mellan vakna & somna

vilken helg...

Kategori: Diverse

jag är fortfarande trött efter helgens aktiviteter. funderar starkt på att flexa ut nån timme tidigare, för att gå hem och tupplura =)

helgen var i varje fall rolig, festlig, trevlig, och alldeles underbar!

fredagskvällen tillbringade jag ombord på en av båtarna i Örlogshamnen. Jag och fyra glada gossar åt trerätters och spelade TP. Jag förlorade stooort. Tog faktiskt inte en enda plupp. Trodde inte det var möjligt. Men när de andra fick frågor som; Vilket land har formen av en stövel? Så fick jag frågor som; Vad lämnar flaskan med en hastighet av 0,712 cm i sekunden? Jag visste inte att det var Heinz tomatketchup...
Trevligt var det i varje fall.

i lördags var det heldag med dam- och herrlaget. började med lerduveskytte. sjukt svårt. och nu har jag sjuka blåmärken. men kul var det ändå. därefter susade vi till alljungen, skrämde bort alla andra badgäster, korkade upp vinet, solade och badade. lite mer tävling blev det också där jag vann damklassen. grattis till mig för att jag är bra på att paddla på surfingbräda.

resten av dagen och natten var det grill, allsång vid elden och självklart ett nattadopp där det såg ut som att samtliga hade vita bikinis och badbyxor på sig. såg hysteriskt roligt ut. somnade i tältet på morgonkvisten och vaknade några timmar senare av att allt syre var förbrukat. några av oss stannade kvar hela söndagen. jädrar vad skönt det är att bara existera ibland!

igår drog träningen igång. fysträning i 1 timme tillsammans med herrarna. jag undviker trappor och åker hiss idag, det säger en del om träningsvärken.

ja, vilken helg. kan knappt bli bättre tror jag! så nöjd!
tjoho! 

saradag

Kategori: Diverse

eftersom jag inte har ett skvatt att göra på jobbet - och det är ingen överdrift, jag har inte fått ett mejl på tre dar - så ägnar jag mig åt lite undersökande verksamhet. haha.

19 juli är den 200:e dagen på året (201:e under skottår) i den gregorianska kalendern. Det återstår 165 dagar av året.

Kvinnonamnet Sara, Sarah är ett hebreiskt namn som betyder "furstinna" eller "prinsessa". I Gamla Testamentet var Sara Abrahams hustru som födde honom sonen Isak vid 90 års ålder. Namnet har använts i Sverige sedan mitten på 1400-talet och kom in i almanackan redan på 1600-talet.

Namnsdag: 19 juli där det inleder fruntimmersveckan.

Så grattis på namnsdagen till mig! =)

Wachtmeister

Kategori: Diverse

Wachtmeister

Ganska coolt, om jag får säga det själv. Tog en runda i kvällssolen med kameran. Gubben Wachtmeister kunde bli såhär spännande...och för övrigt är detta alltså inte Ian "ny demokrati" Wachtmeister utan en annan med samma efternamn, som är ett par hundra år äldre...

i slowmotion

Kategori: Diverse

min semester är över, slut och förbi. tre veckor gick fort, fast det kändes samtidigt som att jag var ledig i en evighet. hur går det ihop...

idag är det andra dagen på jobbet. och det finns verkligen inte ett skvatt att göra. tiden går galet långsamt. jag försöker vara kreativ och komma på något viktigt som måste göras nu. men varenda kotte, nästan, är fortfarande på semester. inte direkt så att mejlboxen svämmar över eller telefonen går varm...har ett fåtal saker som jag måste göra, men jag försöker liksom ransonera lite så att jag ska ha något litet att göra hela dagen. =)

Sommar.

Semestern var i varje fall toppen. Halva tiden spenderades i Sölvesborg. Det var underbart. familjen och vännerna. kan inte misslyckas. andra halvan spenderades i Karlskrona. det var också underbart. två rastlösa individer sysselsatte sig i en hel vecka med bad, sol, sol, bad och lite grill där monstermånga myggbett ingick...

till helgen blir det utflykt med fotbollsmänniskorna. lekar hela dagen. party halva dagen och hela natten. grillning och övernattning i skogen. tror det blir kanon.
fast innan dess ska jag hinna med en trerätters i örlogshamnen. toast skagen, oxfilé och blåbärspaj - det kan bara inte misslyckas!

"Vi har varit på safari..."

Kategori: Diverse

Är trött trött trött efter helgens minst sagt festliga aktiviteter. Killebom- sölvesborgs egen stadsfestival - lockar verkligen ut alla möjliga människor ur sina hålor.

Mitt i fredagens vimmel träffar jag min gamla barndomsbästis. Vi har inte pratat med varandra på minst fem år. Men nu var det plötsligt hur trevligt som helst. Jag var i chock resten av kvällen. Kanske därför det gick som det gick....=)

Nåja, blev i varje fall en fika med ovan nämda ex-bästis på lördagen. I en och en halv timme satt vi helt fredligt sida vid sida och hade det hur bra som helst. Det är jag fortfarande i chock över. På kvällen var det födelse- och examensfest ett par gator upp. Helt sjukt roligt. Verkligen längesedan vi skrattade så mycket. Extra roligt eftersom allt vi skrattade åt var saker som vi själva gjort eller varit med om. haha.

En tur ner till city. Öl i öltälten och en toast som avslutning hos vännerna på glassbåten. Efter det en barfotapromenad i gryningen, genom skogen och hem.

Men, innan på kvällen blev det en mindre släktträff mitt i stan. Moster gastar att de precis varit på safari. Jaså, säger jag och frågar naturligtvis var. I biblioteksparken, svarar moster. Det var hon och min mamma som, när de satt bakom varsin buske och kissade och nästan blev upptäckta, som kommit på denna briljanta idé. Vi är på safari, akta er för lejonen...Jösses vad jag skrattade. Bättre blir det när morbror hoppar fram och gastar att han har köpt hund och halar fram en nalle-hund...ja, vad ska man säga.

Nu är det en vecka kvar på semestern. Känns som jag varit ledig i en evighet. Imorgon är det nog dags att styra kosan hem till lägenheten igen.

Nu är det final och ciao ciao Italia!