mellan vakna & somna

Oh what a night

Kategori: Diverse

Ja jävlar i min låda vilken fest det blev.
En underbar segerfest i världens bästa förening som nu har ett lag som spelar i division 4 nästa år. Tokbra. Hejarklacken intog Märserum och fyllde hela deras läktare. I bussen på väg hem spelades We are the champions passande nog. Mat dukades fram, fina segrande grabbar välkomnades, champagne sprutades, vi sjöng vi dansade och löste säkert ett och annat världsproblem.

Vilken underbar kväll.
Den slutade kanske inte riktigt på det bästa sättet. Men trots det så känns det som att den guldigaste guldfesten i mannaminne blev den bästa någonsin.

Att det var en hejdundrans fest visade sig om inte annat så i hur sliten jag var igår. Puh. Ryggläge i säng och soffa hela dagen i princip. Men. Det var det sannerligen värt.

:)

Man kan inte få allt

Kategori: Diverse

Den nya mattan luktar ladugård eller nåt ditåt.
Man kan som sagt inte få allt.

Men imorgon hoppas jag vi får alla de poäng som behövs. Då hoppas jag vi får allt så att vi får fira tills rösterna är borta, benen trötta och pannorna svettiga.

Imorgon är en viktig dag.

:)

Tusenlappen

Kategori: Diverse

Jag skulle kunna skriva en bok. Eller ja, kanske inte en hel bok. Men jag skulle kunna skriva några rader och berätta för världen hur man gör om sitt vardagsrum för en tusenlapp.

Steg för steg.

1. Få ett ryck en dag på väg hem från jobbet. Stanna på Hemtex eller annan valfri butik med rätt innehåll och köp gardiner i önskad färg. För min del blev det tre par mörklila panelgardiner till våra gigantiska fönster.

2. Konservera energin så att den räcker till att även putsa fönster, stryka gardiner och hänga upp nämnda tygstycken.

3. Inhandla matchande kuddar till din soffifikation. För min del blev det två svarta kuddar till värsta reapriset (2 för 149 kr) på Åhléns.

4. Åk på ledig tid till valfri affär och inhandla en passande matta. Jag tog en tur till Rusta, ja faktiskt, och shoppade loss. En svart "ryamatta" för 499 riksdaler.

Summan av kardemumman.
Gardiner + kuddar + matta = ett vardagsrum som känns som nytt.

Precis hur bra som helst.

:)

Längtan

Kategori: Diverse

Dagarna går så fort så fort. Fast just denna veckan gör det absolut ingenting. På lördag är det nämligen dags för 1 styck viktig match för herrarna och förhoppningsvis 1 styck galen fest för oss allihopa efteråt. Åh, party. Det var inte igår.

Försökte shoppa lite igår. Det gick inte alls. Varken jag eller Ninni lyckades få med oss en endaste liten påse hem. Billigt men okul. Ska lägga lite slantar på en matta istället. Håller på och gör om i vardagsrummet. Fick ju rycket förra veckan och bytte gardiner (inklusive fönsterputsning först), så nu ska rummets nya outfit kompletteras med en svart matta. Woho.

Bion i söndags var för övrigt riktigt bra. Flickan som lekte med elden tycker jag verkligen man ska kika på. Den var till och med lik boken, vilket inte riktigt hör till vanligheterna.

Nu. Kreativitet.
Fint.

:)

It's over

Kategori: Diverse

Äntligen. Ja, jag vill verkligen ropa ÄNTLIGEN!
Äntligen är den här säsongen slut. Det har ju varit en lite halvdålig säsong, minst sagt. Och idag såg vi till att bli historiska. Well, well.

Det sitter fint med ett uppehåll från fotboll en stund nu. Leta kraft och energi i annan träning och komma tillbaka med full fart i division fem nästa år. Så det så. :)

Igår fick vi se världens finaste herrlag slå på stort med storseger över serieledarna. Eufori är ordet. Jösses vilken lycka. Nästa helg ska vi åka västerut, hålla alla tummar vi har och förhoppningsvis fira röven av oss på kvällen. Jag är redan nervös så det kommer bli en tuff vecka att överleva.

Ikväll blir det bio med darlingen. Stiegs andra står på menyn.
Oj oj oj, vilken fin helg!

:)

Smutsig dans

Kategori: Diverse

Sitter bänkad framför tv:n. SVT1 och Dirty Dancing står på schemat. Jag har förmodligen sett den filmen minst 50 gånger, säkert fler, men det går alldeles utmärkt att se den en gång till. Överraskningsmomenten är inte jättemånga men det spelar inte så stor roll. Det ÄR en bra film.

Syrran och jag har sett den tokigt många gånger. Tror vi köpte den när vi var på Cypern. Jag såg den alltså först utan text, då kunde jag inte engelska så väldigt bra, så när jag sedan såg den med text för första gången blev ju innehållet och berättelsen lite klarare...

En stor man gick ur tiden tidigare i veckan. Det är helt klart det.

Men. Bra film.
Fin fredagskväll.

:)

Fotboll... ovanligt

Kategori: Diverse

Sådär ja. Då var det fredag igen. Snorfort är rätt hastighetsbenämning på den här veckan. Woho. Fredag passar utmärkt bra tillsammans med mina trötta ögon och huvudvärk.

Ny röd näsa har inhandlat på lunchen. Redo att invigas imorgon när Sassa-clownen åter ska få liv. Hela helgen kommer gå i fotbollens tecken. Oj, så ovanligt. Lägerbarn på återträff och extremt spännande herrlagsmatch imorgon. Vilket betyder en heldag på IP. Söndagen ska till viss del tillbringas i Märserum av alla ställen på klotet. Säsongens sista match ska spelas. Poängjakten går vidare.

Men nästa helg. Ja, nästa helg ska danseskor och partyhatt på. Så det så.
Och ja, det är lite sjukt att längta till nästa helg redan innan den som är på gång har börjat. Men jag råkar vara lite lite partysugen och då blir det så.

Trevlig helg på er!

Farmor och fint

Kategori: Diverse

Idag ska min fina farmor äntligen få komma hem igen efter sex veckor på sjukhus och korttidsboende. Heja farmor. Man kan lugnt säga att vi tvivlat en smula på att den här dagen någonsin skulle komma efter ett antal bakslag längs vägen.  Men nu visar farmoren alltså fin form och får återvända till Himmelriksvägen.

I övrigt är det sjukt mycket på jobbet, sista träningsveckan på ett tag, underbart soligt höstväder ute, lite längtan efter sömn och så vidare. Livet rullar på i en fin fin fart och allt är just det... fint.

:)

Måndag

Kategori: Diverse

En måndag med ungefär en miljon möten står på schemat. Men roliga möten, så tiden lär gå hyfsat fort. Det är aldrig fel en måndag som denna.

Har haft en lugn och fin helg. Lite shopping, fika och bio i lördag. Slapp, fotboll och film igår. Det är nog precis vad jag behöver egentligen, men det börjar allt rycka lite i den där partynerven som inte fått vara ute och leka på så väldigt länge nu.

Well, well.
Dags att förbereda sig för den här marathondagen.

:)

11 september

Kategori: Diverse

Snart har årets 11 september passerat utan händelser som etsar sig fast på näthinnan, får tårar att rinna och chocken att frodas.

Jag minns exakt vad jag gjorde den där dagen för åtta år sedan.
Jag minns exakt vad jag gjorde den där dagen för sex år sedan.

Ja. Ett datum. Händelser som för evigt sitter fast.

Årets elfte september har gått i betydligt positivare anda. Har spenderat andra dagen av två på härlig konferens med jobbet. Fint väder, fin mat, fina kollegor.

Har tillbringat kvällen tillsammans med spelarfrukollegorna. Pizza + vin + spelarfruar = ruskigt många härliga kreativa idéer. Fint.

Två dagar på konferens, fredag och några glas rött vin.
Ja, nu blir det natten.

Det bästa

Kategori: Diverse

Torsdag. Fina grejer det.
Allra helst en torsdag som denna när det är den 10 september.
10 september = 1 år och 9 månader.
DET är det bästa som finns.

:)

090909

Kategori: Diverse

Nyss hände det.
Alldeles för några minuter sedan.
090909 09:09:09

Snyggt :)

Vinst?

Kategori: Diverse

Rätt så kul igår när pappa ringde och trodde vi hade vunnit i söndags. Med samma siffror som vi förlorade med. Han var ganska förvånad och det tog ett tag innan vi lyckades reda ut att det stod fel i tidningen och att vi inte helt plötsligt fått igång spelet eller gjort århundradets värvning som kunde vräka in mål... :)

Har drömt massa läskiga drömmar i natt. Det kan ha varit en styck läskig piratfilm igår kväll som fixade snurret i huvudet.

Mycket drömmar = trötta ögon på morgonen.
Tisdag = trötta ögon på morgonen.

Trött?

:)

Fri tid

Kategori: Diverse

Matchen igår ska vi inte prata om. Det blev alldeles för många mål i baken och alldeles för många blåmärken på kroppen. Ingen rolig tillställning med andra ord. Men nu är det bara en enda futtig match kvar och det är så skönt så skönt.

Det har varit en helg i fotbollens tecken, som vanligt. Det är lite småkonstigt hur man till varje år lyckas glömma hur det känns och vad man gör med all tid sen när serierna är över och förbi. Fritid? Fri tid? Hjälp.

:)

Fredag

Kategori: Diverse

Å ljuva fredag.
Det är verkligen min favoritdag på veckan.
Ikväll står lite fotboll på schemat. Jag och min slitna kropp ska spela lite dam7an. Det är ju aldrig fel. I övrigt blir det nog en lugn helg. Ser fram emot en fin fin sovmorgon imorgon och på söndag skulle vi visst spela match klockan 11. Hela söndagen kommer gå i fotbollens tecken, först vi och sen hemmamatch för våra fina herrar på eftermiddagskvisten.

Nu har det ju snart gått en hel vecka sedan tjejmilen också. Ungefär såhär såg det ut när jag sprang:

     
2 km                    4 km                          6 km                           8 km


I mål!


Vi är bäst!

Fler bilder från vår tjejmilsutflykt kan man hitta här

:)

Långa dagar

Kategori: Diverse

Det blev en hyfsat lång dag igår. Åkte till världens ände direkt efter jobbet. Kyrkhult för att vara lite mer exakt. Match mot Union, förlust och därmed en biljett ner till division fem. När jag äntligen kom hem visade klockan 22.30. Kanske inte jättekonstigt att jag känner mig lite trött och sliten idag...

Det där med division fem känns inte så tungt. 0 poäng talar sitt eget språk. Visst, det hade varit kul om vi hade lyckats hänga kvar, men det hade också krävts ett mindre mirakel för att det skulle gå att fixa nu på höstsäsongen.

Trött i ögat, ingen matlåda och regn ute. Ingen ultimat kombination, men å andra sidan så är det redan torsdag så jag överlever nog faktiskt ändå.

:)

Ljuvliga höst

Kategori: Diverse

Hade kick-off för hösten med jobbet igår. Ost & kex & kubb. Vi satt i solskenet på en klippa och kunde inte riktigt förstå att det var september. Alldeles underbart härligt.

Ikväll är det dags för match. Inte helt fel att det bara är tre matcher kvar på säsongen. Det har ju varit en lite tung säsong om man säger så. Förhoppningsvis är det poängdags idag, hoppet är som bekant det sista som överger människan...

:)

1.13.14

Kategori: Diverse

Tänk att jag överlevde milen.
Tänk att jag orkade springa hela vägen.
Jag är fortfarande lite chockad.

Fram till ungefär 8 km gick det rätt så bra. Därefter var det ren och skär vilja som gjorde att jag inte började gå. Men vilja kommer man ju som bekant rätt så långt på här i världen.

Träningsvärken är näst intill osannolik idag. Men det är det faktiskt värt, för jag är så nöjd så nöjd.

Tiden spelar egentligen mindre roll, men jag är riktigt nöjd med 1.13.14 (fast 73 minuter låter lite bättre). 
Tjejmilen 2009
Sara Persson Team Trion
Startnummer 8259
Klass Tjejmilen
     
 Nettoresultat
5 km 37:46
10 km 1:13:14


Nöjd som sagt. Och träningsvärkig. För den matematiske går det ju också att se att jag sprang fortare på andra halvan, när jag trodde jag skulle dö... intressant