mellan vakna & somna

Turister

Kategori: Diverse

Idag har vi varit turister i vår egen stad tillsammans med syster och barnen. Blekinge museum, tuff-tuff-tåget och glassbussen fick besök. En himla bra dag! :)






På kvällskvisten åkte vi och tittade på två soffor som mitt idoga blocketsurfande resulterat i. På fredag ska de hämtas och sen blir det ommöblering. Kul!!

Hopp

Kategori: Diverse

Idag var jag och hämtade en hoppgunga jag fyndat på en loppissidan på Facebook. Och det verkar som att den nya leksaken uppskattades av lilla bönan.



Agnes slog nog nytt sovrekord idag när förmiddagsvilan blev sisådär fyra timmar lång. Efter det har hon hunnit med en tupplur i vagnen, lite häng ute och så ett utomhusdopp i badbaljan. Hon har humör den lilla damen, speciellt när hon blir lite lite för trött innan hon somnar. Eller lite för hungrig innan maten serveras... Undrar vem hon kan ha ärvt det ifrån... ;)

Men söt är hon ändå. Så där så att jag nästan svimmar lite varje dag.





Imorgon kommer ett efterlängtat skånebesök hit till vårt lilla torp i skogen! Ska bli såå kul att få visa dem vårt Sjölycke, vår Agnes och våra kisar. :)

Bi

Kategori: Diverse

Morgan tog sig en tur upp på taket idag för att lägga en takpanna på plats. Jag stod nervös kvar på marken. Det är rätt högt alltså!



När han ändå passerade skorstenen tog han en bild på bi-samhället som flyttat dit. När man ser storleken känns det ju inte så konstigt att det brummade i hela murstocken...



Fina nya vänner

Kategori: Diverse

Igår träffades hela fina föräldragruppsgänget här hemma i skogen. Grill, massa prat och massa skratt blev det ända tills kvällen blivit till natt. Så otroligt kul!

Och vilket härligt gäng, lika knäppa allihop. ;) känns riktigt kul att liksom ha fått dessa vänner på köpet, tack vare att Agnes låg i magen! Vi klickade ganska direkt redan på föräldragruppen och det är faktiskt mycket värt att ha några nära som är i precis samma bebisfas i livet!

Tack Amy, Alice, Lydia och era fina föräldrar för den roliga kvällen igår! Energiförrådet är påfyllt! :)



Strul

Kategori: Diverse

Det strular lite både här och där för oss den här sommaren. Det började ju med bilen förra veckan, den kanske vi får hem idag. Tack och lov täcktes problemen av försäkringen. Så det äventyret kostar oss bara 1200 i självrisk för bärgning, 2000 i självrisk för lagning och ca 3000 för servicen. Typ gratis... ;) men hade vi inte haft turen att försäkringen täcker det så hade det blivit ännu fler tusenlappar.

Igår började vårt vatten strula. Eller egentligen pumpen som inte går igång som den ska när trycket går ner. Eller nåt sånt. Och idag när vi ringde firman som installerat vår vattenrening så får vi efter en del om och men reda på att deras filial i Blekinge gått i konkurs. Obra!

Igår upptäcktes det även att ett bi-samhälle slagit sig till ro i vår skorsten. Vår trimmer ville inte starta och lillfisen fick ett mystiskt sår på tån. Den här strullistan får gärna ta slut nu... :)

Å det gör den säkert! Nu vänder det bestämmer vi! Ikväll kommer bästa föräldragruppen hit och grillar och imorgon kan det eventuellt bli en tur med någon skärgårdsbåt.

Fyndat lite på rean har jag i varje fall gjort. På Åhléns, till Agnes och hennes rum!





Sommarliv

Kategori: Diverse

Det är så härligt att ta dagen lite som den kommer. Äta långfrukost på altanen medan lillfisen vilar. Åka på någon liten utflykt eller fika en runda med fina vänner. Älska sommarliv!

Imorgon får vi förhoppningsvis tillbaka vår bil också. Startmotorn ska bytas och så var det visst dags för service. Obilligt skulle man kunna säga. Men har vi tur täcker vår försäkring lite av kostnaden för startmotorfixet.

Igår blev sambon så gott som helt klar med två av dörrhålen. Och vilken skillnad det blir! Trösklar, foder och lister gör liksom helheten snygg. Äntligen är den tråkdelen av renoveringen avklarad och snart kan vi gå vidare till att fixa i bönans rum!





Logdans och sommar

Kategori: Diverse

I helgen har vi njutit av sommaren på alla möjliga vis. Igår hängde Agnes med sin pappa medan jag fixade och donade på ip. På kvällningen var det dags att hoppa i danseskorna och styra kosan mot årets grisfest och logdans. Agnes skötte sig exemplariskt. Sov, charmade alla hon såg, åt och sov sedan igen. Gullunge.



Idag tog vi oss en lugn förmiddag. Jag kokade lite svartvinbärssaft och satt ute i två sekunder innan jag nästan dog värmedöden. Altan i söderläge. Puh. :) På eftermiddagen åkte vi för att överraska fru Edin på födelsedagen och jag tror bestämt hon boev riktigt överraskad av vår skönsång i trapphuset. ;)



Därefter styrde familjen mot fina Alljungen för ett härligt dopp i sjön. Första doppet för året för oss och även Agnes doppade de små fossingarna. Helt fantastiskt ljuvlig sommarkväll!





Bärgad

Kategori: Diverse

Semesterlivet rullar på och det är alldeles fantastiskt skönt att dela dagarna med varandra. Hittills, denna första veckan, har Morgan byggt färdigt två dörrhål och även målat dessa.

Igår blev det en liten fixarutflykt och sen middag hos svärisarna. Efter det var energin på topp så det blev både vinbärsplock och gräsklippning på kvällen.





Idag hade vi siktet inställt på fix, shopping och lite god mat. Det fick vi också, fast några timmar försenat eftersom vår stora bil valde att dö, lukta bränt och inte starta mer. Som tur var hände det medan vi fortfarande var på vår grusväg. Så det var bara att knata hem igen, ringa försäkringsbolaget, vänta på bärgare och bygga om lilla yarisen till världens minsta kombi. Typ sjukt drygt och jag hoppas, hoppas att det inte blir alltför dyrt att laga hedulen...



Därefter blev det ändå lite mat, shopping av fiskegrejer och en mysig dag... :) sjöröks goda pizza och sen lite fika på nya stället i Hoglands park. Satt som en smäck!






Tröttsamt

Kategori: Diverse

Har varit så väldigt trött den senaste tiden. Och då menar jag inte
morgon- eller kvällstrött utan mer den varianten då man skulle kunna sova mest hela tiden. Sjukt tröttsamt att vara sådär. Och den här tröttheten känns bekant. Den påminner om hur det kändes när järnvärdet rasat ner i tåtrakten. Så nu gör jag ett försök med lite extra järn och hoppas att det hjälper.

Lilla fisen hade också en lite trött förmiddag. Hon sov inte så länge som hon brukar då efter frukost och blev grinig på ett sätt som vi inte alls kände igen. Men efter en nätt liten vila på sisådär 2,5 timme på eftermiddagen så var vår lilla solstråle tillbaka! :)



Dop

Kategori: Diverse

Igår hade vi dop för lilla Agnes Siv Elin i Flymens kyrka. Både Agnes och den andra bebisen som fick vatten på huvudet igår var helt tysta och förundrade. Jag trodde annars att det skulle bli ett himla liv när prästen skopade upp vatten på huvudena. Morgans bror Conny sjöng och spelade så fint så jag fick gåshud. Min syster höll Agnes och pappa läste en liten snutt. Även jag och Morgan fick läsa en varsin text eftersom den andra familjen inte ville göra någonting... :)
 
 
 
 
Efter kyrkan åkte vi och gästerna vidare upp till hembygdsgården där vi bjöd på smörgåstårta och sedan mina hemgjorda prinsesstårtor som jag fick ett mindre bryt över på lördagen. Men goda var de, och det är ju ändå huvudsaken. :) 
 
 
 
Agnes fick massor av fina presenter. Tre halsband av olika sort, två olika sorters smyckesskrin, kläder, leksaker, instrument, ram, pengar, sparbössor, serviser av olika slag och massa annat fint.
 
En riktigt härlig dag blev det och hembygdsgården var verkligen perfekt. Alla fick precis plats i det ena rummet och barnen kunde springa fritt in och ut och leka.
 
 
Tack alla som kom och gjorde min dopdag så fin!
 

3 månader

Kategori: Diverse

Det är inte riktigt klokt, men på lördag fyller bebis tre månader och idag var det dags för kontroll på bvc.

Agnes följer sina kurvor fint. Idag vägde hon in på fina 4940 gram och har hunnit bli 57,5 cm lång. Vår stora lilla tjej.

Det var även dags för de första sprutorna idag. En i varje ben. Hon blev arg och ledsen precis vid sticket, men det varade inte speciellt länge. Nu återstår att se om hon får någon feber eller så i efterhand. Än så länge är hon precis som vanligt. Arg när maten inte blir klar tillräckligt fort (alltså helst innan hon ens blivit hungrig) och i övrigt lika sprallig och glad som hon brukar. :)





Bett

Kategori: Diverse

Igår var det riktigt varmt här i skogen och både bebis och kisar tyckte det var lite väl somrigt. Agnes har svårt att komma till ro när det är varmt. Hon vill gärna bäras omkring då och det blir ju inte direkt mindre varmt... Men efter en liten slurk mat kunde hon i alla fall somna gott i sin säng. Med sin stjärnfilt såklart. :)



Jag slog till på att få sommarens megabett igår. Det är fortfarande så där härligt svullet, varmt och kliigt. Jäkla kryp!



Idag ska vi fixa lite inför helgens dop är det tänkt. Bestämma vilken slags tårta jag ska göra, shoppa lite pynt och grejer och ikväll förhoppningsvis reka lite i hembygdsgården där vi ska vara efter kyrkan. Måste nog göra ett par listor så att jag får kontroll över kontrollbehovet. ;)

Sommar!

Kategori: Diverse

Helgen har bjudit på riktigt sommarväder och semesterkänslorna är här. Dock får vi stå ut i en vecka till innan familjen får vara lediga tillsammans i fem härliga veckor.

I helgen var det dags för den årliga sommarfesten hemma hos vännerna. Galna lekar som alltid och otroligt kul! Bebisarna var något fler i år, men de som inte hade bebis i vagn eller i mage gick all-in som vanligt.







Årets roligaste lek var absolut rodden. Svårt att förklara, men fem personer, en båt av en regel och fastskruvade vedträ som åror. Grensle över pinnen och så "årorna" i händerna, sen bar det av. Fyra personer sprang bakåt och en sprang framåt och var den som styrde.





Träningsvärken är rätt ordentlig idag lite överallt. :) Idag blev det dessutom en stunds trädgårdsarbete fast i en lekpark föreningen har hand om. Mitt under den varmaste stunden på dagen. Puh! Lär nog somna som en sten ikväll.

Marknad

Kategori: Diverse

Igår gjorde Agnes och jag Killebom i Sölvesborg tillsammans med hennes mormor och två av kusinerna. Marknaden fick sig ett besök. Det var packat med folk och gott om krimskrams. Precis som det ska vara. En riktigt härlig dag!



Idag vaknade Agnes redan halv sex. Mendet var inte speciellt konstigt eftersom hon åt sista målet redan halv nio igår kväll och somnade en stund senare. Och hade det inte varit för hungern hade hon nog sovit längre. Det morgontrötta barnet somnade nämligen om efter maten och sov ända till halv tio. Japp, vi njuter så länge det varar.. ;)
Eftermiddagen spenderades i stan där vi hängde med mallanbrallan och tuvan. Lite shopping och fika hann vi med. Och tjejerna var förstås coolast i stan.



I övrigt hejar vi mest på bönans farfar idag som genomgått en planerad hjärtoperation i Lund, men efter det tyvärr även fått ännu en hjärtinfarkt och ett hjärtstopp. Men nu är läget stabilt och vi håller alla tummar vi har att det fortsätter vara så! <3

Gullunge

Kategori: Diverse

Nu kanske jag är någit partisk ;) men attans vad söt hon är vår ljuvliga lilla dotter.


Igår fick jag också äntligen tummen loss och gjorde ett fotavtryck, ganska gullig liten fossing! :)



Rutiner

Kategori: Diverse

Det är nästan så att jag inte vågar säga det... men Agnes fina sovvanor håller i sig. Hon har sovit hela nätter, i sin egen säng, i snart en vecka nu. Otroligt härligt! Faktiskt så sover hon till och med så mycket att vi inte hinner med fem mål mat om dagen, som är det som rekommenderas. Hej lyxproblem! Så idag ska vi köpa en större flaska för att testa om hon kan tänka sig att äta lite mer vid varje mål istället.

När hon inte sover så är hon oftast väldigt nöjd och glad. Av kompisarna i Malmö fick hon två fina leksaker, som börjar bli mer och mer intressanta!



Igår eftermiddag passade jag på att inviga mina nya skor när Agnes ändå var lite sovsugen igen. Så medan hon sov i vagnen traskade jag en runda i bra tempo. Musiken i öronen var dessutom så bra att jag även provade att springa lite. Pannan blev härligt svettig och idag känns det faktiskt lite i benen... :)