mellan vakna & somna

Jag glömde...

Kategori: Diverse

...muy importante.

Skvaller - check!
Skitsnack - check!
Psykologprat - check!
Tjejproblem - check!

Vad vore en fest utan dessa tillbehör liksom...alldeles alldeles dötrist.

=)

Den här festen...

Kategori: Diverse

...innehåller verkligen allt.
Hög musik - check!
Bråk och igensmällande av dörrar - check!
Allsång - check!
Cigaretter och Cigarrer - check!
Alkohol - stor check!
Tappra, men ack så misslyckade, raggningsförsök - check!

Har jag glömt något?

Och nej, jag behöver inte anstränga mig speciellt mycket för att snoka fram detta. I ryggläge på divanen framför tvn.
Fast rätt kul tycker jag allt att det är...=)

Passiv festare

Kategori: Diverse

Just nu är jag passiv festare. Som passiv rökning fast festare istället då. Grannen har fest. Stämningen är minst sagt hög redan. Allsång till Marie Lindberg - om hon nu heter så, läraren från melodifestivalen i alla fall - och majoriteten av festdeltagarna verkar vara grabbar. Så det är rätt roande.

Har varit i väst och lämnat min lilla röda betta hos sina sommardäck. Och mina päron. I utbyte fick jag låna deras bil. Ett rätt bra byte tycker jag. Så nu kör jag stor grå bil i ett par dagar. Härligt.

Match idag igen. Förlust igen. Men det tar sig. De fick två skitmål och vi hade till och med lite anfall. Mitt vänsterben är för övrigt mer blått än hudfärgat nedanför knäet. Visst låter det härligt.

Förresten. Lotto. Hur många tittar på Lotto i en halv evighet på lördagskvällen?
Det måste måste måste vara ett utdöende program!

What a day

Kategori: Diverse

Min hjärna känns som slajm idag. Kommer ni ihåg slajm? Stavas antagligen inte så, men det är så fantastisk kul att skriva slajm.

Igår var jag vaken i 18 timmar. Jag hade velat vara ledig idag. Men icke. Planeringen säger att personaltidningen ska publiceras. InDesign kraschar så fort jag försöker spara. Jag är inte upplagd för duster med det programmet idag. Har inte ens börjat webbpubliceringen än. Ska. Snart.

Ha. Hade nästan glömt bort att det nu vankas fyra dagars ledighet. Har tagit mig friheten att ta ledigt på måndag. Nallar sex timmar av flexen och vips så behövde man inte jobba en enda sekund.

När man sedan återvänder till jobbet på onsdag så har sommartiden börjat. ho ho ho. Ljuva sommartid. Den innebär att vi bara jobbar 7,5 timmar / dag. Det innebär att man får gå hem klockan fyra utan att skämmas om man pallrat sig hit till åtta.

Mumma!

Huvudsaken är väl att jag är snygg?

Kategori: Diverse

Har varit i den stora staden i väst idag. Igen.
04.35 ringde klockan. Alldeles för tidigt. Jag fungerar inte så dags på dygnet så en timme senare var jag rätt nöjd över att jag satt på tåget...

Möttes i Götet av en "Welcome Sara Persson" skylt. Inte varje dag direkt. Åkte taxi med värsta trevliga chaffisen. Hade sedan en rackarns bra nätverksdag med TV-kollegorna. Kom fram till slutsatsen att man nog kan prata om dramaturgi hur många gånger som helst, det blir alltid en aha-upplevelse.

Hoppade av spårvagnen för att utöva lite shopping. Nöjd med köpen men nästan ännu mer nöjd att jag sedan - utan tvekan - hittade till tågstationen. Jag som inte äger lokalsinne. Ens i Karlskrona.

Tjejen bakom mig i kön i klädaffären stod med tre par byxor i famnen.
- Fan jag kommer få sån jävla ångest. Det blir ju vatten och bröd resten av månaden.
Efter ett andetag:
- Fast det är det ju värt, bara jag är snygg.

Första minnet

Kategori: Diverse

För ett litet tag sedan kom jag plötsligt på mitt tidigaste minne. Jag satt och tittade på GBs hemsida på glassar från -87 när jag plötsligt kom ihåg.

Jag kom ihåg att det var det året som Patrik Sjöberg satte världsrekord i höjdhopp. Framförallt kom jag ihåg var jag var när han gjorde det. Jag åkte båt mellan Sverige och Danmark, eller om det var tvärtom. Uppe i ett hörn satt en tv. Friidrott stod på och Patrik Sjöberg hoppade höjdhopp.

Det är alltså mitt tidigaste minne, so far.
Jag var bara fyra år då. Innan har jag inte lyckats komma längre tillbaka än till sexårsåldern när jag blev satt i skamvrån efter att ha skrikit Oskar i örat på lekis...

Sjöberg känns bättre än skamvrån.

Vilket är ditt tidigaste minne?

Sommar och näsapor

Kategori: Diverse

Tänkte jag skulle försöka väga upp all pessimism och patetism (japp, kanske en ny -ism) som frodas här just nu med att jubla lite över våren och sommaren.

Just nu är det klarblå himmel och en fantastisk försommarkväll. Klockan är snart åtta och det är inte ens i närheten av att vara mörkt. Jag älskar sommar. Jag avgudar värme. Det är fantastiskt när meningar som "Och så kanske vi kan grilla något också..." blir vanligare än mössa och vantar.

Ah. Näsapor är mitt nya favoritdjur. Störtcoola.

Funderingar

Kategori: Diverse

Stabil är inte ett ord som passar ihop med mig just nu. Men jag försöker ändå hålla ihop det hela rätt bra. Framgången i det varierar från dag till dag...

Det fanns en tid när jag såg till så att jag alltid verkade stabil. Tack vare den bäste, som jag saknar ofantligt mycket just nu, så har jag slutat med det.

Det innebär bland annat att man kan bli totalt vansinnig för att man missar en passning. Inte så mycket för att passningen inte gick fram, utan snarare för att det blev något slags misslyckande.

Men på något vis tycker jag nog ändå att det är värt det. Jag är fullt medveten om att andra, exempelvis de i laget, inte tycker det. Fast å andra sidan så kände de mig inte innan. De kände inte mig när jag inte orkade hålla upp den berömda goda minen längre.

Det är kanske det som är lite jobbigt också. Att de inte var där då. Men jag skulle å andra sidan inte vilja ändra på något heller. De som var där då var där då. De som är här nu är här nu. Jag önskar väl bara att de som var där då kunde vara här nu. Också.

Man kanske inte borde ventilera sånt här på bloggen. Eller så är det precis det man borde.

Trött i kvadrat

Kategori: Diverse

Jag är så trött. Sömnig. Ställde om klockan tre gånger imorse. Det är inte min grej alls egentligen.

Jag är även obehagligt trött i kroppen. Framförallt är jag trött på att ha ont i kroppen. Idag är varje steg smärtsamt. Det känns som någon mystisk version av växtvärk - härligt mixat med träningsvärk då.

Som om det inte vore nog så är jag lite lagom trött på mig själv. Men jag tror detta egentligen hänger ihop med ovanstående. Jag har hyfsat svårt att handskas med mitt eget humör när jag har ont och inte kan ge allt på träningen. Så igår var jag en riktigt dålig lagspelare med uruselt humör. Förlåt till laget, om någon av er nu läser här.

Eventuellt så finns det en eller ett par andra orsaker till dåligt humör.
Jag tror det hade hjälpt om jag hade fått kasta lite tallrikar i väggen.
Men det är ju så sjuk jobbigt att städa upp så jag stampar bara lite i golvet istället...=)

Uruselt

Kategori: Diverse

Vår nya rektor heter Ursula.
Inget bra namn.
Jag har redan kastat om bokstäverna i en artikel så att det blev Urusla istället.
Inte så bra.
Och utan tvekan inte sista gången...

Jag är besviken!

Kategori: Diverse

Är det verkligen ingen som vet hur man gör snusklubbor? Eller för all del klubbor överhuvudtaget? Kan jag få åka på studiebesök till en klubbfabrik? Finns det en klubbfabrik?

Frågorna, på en fyraårings nivå, är oändligt många och svaren är så få!

Nu ska jag väl ta och leka vuxen och försöka skriva ihop en text efter dagens presskonferens. Fast jag måste säga att det är mycket roligare att fundera över klubbfrågorna...

För att lämna klubbämnet helt så tycker jag det är himlastormande kul att fd sambo/kombo nu plötsligt verkar ha ett brinnande fotbollsintresse. Det måste ju vara våra genomgångar vid köksbordet som lagt grunden för detta...

Snygg naken

Kategori: Diverse

Slänger ett öga på Snygg Naken på Kanal 5.
Egentligen tycker jag idén med programmet är bra.
Men jag har inte så lite svårt för killen som är stylist/programledare.
Och när de ska hitta underkläder som passar bra för en het lördagskväll och tvingar på den stackars tjejen nån märklig kroppsstrumpa så satte jag nästan tortellinin i halsen. Mer Bridget Jones än så blir det helt enkelt inte.

Denna dagen har för övrigt varit extremt lat. Trött, blåslagen och allmänt sliten. Så det har bara blivit softning, fotbollstittande och otippat trevlig handling på ICA.

En massage vill jag ha nu. Och fotvård. Och ansiktsbehandling. Ja, ett spa helt enkelt.

Okej en fråga. Hur gör man snusklubbor?
Det är väl typ sånt här man borde fundera på när man är fyra år och inte när man är snart 24...Men likväl är det sånt jag klurar på på söndagseftermiddagen...
Någon som vet?

Förlust

Kategori: Diverse

Det blev förlust i premiären. Men på något vis känns det ändå bra. Vi kämpade i alla fall hela tiden och ja jäklar vad vi fick öva försvarsspel i andra halvlek. Jag är blåslagen idag. Helst eftersom M var mycket nöjd att hon fått in värsta tacklingen, det vara bara det att det var på mig...så jag har ett avtryck av hennes sko i mitt lår...

Grillning och party på kvällen kvist. Grillat är aldrig fel. Fest och lekar är heller aldrig fel. Så det blev en rätt bra kväll.

Men ibland undrar man. Jag är ju då en sån som tror att det mesta händer av en anledning. Men inom området som man inte ska skriva om på bloggen för då kan det börja pratas en jäkla massa och plötsligt har ryktet skapats, så kan jag faktiskt snart inte komma på fler anledningar till att det händer på samma vis - alltid. Det hade varit en rätt spännande upplevelse att se hur det känns när det händer tvärtom. Men om allt händer av en anledning så är det väl så...nån anledning finns det säkert, jag har bara jäkligt svårt att hitta den just nu.

Rastlös och ineffektiv

Kategori: Diverse

I tider av dålig arbetsdisciplin snodde jag istället en lista från Fotbollsfrun

Mitt namn: Sara Rebecca Marie
Längd: 172 cm sägs det, men det är få som tror mig när jag säger det...
Spelar du något instrument: Ytterst lite gitarr, minilite blockflöjt och ännu mindre piano.
Vem är snyggast: Oj, svårt. Jag får nog återkomma där.
Vem vet mest om dig: Min syster tror jag bestämt. Hon börjar bli bra på att försöka pumpa mig på information.
Vad vill du ha just nu: Sommar och semester och fånflin.
Vilka sjukdomar har du haft: Oj, de vanliga man har när man är barn och någon odefinierbar magsjuka under tiden i Guatemala.
Fobier: Fåglar. Väldigt obehagliga varelser i fjädrar. Hu!
Har du körkort: Jajamensan, sex år i år.

Åsikt om jultomten: Moster är alltid hysteriskt svettig och rolig när hon är tomte. Syskonbarnens stora ögon när det kommer in en bullrig man i röda kläder med stort vitt skägg går inte heller av för hackor.
Vill du gifta dig? Ingen nödvändighet.
Tycker du att du är attraktiv: Det varierar rätt friskt. Vissa fuldagar känns inget rätt...
Väska: Svart, lagom stor, får inte vara för stor med tanke på hur mycket jag då skulle släpa med mig.
Har du glasögon: Ja, fast jag lever dumt nog fortfarande i förnekelse så glasögonen åker mest omkring i väskan.
Hur ser din plånbok ut: Liten som ett Visa-kort, i tyg och gjord av någon indiankvinna i Guatemala och har därför en massa olika färger.
Favorit-program: Grey's Anatomy - det enda jag lyckas följa. Fast Playa Del Sol är fantastiskt roligt också.
När ska du festa nästa gång: Imorgon efter seriepremiären.
Vad köpte du senast: Vårrullar och ris på Kajsas.
Hur mycket pengar har du: Har oroväckande dålig koll på det känner jag. Men nog ganska lagom mycket med en vecka kvar till lönen.

Hur svarar du i telefonen hemma: Hej det är Sara (om jag inte är totalförvirrad och tror jag är på jobbet fortfarande - det händer)
Senast kramat: I stort sett hela laget efter träningen, kramkalas efter varje träning!
Vem sov du hos senast: Trions klubbstuga är väl ingen person direkt men det var där jag sov senast om man inte räknar hemma.
Stjärntecken: Oxe
Ögonfärg: Gröna
Kroppsform: Halvlång, normalbyggd, nyfunna muskler på benen
Kall favoritdricka: Juice
Varm favoritdricka: Té
Alkoholhaltig favoritdricka: Vin, rött eller vitt.

Säger ofta: Kalasbra
Saknar du någon: Ann saknar jag allt som oftast och så syster och hela hennes familj när det gått för lång tid mellan träffarna.
Fikade senast: I påskas med äldsta systerdottern på hennes favoritfik i Karlshamn.
Senast sedda film: Slötittade på Kiss of the Dragon igår.
Hur känner du dig nu: Fredagstrött, mätt, nervös, men samtidigt glad och spattig.

Kan du laga mat: Javisst, är nog lite bättre än jag själv tror, fast är nästan allra bäst som assistent i köket.
Vad pluggar du: Är färdigpluggad sedan två år.

Vad tycker du om fötter: Tycker inte så mycket alls, fast långa tånaglar är äckligt.
Är du smart: Det beror nog på inom vilket område och vem du frågar. Jag känner mig inte totalt osmart speciellt ofta i alla fall.
Snarkar du: Inte vad jag vet. Jag slåss i sömnen istället.
När och varför grät du senast: Var väldigt längesen nu. Fick tårar i ögonen när jag tittade på Sydnytts inslag om skolmassakern i Virginia (otippat att Sydnytt framkallar tårar ja...) Men gråtit har jag inte gjort på väldigt länge.

Nervositeten minskar inte direkt...

Kategori: Diverse

Fredag. Ljuvligt. Fast hur är det möjligt? Var det inte söndag nyss? Jag klagar absolut inte, jag förundras bara lite. Men tiden går som bekant fort när man har roligt.

Imorgon är det seriepremiär. Och bara att skriva den meningen gör att örnarna i magen flaxar till.  Jag har ju varit nervös i minst en månads tid, och så här dagen innan är nervositeten inte direkt mindre...Jag vet inte riktigt hur jag ska hantera den. De där fjärilarna i magen har växt till sig och illamåendet ligger som ett lock i halsen. Så imorgon när klockan slår två kan ni väl hålla en tumme för att jag inte är så nervös att knäskålarna hoppar ur led av sig själv?!

Imorgon blir det även någon slags festlig tillställning på aftonkvisten. Förhoppningsvis ska vi ju kunna fira en vinst... men det är inte direkt läge att ta ut något i förskott med örnar i magen.

För övrigt åker min syster och hennes sambo till Paris idag. Första semestern utan barn någonsin och jag tror hon slog nya rekord i resfeber igår. Far- och morföräldrar ska vara barnvakt i olika omgångar. Jag står med på listan som den de ringer om barnen inte slutar skrika...ungefär. =)

Bil, bilare, bilast

Kategori: Diverse

Jag ska byta bil. Ja jäklar vilket jobb. Värsta djungeln.
Först ska man bestämma sig för vilken sorts bil man ska ha.
Sen ska man åka och kolla på olika sorter inom den sorten man valt.
Sen ska man hitta lite pengar att betala bilen med.

Men allra först ska man byta däck på bilen. Och hur enkelt är det när jag har ett enoooormt behov av att planera och de personer som har däcken i sitt garage har inte speciellt mycket behov av planering. Redan där kan man märka att det kan bli lite svårt. Och ungefär där är jag nu. Fast sen har jag ju tur som har världshistoriens bästa syster också som har erbjudit sig att fixa och dona med min bil.

Men bilköpet då. Ja, när tusan ska jag hitta tid till att bestämma mig, kolla, välja och finansiera?!

Körig dag och brinnande öron

Kategori: Diverse

Det är ta mig tusan en smula körigt när man ska ordna så att information om ett vunnet Guldägg OCH en nyutsedd rektor kommer ut, på samma dag.

Det brukar vara en stor händelse i månaden. På sin höjd.

Idag har jag hunnit med att sprida information på massor av olika vis om Guldägget. I detta ingår ju också att hjälpa journalister med bilder och så.

Jag har även skickat ut ett pressmeddelande om vår nya rektor samt ett extranummer av personaltidningen.

Någonstans däremellan försöker jag även hinna få kontroll på personaltidningen som har deadline imorgon, våndas lite över webben, äta lite tårta och fundera över varför det känns som att öronen håller på att brinna upp.

Det kanske inte är så mycket egentligen.
Men det var en hejdundrans tempoväxling.
Fast det är roligt också. Jag gillar när man får känna pulsen en smula igen. Även om det innebär att öronen blir rödare än tomtens luva...

Ägget kommer hem!

Kategori: Diverse

Dra på trissor!
Vi vann!
Idag kommer kollegorna hem med ett Guldägg till Blekinge.

Det är sjukt stort. Ja, inte ägget kanske, men att vinna!

Guld till BTH!
Hur coolt som helst!

Snusk-Patrik

Kategori: Diverse

Nej. Patrik Ekwall är lite lagom pinsam och jobbig i vanliga fall. I Fråga Olle är han olidligt pinsam. Det går INTE. Det snuskiga och sliskiga når helt nya höjder. Rysningar längs ryggraden.

Idag har jag lämnat in mitt önskemål om semester i sommar. Sjukt är det kanske. Men fyra veckor ska jag ha. Härligt ska det bli. Jag är rätt jäkla trött these days. Trött i ögat och även lite småtrött på mig själv.

På lördag smäller det. Fast jäkla Lörby som inte kunde gå med på att flytta matchen en ynka timme. Rumpnissar. Stryk ska det bli.

Kom hem med ett ägg!

Kategori: Diverse

Idag får man allt hålla en tumme eller två.
Två av kollegorna är uppe i hufvudstaden för att gå på gala ikväll. Vi är nominerade i Guldägget, som brukar kallas reklam-SM, och självklart vill vi att de ska ta med sig ett ägg till Blekinge. Oddsen för det vill jag inte spekulera i, men om man hade kunnat satsa en slant hade man nog vunnit en halv förmögenhet om ägget gått till oss...say no more...

Heja heja i alla fall.
Nu får man jobba lite tror jag bestämt, eller fika, klockan är ju ändå tre...=)

Förvirrad och utan avståndsbedömning

Kategori: Diverse

Jag måste gjort ett extremt förvirrat intryck när min chef ringde nyss. Någon var här och letade efter något, jag vet inte vad och jag vet inte vem det var som letade, som vi inte hittade. Det enda jag vet är att det var inramat och typ i storlek A3. Ungefär så sa jag till min chef, men jag fick lov att avsluta det med "Egentligen har jag ingen aning", om han nu inte redan fattat det...

Jag har väl berättat att jag inte har någon avståndsbedömning? Höll på att falla som en fura i trappan i morse när jag missbedömde avståndet till nästa trappsteg. Fast eftersom det händer i stort sett varje dag lyckades jag parera fallet. Blåmärket på armen börjar bli grönt nu. Där missbedömde jag också avståndet. Skulle stänga bagageluckan och hade visst inte riktigt koll på att min arm var i vägen. Gjorde sjukt ont.

På vilket vis hänger avståndsbedömningen ihop med synen? Nåt fel är det ju, det kan vem som helst räkna ut...

Virginia

Kategori: Diverse

Vad hände egentligen? Jag blir mer och mer fundersam ju längre dagen går. 33 personer döda. Ihjälskjutna. Vem kan göra något sådant? Hur är man funtad om man plötsligt skjuter ihjäl över 30 helt oskyldiga individer?

Två av våra studenter är där. De klarade sig tack vare tillfälligheter. Tack vare att de inte gick in i den byggnaden först, utan tog en annan väg.

Fyra studenter från Virginia är här. De har kanske vänner som blivit mördade. Det går inte ens att föreställa sig den chocken som det innebär att få ett sådant besked. Det hände på deras skola. Där de brukar gå. Om-tankarna är många.

Idag är alla våra tankar hos alla som drabbats.

Yeah Yeah Wow Wow

Kategori: Diverse

Imorse slog jag upp mina ögon och började i samma sekund nynna på den gamla dängan "Du är så, yeah yeah, wow wow". Låt mig nu fråga: Vilka är oddsen för detta? Den där låten har man väl knappast hört på en eller två evigheter. Men på något vis har den lyckats nästla sig in i mitt huvud.

4 dagar kvar nu.
Till seriepremiären alltså.

Lambi

Kategori: Diverse

Igår blev det grillning efter matchen, men också titt på de nya små lammingarna som kommit. Fick klappa lite på ett svart litet lamm som föddes igår morse. Söta är de.

image22

Årets första myggbett

Kategori: Diverse

Vilken helg. Ja verkligen, vilken helg.
Vädret - alldeles underbart fantastiskt sommarväder. Men ändå lite halvknepigt att det är såhär varmt när det inte ens är maj än...

Träningsdag igår. Teori. Skott. Lekar. Uppdrag. Mycket skratt och ruskigt kul. Våra lekar och uppdrag blev uppskattade. Tror faktiskt till och med att vi in i det längsta lyckades dölja att det var vi som låg bakom uppdragen. Ha! =)

Singstar. Grillning. Sovaöverparty.
Vatten. Vatten. Vatten.

Matchen gick över förväntan bra. Lördagens teori gjorde susen. Verkligen susen. Var mycket roligare att spela när alla tänker på samma sätt. Kan låta som en självklarhet att alla ska göra det, men det är inte helt enkelt alltid...
För övrigt var det nog inte direkt igår man var tvungen att ha vätskepaus mitt i halvleken...i APRIL!

Nu är det röd näsa. Myggbett på armbågen. Eksem från benskydden. Öm vad.
Och trötta ögon.

Det här har jag i min handväska...

Kategori: Diverse

Igår insåg jag hur mycket jag hade i min handväska. Så det fick bli en lista.

- Solglasögon
- Filmen Offside
- Mobilladdare
- Plånbok
- Glasögon
- Nässpray
- Våtservett
- Lypsyl
- Plåster á la BTH
- Post-it-lappar á la BTH
- Spik
- Headset till mobilen
- Hörlurar
- MP3-spelare (som inte fungerar...)
- Låsolja
- Ett örhänge
- Tejp
- Almanacka
- Privat mobiltelefon
- Jobbmobiltelefon
- Pennor i mängder
- Hårnålar
- Tuggummi


Det verkar faktiskt nästan mer när man skriver det i en lista än när man tittar i väskan. Jag har förbjudit mig själv att köpa stora väskor. Man kan ju bara tänka sig hur det hade spårat ur då...
Vad har du i din väska?

Just det...

Kategori: Diverse

...tröttnade på grönmossig design. Så jag letade upp en annan som jag kan börja mixtra med sen. När andan faller på och kodkunskaperna känns bra...

Tillagad

Kategori: Diverse

Nästan en absurt lugn dag på jobbet. Trots maratonmöten i förmiddags. Men detta är lugnet före stormen, så jag passar på att chilla lite. Snart kommer jag stå upp till knäna i, ja kanske inte skit, men jobb.

Idag är det i varje fall seriepremiär för herrarna. Långt borta i väst. Men vi åker på utflykt dit. Kan ju nästan inte bli mer perfekt väder för en sådan aktivitet i alla fall.

Men först blir det klippning. Så det blir nog lite flexing flexing idag. Jag gillar verkligen det här med flexibel arbetstid. Vissa veckor tickar det på rätt bra och då får man ett par extra timmar på flexen, som man sedan kan ta ut - exempelvis en solig fredagseftermiddag när man ska gå till fröken frisör.

Fint väder är bra. Men jag är tillagad. Kokt.
Kontor på solsidan är sådär...

Fenomenalt

Kategori: Diverse

Tittar på hockey med ett halvt öga, spelar bubbelspelet med ett halvt och sover med ett. Ungefär. Detta betyder i varje fall att jag lyssnar mer än jag tittar på hockeyn. Rätt komiskt blir det då när jag insåg att en av grabbarna i studion lyckas med konststycket att säga "Fenomenalt" fem gånger på under en minut.

Kan någon kanske lära honom ett par ord till som han kan använda när han tycker att ett skott, tackling, räddning är riktigt bra, ja rent av fenomenal...

Björk

Kategori: Diverse

Sitter och läser den fantastiska "Webbredaktörens ABC" när jag för en sekund höjer blicken och tittar ut genom fönstret. Sitter inte tillräckligt långt bak i rummet för att se havet och bli lycklig över det. Men vad gör väl det när jag upptäcker att björken utanför mitt fönster är på väg att slå ut, ja till och med har börjat slå ut.

Ha!
Det ÄR vår!

Hallå hår!

Kategori: Diverse

Inte ett enda frisyrtips! Kom igen nu!
Hur ska jag klippa mig? Imorgon är det dags!

Ny frisör och jag vill ha någon slags idé med mig dit så jag minimerar risken att komma ut därifrån som Elisabeth Höglund...

Jag måste lära mig hjula

Kategori: Diverse

Jag skulle kunna prata om pirret och snurret. Men min skrockfulla erfarenhet visar att så fort något nämns högt så är det inte riktigt lika spännande längre och har en tendens att försvinna ut i tomma intet.

Och det är faktiskt ganska trevligt med pirr och snurr. Lite tröttsamt kanske eftersom jag inte kan sova.
Och ganska idiotiskt att blogga om något man inte vill avslöja...well...

Idag är det sommarhärligt ute och kalendern är tom. Minglar med kollegorna och har det bra. Imorgon ska jag däremot försöka hinna med två möten på två timmar som tillsammans varar tre timmar. Ingen bra ekvation så jag fick lov att lova att göra en storstilad entré en timme senare på det senare mötet. Vilket i sin tur innebär att jag måste lära mig hjula idag, det var nämligen det som var den storstilade entrén...

Pirr och snurr

Kategori: Diverse

Pirr pirr pirr
Jag är så sjukt pirrig. Känns som fjärilar i magen. Men jag är inte helt säker på att det enbart handlar om nervositet. Det sjuka i kråksången är att jag inte riktigt kan avslöja pirrets kärna och kan inte riktigt göra något åt det. Måste vänta på rätt tillfälle och hur lätt är det om man är född utan tålamod?

Snurr snurr snurr
Det snurrar galet mycket tankar i huvudet nu. Trött i huvudet och ögonen, fast jag vet att det är svårt att sova med pirr och snurr.

Idag blev jag för övrigt ordförande i ungdomssektionen...spännande och inte helt otippat.
Ska väl försöka sova lite nu. Blunda i alla fall. Och fundera och småle.

Vadå brons?

Kategori: Diverse

Happ. Idag hörde jag på radion att Sverige tagit brons i hockey-VM. Jag visste knappt ens om att det var VM. Jag kan sätta alla mina pengar och lite till på att om det varit herrar som spelat hade vi garanterat inte sett nåt annat än hockey på tv de senaste dagarna... Heja damkronorna i alla fall!

Har gjort en film idag. Nytt rekord tror jag.
Är dessutom nöjd! Yeah!

Nu kommer nog ett födelsedagsbarn!
Hipp Hurra!

Kläderna i taket?

Kategori: Diverse

Vilken dag. Jag är utmattad och borde sova. Men har fortfarande saker kvar att pyssla med. Men snart ska jag sova och hoppas då att jag inte vaknar av nervositet...Man United leder över Roma med 7-1...well, det verkar mest bara osannolikt faktiskt...

Något annat som är osannolikt är det som händer i huset mitt emot. De två tjejerna i lägenheten har av okänd anledning hängt upp massa kläder på hyfsat ovanliga ställen...i lampan, i gardinstången, i dörröppningen. Ja inte vet jag hur ni gör, men jag har mina kläder på en höjd där jag når dem. Skrattade högt nyss när de där tjejerna stod under lampan och tittade på alla kläderna...Varför har jag så mystiska grannar?

Nu blir det lite tvättvik, packning och kom-ihåg-listning.

Imorgon ska vi försöka redigera film, i superdupereffektiv anda.Heja heja!

Hårigt värre

Kategori: Diverse

Hade en extremt produktiv lunch då jag hann göra massa bra saker OCH äta. Mycket bra. Fixade bland annat en klipptid. Jag gillar frisörer där man inte behöver vänta i tre veckor på att få en tid. Detta eftersom jag alltid kommer på att jag vill klippa mig när det redan är lite kris och varje dag är en dålig hårdag = tofs. Om man då ska vänta i tre veckor på att bli klippt så är det verkligen katastrof då.

Nu fick jag en tid på fredag. Nyklippt till herrarnas premiär. haha. Men, nu till den stora frågan, hur ska jag klippa mig? Jag vill ha många förslag! För på något vis har jag kommit ut från frisören de senaste 5 gångerna och haft exakt samma frisyr som när jag gick in - fast kortare då. Och hur kul är det?

Jag vet att det finns åtminstone ett par kloka bloggläsare med bra idéer, så give me some!

Hur nervös får man bli?

Kategori: Diverse

Öppnade ena ögat lite försiktigt. Konstaterade att det var becksvart i hela lägenheten och tog det som ett säkert tecken på att det inte var dags att stiga upp än. I vanliga fall snurrar jag då bara runt och sussar vidare. Inte inatt.

Inatt, närmare bestämt klockan 02.34, vaknade jag och var nervös inför seriepremiären... Vilket ledde till en miljon tankar i huvudet om både fotboll och flyt. Vilket i sin tur ledde till att jag inte alls bara kunde snurra runt och sussa vidare. Jag måste ju komma över den här nervositeten snart. Helt ärligt så kommer den nog knäcka mig annars.

Så om jag somnar sittande idag blir jag inte det minsta förvånad.
Sjukt jobbigt att vara vaken mitt i natten.

Kloning och blått ben

Kategori: Diverse

Pyssel- och fotbollsdag idag. Smussel och hemligt hemligt. Framförallt roligt värre. Lite småkyligt att kolla fotboll och kombinationen vinterjacka, solbrillor, glass och vantar kändes hyfsat apriligt. Vad ÄR det med aprilväder?

Jag har ett blått ben. En liten överdrift kanske. Men jag har ett sjukt blåmärke. Sparken igår var tydligen så hård att mitt benskydd gick sönder. Då är det kanske inte jättemärkligt att jag har lite halvont idag. Helst när jag mot alla odds lyckades få en boll på preciiiis det stället idag. Varför är det alltid så?

Jag har hört rykten om 20 grader till helgen. Ja tack. Kan nog bli en hejdundrans bra träningsdag. Fast Kaif - Sgif hade inte heller varit fel att se. Någon som är bra på det där med kloning?

Domarlicens från Kellogs?

Kategori: Diverse

Spelade träningsmatch med damsjuan-laget idag. Och verkligen. Himmel och Pannkaka. Jag tror att jag stött på världshistoriens mest värdelösa domare. Han blåste inte EN enda gång under hela matchen. Jo, när han dömde bort vårt mål - efter att ha stått på mitten av planen vid sidlinjen och därifrån kunde han tydligen se att bollen var utanför linjen, självklart efter att andra laget berättat detta för honom...

Han kan inte ha haft en enda höna hemma. Och fruktansvärt många tomtar på loftet.
Summan av kardemumman. Han har fått en eventuell domarlicens i ett Kellogspaket. Helt klart.

Mupp!

Fast alldeles underbart fantastiskt var ju att man fick mat serverad när matchen var klar. Ruskigt god lasagne dessutom. Så egentligen är jag rätt nöjd. Men det gick sjukt dåligt med tålamodet idag och det skyller jag på mannen som visst var utklädd till domare...

Temprano y Singstar

Kategori: Diverse

betyder tidigt. Och det är precis vad det blev. En tidigt kväll alltså. Hade förfest. Gick till helvetesnivå. Där var det en mil kö som alla vägrade stå i. Inklusive jag. Så jag gav upp. Ringde R som nästan fick med mig till stället jag svurit att jag aldrig ska gå till igen och redan misslyckats en gång. Monsterlång kö där också. Så jag styrde hem. Tidig kväll känns riktigt gött faktiskt. Kanske inte hade gjort det under andra förhållanden, med annat flyt. Men eftersom flytet redan var dåligt så var det här ju bra. =)

Har sjungit Singstar hela kvällen. Jag och E kidnappade mikrofonerna och dominerade så pass att ingen annan vågade utmana oss. Så vi utmanade varandra. Först till tio vinster. Jag tog fyra i rad och kammade hem vinsten från födelsedagsbarnet. Sjukt kul att sjunga. Och sjukt märklig blandning av människor på förfesten. Då menar jag inte sjukt som i sjukt kul...utan mest bara märklig.

Imorn blir det fotboll. Och eftersom jag ska hoppa i skorna är det ju ännu en anledning till att det är bra att este noche es muy temprano. Eller nåt ditåt.

Hasta mañana!

Lite flyt kanske

Kategori: Diverse

Ja, jag har sagt det förr, men denna gången menar jag det verkligen. Det skulle sitta riktigt fint med lite flyt nu. Det borde liksom vara min tur att ha medvind.

Eller så kanske jag bara ska ha lite tålamod.
Ja, så är det.
Och alla vet ju hur bra ställt det är med den delen...

Så jag jobbar vidare med mina tålamodsövningar helt enkelt.Snart kommer det människor hit. Jag är klar men inte redo. Är faktiskt inte det minsta sugen på utgång. Är mest bara trött i ögat. Lite vin eller öl kanske i och för sig kan råda bot på tröttheten. Eller så blir det en tidig kväll.

Nu börjar Världens Humorkväll.
Enbart värt att titta på om Johan Glans är med.

A bit sliten

Kategori: Diverse

Tillbaka hemma i öst igen. Rätt så skönt. Fast det var rätt bra i väst också.

Hade myseftermiddag med världens bästa sexåring i torsdags. Fika och glass gånger två. Hon var mer än nöjd och då är jag också mer än nöjd.

Myseftermiddag blev det igår också, fast då med farmoren och farfaren. Världens bästa 86-åringar. Mina favoriter. Och hur coolt är det inte att de firar 60-årig bröllopsdag i november då? Hur coolt som helst om man frågar mig.

Träff med hemvändande vänner igår kväll. Mysigt och galet precis som vanligt. När nya människor ska presenteras för gänget kan de förberedas i all evighet innan på vad som komma skall och man kommer ändå inte i närheten. Exceptionellt är ordet.

Men lite trött i ögat är man allt idag. Och snart får man börjar ladda för lite festlig fest igen. Shoppade klänning för presentkort i väst idag. Attans vad jag gillar att betala tio kronor för ett sprillans nytt plagg. Helst när det är ett två år gammalt upphittat presentkort. Bra i kvadrat!

Glad Påsk på er förresten!

Gräs är ljuvligt

Kategori: Diverse

Igår var det dags för min första grästräning för säsongen. Med nyinköpta skor på fötterna och med studsande energi av förväntan gick premiären av stapeln.

Riktigt härligt. Plötsligt kunde man få ett ordentligt tillslag på bollen igen. Plötsligt blev det inte blod på knän och armar om man skulle råka trilla. Plötsligt var det bye bye knickers och grus.
Plötsligt var det allvar och säsong igen.

Glad Påsk!

Kategori: Diverse

image21

Vetekudde

Kategori: Diverse

Bästaste kollegan har sett mina stela försök till att knäcka till ryggen när det låst sig och högersidan domnat av. Det är ingen bra känsla. Ja, inte att hon sett mig, men att det domnar av.

Så idag hade hon tagit med sig en härlig vetekudde som kan värma min knäppa rygg! Sånt gillar jag. Vardagsomtanke kallas det!

Nu ska jag bestämma hur vår webb ska organiseras, eller ja i varje fall arbetet kring den.
Inte helt enkelt skulle jag vilja påstå.

Kvasten är putsad

Kategori: Diverse

Imorgon har vi två timmar förkortad arbetsdag. Fin fint det. När det dessutom finns 17 timmar på flexen så tänkte jag ta två till och alltså gå hem vid lunch. Fyra timmars jobb känns rätt lagom.

Sedan bär det av till systerdotterns skola där jag ska hämta henne och sedan gå och fika. Ska bli så mysigt att umgås med världens bästa sexåring!

Vidare västerut till föräldrar och hemvändande vänner. Rätt intressant att Karlskrona faktiskt har blivit det jag kallar hemma nu. Känns galet bra. Sölves är sölves, men Kalleskrona är hemma. =)

Kvasten är putsad. Jag är redo för påsk. Och framförallt långledigt. Jösses vad jag behöver det. Känns som att hjärnan är full och kommer krascha snart. Påsk är matmässigt visserligen inte min högtid eftersom jag inte äter ägg...men jag tänkte tvinga till mig årets första grillmiddag, så jag ska nog kunna bli nöjd. Mat är viktiga saker. haha.

Packa nu. Hur kul är det på en skala?

Konstigt väder och läskig intervju

Kategori: Diverse

Man kan väl säga såhär. Att det var inte igår man stod i solbrillor, öppen jacka av vårmodell och skrapade rutorna på bilen...det var imorse. Lite halvmärkligt tycker jag allt att det känns, men så har jag ju heller aldrig förut haft bil vid den här tiden på året.

Idag ska jag göra en lite läskig intervju. Är lite dåligt förberedd, tell me something new, och det är en ytterst viktig intervju. Nämligen den första i BTHs historia med vår blivande rektor.

Fjärilar i magen och illamående.
Fast hon är väldigt trevlig det vet jag.
Men det blir ju nervigt ändå.

Förslag på frågor anyone?

Som en blixt från klar himmel

Kategori: Diverse

18 dagar kvar och plötsligt slog den ner, som en blixt från klar himmel.
Nervositeten alltså.

Om 18 dagar är det seriepremiär och om jag är så här nervös nu kommer jag ligga och kräkas bakom en stolpe när domaren blåser igång matchen.

Mest nervös är jag i och för sig för matchen när vi ska möta mitt förra lag och det är en bit in i maj. Då kommer jag komma till bortamatchen med hemmalagets väska och mjukisbyxor. Bara för att göra förvirringen total.

Men hjälp.
Hur ska det gååå?
Kommer vi överleva i fyran?
Jag spricker av nervositet.
Mår illa.

Skatteåterbäring?

Kategori: Diverse

Vänta här nu. Det måste vara något som är fel. Det kan ju inte stämma. Ska jag betala tillbaka pengar??? För tusan. Det har ju inte hänt sen...nånsin. Har alltid kunnat jubla: "Prisa gudarna, här kommer skatteåterbäringen" i bästa Hood-anda.

Jag måste göra något. Frågan är bara vad.

Jag börjar ana att jag har staten emot mig. Lite kämpigt. Jag är ju helt övertygad om att Försäkringsjävlakassan blåser mig. Har snart betalat tillbaka 9000 och så mycket tror jag inte ens jag fick i bostadsbidrag totalt. Bah. Och så nu detta. Vem är det som sitter och håvar in alla slantar de lurar av mig och vart åker han på lyxsemester för MINA pengar??

Berätta och jag ska åka dit och dänga honom i huvudet med deklarationen!

(och ja, jag tror det är en han...)

Århundradets spratt

Kategori: Diverse

Måste ju bara nämna århundradets spratt.
Någon okänd person har svarat på minst 200 blocketannonser i en av mina vänners namn. Vilket alltså innebär att han nu får hur många samtal som helst om allt från balklänning, fälgar till cyklar & bilar...ja det mesta helt enkelt.

Ett hysteriskt roligt spratt.
Om man inte är den som blir nerringd natt som dag alltså...

Grattis farfar!

Kategori: Diverse

Vilken bra helg det blev! Härligt. Pricken över i:et var ju helt klart när jag faktiskt lyckades lura ett par stycken att jag vunnit 50 000. Det är jag mest nöjd med av allt. Tog ju ett tag innan jag förstod varför personen i telefonen skrattande skrek "Ditt as..." när jag svarade. Totallurad var hon. hohoho. Jag brukar aldrig lyckas luras. Min enda chans är att göra det skriftligt. Har nämligen ögon som avslöjar mig innan jag ens hinner påbörja luret...

Idag fyller min farfar 86. Han är cool. Gammal men ändå pigg och helt enkelt den bästa farfaren. Visserligen tycker väl kanske vi att han borde inse sina begränsningar litegrann och kanske inte gräva upp hela trädgårdslandet på samma dag eller ge sig ut ensam i skogen med stavarna. Men han vill inte lyssna på sånt, så vi tjatar inte.
Grattis farfar!

Påskvecka nu. Jobbar bara tre och en halv dag. Det är grejer det.
På torsdag ska äldsta systerdottern på sitt första disco. Det är också grejer. Hon börjar bli helt stor! Hon var tydligen redan nervös, framförallt så tyckte hon att hon inte hade något att ha på sig...jo jo, det ska ju börjas i tid...

Nu ska jag skriva krönika.
Svårt.

Högvinsten!!!!

Kategori: Diverse

SHIT!! Jag är i chock!!
Har ni sett reklamen för den nya lotten? Den som kostar fem kronor vilket innebär att man kan köpa en meter lott för 80 kr. Jag köpte inte en meter, men väl två lotter.

Första lotten. Ingen vinst. Som vanligt. Det är så tråkigt när man skrapar fram....ingenting.
Andra lotten. Det börjar bra med två på 100 000. Fortsätter med två på 50 000. Så när det är en ruta kvar är oddsen rätt hyfsade.

Och det SJUKASTE av allt. Det var en 50 000 på sista rutan.
JAG VANN 50 000!!!!!!
På en lott jag köpt för fem kronor.

Detta är HELT absurt. Jag har inte riktigt fattat det än. Studsar mest bara omkring och jublar och tittar på lotten gång på gång för att se om det verkligen kan stämma...

Nej, helt sjukt är vad det är