mellan vakna & somna

Vuxenhäng

Kategori:

I fredags började Agnes fråga "Kommer min Anna snart?" och sen frågade hon med jämna mellanrum hela fredagskvällen och lördagen fram tills att moster Anna och två kusiner kom. 

Det var med andra ord inga problem alls för mig och Morgan att ge oss iväg. :) Och vilken skön känsla det är när man vet att barnen har det hur bra som helst! Tack bästa syster! 

På mitt och Morgans schema stod en middag i stan tillsammans med ett härligt gäng. Massa prat och skratt hela kvällen lång. Verkligen energigivande. 

Idag har vi mest bara lallat runt här hemma. Bakat bullar, tvättat, lekt och lirkat med den lite slitna treåringen. :) BRA helg!
sportlov

Kategori:

Denna veckan är det sportlov, vilket innebär att jag har min stora tjej hemma också. Mysigt. Igår var pappan ledig och vi fick en familjedag tillsammans. Inte alls fel. Annars dras vi med förkylningar av olika grad allihop. Agnes hostar, Morgan har ont i kroppen, jag snorar och lillebror är som vanligt rosslig. Det är lite som att vi delat upp en och samma förkylning mellan oss. 

Idag vaknade vi upp till ett vitt snölandskap, väldigt oväntat. Och i stan några mil bort var det visst barmark.Vad har vi annars gjort sen sist...
I lördags hängde vi i stan med bästa föräldragruppen. Våra stora tjejer och vi gick på jazzkissekatten på biblioteket. Kanske lite lite action för spralliga treårsrumpor, men det var förstås härligt att hänga med gänget oavsett.


Lillebror är annars inne i en spännande missnöjd period. Allra helst kvällstid när han liksom blir övertrött och skitarg. Och imorse var han tvungen att försöka rulla till mage i sin säng. Det gick inte så bra, så vi slumrade vidare på soffan från 04. Misstänker att humöret hänger ihop en del med frustration att han bara kan rulla runt, men inte ta sig någonstans. Men jag ska också prova med lite större portioner mat och se om det är en sån enkel sak vi missat. :) Den lille gossen har ju också börjat provsmaka lite gröt ibland, succé! Det är helt enkelt bara att hoppas på att kärleken till mat håller i sig! 

Landa lite

Kategori:

Visst hade det varit skönt att kunna stänga av huvudet lite ibland? Bara ta en paus från sitt eget funderande. Just nu känns det som att allt snurrar i huvudet, vänder och vrider på alla möjliga varför, hur och när. Men jag vet ju egentligen att mitt huvud funkar så i perioder. Det behöver snurra lite för att jag sen ska kunna landa igen och inse vad som är viktigt i livet. Ju vuxnare jag blir desto kortare är den där listan med viktigheter. Och så skönt det är. :) Det är inte så flummigt som det låter. Familjen, riktiga vänner och kärlek. Det är väl ungefär de viktiga saker jag behöver i mitt liv.

Men ja, nu snurrar lite allt möjligt ett tag och så blir det lugnt igen sen. Det kan ju eventuellt vara så att det här med att vakna vid fyra varje morgon hjälper till lite också... ;)


Bubbligt

Kategori:

Lite vårkänslor fick vi allt i eftermiddags när vi, på Agnes begäran, tog med såpbubblorna ut. Såpbubblefredag, bra grej!Träningsvärk

Kategori:

Håll i hatten. Igår kom jag faktiskt iväg och tränade. Hängde på till cirkelfys med mitt gamla fotbollslag. Det är ju sååå mycket roligare att träna med ett lag och det var verkligen skönt att komma igång lite. Jag avstod från alltför hoppiga övningar och gjorde mammamage-övningar istället för de andra magövningarna. Skönt när det är lätt att anpassa till sin egen förmåga. Och så kul med lite omklädningsrumsbabbel efteråt.Idag är träningsvärken rätt massiv, men det är skönt också. Den smyger sig på så jag anar att det blir ännu värre imorgon. :)

Vi har haft en riktig hemmadag idag. Vi har inte ens gått ut i det gråa ruskvädret. Istället har vi lekt i hela huset, bråkat på grund av trött nästan-treåring, bakat scones och myst i soffan. Verkligen skönt med såna här lata dagar ibland.
I tågbanan

Kategori:

Tydligen kan lillebror även rulla från mage till rygg om han bara vill. La honom på mattan när jag och Agnes sprang ner till toan, hittade honom liksom i mitten av tågbanan efter någon minut. Väldigt nöjd. :)Rull

Kategori:

Till slut fick han till ett rull från rygg till mage igår. Och när han väl hade lyckats en gång var det som att han inte kunde sluta. Min store lille gosse. :) Han var väldigt nöjd och så där härligt förvånad. Men nu är det ju definitivt slut med oövervakad tid i soffan och på andra trillbara platser. Idag har vi satt ihop lillemans julklapp. En gåstol med gungfunktion. Själva gåendet är ju inte aktuellt riktigt än, men med den inställd på det lägsta och i gung istället för hjul så sitter han riktigt bra. Och är nöjd en lång stund. Yej! :)


Vi har också tagit tag i garaget, rensat, slängt och sorterat. Det blev så gott om plats att ett fullastat släp fick plats där inne. Mycket bra. Under tiden som vi fixade med de sov lillebror som en tok i sin vagn och Agnes tillverkade massa geggamoja att lasta på bilarna. Alla nöjda. :)

Fyra

Kategori:

idag blir min lille gosse fyra månader. Det är ju helt galet att det redan gått fyra månader sen den där måndagen när vår familj blev komplett. 

Häppe är oftast en glad och nöjd bebis med stor aptit. Han är vaken allt mer på dagarna och älskar när han får vara med och när man leker med honom. Sovrutiner på dagen har vi inte fått till än, det varierar beroende på vad vi hittar på. På kvällen äter han oftast sista målet mat vid 22 och sover sen gott en lång stund. Dock har han börjat med den sömniga vanan att vakna någon gång mellan 03-05 och somnar sen om på sin mamma till runt 07. Hade ju gärna sett att han lika gärna kunde sova själv till 07, men har man ett närhetsbehov så har man ;)


Han sitter gärna en stund i matstolen, till exempel när vi äter. Han tycker också om sitt gym och ääälskar sin storasyster och alla hennes tokigheter. :) Hoppgungan eller hop-n-pop-stolen blir han helt vild i. Och de senaste dagarna har han också varit väldigt nära att rulla från rygg till mage, det är bara en arm som är lite i vägen. Sen så. :)

Mina

Kategori:

Ibland kommer den där overklighetskänslan över mig. Tänk att jag fått äran att bli mamma till två så fantastiska barn. Det är verkligen en lycka, hur trött jag än är med jämna mellanrum ;)