mellan vakna & somna

E-type på allsången?

Kategori: Diverse

Bytte precis kanal. E-type på Allsång på Skansen.
Om man ska vara lite snäll så kan man säga att det nog är tur att han har så mycket poffar och bomber så att alla som är där blir lite lagom döva och inte hör hur han sjunger. Eller inte sjunger.

Jag blir inte tillräckligt döv genom tvn.

Men jag måste ju nästan titta lite till för att se vilken allsång han ska slakta.

Grattis farmor!

Kategori: Diverse

Idag fyller min söta farmor 86 år. Så jag har varit där och kalasat på smörgåstårta, kaffe, grovdoppa och pärontårta. Mycket tårta blir det.

Men en procent av tårtorna gjorde jag nog av med när jag sprintade till tåget. Fick skjuts av syster och hade ungefär 30 sekunder tillgodo. Hade jag inte hunnit så hade vi letat upp en lila jäkla epa-traktor som körde i 30 på E22an och tvingat den extremt häftiga killen som körde att skjutsa mig hem.

För övrigt väntar jag otåligt på Ikeakatalogen nu. Syster fick den redan igår. När är det min tur? När?

Förresten. Någon som har någon aning om ifall det är helt kört nuförtiden att växla in 50-lappar från det ljuva 80-talet? Mamma hade gjort en djupdykning i bankfacket och hittat ett kuvert med mitt namn på. I kuvertet fanns både tior i sedlar och 50-lappar som inte direkt var sprillans nya.

Det har varit lite halvdåligt med aktiviteter med källan till pirret i magen den senaste veckan. Men det finns anledningar. Så jag försöker ha tålamod. Jag har sjukt dåligt tålamod och blir ju mest bara nervös och paranoid...

Nu har mamma också fått bilen hon köpt av mig. Enligt rapporter ska den första turen med den röda rallybilen gått alldeles utmärkt bra. Jag är imponerad. Och om jag ska vara helt ärlig, även förvånad.

Amelie från Montmartre på tv nu. Och jag har inte kanalen. Damn! 

Den nya bilen har anlänt

Kategori: Diverse

Min nya bil är här! Jag älskar den! Vill mest bara köra omkring i den hela tiden, men det går inte för sig. Så jag spanar lite på den från balkongen istället.

Gjorde årets kraftansträngning när jag bar upp fyra vinterdäck, till VINDEN! Alltså ganska precis fem våningar upp. Var som en blöt svettfläck efter det. Toppade den träningsbiten med att åka till....träningen. Hårdträning stod på menyn. Så jag är rätt glad att jag inte sköt upp däckbärandet till imorgon. Det känns nämligen som att träningsvärken redan är här.

Nu är det ett ett extremt konstigt program på tv. Folk som är "gamla" och fortfarande oskulder, men nu ska de visst förlora oskulden. På tv. Well. Jag undrar varför jag tittar. Kommer ju få huvudvärk om jag ska fortsätta sitta med höjda ögonbryn...

Festligt värre

Kategori: Diverse

  

Jag har hört att det blir regn dagen efter om man fäller upp ett paraply inomhus. Bildbeviset till dagens regn finns här ovanför.

Händelselöst

Kategori: Diverse

Eftersom datorn verkar fungera bättre än förväntat kanske man skulle passa på att skriva en hel massa inlägg. Problemet är bara att jag inte är så säker på att mina läsare är överdrivet intresserade av att jag nästan somnade vid flaggan på green till hål 10 idag. Att det tog mig flera timmar att äta upp en kebabrulle eftersom jag hela tiden blev så trött att jag var tvungen att ta en tupplur. Att jag ätit tre päron idag och nu börjar undra om man kan överdosera. Att jag idag blev tillfrågad att sjunga solo fast bangade ur så det bara dånar. Att jag städat hela lägenheten - inklusive den extremtråkiga hyllan i badrummet.

Det händer helt enkelt inte tillräckligt i mitt liv just nu för att jag ska kunna fylla ett blogginlägg. Ändå har jag precis gjort det. Och ändå har du precis läst det. Visst är det knäppt.

Ett golfande bakistroll

Kategori: Diverse

Min dator är ungefär lika pålitlig som SMHI. Inte alls vill säga. Den fungerar i allt från en till tio minuter. Häromkvällen i över en timme. Detta innebär att jag just nu har fyra skrivna men icke publicerade blogginlägg. Jag verkligen hatar virus. Ända från tårna.

Igår var det lagfest. Vi var fem stycken. Men det gick rätt bra ändå. När E anlände med Singstar så var ju kvällen räddad, i varje fall för mig och henne. Har varit bakis som ett troll idag. Det blir lätt så när man glömmer att man ju skulle ta det lugnt och sedan toppar detta med att sova alldeles för lite.

Trots trollbakishet blev jag meddragen till golfbanan och slog där mitt livs första slag. Gick riktigt uselt. Men jag kan nog ändå säga att det skulle säkert kunna vara kul. Om man kan slå alltså. Två timmar senare var jag i ytterst dåligt skick. Grönare än gräset i ansiktet och hungrigare och törstigare än en ökenvandrare som gått vilse. Bra liknelse va?!

Imorgon. Ny bil.
Tre dagar kvar på semestern.
Sjukt.

Danskland och bankmöte

Kategori: Diverse

För några sekunder trodde jag att datorn var frisk. Mystiske datorkillen friskförklarade den på eftermiddagen och jag slängde nästan den i väggen på kvällskvisten. Viruset hänger kvar med oanad envishet och mystiske datorkillen svarar inte när jag ringer. Bah.

Har övernattat hos päronen efter en heldag i danskland igår. Vi gjorde vårt årliga besök i Helsingör. Den mysiga staden där det definitivt är större chans att den du möter på gatan är svensk snarare än dansk. Åt allt man "ska" äta när man är på andra sidan sundet. Ja, inte röd korv förstås men annars så. Allt ätande gjorde att jag fick lätt ångest och i 90-tals outfit gav mig ut på rask promenad när vi kom hem.

I tisdags besökte päronen staden i öst och hjälpte mig att hitta en ny bil. Pappa prutade, vi andra fnissade. Idag ska jag till banken och försöka övertyga dem att låna mig pengar så att jag kan hämta min blåa Ford Focus FlexiFuel från 2003 på måndag. Känns som att jag förråder min röda rallybil, men jag har lovat henne - bilen alltså - att jag ska komma hem och busköra henne ibland.

Lite mys har det även blivit denna veckan. Mys is my favourite thing i livet. Pirr i magen också, fast det är lite läskigt också. Jag blir så nervös och knäpp och som förstelnad när jag tänker på pirr i magen. Fast jag blir å andra sidan som ett enda stort fånflin när jag tänker på källan till pirret.

Nu är det dags att lämna väst och göra sig redo för bankmöte. Tips på hur man övertygar en bankkvinna tages tacksamt emot.

I flipflop genom regnet

Kategori: Diverse

Vilken helg.

I fredags var jag lekledare och barnpassare till världens sötaste syskonbarn. Fick trösta J när hon nockade ett lejon på lekplatsen. Äta låtsasmat från F och jaga lillebror genom trädgården. Efter glassätande och långpromenad tog jag på ett par danseskor och cyklade på fest. Insåg att jag nog börjar bli gammal när de två ölen slog till med samma kraft som en hederlig häxblandning gjorde för en sisådär tio år sedan. Cyklade till stan och konstaterade att det bara fanns ett litet ställe öppet som ville servera oss en öl. Sölvesborg i ett nötskal. Sommar och helg, då har man stängt.

Var bakfull guide i lördags. Visade halva lister och hela centrum. Fick lov att på äkta pensionärsvis ta en tupplur för att orka med kvällens aktiviteter. En hejdundrans födelsedagsfest för L som redan kvällen före, när hon haft födelsedag i tre minuter, konstaterat att det nya 23de året lätt var det bästa hittills. Vin och öl och en taxi till faboulösa Östersjöfestivalen. Efter två sekunder hade vi tappat bort två. En minut senare var ytterligare en försvunnen. Men i övrigt var det rätt trevligt. Fantastiskt trevligt var det att träffa en gammal goding på torget. Bästaste E. Sedan en evig väntan på bussen.

Idag har jag varit sömnig lekassistent på stora tjejens barnkalas. Har sprungit i flipflop i regnet för att hyra film. Mamma grät efter tio minuter av Underbara Älskade. Hon säger att hon är i lipsillsåldern. Eller, egentligen är det jag som säger det. Pappa tjatade om högre volym och ville ha alldeles för många pauser. Allt var med andra ord precis som vanligt.

Imorgon ska jag visst vaxa bilen. Inte direkt på eget initiativ. Sedan bär det österut. Det är verkligen dags.

Virushelvete

Kategori: Diverse

Frånvaron på bloggen stavas: VIRUS.
Min dator har drabbats av något märkligt litet virus. Det visar sig genom att internet kopplas ner innan man hunnit surfa ett enda steg. En liten tracking cookie är det visst. Någon som har ett virusborttagningstips?

Vad har hänt sen sist då.
Öland var härligt. Vi vaktade solen och var alltid redo att sola. Vädret var alltså inte 100 procentigt direkt. Men det var en härlig semester.

Och denna veckan har jag fått en hel massa sol. Äntligen. Så nu börjar man se lite brun ut. Det är ju liksom ett krav när jag återvänder till jobbet om två veckor.

Lite mys har det också blivit. Igår satt vi och pratade och pratade och pratade. Och plötsligt var klockan halv ett och jag fattade inte hur det hade gått till. Pirret i magen växer sig starkare och jag måste säga att det gör mig livrädd och skräckslagen.

Nu ska jag ut i solen. Det blåser visserligen storm, men jag får väl häcka vid nån buske.
När viruset är borta återkommer jag.

Det var då ett jävla regnande

Kategori: Diverse

Nu får det baske mig vara nog snart.
Nog.

Imorgon åker jag på semester till Öland.
Då ska det inte regna.
Sånt är det lag på.

För övrigt tycker jag migrän är ett oehört onödigt påfund. Ja, inte min egen så mycket den håller sig rätt lugn. Men andras. Som gör att det klassiska huvudvärksundanflykten plötsligt blir verklighet.

Idag har jag roat mig med att städa mystiska lådor. Och hittat mystiska foton. Eller så värst mystiska kanske de inte var. Det var mest jag i olika åldrar. Det är förvisso mystiskt bara det. Allra helst hur jag såg ut. Jösses. Jag skrattade så tårarna rann. Jag lovar att jag ska dela med mig av en Sara i yngre format.

I'll be back.
Söndag på ett ungefär.

Ljuvligt

Kategori: Diverse

Det är av denna ljuva anledning jag av princip aldrig åker utomlands på sommaren.
En äkta svensk sommarkväll.

Det är äntligen vindstilla och skönt på balkongen.
Tända ljus.
Ljud från varvet och måsarna - kanske inte det mest romantiska men ändå - förgyller kvällen.

Jag älskar sommarkvällar som denna.
Jag älskar min balkong sommarkvällar som denna.

Ljuvligt.

Allsångsreflektioner

Kategori: Diverse

Slängde ett öga på Allsången, första gången för året. Jag kom fram till följande efter kvällens avsnitt:

- Jerry W har slutat hålla för örat när han sjunger.
- Lasse H och Lasse B har gjort många hits, men deras lilla medley funkade sådär.
- Roland Cedermark kommer aldrig, aldrig, aldrig någonsin få jobb som allsångsledare.
- Salem Al Fakir var kvällens enda musikaliska behållning.

Nästa vecka kom tydligen en hel rad människor till programmet. Det enda namnet som fastnade var dock Markoolio... I will not titta nästa vecka.

Vadå danska?

Kategori: Diverse

Stod på ICA och plockade nötter i godan ro när en dansk plötsligt stegar fram. Han håller en gurka i handen, säger ett par ord och tittar menande på gurkan. Jag fick ännu en gång bevisat för mig hur extremt dålig jag är på danska. Men till slut, efter att ha funderat bara precis åtta smulor för länge, så förstod jag vad han menade. Stoppade mig själv i sista sekund från att svara på engelska och skickade vidare honom till kassan.

Detta är baske mig nästan det mest exalterande som hänt i mitt liv idag. Har letat lite efter solen, städat en garderob, klippt en lugg, skrivit ut lite foton och lagat en middag. Och hur exalterande är det?! =)

Som tillägg till förra inlägget måste jag bara påpeka att jag alltså inte direkt kämpar för att vara någon annan eller spela något spel. Det ligger liksom inte riktigt i min natur. Jag kör på. Går det så går det. Det är väl mest bara den berömda osäkerheten och rädslan för att ropa ett litet litet hej lite lite för tidigt som har satt in. =)

Nu blir det nötter och allsång.
Och förresten. Vadå plocka bort Morden i Midsomer från tablån och ersätta med friidrott?! Skämmes!

Mysigt värre

Kategori: Diverse

Sommar och semester. En härligt lat dag med lite småslummer i soffan på förmiddagen. Hade visst lite sömn att ta igen. hrm.

Tog mig sedan en Second Hand-runda. Jag jagar efter ett snyggt skrivbord, det går sådär. Hamnade i en liten liten butik som definitivt hade lite fler saker än det fanns kvadratmeter. Det var som att gå en hinderbana med labyrintinslag. Det var nästan så att jag ville köpa det gigantiska skåpet längst in bara för att se hur skulle få ut det...

Igår blev det filmdejt med massa mys. Kändes riktigt bra. Mys till Beck är ju liksom aldrig fel. Men. Alltid detta men. Hur går man vidare nu? Jag hoppas på att det bara kommer att flyta på. Men antalet lyckade försök den senaste tiden är ytterst lätträknade. Man vill inte vara för på. Men inte heller för av. Det där spelet är jag inte vidare bra på. Jag är på och då är jag på. Tålamod var man visst inte född med. =)

Djuriskt

Kategori: Diverse

     
Sådana här trägubbar fanns över hela vår camping
Tiger som slappar i solen
Struts som är extremt nyfiken på bilen framför
Familjen giraff

     
Pappa lejon
Lejonlek
Brunbjörn
Apor är coola, och hyfsat oblyga

     
Delfinshowen var helt klart fantastisk. Hur blir man delfinskötare?
Coola fiskar fanns det gott om, denna ska få bli en tavla i mitt badrum
Hajarna såg precis så elaka ut som de är. Hu.

Semester är ljuvligt

Kategori: Diverse

Jag har haft semester i två dagar och har redan tappat tidsuppfattningen helt.
Det är underbart.

Kolmården var härligt. Hyfsat fint väder. Vackra djur. Snarksymfonier i stugan. Årets första dopp i havet. Lite ångest över om djuren verkligen trivs i djurparken. Skratt åt strutsen som började knapra på bilen framför. Oändligt mycket fotograferande. Lång bilfärd hem.

Jag gillar semester. Camping är skönt. Man kan glida omkring i slappa kläder och ändå passa in. Med det nya livet har det gått sådär nu. Men lite måste man faktiskt unna sig när man har semester.

Lite lagom sliten nu. Inatt kom jag nämligen på att det som krävs för att jag inte ska kunna somna är två som snarkar i otakt i kombination med E-type på radion...

Djurbilder kommer. När energin har återvänt.

Semesterdags

Kategori: Diverse

Nu! Äntligen!
Semestern är här!
Snart ska jag bege mig till flyget och imorgon är det dags att titta på hejdundrans massa djur på kolmården. Ska bli ruskigt härligt!

Jag vet att man inte ska skriva på sin blogg att man åker bort. Men jag får väl bjuda eventuella tjuvar på ett försök att forcera in dörrar och fönster i min lya. Gut Gluck!

Fyra veckors ledigt. Mumma.
Jag återkommer i helgen med full rapport från koliga mården.

Nu ska jag kela lite med kisarna.
Detta blogginlägg får alltså ses som en kattvaktsförmån.

Adios!

Jag gjorde ett tappert försök...

Kategori: Diverse

...att enbart säga A men inte B. Hur bra går det när man förmodligen har bloggvärldens mest nyfikna läsare?

Mer dejtinfo är efterfrågat, så lite kan ni väl få. Jag orkar faktiskt inte mörka något denna gången. Tur för er, lite mindre tur för mig kanske.

Kan väl börja med att avslöja det galna i att det var en dejt med en kille som jag träffat on the internet. Vi bestämde att vi skulle ta en fika och i måndags var det dags. Två timmar på mysiga bakgården. Det kändes inte som två timmar, snarare en halv. Eftersom det visade sig att han bodde en gata nedanför mig så gick vi hemåt när sommarkvällen blev för kall. Stod och velad och frös lite i ett gatuhörn innan vi styrde stegen hem mot hans lya. Tittade lite på tv, pratade lite till. Sen blev ögonlocken tunga och jag tog en rask promenad hem till min säng.

Nu åker jag på lite semester. Men när jag är hemma därifrån ska vi ses igen.

Hur låter detta tycker ni? Så värst lite info blev det ju inte nu. Lika bra att sluta försöka dölja något.

Det mest skvallriga av allt är att han är nio år äldre. =)

Dagens middag

Kategori: Diverse

Dagens middag blev wokade grönsaker med kycklingfilé och couscous.
Perfekt mat när man, som jag, måste rensa kylskåpet innan semestern.


Fanken, all min mat ser ju ogod ut nuförtiden

Det finns ju inget färdigt recept, men jag hade detta i:

Gul lök
Vitkål
Morot
Paprika
Svamp
Squash
Kycklingfilé
Fullkorns couscous

Sista dagen på jobbet imorgon. Om jag överlever så är jag lycklig semesterfirare sen.

Trötthet

Kategori: Diverse

Min chef påstår att man blir trött när man går ner i vikt. Ja, inte vet jag, men jag tror att jag blir mer trött av att att-göra-listan plötsligt var en mil lång. Jag hade visst råkat glömma bort en intervju och att en webbsida skulle göras...

Tröttheten kan också komma av att det var ruskigt trevligt igår kväll. Fika och tv. Alldeles perfekt.
Men det var mycket som snurrade i huvudet när man kom hem. Bra och roligt. Nästan till och med en fjäril i magen. Men bara nästan. =)

Nu ska jag slänga i mig en lunch och sedan börja pricka av punkter på listan.
Och framförallt, hålla mig vaken.

- 1 kg

Kategori: Diverse

Andra invägningen avklarad.
Jubel och fanfarer.
Vågen tickade på och stannade på 1 kg mindre än förra gången.

Ett kilo på en vecka. Det är bra det.
Helst när jag inte skött mig superbra i helgen direkt.

En sportfåne

Kategori: Diverse


Visst är vi snygga?

Idag blev det sovmorgon. Tack gode för flextid. Det behövdes efter den här marathonhelgen!

Men det har varit kul. Igår var det vattenkrig. Jag fick en spann vatten över mig. Gick in och bytte tröja. Hann väl ha den nya torra på mig i ungefär två minuter, sen kom nästa spann vatten. Det är inte klokt hur roligt det kan vara med vatten. Det måste nästan vara världens bästa leksak.

Det var match också igår. Ledarna mot den äldre gruppen. Den äldre gruppen består av killar mellan 15 och 18 år. Jag är mörbultad idag. Men vann gjorde vi.

I helgen har jag även ätit min livs första kroppkaka. Det var definitivt godare än det ser ut, men jag kommer ju inte köpa hem det själv och laga till middag direkt.

Det nya livet har gått på halvfart i helgen kan man väl säga. Pannkakor, risgrynsgröt och sjukt goda kanelbullar lockar ju liksom en del. Men något godis blev det inte, trots att vi har den bästa kiosken.

Nu är det snart bara 2 och en halv dag kvar att jobba innan det blir semester. På torsdag bär det av till apor, lejon och delfiner. Jag tror nästan inte det kan bli bättre. =)