mellan vakna & somna

Tjejhäng

Kategori: Diverse

Idag har vi varit på äventyr hela dagen. Först en ganska flummig sång- och ramsstund på biblioteket och sen lunch, shopping och fika. Våra söta småtjejer hängde som små ljus i den coola soffan på Café Nostalgi - som nog för övrigt kan bli det nya stammishaket. Så mysigt och bra lite avskild hörna för ammande mammor och så.



Jag har gått loss lite på tradera den senaste tiden. Har bland annat fyndat jeansklänningen, strumpbyxorna och bodyn som Agnes har på sig på bilden ovan. Köpte 11 olika plagg för en tjuga och nu senast har jag vunnit kampen om både en onepiece och en ursöt kofta. Det är farligt kul. :)

Imorgon är det fredag och nya äventyr i simhallen väntar! :)

Mammaliv

Kategori: Diverse

Förkylningen lämnade mig inte riktigt i fred, men efter en frossattack natten till söndag så är det mest bara lite snörvel kvar.

Lördagens rockfest var skojig. Men det var väääldigt runda fötter hos många av festdeltagare, så jag var rätt glad att bönan sov gott i sin vagn i ett annat rum. Dock var det svårt att koncentrera sig på att äta så det fick vi lösa på nattkvisten när vi kom hem.

Söndagen blev rätt lugn med bara lite fix här på hemmaplan. Jag gjorde äppelmos och nån slags äpplekrämvariant och Morgan fixade med plätten på ängen där det ska byggas en liten stuga.



Trots lite förkylning blev det babyrytmik igår. Lika härligt som alltid. Efteråt invanderade sex mammor med vagnar en restaurang i byn för lite skön långlunch i solskenet. Just där och då kändes det där mammalivet inte jättejobbigt... :) Efter lunch tog tre av oss en promenad av den längre sorten kombinerat med lite shopping och mathandling. Bra måndag!



Idag var det dags för föräldragrupp igen och nu stod mat på schemat. Fick svar på mina frågor och det kommer nog lösa sig utmärkt när det om några veckor är dags för mer mat. Hon smakar ju redan lite av varje och är väldigt intresserad av mat.

Efter föräldragrupp mötte jag upp bästa mammagänget i stan. Långfika som vanligt och massa babbel. Det är verkligen guld värt att ha ett så härligt gäng runt sig som man kan bolla både det ena och andra med. Dessutom går vi i fyra olika föräldragrupper och får med oss lite olika från våra grupper (vilket jag visserligen tycker är rätt konstigt egentligen) som vi kan dela med varandra. Fint!



Snorigt

Kategori: Diverse

Veckan har susat på i en hejdundrans fart som vanligt och nu är det fredag igen. Härligt!

I veckan har vi hunnit med att hänga på stan med bästa mammorna, haft fikamys hemma hos en otålig blivande trebarnsmamma och så idag var det ju simdags igen. Idag kunde Morgan vara med och titta på babysimmet och han fick se både dyk och plask från vår lilla bönbebis som verkligen gillar att bada!

Det har varit lite svajigt med sömnen i några nätter nu. Av okänd anledning. I natt sov Agnes bättre, men då kunde förstås inte jag komma till ro. Typiskt. Och mitt i natten hoppade en förkylning på mig, himla otrevligt gjort.

Men mycket kul väntar i helgen, så den där förkylningen får allt klara sig på egen hand.

Trevlig helg! ;)



Nya liv

Kategori: Diverse

Äntligen är han här! I måndags föddes en alldeles bedårande liten gosse. Min fina Ann och hennes Andreas har blivit föräldrar. Det är galet och härligt och alldeles underbart häftigt! Jag kan inte förstå att han faktiskt är här nu, Agnes blivande pojkvän ;).
 
Det är ju ett riktigt babyboom-år i år och de glada nyheterna duggar tätt. Och jag tror att nu efter att man själv har fått uppleva det stora i att föda fram ett nytt liv så blir man lite extra glad och prillig i hela kroppen när vännerna får vara med om samma sak.
 
Välkomna till världen alla ljuvliga små bebisar. Och till er som inte tittat ut ännu, vi längtar efter er! :)

Höst

Kategori: Diverse

Och så blev det höst.
Lite plötsligt kom den, men den var ändå rätt välkommen. Såhär års ska det ju liksom vara höst. :)

I helgen fick vi riktigt finbesök när min farbror med sambo följde med mina föräldrar hit. Riktigt kul!



Igår spenderades en stund vid symaskinen. Men eftersom det ska bli presenter får jag vänta med att visa resultatet. :)

Idag var det dags för den skojiga babyrytmiken igen. Så vi har sjungit, dansat och fikat under ett par timmar på förmiddagen. Väl hemma och med regnet ösandes ner utanför fönstret bäddade vi faktiskt ner oss i soffan en stund för lite mys. Både bönan och Morris tog plats på mig och somnade som små grisar.





Nu ska vi börja ladda inför kvällens fotbollsutflykt då jag och Agnes ska hoppa in som coacher för vårt fina damlag! Heja!

5 månader

Kategori: Diverse

Idag fyller världens bästa Agnes 5 månader. Kan inte förstå att det redan gått fem månader! Det är ju helt galet vad fort tiden går!
 
Och vad mycket som händer i utvecklingen hos en liten människa. Agnes kan nu rulla från rygg till mage och med lite lutning fixar hon även rullning från mage till rygg. :) Hon kan sitta litegrann, antingen i soffan eller själv om man buffar upp kuddar runt henne.
 
Hon gillar att sova och gör tack och lov det hela nätterna fortfarande. Vi är verkligen glada så länge det varar. Hon somnar ganska ofta själv i sängen, då är vi bara redo utanför och går in några gånger tills hon är lugn och sover. Funkar kanon!
 
Det som inte funkar lika bra just nu är maten. Det går bra en stund, men mot slutet blir det tvärstopp. Och när den här lilla damen har bestämt sig så har man ingen chans. Mycket humör och väldigt bestämd. Men hon har också fått prova lite annan mat. Melon är en favorit, men även havregröt och morotspuré är riktigt mumsigt!
 
Bönbebisen gillar även att vara ute på äventyr och tycker det är lite halvdrygt när mamman vill ha mysdag på hemmaplan. Så därför blir det en hel del utflykter tillsammans med bästa mammagänget och tjejligan. Agnes vill gärna vara med även här hemma och sitter ofta i vårt knä och kikar. Men det verkar som att matstolen som hon fick idag också kommer bli en klar favorit! Hon gillar också att ligga i sitt gym och greja med leksakerna och favoritnallen just nu är fåret Bääälvis som tillsammans med gosfilen måste finnas med när det är sovdags.
 
Varje fredag nu går vi på babysim och det tycker lillfisen är riktigt härligt. Dagen till ära slog vi till på det första dyket. Det var en något förvånad liten bönbebis som kom upp till ytan igen, förvånad fast nöjd. Som så ofta. :)
 
 
Älskade gullunge!
 
 
 

Sprutor och lyx

Kategori: Diverse

Igår var det dags för 5-månaderskontroll på bvc. Vägning, mätning och sprutor stod på menyn. Eftersom det lilla barnet äter som en liten räka just nu så har vi varit lite oroliga för att hon inte får i sig tillräckligt. Men Agnes följer alla sina kurvor fint och allt såg bra ut. Vågen stannade på 6180 gram och dottern är numera 62 cm lång. En liten tjej, men en fin och frisk tjej också som växer precis som hon ska.

Sprutorna i benen var väl inte jättepopulära, men ilskan gick över rätt så snabbt och än har vi inte sett till någon reaktion på vaccinet. Skönt!

Efter bvc lockades vi in till stan för lite fika och häng med mammagänget och tjejligan. Fikan blev till en runda på stan och sen slog vi även till på att käka lite thaimat eftersom papporna ändå hade andra kvällsplaner. Väldigt mysig lyxtisdag blev det! :)



Idag kör vi en lugn dag på hemmaplan. Och eftersom regnet just nu öser ner känns det som ett väldigt bra beslut.

Mage

Kategori: Diverse

Idag hände det! Eller ja, egentligen hände det redan i fredags fast då fastnade liksom armen lite. Bönbebisen har rullat från rygg till mage! Och idag fick hon till det på riktigt och fick fram båda händerna. Heja!



Nu tycker ju den här bebisen att det är lite sådär att ligga på mage, så jag tror hon kommer uppskatta sin nya aktivitet lite mer när hon rullar åt båda hållen... :)

Eventuellt blev hon inspirerad av sin tre månader äldre kusin igår, för där är det full fart! Ja för igår packade vi in oss själva och svärföräldrarna och brummade till Hässleholm där det vankades kalas. Mycket bilåkning blev det! Men också några timmars kusinmys!





Simtrött

Kategori: Diverse

Idag var det äntligen dags för babysim igen och Agnes gillade det lika mycket denna gången. Nästa gång ska vi visst ner under vattnet! Spännande! :)

Men det är väldigt uttröttande att bada (och försöka dricka upp bassängen...).



På matfronten krånglar vi vidare, men det funkar i alla fall bra med att få in ett mål mat till på morgonkvisten. Alltid något. :) Så förhoppningsvis får hon i sig tillräckligt med mat så att hon växer som hon ska! Det lilla grynet! Just idag är hon extra söt i sin nya giraffklänning som bästa mallanbrallan sytt!



Mat och sånt

Kategori: Diverse

Det kan bli en ganska lång lista när man börjar fundera över saker som man aldrig funderade över förut, men som nu är en väldigt stor del av vardagen. :)

En annan människas matintag, ja Agnes då förstås, är en sådan sak som upptar mycket tanketid just nu. Eftersom vi flaskmatar henne så är det ju väldigt lätt att hålla koll på vad den lilla damen får i sig. Och det som känns som en liten slurk blir ju faktiskt en del när man lägger ihop det kvarlämnade från dagens alla fyra mål...

Så efter morgonens matkamp och vrålarga bebis så försökte jag få tag på bvc för att få lite råd. Men eftersom jag
missat den 45 minuter korta telefontiden så blev det ett meddelande på telefonsvararen... Hann såklart inte svara när de äntligen ringde upp på eftermiddagen, så då är det ju en väldig tur att man har en mammaerfaren syster att rådfråga. :)

Planen är nu att försöka klämma in ett mål mat till lite tidigare på morgonkvisten och på så sätt förhoppningsvis hinna med fem mål mat på en dag. Då ska hon nog ändå kunna få i sig det hon behöver. Återstår att se hur det går... morgontrött bebis + morgontrött mamma som är bortskämda med att inte stiga upp före halv nio. ;)

Min tid

Kategori: Diverse

Ibland kommer liksom omställningen av att ha blivit mamma över en. Fortfarande, snart 5 månader senare, sköljer känslorna över mig ibland. Det är så mycket som ändrats i mitt liv sedan Agnes kom. Självklart har även Morgans liv ändrats, men eftersom det är jag som är hemma nu så är det ändå på lite olika vis. Han åker fortfarande till jobbet varje dag, tränar fotboll ett par kvällar i veckan och lite så.

Jag är mest bara mamma. Vilket verkligen inte är så bara egentligen. Och jag älskar min dotter till stjärnorna och tillbaka. Men jag måste verkligen skaffa mig en hobby och göra tid för en sådan. Så att jag får vara lite jag också ibland.

Nu ikväll följde Agnes med Morgan till idrottsplatsen en sväng så att jag fick en stund på egen hand. Han är fin min kärlek! Och eftersom löven börjar bli gula på björkarna och vindarna känns lite kyliga så kunde bönbebisen äntligen få inviga sin gosiga rosa-panter-overall. Hon fick den när hon föddes, men eftersom hon är rätt liten av sig så börjar hon växa i den först nu lagom till hösten. :)