mellan vakna & somna

Kallt väder

Kategori: Diverse

Fredag.
Förkyld.
Fantastiskt mycket snö.

Ja jösses, nu är det verkligen vinter även här nere i söder. Tokmycket snö och kallt. Snövallarna runt bilarna gör att bara någon decimeter syns av fordonen. Jag gillar vinter och snö bäst när jag får stå på ett par skidor i backen. Inte riktigt lika mycket när jag till exempel ska gå hem från jobbet och håller på att förfrysa kinderna i isvinden.

Men snö för ju med sig fler trevligheter. Som till exempel att jag fått åka snöplog denna veckan. Bara en sån sak. Jag var nästan lika exhalterad som jag misstänker att min lille systerson varit om han skulle åkt.

En hel fin helg ligger nu framför oss. Ikväll blir det ett dopp i varmbadhuset, skööönt. Imorgon ska vi försöka att inte frysa ihjäl när vi tittar på årets första träningsmatch. Det ska visst bli sisådär -11 grader, lite rosenholmsvind på det... brrr.

Det finns inget dåligt väder, bara lite för kallt väder. Eller hur var det nu?

Skidhelg

Kategori: Diverse

Vilken alldeles underbar skidhelg vi har haft. Träningsvärken är total, men så kul det är att åka skidor!

I fredags styrdes bilarna mot metropolen Österbymo. Minsta stället på jorden tror jag bestämt. Vi såg nog ungefär fyra människor, en hund och två bilar (båda volvo) under hela helgen. Nästan lite kusligt. Men boende för 120 kr/person för hela helgen är ju tokbilligt, Coop hade öppet till 22 och det fanns till och med en öppen pizzeria. Så vi är riktigt nöjda.

Lördagen spenderades i Asby. Tre nedfarter. Jag och Anna hängde rätt så mycket i barnbacken. Anna filade på att svänga åt höger (i början var det som en magnet drog henne åt vänster... mot liftarna) och jag övade på att sluta ploga. Mycket bra dag. Solsken, snö, vänner och skidåkning. Härligt.

Kisa blev söndagens utflyktsmål. Några fler och roligare backar och mer mat att välja på avgjorde det valet. Mycket bra. Helgens kraschincident utspelade sig i ankarliften när jag på okänt vis fastnar när jag ska hoppa av. Släpas med, med ansiktet ner i snön och benet fast i liften. Till slut löser skidan ut sig och jag kommer loss. Men skidan var som bortblåst. En skida på foten, snö i hela ansikten, stavar en bit bort. Vad kan man annat göra än att skratta åt saken. Vi letade och letade efter skidan. Men den var verkligen som bortblåst. Till slut var nog fem personer involverade i letandet och skidan dök tack och lov upp i en driva... :)

Susade hemåt på eftermiddagen och landade som två mörbultade figurer i sängen. Puh. Jobbigt med askul med skidor. Nu ska vi bara fundera ut vart nästa skidutflykt ska gå. Vallåsen ligger visst bra till för att få ett besök från oss.

Woho.

:)

Bo

Kategori: Diverse

Nästan precis och exakt såhär vill vi bo.
Fyra rum, badkar OCH dusch, 112 kvadrat, 1,7 miljoner.
Vill ha som sagt.
Och eftersom det här huset ligger på väg till jobbet så kommer jag sannolikt dö lite inombords varje dag när jag går förbi.
Det är bara att hoppas på att den ännu mer perfekta lägenheten dyker upp lagom till vi faktiskt är redo för köp. Ja, eller då att de som köper denna väljer att flytta ut för att vi ska kunna flytta in. Det hade varit fint det.
:)

Värk

Kategori: Diverse

Ont i kroppen. Träningsvärken från söndagens aktiviteter är helt osannolik. Började med att provåka de nya skidorna i Rödebybacken. Man kan väl säga att jag gick från riktigt dålig till helt okej med mina mått mätt. Kul var det i alla fall trots att jag och den där liften har ett par saker att reda ut...

Mellanlandade i hemmet och åkte sen vidare till Elinor för mys, lera, fika, kisebebisgos och allmänt bara en trevlig stund.

Efter att ha moffat kakor framför brasan var man ju sådär sugen på träning. Puh. Benen var helt slut efter skidåkningen, men eftersom träning stod på menyn var det bara att studsa dit.

Skidåkning + löpning + styrka = träningsvärk.
Aj.

Igår besegrade jag granen. Det är ju rätt så mycket roligare med gran precis när man har tagit in den jämfört med att ta bort den. Puh. En styck stam står nu på balkongen och fem påsar barr har trollats ner i soprummet. Darling byggde ihop Ikeahyllan igår också. Ikea hade visst glömt borra ett par hål så borrmaskin fick lånas från Lyckeby. Men så bra det blev! Inte en sko att snubbla över så långt ögat når! Woho!

:)

Fredag

Kategori: Diverse

It' a beautiful day!
Indeed.

Fredag. Skönt.
Jag tänker med flit glömma bort att träningen igår var en katastrof. Inte på grund av själva träningen utan enbart och endast på grund av att vi var FYRA som tränade. Tre tränare och fyra spelare. Inte jättebra. Puh.

Därför sätter jag nu fullt fokus på helgens trevligheter istället. Ska hämta skidorna idag. Hurra! Ska prova skidorna på söndag och däremellan tänkte jag nog klämma in lite vindrickande tror jag. Eventuellt åker jag på utflykt och gosar med liten brun vovve också.

En fredag och en helg känns som precis vad jag behöver just nu!
Härligt!

:)

Åka

Kategori: Diverse

Just nu vill jag mest bara åka en massa...

åka skidor
åka till ikea och köpa saker så att hallen kan sluta vara ett katastrofområde
åka till Thailand och sola

Två av tre är ju klart genomförbara. Skidutflykt blir det redan nästa helg och ikea brukar inte vara några större problem att få sällskap till.

Thailand däremot är ju lite mer av en dröm och ligger väldigt mycket mer i framtiden. Men man måste ju drömma också, och ha saker kvar att längta till...

:)

Jag ska i alla fall vara snygg i backen

Kategori: Diverse

Åh jag är så sugen på att inviga mina nya skidor. På söndag händer det. Då intar plogen Rödebybacken är det tänkt. Och nästa helg bär det iväg på lite längre utflykt till lite fler backar. Roligt.

Eftersom tekniken inte är den bästa så får jag ju se till att vara snygg i backen i alla fall. Alla vet ju att ju snyggare grejer, desto bättre är man. En gammal sanning. :)

Därför är det ju de här supersnygga skidorna jag köpt:

Med såna här snygga pjäxor till:

Ja, jag tror nog att jag får ta och satsa på OS direkt...

:)

Skidor - check

Kategori: Diverse

Nu jäklar ska det åkas skidor.
Idag har nämligen julklappspengarna investerats i ett par fin fina skidor, pjäxor och stavar. Hur bra som helst. Fick ett ruskigt bra pris på Intersport. Nästan halva priset, så då var det liksom bara att slå till. :)

Darling var och rekade lite först och sålde sen in skidköpte hos mig. Jag konstaterade att han borde bli försäljare eftersom han antagligen skulle kunna sälja in en vanlig sten från skogen till mig...

:)

Skidjakt och knasdröm

Kategori: Diverse

Jag var på läger i natt. Någon form av läger som var så roligt att jag helt glömde bort att gå till jobbet. Ja, i drömmen alltså. Det var mycket som var konstigt i drömmen. Men det konstigaste av allt var att jag fick skjuts med farmor från lägret till jobbet (som var mitt gamla jobb och inte mitt nuvarande) när jag väl kommit på att det var jobbdags, vid halv tio på förmiddagen.

Att jag åkte med farmor var ungefär lika konstigt i drömmen som det hade varit i verkligheten. Farmor har inget körkort i verkligheten, har aldrig kört bil, och det var ungefär så det kändes i drömmen också. Plötsligt gasade hon iväg när vi i själva verket skulle stå still och jag fick skrika bromsa, BROMSA och även förklara vilken pedal som var bromsen.

Spännande som sagt.

Helgen har varit lugn och fin. Igår var det lite möte med fotbollslaget, lär nog bli en intressant säsong, och sedan mest bara mys för hela slanten. Som sig bör den tionde i månaden. Lagade smarrig entrecôte med potatisskivor och dragonsås. Toppade med ett ugnsbakat äpple med kokos och kanel. Avslutade med bio - Sherlock Holmes - riktigt bra film som rekommenderas, men riktigt låg mys- och trevlighetsfaktor i den nya biografen.

Ett bra avslut på helgen och nu är det full fart på det nya året.

Jag är för övrigt på skidjakt, så om någon har ett par lagom långa, lagom fina skidor till övers så vet ni var jag finns.

:)

Fredag

Kategori: Diverse

Idag var det fredag, fast måndag, fast fredag.
Mycket skönt.

Och det här med att jobba tvådagarsveckor börjar jag ju vänja mig vid nu efter tre extremt korta arbetsveckor. Och ja, det är sannerligen något jag skulle kunna tänka mig att införa. Självklart då med samma lön som nu. En härlig utopi med andra ord. :)

Gosade bebis i onsdag. Gos gos och gos. Världens sötaste lilla Nea. Firade lite sen jul med darlingens fina familj och hade en superrolig och mysig stund i Kalmar.

Har denna vecka även kunnat konstatera att tiden går sjukt fort när man är ledig (som om det skulle vara något nytt), att två veckor i typ Thailand hade suttit som en smäck (som om det skulle vara en överraskning) och att nu ska det bli andra bullar. Eller snarare inga bullar. Mer frukt åt folket, godis en dag i veckan och sådana fina saker. Heja heja.

:)

Förkyld

Kategori: Diverse

Förkylningen hoppade på mig, helt utan förvarning, igår när DM-äventyret var avklarat. Är täppt, fast liksom lite högre upp i systemet. Ingen höjdare kan jag i alla fall garantera.

Täppt och otrött ledde föga förvånande till att det var i princip omöjligt att somna igår. Lägg sedan till att grannarna en trappa upp övade på elefanthopp (det ska visst bli en ny OS-gren), dörrsmällning och allmänt tjoande då vid 02.43 när jag började nå min tålamodsgräns.

Hade små planer på att hämnas imorse. Men dels är det ruskigt svårt att hämnas med elefanthopp på grannar som bor ovanför och vem orkar göra hastiga rörelser eller höga ljud kvart i sju på morgonen efter tre timmars sömn? Inte jag i alla fall.

Ja, jag vet att man inte får gnälla på grannarna när man bor i hyreshus (vill man ha tyst är det en stuga i skogen som gäller) men klockan tre på natten en söndag är ju liksom tålamodet för grannljud inte riktigt på topp... Vi borde samköra våra semesterdagar i huset för att vara på den säkra sidan.

:)

Nytt år - coolt

Kategori: Diverse

En styck lyckad nyårsfest - check!

Det blev riktigt bra. Nyårsafton ska firas med människor man tycker om, så är det bara. Och det var precis vad vi såg till att göra igår. Maten var god och det blev ungefär ett ton över, efterrätten (som var ett omgjort recept - alltså ett experiment) var också god. Skumpan var till och med mindre ogod än tidigare år.

Jag är så nöjd med min nyårsafton. Fick pussa på min darling vid tolvslaget och kramas med alla fina vänner. Det blev precis så som jag ville det skulle bli och då går det ju inte att vara annat än nöjd.

Intog en soffa i Lyckeby vid fyrasnåret, vaknade där och stannade i princip där hela dagen. Konstaterade ännu en gång att Ivanhoe måste vara världens längsta film. Åt rester till både frukost och lunch och hade en mysig, lugn nyårsdag.

Åkte hemåt när kvällen anlänt och åt lite smarrig entrecôte, potatisgratäng och rödvinssås till middag. Ja, fint ska det va. Haha.

Filmmys och en väldigt lugn afton.
Tänk, det är 2010 nu. Coolt.

:)