mellan vakna & somna

Samla kraft

Kategori: Diverse

Efter en period med mycket inplanerat var det skönt att ha en helg med väldigt lite inplanerat. :) Att få ta dagen lite som den kommer, bara vara. Så mycket värt när man behöver samla energi.
 
Vi har förstås inte suttit på rumpan och pillat naveln, det har blivit en hel del gjort ändå. Pysslat lite, åkt på lite listköparutflykt, satt upp lister, provslipat trappan, lagt tillbaka golv, ätit brunch med härliga föräldragruppen, dansat och busat med bönan, lekt, lekt och lekt, målat tygkasse till förskolans adventskalender, googlat julpyssel, satt upp en adventsljusstake, söndagsvilat hela familjen och så där. En hel del, fast ändå alldeles lagom.
 
Det här pysslet måste jag bara prova. Alldeles för fint och coolt för att låta bli.
 
Agnes fina fina ljusstake lyser så fint i fönstret nu. Helt ljuvlig!
 
 
Familjen Hatt. ;) Agnes älskar ju att ha saker på huvudet, av någon anledning. Och igår skulle även mamman och pappan vara med på samma spektakel. :)
 
 
Självklart blev det en svart katt på Agnes tygpåse till Stubben. På ena sidan. På andra blev det lite mer flowerpower med namn och färger och grejer. :)
 

Vilken vecka

Kategori: Diverse

Puh! I måndags åkte jag till jobbet som vanligt. Agnes skulle vara hemma med sin pappa en dag till och friska på sig efter feber och "aj aj aj" (troligtvis i munnen eftersom matvägran också hängde ihop med ajen). Men efter bara någon timme börjar jag känna mig lite frusen och börjar få ont i kroppen. Framåt lunch bestämmer jag mig för att åka hem och jobba hemifrån på eftermiddagen. Jo, eller hur. Får megafeber och har så ont i kropp och huvud att jag inte vet var jag ska ta vägen. Och att ens ha ögonen öppna är helt uteslutet. 39,8 grader visade termometern som mest, inget jag rekommenderar.
 

Näst intill feberfri i tisdags, men heeelt slut. Var hemma i onsdags också, blev svettig av att skala potatis och vilade mest. Är fortfarande rätt matt och trött, och känner mig konstant uttorkad. Men svimmningskänslorna så fort jag går några meter har i varje fall avtagit.
 
Så vips var det därmed fredag. Om veckorna går fort i vanliga fall så slår den här veckan alla rekord. :) Ikväll bär det av till systerdottern som ska fira födelsedag. Hon fyllde ju 11 för en vecka sedan. 11! Håll i den lilla hatten vad hon har blivit stor.
 
Helgen blir faktiskt ganska lugn. Inget speciellt inplanerat förutom brunch med föräldragruppen på söndag. Och oj så skönt. De senaste helgerna har varit rätt fullspäckade, så det ska bli gött att bara vara lite.
 
 

Vardag

Kategori: Diverse

Det är tydligen det nya nu. Att uppdatera bloggen med minst en veckas mellanrum... ;) Men jösses, tiden går lite för fort känner jag. Veckorna bara rusar förbi, snart är det jul och sen är det nytt år och jag sitter fortfarande här och undrar vart sommaren tog vägen egentligen.
 
Vad har vi hittat på sen sist då.
På hemmafronten är säkerhetsanordning 1 nu på plats på ovanvåningen och det är lite lättare att vara där uppe med Agnes utan att ha konstant trilla-nedför-trappan-ångest. :) Snyggt blev det också, dessutom.
 

Han kan min Morgan. :)
 
Förra helgens största händelse för vår lillböna måste nästan ha varit när grävmaskinen kom på besök. Den där gäststugan ska ju få lite el också och nu har vi därför en fin fin vallgrav genom tomten. Agnes tittade med stoooora ögon på den häftiga grunkan.
 

Jag har också hunnit beställa några roliga grejer från min nya favoritsida glasverandan.se. Inte nog med att det fanns massa fint där, det gick riktigt snabbt att få hem det som beställdes också. Beställning på torsdagskvällen, leverans på måndagen. Bra! Den här fina ljusstaken längtar jag efter att jula till och använda flitigt i jul. :)
 

Annars blir det mycket bus och mys om kvällarna innan lillfis somnar. En del planerande för att få ihop vardagen med föreningsmöten, förskolemöten och så där. Hamsterhjulet rullar på, skulle man kunna säga. :)
 
 
 

Det var ett tag sen

Kategori: Diverse

Så där ja. Då hade ett gäng dagar swishat förbi igen. :)
Man kan väl säga att hamsterhjulet snurrar på fortare än vanligt. Föreningsgrejer, jobbet, livet och att hinna vara mamma också.
 
I veckan som gick var det ett helt år sedan svärfar lämnade oss. Helt overkligt och fortfarande så ofattbart. Vi var nere vid minneslunden och tände ljus och la dit blommor. Fint och jobbigt. Agnes tyckte det var superspännande att vara ute i mörkret, älskade barn.
 

Vi har också hunnit med att ändra om lite hemma. En fin matta fyndades via en facebooksäljsida och vips så blev det en helt annan känsla i vardagsrummet. Så lite kan göra så mycket.
 

Det har ju förstås hänt en massa mer. Vi har delat ut godis till läskiga härliga besökare i fredags. Och i helgen har Agnes hängt med sin mormor och morfar en stund, och slagit nytt ätarrekord tror jag bestämt. Samtidigt var jag och Morgan på jubileumsfest för Fjärdsjömåla och hade det trevligt. Det har snickrats lite på det där trappräcket och så har det förberetts en del inför dagens maskerad på Stubben. Vi tar det i bilder istället va. :)
 
 
 
 
 
 

Kronan var inte så kul att ha på sig, men klänningen fick jag i varje fall på henne. ;)