mellan vakna & somna

Min böna

Kategori: Diverse

1 år och 9 månader. Snart två år. Håll i hatten. Vår lilla böna börjar bli stor. ;)
Det är full fart mest hela tiden på den lilla ungen, men hon är också en väldigt mysig liten filur som gärna kommer och gosar, pussas och kramas.

Favoritlek:
Laga mat (både på riktigt och i leksaksköket)
Jaga varandra, gärna inklusive lite kurragömma
Bollar i alla storlekar är superskoj

Favoritmat:
Potatismos och falukorv
Förut, för sisådär ett år sedan, var det ju en evig kamp att få Agnes att äta. Så är det inte riktigt längre, väldigt skönt.

Favoritord:
Mamma och nej
Hon pratar inte så värst mycket begripligt än, men ganska många enstaka ord slår hon till på. Kise, mamma, nej, sitta, god natt, hej, här, där, aj, ute. Mest är det mamma och nej som sagt. Allt är nej, även om hon egentligen menar ja. Inte jätteenkelt att kommunicera. ;) Men man kan väl säga att även om hon inte pratar så mycket så kommunicerar hon massor och gör sig förstådd för det mesta. Det lilla pekfingret är väldigt användbart.

Favoritdjur:
Alltså katterna är ju otroligt spännande. Men även hundar är en favorit. Hon kan en hel del djurläten, men de mest använda är mjauuu, vhowvhow och bääää.

Favorithyss:
Agnes vill gärna testa gränserna, men är faktiskt också duktig på att lyssna och faktiskt göra som vi säger. Att banka och slå på tv:n eller rymma upp för trappan är dock två favoriter.

 

Utöver detta tycker hon det är väldigt roligt att prata i telefon. Vatten är kul att leka med men att duscha eller bada är fruktansvärt hemskt. Klänning är skönt när den väl är på, men hon får gärna ett vansinnesutbrott under påklädningen. Att spilla är inte okej, det måste torkas upp direkt, och att gå och slänga skräp är också kul. Agnes tycker ofta om tanken på att gå ut, men när man väl är ute är det inte riktigt lika kul om det inte händer något konstant.

Hon är rätt så blyg av sig och håller gärna i handen om vi är någonstans där det är mycket folk. Hon sover numera gott i sovlådorna en gång om dagen på förskolan och somnar framåt halv åtta på kvällen. Oftast sover hon gott hela natten. Att dansa och hoppa är superroligt, musik är det bästa som finns nästan och hon går omkring och sjunger väldigt ofta (luciasången går fortfarande varm).

Kommentarer


Kommentera inlägget här: