mellan vakna & somna

11 månader

Kategori: Diverse

Håll i hatten! 11 månader blir den här lilla busbönan idag. Det är ju inte riktigt klokt att hon faktiskt blir ett helt år om en månad!
Det är verkligen en busig liten tjej vi har. Just nu testar hon alla möjliga gränser för att se vad det egentligen är hon får eller inte får göra. Och om det är något hon inte får, men väldigt gärna vill, så kan det bli ett lagom dramatiskt sammanbrott. :) Kan inte alls förstå varifrån hon fått detta humör...
 
Hon har ju ställt sig upp vid möbler sedan början av året, men några försök att stå utan att hålla sig har det inte blivit än. Men hon har avancerat till att stå och hålla sig med bara en hand och igår gick hon även baklänges med soffan och bordet som stöd. Annars är hon nog faktiskt en liten fegis som tycker det är liiite för läskigt att inte kunna hålla i sig. Än så länge.
 
I snart två veckor nu så har hon ju varit hemma med pappa istället och det funkar förstås kanon. Jag trodde ju aldrig något annat. De busar, myser och är ute en hel del. Men det blir även lite sång- och fikastunder även för dem. :)
 
Med sömnen går det fortfarande bra. Även om det just nu, med våra mått mätt, är lite ovanligt trassligt när det lilla livet är förkyld. Hon får oftast sin välling runt klockan 19, somnar oftast en stund senare och sover sen (oftast) fram till 06-07 någon gång. Vi känner oss väldigt lyckligt lottade.
 
Med maten är det som vanligt lite kamp ibland, men jag har ändå känslan av att det går lite bättre. Eller så känns det bara så eftersom jag inte håller på och trugar med maten flera gånger om dagen längre. På kvällarna får hon nu samma mat som oss, som hon äter själv med fingrarna, och om det inte pillas in så mycket mat där kompletterar vi med lite burkmat. Annars är det som vanligt välling, lite smörgås medan vi äter frukost (det avundsjuka barnet accepterar inte att vara utan mat om alla andra äter ;)), gröt, lunch, frukt och yoghurt, middag och välling igen. Är riktigt nöjd med rutinerna och den senaste vägningen visade ju att även bönan är nöjd med upplägget. :)
 
Och så en liten bildkavalkad såhär på 11-månadersdagen:
 
 
 
 
 

Kommentarer

  • Karro säger:

    Skål med sugkopp? Sitter den bra? Vilket märke är det?

    2014-03-13 | 19:21:51
  • Hannah säger:

    Helt sjukt vad tiden rusar!! Finaste Agnes snart 1år!! Går knappt att fatta! Bilden med mössan neddragen går nästan att tro att det är Mogge som gömmer sig därunder ;)

    2014-03-13 | 21:19:33
  • sara säger:

    Nuby tror jag det är Karro. Sitter tillräckligt bra för att minimera kastrisken i alla fall. :)

    Ja visst är det galet vad fort tiden går Hannah! Och hon blir ju mer och mer lik sin pappa för varje dag, det är också rätt galet. :)

    2014-03-14 | 13:32:04

Kommentera inlägget här: