiskt är ett äventyr. Även en onsdag i mars.

Inspiration

Kategori: Diverse

Den här bilden från Ikea Livethemma-bloggen är himla bra inspiration för vårt framtida kök. Köksön är densamma som vi ska ha, vitt och lite lantlig känsla eftersträvar vi också och vårt golv (det som blivit av med en miljard spik) ska förhoppningsvis likna det på bilden efter lite slipning.Ååå vad jag längtar tills köket är klart.
Jag längtar förstås till badrum, sovrum, vardagsrum och alla andra rum också. Men det är något speciellt med köket ändå.

20 mars

Kategori: Diverse

Den 20 mars, 2006.
Då, för sex år sedan, föddes min älskade lille systerson.
Nyckelorden är är förstås SEX ÅR SEDAN. Han fyller alltså sex år idag och är visst inte så liten längre. Fast i mina ögon är han ju fortfarande lille bobben, så klart.

Och så en bildkavalkad som heter duga. :)

       

       

   

Grattis bobben!

Lyckligt lottad

Kategori: Diverse

Ännu en renoveringshelg

Kategori: Diverse

Tiden går väldigt, väldigt, väldigt fort.
En helg kvar, sen är det liksom flyttdags. Och det känns HELT obegripligt. Någon frågade igår om vi kommer hinna. Och njae, det där med att hinna är ju en definitionsfråga. Förhoppningsvis kommer vi hinna få ett sovrum som går att sova i. Men det är lite en kamp mot klockan. Förmodligen kommer vi inte hinna få ett helt färdigt badrum, men i den frågan hoppas jag fortfarande på ett mindre under.

Det blir ju flytt oavsett, så det där med att hinna klart har blivit ganska obetydligt på något märkligt vis. Ju mer vi hinner desto bättre ungefär.

Idag är träningsvärken massiv efter att ha suttit som en köttbulle på en pall och dragit spik ur köksgolvet i flera timmar igår. I helgen har vi alltså hunnit såhär långt:


Vi har sågat upp ett plastgolv som inte gick att få bort på något annat vis.


Sjukt mycket damm, då får man vara såhär snygg...


Många intressanta musaktiga fynd i delar av den gamla isoleringen. Mysigt.


Men det fanns faktiskt betong under allt, för första gången i det här huset, halleluja.


Det finns de som är oroliga över att vi fortfarande river, när det är så nära inflytt. Men vi har faktiskt gjort lite annat i helgen också. Jag och mamma har till exempel suttit såhär en hel söndag och samtalat med spiken...


Ser ni hur tätt de sitter? Why oh why? Okej om det hade varit med spikpistol, men det fanns det ju knappast när detta begav sig. Komplett dårskap kan bara vara förklaringen.


Pappan och Morgan fick ta över en stund på slutet.


Lite gips har det också blivit. Så pass att sovrummet faktiskt är gipsat och klart nu. Förutsatt att de gipsskivor som limmats dit inte trillar ner igen då alltså...

Ännu en renoveringshelg alltså! Jösses. Men det tar sig, det går ju faktiskt framåt. Denna veckan gör förhoppningsvis både snickare och rörmokare entré. Hoppas kan man ju i alla fall. Det kommer bli så bra, det tvivlar jag inte det minsta på. Vi är himla tacksamma för all hjälp och glada tillrop som våra fina familjer och vänner kommer med. Tack!

:)

Helg = hus

Kategori: Diverse

Det var läääängesen helgerna innehöll så mycket mer än jobb i huset. Men det är ju klart värt det! Denna helgen och nästa också, sen är det flytt!!

Idag står golvrivning på schemat och sedan även grillning med skogsvännerna! Fint det! Imorgon kommer bästa mamman och pappan och hjälper oss med gipseriet i sovrummet!

Hushelg var det ja.
:)

Denna eviga trötthet

Kategori: Diverse

Kommer ihåg då när jag var pigg senast. NOT.
Denna eviga trötthet alltså.

Men jag antar att husrenovering, ordförandeskap, kvällsjobb och dagjobb liksom leder fram till lite trötta ögon. Helt naturligt, men inte helt optimalt eftersom ovanstående lista även kräver en del energi och entusiasm.

Oh well. Det blir nog bra så fort träden blir gröna. Typ.

Idag har i alla fall snickarhjälpen varit på genomgång i vårt hus och givit oss hopp. Han tyckte tydligen att det var ett himla charmigt hus (även om han själv inte skulle kunna tänka sig att bosätta sig riktigt så långt bort i skogen). Han hade även lösningar på våra undringar och problem, mer eller mindre jobbiga och svåra att genomföra. Vi ska börja med att få snickarhjälp i badrummet och tvättstugan under en dag, så tar vi det därifrån sedan. Det finns hopp om livet. Halleluja.

:)

Vår historia

Kategori: Diverse

Frustrationen från igår har lagt sig och jag är nu tillbaka på allt-ordnar-sig-stadiet. Känns skönt på något vis.

Så till fördelarna med ett gammalt hus. Historia. Vårt hus är ju byggt 1880 av släktingar till Morgan. Byggt i trä av Agust Karlsson. Tillbyggt 1920. Till en början var det endast, 1 vån, 2 rum, 1 kök, förstuga, uthus, ladugård. De som ägt huset sedan dess är alla släktingar till Morgan.

- Agust Karlsson och Matilda Pettersson 1880
- Ida Dorotea Karlsson och Hjalmar Karlsson
- Börje Karlsson och Siv Karlsson 1934
- Johnny Karlsson

Och så vi!
Visst är det kul!

Och såhär såg huset ut från början. Glasverandan ska få göra comeback i framtiden.


Stort

Kategori: Diverse

Att det är ett stort husrenoveringsprojekt vi gett oss in på har vi ju såklart förstått för längesen. Ändå blir man lite frustrerad varje gång projektet växer. Vilket det gör titt som tätt.

Senast i raden är golvet i tvättstugan där plastmattan är helt omöjlig att få bort. Det skulle ta typ en livstid. Så istället får vi nu plocka upp hela golvet inklusive spånskivorna och börja om från början. Puh.

Frustration och otålighet är kvällens känslor. Puh igen.

Men på onsdag kommer snickarhjälpen och tittar och om de bara kan sätta igång ganska omgående så ska det nog kunna hända en hel del rätt så snabbt (peptalk med mig själv ja.. :))

Det var hursomhelst himla mysigt att sitta på trappan och äta kvällsmat idag. :)

Bildtest

Kategori: Diverse

Blogg.se-appen har ju minst sagt funkat sådär när det kommer till att lägga upp bilder. Men med en ominstallation ska det visst kunna bli bättre. Så därför ett testinlägg med en söt vovve. :)

Bilder från helgen

Kategori: Diverse

Självklart finns det också bildbevis på helgens aktiviteter. Här kommer de i långa rader.

I lördags stod alltså isolering av yttervägg på schemat. Det kan vara inbillning, men det känns redan lite mindre iskallt i huset. Det kan också ha att göra med yttertemperaturen, men jag sätter mitt hopp till isoleringen.


Och så passade vi på att rensa lite till, alltså bygga på vår privata soptipp ännu lite, så att det nu nästan bara finns saker vi faktiskt vill spara inne i huset. Morgan städade lite också, även om det nästan känns som lite overkill i kaoset.


I lördags letade även systern och syskonbarnen sig fram till huset i skogen. Eftersom det fortfarande fanns en liten, liten, liten snöhög vid stallet så fick den sig ett par hopp av de minsta.


Och igår var grillen ihopbyggd, föräldrarna på besök, solen sken och då blir man såhär glad när man får premiärgilla


De tre vise männen gjorde underverk i sovrummet. Det är verkligen guld att få föräldrahjälp, helst när det kommer till renoveringsbitar där varken jag eller Morgan är några genier.


Och medan arbetet pågick för fullt tog jag mig en skogspromenad med den här fina brunisen.


Och när kvällen började lida mot sitt slut, ja då såg det ut såhär fint i vårt blivande sovrum


Det känns helt klart trevligt när gips börjar komma på plats. Känslan av byggarbetsplats minskar liksom i rask takt då. Och på onsdag kommer snickarhjälpen för en första koll! Heja!

Husrenoveringen fortsätter

Kategori: Diverse

Ännu en helg med härligt huspyssel! Igår blev det utflykt till metropolen Bakareboda för att köpa gips, isolering och andra nödvändigheter. :) isolering och kroppkakekoma blev eftermiddagens aktivitet! Och sedan sov vi hemma i lägenheten för första gången en lördagskväll på...evigheter!

Packa flyttlådor idag och så kom världens bästa föräldrar hit och hjälpte oss både att hämta nya sängen, gipsa väggar och äta upp den grillade korven! Det tar sig i Sjölyckehuset! Två helger kvar nu bara!! :)

Att duscha...

Kategori: Diverse

Veckans enda lediga kväll (föreningsarbete och kvällsjobb med dialogmöten fyller annars veckans kvällar) spenderades på och i vårt kära hus.

Först utflykt till Elgiganten och Hemma-butiken för att kika på vitvaror. Himla trevligt. Sedan vidare upp till vårt Sjölycke för att bända bort de sista träbrädorna i badrummet. Gick ändå lite över förväntan måste jag säga. Och jag har lätt träningsvärk i slå-hammare-på-kofoten-armen idag.

Och ja, såhär ser det ut just nu. En varm dusch anyone? :)

Nedräkning

Kategori: Diverse

Det är helt sjukt, på så väldigt många vis, att vi kommer bo i vårt hus när den här månaden är slut. Mest sjukt är det ju förstås på grund av att just nu har två helt tomma rum där det borde vara toalett och kök. Hyfsat avgörande delar för att kunna bo normalt i ett hus.

Men det kommer gå. Grillsäsongen är ju på intåg när vi flyttar in, så matlagningen fixar vi ju i vår nyinköpta Weber. Och skogen är ju för den delen full av träd att huka bakom. Så det kommer ju inte bli några som helst problem om det skulle visa sig att vi inte riktigt hinner klart med de här rummen. (avdelningen positivt tänkande).

I helgen siktar vi i alla fall på att gipsa loss i blivande sovrummet. DET ska bli roligt. Förhoppningsvis kan vi även få tag på lite snickarhjälp inom kort, rörmokaren ligger i startgroparna och vår bäste elektriker är alltid redo. På något vis ser det ändå ganska ljust ut. Men det är inte långt kvar nu alltså! Och jag längtar!!

Arbetshelg

Kategori: Diverse

Träningsvärken är massiv efter helgen. Vi hade ju kallat in föräldra-förstärkningen för att få lite extra fart i det här rivandet. Och ja, det är faktiskt sant som de säger - riva går rätt så fort, det är sen när det ska byggas upp igen som det riktigt kluriga börjar.

Efter att bilderna togs, batteriet i telefonen tog slut, så har vi även hunnit riva bort golv och paneltak i köket, badrumsmattan och masoniten och även petat lite på mattan i tvättstugan/groventrén (och gett upp eftersom den satt fast som ett tjosan, helt omöjlig att få bort.)Här har jag och mamma precis rivit ner tapeten i badrum och tvättstuga/groventré. Innan dess hade Morgan och hans pappa hunnit få ut alla grejer från de båda rummen.Här har vi badrummet utan tapet, men fortfarande med matta.Glad husägare!Köket efter rivningsröj.Pappan hackar loss tjusigt gammalt kakel (och svär en smula)Den här figuren hängde mest utanför och såg snygg ut.Och så bestämde vi oss för att ta bort det lilla skåpet också. Fina tapeter!Och mer fina tapeter!Inget fuskbygge här inte. Det där lilla skåpet skulle man nog kunnat kasta sig in i med full kraft utan att det rubbats en endaste liten milimeter. Men Morgan och pappan gick loss med kofötterna (en kofot, flera?) och tillslut gav det vika!Lite roliga fynd har vi gjort också. Gamla fina skridskor och en tidning från 16 mars 1986 (alltså då när Olof Palme skulle begravas) tillhör mina favoriter.Den himla spännande köksväggen. Puh.

Såhär såg köket ut innan rivningsligan gått loss:

 

Vi kom en väldigt bra bit på vägen. Både kök och badrum är liksom helt tomma nu. Och det är väl också det som gör att det känns som ett väldigt stort berg vi ska ta oss över. Men det kommer gå skitbra och bli kalasfint!

Om jag hade en enda aggression som behövde ut så kan jag säga att de har lämnat mig nu efter att ha kofotat bort köksgolvet i lördags kväll... Så om du känner att du har massa känslor du behöver få ut, är du välkommen att komma och kofota lite hos oss. Vi ska säkert hitta något givande och lagom irriterande projekt! :)

Bryt ihop och kom igen

Kategori: Diverse

Ja jösses. Vilken helg. Vi är HELT slut efter en rivningshelg som heter duga. Adjö kök och badrum blev det igår. Idag bröt vi ihop en liten smula när det kändes som det här projektet liksom bara växer och växer. Men vi kom igen, bokade in hjälp av snickar-Mats och nu känns det nog ändå som vi kommer reda ut det här... Kanske... Eventuellt. ;) Lite bryt ihop och lite tvivel på om det nånsin ska bli klart ingår ju när man gett sig in i renoveringslivet känns det som!

Ljuva, ljuva fredag

Kategori: Diverse

Fredag, solen skiner, himlen är klarblå, livet är gött.
Hurra!!

Frågor på det?

;)