mellan vakna & somna

Livet på landet

Kategori: Diverse

Stormen Egon kom. Vi trodde först att han skulle ta en lite annan väg, men i lördags kväll vid tio var det som att trycka på en vindknapp. Blåste något helt galet och ganska många gånger var jag säker på att taket skulle lämna huset.
 
Allt stod dock kvar, alla byggnader klarade sig. Vid midnatt försvann strömmen, men tack vare ett fin fint litet elverk som vi fick i julklapp 2013 så kunde vi leva lite mer modernt liv med både lampor och kylskåp. :)
 
Lite smågrejer fick samlas in från gräsmattan och vår lilla utegran har vi fortfarande inte hittat. Den har nog återvänt till skogen. Senaste stora stormen hade vi ju 11 stora granar över vägen, så vi var väldigt tacksamma att det denna gången bara var en grantopp över vägen.
 
Vi väntar fortfarande på ström igen, men hoppas att prognosen om att den ska vara tillbaka vid 16 idag stämmer. Agnes har helt klart tyckt att det varit lite konstigt. Mörkt i stora delar av huset, ingen tv igång och såna där ljus lite överallt  (som hon gärna vill försöka blåsa ut). Roligast har nog absolut varit den lilla radion som vi plockat in från stugan. Hon sätter igång den själv och dansar sedan loss framför. TVn har hon bara undrat över litegrann egentligen och hon var helt nöjd med att underhållas av paddan ett tag.
 
Och som sagt. Ett elverk är verkligen GULD! När man bor som vi gör så får man liksom räkna med att det blir såhär ibland.
 

 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: