mellan vakna & somna

Att komma igång

Kategori: Diverse

Vi kör ju ett 10 veckors kom-igång-program med jobbet just nu. Himla spännande och utmanande faktiskt. Kom-igång-programmet innehåller inspirationsföreläsning, träning i grupp med och utan ledare, kostföreläsning och lite sånt där. Idag var det dags för både ledarledd träning och kostföreläsning.

06.30 drar träningen igång (varannan onsdag, och varannan torsdag är det ledarlett på eftermiddagen). Bara det är en prestation för mig. Kroppen tycker det är sådär att träna så dags och jag känner verkligen skillnad. Programmet vi kör är nämligen väldigt mycket tyngre just så dags på morgonen. Vi inleder varje träning med ett så kallat uppvärmningsprogram (det är egentligen mer som ett komplett träningsprogram) som tar ungefär en halvtimme. Det får pulsen att gå upp rejält, musklerna blir ordentligt trötta och någonstans kring ljushopp och armhävningar undrar man vad man håller på med.

Efter dessa 30 minuter har vi ytterligare en halvtimme då det brukar bli lite olika aktiviteter. Förra gången var det intervallträning i form av cykel, löpning eller rodd. Idag var det stationsträning, som gav ordentliga flashbacks till sån där försäsongsträning som man har pysslat med ett par gånger... Fyra stationer, en minut på varje och sedan kort vila. Två varv blev det idag. Otroligt peppande och roligt och svettigt. Och riktigt skönt, efteråt.

Sedan var det dags för lite kostföreläsning. Kanske inga supernyheter, men man får ju helt klart igång tankarna en del. Så nu vill jag mest bara åka och handla, göra matsedel och få ordning på det där ätandet. Träningen är en sak, den finns ju ändå där i ryggraden. Men kosten är mer av en utmaning för mig att få ordning på.

Men det är kul att komma igång och det ska bli spännande att se på sluttestet efter sommaren om det är någon skillnad. Tävlingsinstinkten är ju alltid lite med på ett hörn...

:)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: