mellan vakna & somna

Renoveringsliv

Kategori: Diverse

Ännu en helg är förbi. Ännu en helg med renovering har passerat.
I lördags anslöt jag på seneftermiddagen och då hade mannen min hunnit riva ner hela innertaket i sovrummet (det är bara där vi renoverar - eller kanske exprimenterar...).

Under allt det vita hittade vi ett rätt så fint trätak. Men problemet var den fantastiskt isoleringen i form av spån ovanför trätaket. Eftersom trätaket inte direkt var 100% tätt så hade vi fått leva som spånhuvuden om vi låtit det vara kvar.

 

Först var tanken att bara kika lite. Kanske försöka få bort så mycket spån som möjligt, men ändå låta trätaket vara kvar. Man kan väl säga att det spårade ur lite. Fast på ett bra vis. Till slut stod vi som i ett hav av spån, men med ett tak med bjälkar ovanför huvudet. Hurra!

 

Farbror J, som ju bor i huset nu, fick en mindre chock när han tittade in och det är väl tveksamt om han ännu riktigt har förstått vår lilla plan.

Igår var det mer reglar i fokus. Men kombinationen historiskt snett hus och vår okunskap gjorde att vi fick se oss besegrade. Men vi väljer att se det som att vi lär av våra misstag och tar nya friska tag på regelfronten i veckan - förhoppningsvis på rätt sätt då...

Kommentarer

  • Annelie säger:

    Ojj det ser ut som gamla kort från våra rum här hemma, men tänk så fint det kommer bli frächt med nya fina vägga och golv. Vi la in riktigt trägolv i våra rum blev lite mer mysigt och levande men kräver lite speciell skötsel.

    2012-02-07 | 18:44:22
  • Sara säger:

    Om det slutresultatet kan bli lika mysigt som hos er så känner jag mig lugn Annelie! :)

    2012-02-08 | 08:30:50
    Bloggadress: http://sarasaras.blogg.se/

Kommentera inlägget här: