mellan vakna & somna

Duggar glest

Kategori: Diverse

Ah, jag vet. Det duggar glest mellan inläggen just nu. Men så blir det ibland.
I helgen har vi i varje fall hunnit med både ett besök på bomässan som var i stan, lite shopping, mycket listuppsättning för mannen och plock-och-städ för mig. Det är himla skönt när man liksom hinner pyssla hemma utan att behöva stressa. Fast det är klart, helgen hade gärna fått vara sisådär två dagar längre. Alltid.
 
I övrigt då. Jo, vi laddar lite för att ta tag i det sista rummet på nedanvåningen, om man inte räknar garderoben då men det gör vi inte just nu. Göra bygganmälan för kaminen, fundera över luft-luften, klura på hur det ser ut under golvet... och såna spännande saker.
 
Kisarna har gjort jaktdebut också. Inte inomhus än dock, fast de jobbar på bra med sitt häng på ovanvåningen och på så sätt håller de där mössen sig på avstånd. Men jodå. Morris visade stolt upp sitt byte (genom altandörrsfönstret eftersom jag vägrade öppna) - en redan död fågel. Mums. Maja fick inte vara med och dela på hans byte, så då gick hon helt enkelt och skaffade ett eget - en inte redan död mus. Och att det just blev Morris som tog ett redan dött byte och Maja som fixade ett levande är inte det minsta förvånande. Det stämmer tvärtom väldigt bra överens med deras personligheter.
 
Nu ska vi bara få dem att haja att allt som är levande inomhus, bortsett från fötter på husse och matte samt blommor, är fritt fram att käka upp. Jag ser i och för sig inte jättemycket fram emot den dagen när en stolt kisekatt kommer ner från ovanvåningen för att visa sitt byte... Men men, det får vara värt den baksidan helt enkelt.
 
Trevlig vecka då!
 
:)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: