mellan vakna & somna

En ny månad

Kategori: Diverse

Ja snart är det en ny månad och oj vad det ska firas. Tänk om man firade lika mycket varje gång det blev en ny månad. Och hur kul är januari, egentligen. Men visst ska vi fira. Till Malmö ska jag åka. Tidigt imorgon.

Har varit hos föräldrarna länge nu. Lite för länge. Det tar på krafterna. Har hemlängtan. På måndag bär det av. Dock har min bil kapsejsat igen. Eller egentligen inte, bara ibland. Och hur säkert känns det. Har inte lust för ännu ett äventyr på E22an. Bilen får stanna i Sölvesborg. Jag får ta päronens bil - efter övertalning och påtryckningar från mostern. Ibland kommer släktmiddagarna ytterst lämpligt. Fast allt kan ju ändras så det kanske blir jag, 65 liters väskan, datorväskan och två pappkassar med julklappar på en buss på måndag...vilken syn...

Ont i halsen, hosta och en smula feber. Visst känns det som en alldeles utmärkt uppladdning inför morgondagens fest.

Ska vila nu.
Asocialt men nödvändigt.

gott nytt spår

afton, dag och annandag

Kategori: Diverse

tänka sig. så var julen slut och förbi ännu en gång. det gick fort - som vanligt. det var ont om snö - som vanligt. det var galen moster utklädd till tomte. det var julklappar och mängder med mat. det var jul.

fick massor av bra klappar. rattmuffen var spexigast. mosterns plojpaket var roligast (en sån där mojäng som man vänder uppochner på så snöar det) kaffebryggaren och tårtfatet var finast. 

det var en bra julafton. fast lilljuleafton hade mer julkänsla. juldagen var kalas. alla tjejerna samlade på samma lilla yta. det var evigheters evigheter sen. drink. dans. cykeltur. nattamat.

idag har det shoppats. spenderarbyxor på. julklappspengarna handlades upp. kameran fick ett nytt objektiv. härliga tider.

bilen är på lagning.
imorgon blir det malmö.

Julafton nr 1 avklarad

Kategori: Diverse

I år är ett sådant år då man får träffa tomten och äta julmat i två dagar.
Lillejulafton är julafton med syster och hennes fantastiska familj.

Tre barn som var totalsålda på tomten. Sjukt härligt att se. Den äldsta kramade tomten minst 20 gånger. Mellantjejen vågade också sig på en liten kram och lillkillen stirrade mest förundrat på morfa...ehh...tomten.

Har gosat och gosat och gosat mig nästan fördärvad med den yngste. Barn är ju så fantastiska!

Syrran hade som vanligt köpt kalasbra klappar.
Imorn får man öppna ett gäng till och kanske träffa en moster utklädd till tomte i rosaröd morgonrock. Konstigare saker har helt klart hänt.

Kvällens bästa skratt kom när jag och syrran kollar på foton från kvällen. Mellantjejen hade fått en en cd-spelare. Syrran säger: "Kom hit och kolla, här får du din skivspelare av tomten" Skivspelare?? Jag känner personligen att det var ett par år sedan man sa skivspelare....=)

Dan före dopparedan.
Det är häääärligt med jul.
God Jul alla!

Dan före dan före dan före dopparedan

Kategori: Diverse

För att kunna skriva rubriken fick jag ta till kalendern, och det blev bergis fel antal före-danar ändå.
Snart ska jag sätta mig i bilen, hålla tummarna för att det inte blir fler stopp på E22an, och ta mig västerut.
Inte förrän det är andra dagen på det nya året kommer jag sitta framför denna skärmen igen. Det kommer säkert gå ruskigt fort, men det spelar liksom ingen roll. Semester är alltid semester hur snabbt det än går.

Planerna för ledigheten ser ut såhär:
* Intag av orimligt mycket mat, godis och julmust
* Fest, dans och kramar med de allra bästa
* Mys och kel med favoritbarnen
* Förhoppningsvis ett pulkaåk
* Förhoppningsvis en nyårsfest
* Backhoppning på tv
* Ivanhoe
* Ryggläge i soffa
* Promenad i skogen
* Malmöbesök
* Jobbansökansskrivande

Jag tror det blir en bra ledighet.
Jag tror också att det blir ett bra nytt år, eller jag är nästan helt säker på att 2007 kommer bli helt galet bra. Men jag återkommer med tillbakablickar och sammanfattningar, drömmar och mål, när jag känner mig laddad och manad för det.

Gillar flextid.
Snart bär det av.

Äventyr på E22an

Kategori: Diverse

Gode himmel vilken kväll det var igår.
Fotboll hela kvällen som avslutas med ett mastigt bråk, inom laget. Spännande. Det klampades och smälldes i dörrar och diskuterades. Märkligt.

Nåja. Sätter oss i varje fall i bilen för att åka hemåt. Kommer halvvägs. Då lägger min bil av. Den totaldör. Vilket ju betyder att bromsarna inte fungerar (senare kom jag på att rattlåset hade kunnat gå in också - rätt glad att jag inte kom på det då). Just på den sträckan där bilen väljer att lägga av är det enfiligt. Vilket ju betyder att det inte direkt var läge att stanna just där. Men var sjutton skulle jag stanna?! Rullar omkring lite och hittar till slut ett hål i vajerräcket. Gör någon slags fickparkering i 30 km/h och då inser jag att bromsarna inte funkar. Handbromsen. Hyfsat glad att jag ändå lyckades få ner farten så mycket...

Ringer efter diverse hjälp. Och några i laget som kom efter oss åker för att köpa en bogserlina. För det hade jag ju naturligtvis inte i bilen. (kan heller inte öppna bagageluckan så jag klättrade dit genom baksätet för att få fram varningstriangeln...) Undertiden som vi väntar på bogserlinan kommer vi på att vi ju måste backa bilen för att de ska kunna komma in framför. M knuffar och jag rattar (rattlåset går in). Efter lite rullande tycker jag att jag ju ändå borde försöka starta bilen. Och då startar den!!! Utan problem. Inte ett spår av det äventyr vi haft några minuter tidigare. Inga varningslampor lyser. Den låter inte konstigt. Den luktar inte. Vilket skämt. Kör utan problem hem till Karlskrona.

Väljer dock att parkera den på verkstaden direkt (jag är ju stammis där) Verkstadsnissen var ett levande frågetecken idag när jag var där och förklarade. Kan bli spännande.

Kan vara en ispropp i tanken. Kan vara något helt annat. Kan bli stående på E22an igen imorn när jag ska hem och fira jul...

Det sjukaste av allt. Under den timmen vi stod vid sidan av vägen var det inte en kotte som saktade in eller ens hade en tanke på att stanna...

Julgranen är pyntad i fikarummet.
Snart 11 dagars semester!

Aftonbladet

Kategori: Diverse

Oj. Det här hade jag helt missat. Tur man har folk som håller en uppdaterad.

Aschberg
Guillou
Hamilton
Lindkvist
och hör och häpna
Wollin.

Hon är i fint sällskap den där Malin. Cool.

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,955886,00.html

Har precis kollat på Fuglesang direkt från rymden och funderat över när sjutton Maud Olofsson blev RYMDMINISTER? Jösses.

Imorn är det fotboll hela dagen.
Heja oss.
Nu ska jag fila på min ansökan.
Heja mig.

Träningsvärk och semester

Kategori: Diverse

Jag har tidigare skrivit att jag just nu är så trött att jag är beredd att ta en semesterdag för att få sova. Igår kunde jag inte stå emot längre och lämnade in en trevlig liten semesteransökan. På måndag ska jag vara ledig och göra absolut precis bara det jag känner för. Underbart.

Igår var det fysträning. Riktigt bra träning. Sjukt jobbigt. Träningsvärken kommer smygande. Jag anar att morgondagen inte blir nådig.

Jag längtar till jul nu. Ledigt och mysigt.

Igår fick jag veta att mitt jobb är på gång att utannonseras. Det är hos facket nu och kommer väl ut nån gång i mellandagarna om vi har tur. Detta är kanske sånt man ska hålla tyst om när majoriteten av läsarna är högst kvalificerade att söka jobbet.....=)
Fram tills dess är jag i alla fall anställd, i väntan på tillsättning som det så fint heter.

Jag vet ännu inte om jag faktiskt vill ha det där jobbet. Fast det har ändå börjat vända lite. Det känns ett uns bättre. Så jag hoppas på en fortsatt stigande formkurva.
Ska väl börja fila på den där jobbansökan också.

Nu är det äntligen frukost.
Jag tar nog hissen upp.
Träningsvärk.

Spektakulärt

Kategori: Diverse

Vilken vecka. Förra veckan gick i absurt högt tempo. Massa körsång. Massa jobb. Massa tidiga mornar. Nu är det ny vecka och jag är beredd att ta en semesterdag för att få sova.

Helgen var ultraintensiv. Men bra.
Skjutsade vännen till tentan i Kalmar tidigt tidigt i lördags. Passade på att hänga hemma hos henriken och familjen. Härligt. Passade även på att fika på Kullzenska med theresen och rebeccahn som visst också var på besök. Åkte till Ikea och köpte nödvändiga onödiga saker.

Åkte hem. Pratade med världens bästa. Åkte till Telenor Arena Karlskrona. Köade, köade och köade. Drack skumpa och minglade. Köade lite till. Hämtade kall mat på julbordet. Tittade på en spektakulär show med Joe Labero och Robert Wells. Köade lite till. Åkte hem. Satte upp julstjärnorna mitt i natten. Sov.

I söndags var jag parkeringsvakt i neongul reflexväst. Pekade med armen så att jag fick träningsvärk. Pratade i walkie-talkie. Tände brasa och släckte eld.

Igår var det avdelningskonferens. Spektakulärt god mat hela dagen. Hinderbana på vinden när man väl kom hem. Hittade en adventsljusstake under ett duschdraperi efter att ha klättrat över en soffa och hängt över ett gäng flyttlådor.

Idag ska jag sitta i min soffa. Under en filt. Titta på Grey's anatomy. Och inget mer än så. Det ska bli fantastiskt.

Hasta luego amigos!