mellan vakna & somna

Trötthet

Kategori: Diverse

Måndagströttheten är lite extra påtaglig idag. Det kan eventuellt hänga ihop med ett visst sömnunderskott från helgen som gick. :)
 
I lördags var det nämligen dags för barnfri kräftskiva hemma hos vännerna. Bönis stannade hemma med mormor och morfar och hade det hur bra som helst. Vi cyklade några kilometer bort och åt mumsiga pajer, lekte lekarna som regnade bort på vår inflyttningsfest, åt räkor eftersom kräftor icke göre sig besvär hos den här familjen, badade i varm tunna, blev trötta, cyklade halvvägs hem, tappade en trampa och fick skejtcykla sista kilometern. :) Kom i säng så där strax efter två och skuttade väl inte direkt upp när människobarnet vaknade vid sex-tiden. Nästa gång får vi nog byta sovplats med barnvakterna så att även sovmorgon ingår. ;)
 
 
 
Söndagen blev därför en lugn historia, men en middag hemma hos svärmor var inplanerad så dit tog vi oss på eftermiddagskvisten. Agnes slog till på ett sällan skådat vansinnesutbrott när vi skulle äta och lugnade sig inte förrän vi förstod att hon ville sitta själv på knä på en vanlig stol och äta. Detta barn. Så liten och ändå så full av vilja och envishet.
 
 

Vår stora tjej

Kategori: Diverse

Det här med att gå har ju varit en långdragen historia för lilla Agnes. Hon reste sig upp mot soffbordet för första gången den 2 januari. Sedan dess har hon gått omkring med allt och alla, rest sig upp både med och utan hjälp, klättrat som en tok, tagit något enstaka steg, men sedan har hon liksom varit klar med det.
 
Men nu. Nu tror jag faktiskt det börjar lossna. I måndags gick hon massor när vi kom hem, och för första gången gick hon mot ett eget mål och inte bara för att vi lockade henne. Heja! :) Inte omöjligt att det göttiga hänget med tjejligan i lördags gjorde susen för motivationen, i kombination med förskolevardagen. 
 
 
Vardagslivet är ju i full gång här. Vi jobbar och Agnes hänger på förskolan. Det blir långa dagar för henne och det dåliga samvetet ligger där som ett litet fluff. Och det blir ju inte så mycket bättre heller av "ska ni inte gå ner i tid", "jobbar du heltid???" som dyker upp lite titt som tätt. Men ja, det är ju inte bara till att swosha ner i tid. Det krävs lite fundering och planering. Faktiskt. ;) Det ska ju liksom helst bli så bra som möjligt, för alla.
 
På hemmafronten börjar vi nu komma i mål med ovanvåningsrenoveringen. Vilket känns helt overkligt och sjukt bra. I söndags blev det en tur till Ikea för att inhandla lite smått och gott. Bland annat ett soffbord till ovanvåningen. Vi trodde det blev ett runt, men det visade sig vara lövformat och baske mig om det lilla misstaget inte blev till succé ändå. Riktigt nöjda. :) Nu saknas bara fönsterfoder till två fönster, dödshindrande åtgärder vid trappan och allmänt fiff och piff. Det har aldrig varit så nära som nu.
 
 
 

16

Kategori: Diverse

Idag fyller Agnes 16 månader och det känns ju, precis som alltid, helt overkligt. :) Min stora lilla tjej.

Vi är nu på slutet av inskolningen och det har gått sååå bra. Mycket bättre än förväntat faktiskt. Idag och imorgon är hon där nästan fulla dagar, 7.30-15.00, blir spännande att se hur hon fixar det. Det är väldigt skönt att det går så bra, det känns så tryggt att Agnes känner sig trygg där.I måndags var vi på kalas hos syster och Agnes fick göra det hon gillar allra bäst - busa och leka med storkusinerna. :) Äldsta systerdottern är ju som bekant helt tossigt bra på att rita, och hennes senaste verk var verkligen inget underlag. Helt självlärd och helt fantastisk!

Det svåraste med den här inskolningen är ju att jag får så mycket tid för mig själv, som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med... ;)

Ja gö de

Kategori: Diverse

Inskolningen är nu påbörjad och efter två dagar känns det riktigt bra. När vi kom dit igår så kröp Agnes rakt in och började leka. Det känns ju hyfsat lovande om man säger så. :) Denna veckan är det bara två andra barn där, men det känns faktiskt helt perfekt. Det blir som en liten mjukstart som jag tror passar vår lilla böna alldeles utmärkt. Idag har hon till och med varit där utan mig i en timme. Medan jag mest bara kände mig halv så hade Agnes det hur bra som helst. Det var inte förrän jag kom tillbaka som det blev lite gnällgos. :)Igår efter stubbenhänget styrde vi kosan mot syster och barnen. God lunch, lek och bus hemma och så en tur till sjön. Är fortfarande i chock över att Agnes badade, som en liten tok. Misstänker att det var kusinernas underhållning som fick henne att liksom komma över gränsen och förstå det skojiga med att gå runt i vattnet. :)

Har ju förresten inte berättat om årets roligaste konversation. I tisdags, när jag och Agnes åt lunch med min pappa och farbror, försökte jag för femtioelfte gången få henne att sitta ner på stolen, och jag fick plötsligt svar på tal ;)
- Agnes, sätt dig ner på stolen. Det är ju ingen annan som står upp...
- Ja gö de.

:)

En slags vardag

Kategori: Diverse

Efter en härlig slutspurt på semestern med både nytt personbästa på 5 km och en skojig brännbollsfest så har vardagen nu gjort entré.

Morgan är tillbaka på jobbet och imorgon ska jag och Agnes påbörja inskolningen. Men fram till dess myser vi allt vad vi kan, och tetas lite med min pappa och farbror som är här och bygger i stugan! :)

Igår lyckades jag också äntligen få till lite nya fina bilder på bönis. Hon fick sitta på bordet på altanen och när grannfrun kom och stod för underhållningen så tror jag att jag fick till några riktiga godbitar som ska få framkallas. Ett smakprov