mellan vakna & somna

1880

Kategori: Diverse

I lördags hittade vi vårt hus i en gammal, gammal bok. Där fick vi lära oss att huset byggdes 1880 och inte 1909 som vi trott innan. Bilden visade också att den del som vi ska ha som hall tidigare hade fler små fönster och var lite glasveranda-aktig. Inte alls omöjligt att vi förvandlar tillbaka huset till det utseendet.

I helgen har det också röjts en del i huset. Men det känns lite som att det är tveksamt om det någonsin tar slut... Puh, vad mycket grejer det finns i ett gammalt hus där det aldrig någonsin rensats. Men kärleken och svärfar hade med gemensamma krafter i alla fall lyckats baxa ner en frysbox och en väldigt gammal spis från ovanvåningen. Närmast en hjälteinsats!

Ovanvåningen är nu den del av huset som vi planerar att tömma och vi är på ganska god väg. Har bland annat hittat två gamla fåtöljer som jag skulle vilja spara och klä om. Någon som har någon uppfattning av vad det kostar att klä om en fåtölj?

På bilderna skymtar fåtöljerna, och typ två ton andra grejer där det mesta faktiskt burits ner under helgen. Heja!





Två fiiiina stora skåp står också på ovanvåningen. Men de får flytta ner när vi tagit över huset, så de syns ordentligt.

I eftermiddag blir det ett besök till bankens jurist för att fixa och dona lite innan huset blir vårt på riktigt! Sjuk känsla. En väldigt bra känsla alltså, men också lite konstig.

:)

Kommentarer

  • Malin säger:

    Jag tror du hade fixat omklädningen galant helt själv!

    2012-01-17 | 02:24:12
  • Sara säger:

    Tror du det? Det känns knepigt. Men jag ska undersöka om de går att montera i sär lite så blir det kanske lättare. I annat fall har jag fått tips om en möbelomkläderska i byn. :)

    2012-01-17 | 08:26:26

Kommentera inlägget här: