mellan vakna & somna

Vilken natt

Kategori: Diverse

Oh, what a night.
Somnade som en gris och vaknade till när darling kom hem. Sedan var det ta mig tusan omöjligt att fortsätta sova. Framåt halv fem slumrade jag till igen. Lite, bara precis litegrann, trött i ögonen idag.

Hade en mysig eftermiddag med syster och syskonbarnen igår. Barnen var visserligen på sitt allra mest tålamodsprövande humör, men det gick bra att shoppa lite ändå...

Nu ska jag rita lite och hoppas att dagen går fort och att jag inte somnar med näsan på tangentbordet.

:)

Förbenade tidsomställning

Kategori: Diverse

Visst att det är rätt härligt med sommartid och ljusare kvällar. Men vägen fram tills man vant sig är plågsam. Man somnar senare på kvällen eftersom kroppen fortfarande är inställd på gamla tiden. Man skulle vilja vakna senare på morgonen eftersom, även här, kroppen är inställd på den gamla tiden.

Tidsomställning i kombination med få timmars sömn i helgen gör att jag verkligen har allvarliga problem att hålla ögonen öppna. Puh. Det kommer nog bli en lång måndag det här.

:)

Håll i hatten

Kategori: Diverse

Det går ju inte alltid precis så som man tänkt sig. Så det blev ingen installation av diskmaskin idag, får lov att ringa den där seeeega hyresvärden. Man fick visst inte göra så som vi tänkt, så det blev mest bara ett mysigt besök med mamma mu och pappa pu.

Gårdagen gick en smula i fotbollens tecken. Hängde i köket och fixade med maten till träningslägergrabbarna. Åkte vidare upp till Buskaboda på kvällskvisten och slängde tillsammans med tre andra fotbollsfruar ihop en extremt mastig och smarrig trerätters middag. Så fort jag hittat kameran så ska ni få se bildbevisen. :)

Vidare från skogen till skogen. Heja Sverige i Mörtan och en hejdundrans fest. Det blir liksom lätt så där uppe. Det är som att alla släpper alla sina hämningar. Samtidigt. Håll i hatten med andra ord. Roligt värre.

En himla bra helg. Det enda som är trist är att man missade matchen då herrarna tydligen spelade sitt bästa spel någonsin. Vi hoppas att det inte var en engångsföreteelse.

:)

Matte en fredagmorgon

Kategori: Diverse

Idag var det lite premiär för ett av mina projekt och nu efter att ha sett det i tryck känner jag mig ändå rätt lugn, och nöjd. Det var nämligen det första jag tänkte på när jag vaknade... Lite justeringar så kommer det bli fin fint!

Fredag igen. Lovely. I helgen väntar träningsläger för grabbarna, så det lär bli en del fotbollshäng i helgen. Himla trevligt. Och på söndag ska det magiska äntligen ske. En styck diskmaskin ska kopplas in. Äntligen!

Men nu ska jag inleda den här fredagen med lite matematik.
Vojne vojne.

:)

Det här är jag

Kategori: Diverse

Sommar. Brunbränd. Gräsplan. Fotbollsträning. Spex.mmm, så är det.
Tack Sanna för den otrooooligt fina bilden.

:)

Har någon sett min motivation?

Kategori: Diverse

Jag har verkligen noll motivation till att träna... Noll, nada, ingenting. Men jag måste träna för att må bra så snart får jag nog ta och hitta på någon lösning. Att bara springa har ju aldrig varit riktigt min grej, det är ju så förbannat oinspirerande och det händer ju inte ett dyft man bara lufsar framåt utan action...

Sedan väntar ju den där milen i slutet av augusti. Känns mest bara ångestladdat just nu.

Jag behöver helt klart pepp och puffar i ryggen för att jag ska tycka det är kul att träna. Dessutom behöver jag nog en grupp också, för hur kul är det att träna ensam?!

Någon som har tips på hur motivationen kan hittas?

Någon som vill sätta en slant på hur länge det dröjer innan jag inser att den enda träningen jag funkar tillsammans med är den som innehåller grönt gräs och boll...

:)

Överraskning

Kategori: Diverse

Vi toppade vår lagom intensiva träffa-alla-vi-känner-period med att igår åka till Kalmar för att överraska darlings syster på hennes födelsedag. Ho ho ho vad roligt det är med överraskningar. Allra helst när de lyckas så bra som igår.

Lastade med god mat och present smög vi in i hallen och ja må du levade så högt vi bara kunde. Födelsedagsbarnet var då upplurat på övervåningen och kom ner med ett lätt förvånat leende.

En väldigt härlig och mysig kväll.
Överraskningar is the shit.


:)

Intensivt och bra

Kategori: Diverse

Vilken underbar helg det varit. Tuffade med tåget ner till de södra delarna för att träffa finaste Ann och Andreas. God mat, en och annan angoraget, massor av skratt och viss träningsvärk i somligas armar efter ett intensivt 400 meters lopp. Bättre helg än såhär kan man inte ha.

Helgen inleddes med kalas hos systern i fredags. Min lille bobbe fyllde tre och blev ruskigt snygg i den där spindelmandräkten jag köpt. Helgen avslutades sedan med smarrig middag hos darlings pappa. Vi har alltså lyckats träffa väldigt många av de man i vanliga fall inte direkt träffar varje dag.... Lite intensivt, men mycket bra.

Ny vecka nu och nya utmaningar.
Och vår.
Härligt.

:)

Kärlek

Kategori: Diverse

Jag är kär.
Igen.

Eller vad sägs om 5 rum och kök, 3,70 i takhöjd, etagelägenhet, lusthus på innergården.... jag kan fortsätta i en evighet. Men kort sagt, vem hade inte blivit kär i det här ?

Det där minnet

Kategori: Diverse

Torsdag. Redan. Veckorna går fort nu, det är rackarns trevligt. Helst eftersom det väntar en hel massa roliga saker i helgen. Kalas för syster och bobbe och en tur ner till skånelandet. Härligt värre.

Provade att koda lite i en blogg som snart blir officiell. En galet bra blogg för övrigt. Men hjälp vad mycket av de där kodkunskaperna som försvunnit. Leta, leta och leta långt bak i minnet. Jag önskar verkligen att man kunde få välja vad som lagras i hjärnan. Till exempel hade jag nog hellre valt att komma ihåg handlingen i en film jag såg för två dagar sedan än registreringsnumret på någon gammal kollegas bil...

Tänk vad mycket man skulle vilja om inga begränsningar fanns...

:)

Anta utmaningen!

Kategori: Diverse

Som knäckebröd ungefär

Kategori: Diverse

Ena sekunden gick jag som vanligt i trappan. Nästa sekund låg jag med näsan på golvet nedanför trappan. Jag borde veta vid det här laget att jag inte kan göra mer än en sak - alltså gå - när jag går i trappor. Ett missat trappsteg och en vrickad fot. Aj. Knaket när jag landade tokfel på foten lät ungefär som när man tar en tugga knäckebröd. Mm mm mm.

Jag är nu alltså halt och har ont i ryggen.
Trots att jag inte spelat fotboll på typ sju månader.
Intressant.

:)

Förhörsflashbacks

Kategori: Diverse

Försökte förhöra darling på lite tokavancerad datakommunikation igår. Det var inte helt enkelt. Dels för att jag var så trött att jag bara kunde ha ett öga öppet i taget, men också för att det var ruskigt svårt när man inte själv kunde. In the good old days i Kalmar visste man ju om personen som förhördes var inne på rätt spår. Eller ja, förhoppningsvis visste man det eftersom vi läste samma grejer. Den enda gången det inte fungerade var dagen innan statsvetenskapstentan. Halv tio kvällen innan, vad är socialism? När den blackouten gör entré vill man mest bara ligga i fosterställning på golvet och vråla.

Det blev lite flashbacks till förhören på Trollbackevägen igår. Det var till och med så pass att jag för en nanosekund nästan fick panik för att jag inte kunde något, tills jag insåg att jag inte behöver veta exakt hur en fiberkabel fungerar...

Förhoppningsvis står flashbacksen som spön i backen till helgen när jag och darling ska hälsa på finaste A+A i staden i söder. Heja tiden, gå fort!

:)

Årets första

Kategori: Diverse

Helgen har varit full av årets-första-grejer.

Årets första grill - gudomligt gott.
Årets första jordgubbstårta - obeskrivligt gott med spanska jordiga gubbar.
Årets första rosa fest - jag gled i och för sig in nykter på sluttampen, men ändå.
Årets första öppna jacka - ja det gick faktiskt att promenera med öppen jacka utan att dö av frostskador

Tänk, nu känns det som att våren ligger och lurar runt knuten och det är nog precis vad jag behöver. Förra veckan avslutades en smula svajigt därför satsar jag på uppåtgående formkurva denna veckan och tog mig en promenad i vårluften på morgonkvisten. Ryggen har ballat ur igen, eller i alla fall högersidan, så det finns risk att löpning får bytas mot gång under en period.

Att ryggen ballar ur även när jag inte spelar fotboll kan tolkas på ett flertal olika sätt... Jag återkommer med vilket jag väljer någon gång då i maj när jag vet att den gröna mattan lockar...

:)

Bildligt

Kategori: Diverse

Jag gillar tulpaner. Och så gillar jag närbilder, helst extrema närbilder. Då kan det bli ungefär såhär.

     

     

Fast sen så gillar jag ju bebisar också, och alfapet...

     

:)

Fredagskänslan

Kategori: Diverse

Redan fredag. Galet och skönt.
Fredagskänsla är gött. Alla får lite lite extra energi och blir lite lite gladare.

I helgen blir det som vanligt lite fotbollstittande. Men det blir nog även lite schlagerfest med inslag av grill. Dock inte fest i samma bemärkelse som förra helgen utan en ganska mycket lugnare variant. Är det här ett tecken på att man börjar bli gammal?

Borttappad festork och att man får brev hem från Telia med meddelande om att ungdomsabonnemanget kommer avslutas. Jo jo, gammelheten börjar komma ifatt mig.

:)

Bokstavsspel och kladdig kaka

Kategori: Diverse

Igår lyckades jag vinna en alfapetrunda. Det har typ inte hänt sedan nybörjarturen stod som spön i backen. Det har definitivt inte hänt sedan darling blev övergrym på det där bokstavsspelet.

Middag och alfapet hos darlings syster. Inte att förglömma typ världens smarrigaste kladdkaka. Om det inte var för att jag visste att jag drömt en hel absurd dröm inatt skulle jag kunna tänka mig att jag drömt ljuva drömmar om denna kaka.

Ikväll bär det av på plastparty hos syster en bit västerut och imorgon är det fredag.
Är det det här som kallas en bra vecka?

:)

Vägen mot milen

Kategori: Diverse

Klädd i sprillans nya byxor och jacka gav jag mig ikväll ut på veckans första löppass. 2x14 minuter med 3 minuters rask promenad innan, mellan och efter stod på schemat idag. Fick förlänga rundan en smula och idag blev den faktiskt hela 4,95 km lång. Kilometertiden är väl inte på topp, ÄN, men 6,55 är ändå en förbättring mot förra veckan så det går åt rätt håll.

Detta ska firas med en efterlängtad dusch. Måste skynda nu innan han som lämnat grusspår efter sig i hela trappuppgången kommer hem och ser ut som just trappuppgången ungefär...

:)

Såg, sågade, sågast

Kategori: Diverse

Dagens enda samtal so far var ett härligt sågsamtal.
Förvisso är det trevligt att den dära tidningen läses, men "Mycket märklig text" är ju kanske inte riktigt vad man vill höra. Mina texter är ju mina små bebisar.

Det är ju bra med feedback så att man får veta att man missat lite i en text, men eftersom det ändå är tisdag kunde hon väl slängt in ett bra någonstans i monologen också...

:)

Dag nummer tio

Kategori: Diverse

Idag är det minsann den tionde dagen i årets tredje månad. För mig och darling innebär det också att det idag är ett år och tre månader sedan den där supersizemeveckan som var början på vi:et. Femton månader, det är fint och fantastiskt det.

Idag verkar det även vara årets lugnaste dag på jobbet. Nästan så att jag skulle behöva ringa till mig själv för att kolla så att luren funkar. Men, den som är vis vet att stormen säkert är på ingång. Det är ju nästan lite lag på det. I väntan på den passar jag på att jobba lagom mycket och ta ut årets första friskvårdstimme. Så det så.

:)

Tre miljoner

Kategori: Diverse

Den som råkar ha tre miljoner kronor över och inte riktigt vet hur dessa ska spenderas kan få skänka dem till mig. Jag vet precis vad jag hade gjort med tre miljoner...


:)

Pjäxor blev danseskor

Kategori: Diverse

Planerna på pjäxor och skidor idag ändrades till danseskor och svettig lugg igår. Vilket ju har resulterat i rackarns trötta ögon idag. Men roligt var det. Riktigt roligt. Dansade så att svetten lackade och spenderade eventuellt ett par timmar för mycket på O'learys. Vi både öppnade och stängde dansgolvet...

Ska det göras, ska det göras ordentligt som det heter. Och när fotbollstjejer är inblandade i fest blir det väldigt ofta väldigt ordentligt gjort. :)

Just nu förundras jag över kanal 5s nya program Wipeout. Det verkade rätt roligt när man såg reklamen, men efter att ha tittat i fem minuter är det oundvikligt att man börjar fundera över syftet med programmet...

Oh well.

:)

Alfapet och gotte

Kategori: Diverse

Vilken bra fredagskväll det blev. För min del gick det väl i och för sig sådär i alfapetturneringen. Jag trodde jag skulle ligga hyfsat till, men det fanns helt klart en massa dolda alfapettalanger i församlingen... Anna prickade till exempel in 65 poäng genom att hitta en ruskigt bra plats för ett j. Bara en sån sak.

En massa gotte blev det också. Och så tog det rätt lång tid att spela tre alfapetmatcher. Så när klockan var kvart i tolv ville den sista gruppen mest bara att Anna skulle passa så att matchen tog slut. Men eftersom hon är envisare än envisast fortsatte hon och kunde till slut vinna hela konkarongen.

Jag var nästan mest nöjd att jag fick gosa bebis. Johanna och Devin kom och hon hade inga problem att hitta barnvakter här bland alla som ville gosa, bära och gosa lite till.

Nu ska jag ta mig an the diskberg och sedan börjar fotbollsdagen.
Heja Trion!

:)

Helgen runt knuten

Kategori: Diverse

Det är nära helg nu. Underbart.
Ikväll blir det avancerat moffande och uppskjuten alfapetturnering. Det är väl ungefär vad man behöver en fredag som denna.

Imorgon blir det fotboll för hela slanten. På två olika ställen, samtidigt. Ja det krävs viss logistik för att få ihop det hela så att man missar så lite som möjligt.

På söndag kan det bli lite skidåkning. Jag önskar mig i så fall två minusgrader, blå himmel och solsken. Önska går ju alltid i alla fall.

Men ja. Ni ser ju. En fin fin helg är i antågande.
Woho.

:)

Vägen mot milen

Kategori: Diverse

Okej. Idag var det dags för första riktiga löppasset efter idiotinfluensan. Jag bestämde mig för att börja där jag slutade, det vill säga på 2 x 12 minuters löpning med tre minuters rask promenad innan, mellan och efter. Jag höll på att dö efter tre minuters inledande promenad. Men så vips så hade jag lufsat mig runt Trossö. Woho. I'm back!

Idag var det dessutom premiär för min leksak Nike+ till IPoden. Vilken underbar uppfinning. Den sporrar verkligen. När jag först såg resultatet blev jag lite besviken, men efter att (på väg upp för trapporna) tänkt till lite så insåg jag att jag sprungit nästan 5 km på ungefär en halvtimme. Vilket alltså innebär att jag kan komma att klara milen på under en timme, som ju ändå får ses som något slags mål (nu när jag insett att jag faktiskt kommer överleva milen...).

Heja mig!

:)

Många timmars sömn = pigga ögon

Kategori: Diverse

Vilken upptäckt jag gjorde imorse.
En fullkomligt idiotisk upptäck egentligen.
Om man går och lägger sig 22.08 och somnar en liten stund senare så är man ruskigt pigg på morgonkvisten. Tänk om man vore så smart att man faktiskt fattade detta och genomförde det fantastiska knepet lite oftare...

Igår var det träningspremiär efter den envisa sjukan. Darling skulle provstudsa lite på sin stukade fot så jag hängde på. Dödsjobbigt men jag orkade och var riktigt nöjd med mig själv efteråt. Idag blir det nog invigning av mitt sport kit. Woho.

:)

Listigt

Kategori: Diverse

Hittade den här spännande listan på kusinens blogg. :)


Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!


1. Vad heter du?: Sara
2. Ett ord på fyra bokstäver: Sola
3. Flicknamn: Signe
4. Pojknamn: Sebastian
5. Yrke: Snickare
6. Färg: Svart
7. Klädesplagg: Strumpa
8. Mat: Sås
9. Sak i badrummet: Spray
10. Plats/stad: Sölvesborg
11. En orsak att vara sen: Sömn
12. Något man skriker: Stick!
13. Film: Så som i himmelen
14. Något man dricker: Saft
15. Band: Streaplers
16. Djur: Snok
17. Gatunamn: Storgatan
18. Bil: Saab
19. Sång: Sommar, sommar, sommar

Mmm, givande jag vet. :)

Inte så konstigt att idealet blir skevt

Kategori: Diverse

Glansiga magasin fylls med bilder på perfekta män och kvinnor. Det är verkligen inte konstigt att bilden av hur man "ska" se ut har blivit skev.

Ännu tydligare blir det när man tittar på Glenn Ferons foton. Han pysslar mycket med retuschering och då blir det extra tydligt att, nej just det - människor är inte perfekta, ens om de är kändisar. Det är större läppar, ändrad form på tuttsen, borttagning av rynkor, ändrad ögonfärg, smalare midja och så vidare.

Det är ju sjukt. Jag vill nästan förbjuda datormagi bara för att visa att det perfekta är skapat och tillgjort. Inte äkta och vackert.

Män som hatar kvinnor

Kategori: Diverse

Fredagen var ju inte enbart en skitdag. Vi var ju faktiskt på bio också. Riktigt mysigt och en väldigt bra film. Män som hatar kvinnor från 4,5 popcorn av 5 möjliga. Det kändes som att man för en gångs skull lyckats göra bra film av bra bok. Helt klart sevärd, så iväg till bion nu.

Helgen avslutades på bästa sätt med kalas hos kusinen tillsammans med finaste syskonbarn och syster. Toppade det med lite filmkväll med darling och så blev det sammantaget en helt okej helg ändå.

Nu står en grå, lätt kaosartad, måndag på schemat.
Är det inte fint så säg.

:)