mellan vakna & somna

Cykel och påsk

Kategori: Diverse

Jag har börjat cykla till jobbet igen. På min nya fina racertantcykel. Och det är helt underbart. Inte minst för att det går ungefär 1000 gånger fortare jämfört med både att gå och åka bil.

Och så ger det ju lite vårkänslor också. Fint det.

Påsken närmar sig och påsk är lika med några extra lediga dagar. Något som känns väldigt välbehövligt! Men med påsken kommer också stoooora påskägg fulla med gott godis. Jag hade noll och ingen karaktär när ett stort påskägg landade framför nosen. Så just denna veckan blir den där enda godisdagen vääääldigt lång. Typ en vecka lång.

Men eftersom jag inte äter vanliga ägg så kan jag väl få äta godisägg i alla fall?!

:)

Klavikel

Kategori: Diverse

Vi lär oss nya fina ord just nu.
Eller vad sägs om klavikelfraktur.

På vanlig svenska är det nyckelbensfraktur och det är precis vad min darling fick under skidresan i Sälen. Det var kanske inte riktigt den sortens nyhet jag ville ha på fredagseftermiddagen. Inte heller var det så kul att farmodern fick skickas iväg i ambulans i lördags när jag var där. Min lilla farmor med kol och ännu en gång var det lungorna och andningen som spökade.

Massa konstiga saker på samma helg med andra ord.
Fast jag fick också kela med min fantastiskt söta lurviga lillebror, träffa mamman och pappan, farmorn och farfarn, farbrorn och fastern.

Och så kom ju darlingen hem, en dag tidigare med armen i mitella visserligen, men ändå...

Det positiva med en helg som liksom inte direkt går spikrakt superbra är ju att det inte känns så himla tungt att det är måndag. Fast det här med sommartiden alltså... min kropp gillar icke tidsomställningar.

:)

Släck ljuset ikväll!

Kategori: Diverse

Ikväll mellan 20.30-21.30 släcker vi ljuset som stöd för klimatet. Earth Hour, som manifestationen kallas, genomförs över hela världen.

Om du bor i Karlskrona kan du gå in här och skriva upp dig på listan för att visa att du också deltar i den här manifestationen.

En timme med släckta lampor, en timme med stearinljus istället.
Låter ganska mysigt om ni frågar mig.

Do it!

Freitag

Kategori: Diverse

Fredag!
Woho!

Är ju sån där gräsänka hela helgen när darlingen är i Lindvallen så ikväll blir det fredagsmys på egen hand. Och det känns alldeles utmärkt eftersom ögonlocken knappt vill hålla sig uppe nu när klockan är hela halv sju på kvällskvisten...

Imorgon ska jag i alla fall passa på att ta en heldag med familjen och den lurvige lillebroren.

Och på söndag ska jag ta hand om min darling när han kommer hem. Han kommer ju hem lite "vingabröten" som min pappa skulle sagt...

Nej, lite fredagsmys nu.
Matlagning.



Smärta

Kategori: Diverse

Jag är så vansinnigt trött på att ha ont.
Ont i ryggen.

Låsningen är inte där längre - tack och lov för det, men en gammal hederlig musarm försvinner ju inte i ett nafs. Och jag sitter ju fortfarande ca 8 timmar om dagen vid dator... På grund av att musklerna i övre delen av ryggen är en smula överansträngda (tokstor underdrift) så gör ju det också att resten av ryggen ballar ur.

Försökte träna igår. Gick inte alls.
Det är liksom inte värt att knappt kunna gå när man kommer hem. Riktigt så mycket tror jag inte att jag älskar det där spelet fotboll just nu. Jag funderar och vänder och vrider på saken. Det jag kommer fram till mest hela tiden är att jag är trött på att ha ont och att inte kunna genomföra träningarna ordentligt. Övningen latmasken är visserligen behaglig, men man blir ju inte direkt svettig.

Samtidigt lever jag ju efter principen att ha man gett sig in i en säsong så ska man slutföra den. Men det känns å tredje sidan som att mer eller mindre konstanta ryggsmärtor skulle vara ett giltigt skäl till att omfördela min roll i laget en smula.

Jag återkommer när jag har en lösning.

:)

Kärlek

Kategori: Diverse

Jag älskar min ryggdoktor.

Kom dit och hon kan konstatera att så spänd i ryggen som jag var idag har jag aldrig varit när jag träffat henne innan (och då har jag ändå varit där två dagar efter ryggskott bland annat). Så det var knåda, knåda, knåda och knaaaaaaak för hela slanten. Återbesök om två veckor och omöblering på skrivbordet ordinerat. Det var alltså inte fotbollen som var boven i dramat denna gången, bara den utlösande faktorn.

Men nu kan jag andas igen. Lovely!
Och det är fredag och en fiiiiin helg är på gång. Fotboll och trionfest imorn. Födelsedagskalas hos systern på söndag. Hur bra som helst.

Och ikväll ska alla titta på så ska det låta och heja på Charlotte!

:)

En fin tid

Kategori: Diverse

Ryggjävel.
Jag minns den där tiden när det inte gjorde ont i ryggen precis hela tiden. Jag minns då när jag kunde andas utan att låsningen i ryggen gjorde sig påmind. Det var en fin tid.

Längta, längta och längta till fredag och fru ryggdoktor.

Helgaktiviteter

Kategori: Diverse

En härlig lördag har nu för en liten stund sedan blivit söndag. Tänka sig.
Dagen har bestått av fotboll på en grusplan mitt ute i ingenstans, pojkarna spelade 1-1, solen sken och vinden fläktade på rätt så friskt.

Vi har också shoppat loss en smula. Inte alls fel! Bara bra saker köper jag. Köpte tröjor och linnen för att fylla på garderoben (när den rensats ut - förhoppningsvis har jag lyckats få tummen ur och göra det strax innan nästa vinter...)

Jag hejade på Ola i melodifestivalen. Men kunde gå med på att alla andra (utom möjligen han den där Andreas som bara gör låtar som låter likadant) vann också. Så att Anna Bergendahl vann kändes med andra ord mycket bra det också.

Nu är det söndag vilket alltså innebär att vi spelar Svensk Fastighetsförmedlings cup lite senare idag. Kvart över tre är det dags. Då ska vi möta staden division 2-lag, kan nog bli intressant...

:)

Hur coolt?

Kategori: Diverse

Stumholmens äldsta hus.
Byggt på 1730-talet som vaktbyggnad till Stumholmen.

Nu kan man få hyra det här huset. Hur coolt hade inte det varit då?
9200 kronor i kallhyra.
3 rum.
79 kvadratmater.

Vem skulle inte vilja bo i ett hus med rum som arrestrummet, underofficersrummet, vakmanskapetsrum och branredskapsrummet?

Och bara namnet på huset:
Corps de Garde

Sol och mål

Kategori: Diverse

Det har minsann varit vår i luften i flera dagar nu.
Underbart.

Känns som att man är rätt så nöjd med den där vintern nu. Fastnade nästan i en gigantisk snöhög idag. Körde bil till jobbet för första gången på evigheter. Först kön från helvetet på infartsleden och sedan parkeringskaos inklusive gigantisk snöhög mitt på parkeringen utanför jobbet. Det är tur att jag inte kör bil varje dag, då hade jag varit ett vrak varje morgon.

Nej nu vill jag ha sommar och sol.
Och så vill jag ha tillbaka mina drömmar och mål. De har liksom tagit slut just nu känns det som och jag har fastnat i världens största vardagsekorrhjul. Not so nice. Men med sol kommer mål, det är jag faktiskt rätt så övertygad om.

:)

Älska

Kategori: Diverse

Sol i flera dagar.
Hur gött som helst.
Kallt som ett hvete i och för sig, men solen gör rätt så mycket för välbefinnandet oavsett temperaturen.

Hoppas på sol i helgen också. Speciellt på söndag när vi ska åka till metropolen Kyrkhult och titta på massa fotboll. Så om ni inte hör något från mig i nästa vecka har jag frusit fast på en läktare in the middle of ingenstans.

Ikväll ska jag också västerut. Fira kusinen som fyllt 25 i veckan. Mycket trevligt. Jag var tydligen lite efterlängtad också, min systerson sa följande till syrran imorse när hon berättade att någon han tyckte om skulle med ikväll:
- Ja jag tycker om henne, jag älskar henne väldigt mycket!

Blir man glad i magen eller vad. Underbara barn.

Nu snöar det visst lite här. Not so trevligt.
Men att det är helg snart väger liksom ändå upp.
Woho.

:)



Mätt i kvadrat

Kategori: Diverse

Hjälp. Jag är så mätt så jag knappt vet var jag ska ta vägen.
Fondue på 2 rum & kök är tokgott. Och jag blir precis lika mätt varje gång. När man sitter där och mumsar så vill man liksom aldrig bli mätt, för det är såååå gott. Men mättnaden är ju oundviklig. Puh.

Väldigt smarrigt och väldigt trevligt.

:)

Vår

Kategori: Diverse

Idag trotsar jag vintern.
Tog på mig nya ljusa tygskor imorse.



Solen skiner. Snön smälter bort.

Just idag är det vår.
Så det så.

:)