mellan vakna & somna

Utflykt

Kategori: Diverse

Vi har varit på utflykt med jobbet idag.
På väg hem hann vi med ett besök på fantastiskt trevliga och fina Vanås i Knislinge. Kort skulle man kunna beskriva det som en utomhusutställning. Men jag kan verkligen rekommendera ett besök.

Där fick vi tillfälle att leka med kameran och nu ikväll fick jag tillfälle att leka med resultatet.
Tänka sig.

Liv

Kategori: Diverse

Med jämna mellanrum blir vi påminda. Påminda om det fantastiska i liv som startar och påminda i det tragiska i liv som tar slut.

Ibland blir vi bryskt påminda, som ett slag i magen, när något ofattbart händer och ett liv plötsligt är slut.

I helgen har jag fått nyheter om både ett fantastiskt växande liv i en mage och om ett liv som tagit slut så plötsligt att det inte går att förstå.

Liv. Fantastiska liv.

4,38

Kategori: Diverse

Har gått lite sisådär med självdisciplinen denna veckan, men igår tog jag mig i kragen och gav mig ut på en liten löparrunda. 4,38 km senare var jag genomsvettig och mätt. Temperaturen hade visst stigit ett par grader sedan förra veckan och mängden mygg som kunde flyga in i munnen hade också ökat radikalt. Skönt när det var klart i alla fall!

Inledde för övrigt denna fredagen med att göra ett besök hos tandläkaren. Nu känner jag mig helt sönderköttad i munnen och dessutom ska jag få nöjet att gå dit igen om ett par veckor och spendera några slantar till. Jiha.

Nu bär det av hemåt. Avkortade dagar är fina grejer!

:)

27

Kategori: Diverse

Tänk. Då var man 27. Helt sanslöst vad fort tiden går. Var det inte nyss jag fyllde 25? Var det inte nyss jag fyllde 20? Fast jag tycker det är mysigt att fylla år. Det är mysigt att ha kalas och få träffa sin fina familj.

Och så ska jag väl inte sticka under stol med att det är rätt så jättetrevligt att öppna paket också! :) Har, som alltid, fått massa fint. En grillhink från darlingen, fina ljusstakar från systern (med superfina handgjorda såna där ljusmanschetter a la syster) , berlock i form av aladinlampa till armbandet och tvåvåningskakfat och presentkort från mammapappa, grillkokböcker och badmintonset från svärmor, roligt kort med peng i från farmor och farfar, smarrig choklad från lelle, fiiina ljusmojänger från anna&snej. Och så blommor förstås.

Bara fina saker.
Ja. Det ÄR härligt att fylla år.

4,75

Kategori: Diverse

Tänker nu chocka hela världen genom att meddela att det blev löpning idag också. 4,75 km lufsade jag. Rätt så jättenöjd! Det var betydligt tyngre idag, gjorde ont ganska precis överallt. Men ryggen känns bra och det är faktiskt det enda som betyder något.

9 km på en och samma vecka alltså. Det var inte i går det hände.

:)

4,25

Kategori: Diverse

Tänka sig. Det blev en löprunda idag också. Det går inte fort, men det går. 4,25 kilometer blev det idag och känslan när jag spurtade uppför mördarbacken var att jag nog faktiskt hade orkat lite till. Jösses. Kanske skulle göra det här till en vana...

Dessutom. Man skulle kunna tycka att löpning på asfalt borde vara rena döden för världens känsligaste rygg - min rygg - men så verkar inte vara fallet. Känner inte ett smack varken under tiden eller nu direkt efteråt. Hallelulja!

Nu, vatten i och på kroppen.

:)

Pappas födelsedag i bilder

Kategori: Diverse

Min fina familj och jag:

Lite oklart exakt när allt började bli helt tossigt, bilderna kan ju tala för sig själva...

En skymt av det som gjorde Helene & Jörgens till en utmärkt bra restaurang:
Man fick fantastiskt god mat OCH fick rita på pappersdelen av duken.Vi hann med ett besök på slottet också, och ja det var precis så kallt som det ser ut. Ser ju mer ut att vara oktober än maj...Svalt eller snarare iskallt

Kategori: Diverse

Kalmar bjöd sannerligen inte på något vårväder. Snarare blåst, regn och ynka 6 grader. Men vad gör väl det när det bjöds på en fantastisk middag (fantastiskt känns till och med som en underdrift), härligt mys med familjen, hotellfrukost och lite shopping.

Hur bra som helst var det.
Systern höll bästa talet till 60-åringen:
- Ja, ehm. Grattis!

Kort och koncist.
:)

Avslutade kalmarvistelsen med ett småkallt besök på Kalmar slott. Systersonen var mest intresserad av fängelsehålorna. Samtidigt var det också de han var mest rädd för.

Efter att ha vinkat av familjen så åkte jag och darlingen på dammsugarjakt (jag fick ett mindre vansinnesutbrott på dammsugaren förra veckan - så pass att den blev obrukbar). Det blev en liten dammsugare, som jag nog ska ta och prova nu.

Tack pappa (och mamma) för allt som var så smarrigt och fint och härligt och alldeles, alldeles underbart!

:)

Fredagstorsdag

Kategori: Diverse

Fredag såhär en torsdag. Tänk så bra man kan ha det.
Har dessutom ätit middag på Glassiären idag. Inte nyttigt någonstans, men smarrigt. Och så var vi dessutom lite effektiva också under tiden i vår lilla spelarfrustyrelse.

Är ledig imorgon eftersom pappan fyller hyfsat jämt. 60-års dagen ska firas i Kalmar med hela familjen. På hotell ska vi sova också, och god mat ska vi äta. Wohooo.

Jag vill ha fredag på en torsdag alltid.

:)

Önskeboendet

Kategori: Diverse

När jag står på balkongen kikar jag ut över gula radhus. Gula radhus som jag fram till förra veckan trodde var svindyra hus eller bostadsrätter. Men de goda nyheterna duggar tätt. Det är hyresrätter och hyran är dessutom inte så hög som jag trodde den skulle vara.

Intresseanmälan inskickad.
Så nu ska vi bara övertyga någon av de som bor där att de vill flytta. Har dock ingen plan för det ännu så förslag tages tacksamt emot.

:)