mellan vakna & somna

Ett händelserikt 2010

Kategori: Diverse

Nu är det bara några få dagar kvar på året och trots att datorn ätit upp en stor del av bilderna ska jag försöka mig på en liten sammanfattning av ett händelserikt år med hjälp av ord och bild.

Januari

Snö, snö och mera snö. Firade in det nya året med fina vänner i Lyckeby. Köpte skidor och pjäxor för julklappspengen. Provåkte skidor i metropolen Österbymo och tog mig nästan förbi plogstadiet, nästan alltså. Fick åka snöplog på jobbet och var oväntat exalterad över detta.

   

Februari

Inleder månaden med inventering. Hua. Fortsätter med skidutflykt till Vallåsen där jag och Anna slipar på våra mastiga självlärda skidkunskaper. Fastkörningarna duggade tätt i ett snöigt Karlskrona och varje dag var det någon som fick knuffas iväg. Kikade på OS, letade efter skidbacke i Karlshamn och bus med den brune lillebroren.

 

Mars

Trotsade vintern i ljusa tygskor. Kikade på fotboll i metropoler som Torsås och Kyrkhult. Shoppade en sväng i Kalmar och blev ännu en gång av med det onda hos fru ryggdoktor. Funderade på fotbollskarriären och fick hem den dåvarande med ett brutet nyckelben från Sälen.

   

April

Firade påsk med lediga dagar och kalas för finaste farfaren. Årets första grillkväll i Lyckeby och det stora beslutet att gå i fotbollspension. En frusen fotbollspremiär där vi bloggade så fingrarna glödde trots kylan. Firade bloggens ettårsdag och åkte på utbildning till Malmö. Åkte även till Stockholm med jobbet för en spännande utbildning och fick då känna på riktigt härlig vår med 18 grader och sol.

 

Maj

Ljuva maj. Alltid en bra månad, inte minst den sextonde dagen i månaden då det firas födelsedag. Månaden inleddes dock med middag på Glassiären tillsammans med finaste spelarfruarna. Firade pappans 60-årsdag med utflykt till Kalmar där systern höll ett mycket minnesvärt tal på kvällen: "- Ja, ehm. Grattis!". Kom igång med lite träning i form av löpning och åkte på härlig skåneutflykt med jobbet.

     

   

Juni

Överraskningarnas månad. Löpte vidare, lagade tandtrollshål och överraskade en nybliven polis. Åkte till Öland för dop och överraskningsbröllop. Firade midsommar på IP med fina vänner.

   

Juli

Semestermånad. Inledde semestern med fotbollsläger för massa härliga barn. Stekte 16 kilo köttfärs och stekte knasigt många pannkakor. Tillbringade en massa tid på stranden på Saltö och åkte till Öland med fina fotbollsföreningen. Blev singel, bröt ihop och kom igen. Helt klart en händelserik månad.

   

   

Augusti

Tog en dag i taget, ett steg i taget och tog mig faktiskt framåt. Mycket tack vare en oväntat vis kollega som puffade på och uppmuntrade och lyssnade. Sålde ett skrivbord, åkte till mina finaste skånevänner och snörade på danseskorna för första gången som nysingel (för övrigt en lite lätt märklig upplevelse). Rensade både lägenhet och hjärna och började så smått landa stabilt med fötterna på marken. Avslutade månaden med en oförklarlig smärta i magen och därför en hel dag på akuten, en fantastiskt rolig avskedsfest och en inventering. Dessutom kom världens finaste bebis till världen.

   

September

Mallan och jag inledde det "nya livet" på Friskis. Mäta och väga varannan vecka och det hände omgående trevliga saker med kroppen. Gjorde mål efter två minuter på fotbollsplanen, skämdes lite för hur svenska folket röstade och gjorde ytterligare ett fotbollsinhopp. Åkte till Mjällby för att kika på allsvenskt, bakade kakor och förberedde en strålande rosa fest.

 

Oktober

Bjöd in fina vänner till en rosa tjejfest som blev riktigt lyckad. Vågen visade - 4 kg och jag startade min antinegativitetskampanj. Fick fin post från systerdottern, mös med syskonbarnen och stickade halsduk. Spenderade många slantar på bilen och blev mot slutet av månaden så där pirrig i magen som man bara blir när man träffat mannen i sitt liv för första gången.

     

November

En härlig månad. Vad annat kan det vara när man är nykär. Gick omkring med ett leende mest hela tiden och cyklade i regn och rusk till jobbet. Åkte till Skåne på galen inflyttningsfest hos mina finaste skåningar. Rödvinet flödade, på alla möjliga håll. Följde Så mycket bättre och arrangerade en årsfest för föreningarnas förening. Var på dop, gick härliga snöpromenader med mitt hjärta, firade advent och mös en sväng med syskonbarnen.

   

     

December

En riktig vintermånad. Snökaos var nog tidningarnas vanligaste ord. Vi inledde vår lägenhetsjakt, farfar fick en hjärtinfarkt, hämtade sig från den och fick sedan beskedet att cancern spridit sig från lungorna till levern. Jag och M hade varmchokladmys på balkongen, halsduken blev klar, granen höggs och på tredje försöket hittade vi vår efterlängtade lägenhet. Julen firades i Sölvan, ledigheten innehöll både bio, fotboll och inspirationsrunda inför vårens flytt. Nyår firas även den i Sölvan, oväntat nog med M:s vänner dock. Roligt ska det i alla fall bli och jag längtar efter att få pussa in det nya året med världens finaste.

   

   

 


Ja, ett händelserikt år har det verkligen varit. Det här året gav mig möjligheten att både hitta stabiliteten i mig själv och att hitta kärleken. På riktigt. Nu väntar ett spännande 2011 och jag hoppas att alla mina vänner och familj får ett fantastiskt gott nytt år.

Heja!

Kategori: Diverse

Just nu handlar ungefär varannan tanke om flytt, flytt eller flytt. Härliga tider!
Idag har garderober rensats. Resulterade i sex påsar kläder till Erikshjälpen och sju påsar strund till sopgubben. Very nöjd!

Från och med måndag är M:s lägenhet uthyrd. Heja!
Så nu försöker jag bli av med min soffa för att hans ska kunna flytta in här. Heja igen.

Längtar så jag nästan blir knäpp till Pukesgatan.
Nytt. Nystart. Nästa steg i livet.
Alldeles fantastiskt bra.

Ska förresten sälja en hel del, så om någon är sugen på tv-bänk + vitrinskåp + soffbord i björk kan ni ju tjoa till. There will be no björk på Pukesgatan.

:)

1 mars

Kategori: Diverse

Nu har vi bestämt oss.
Den 1 mars går flytten till Björkholmen och Pukesgatan.
Wohooo.

Vi får vara med och bestämma mycket i hur lägenheten ska bli så det känns huuur bra som helst.

Och så får jag bli sambo med världens finaste.
Kan inte bli bättre!

Pukesgatan

Kategori: Diverse

En trea på 64 kvadrat är vår om vi vill ha den.
Och det vill vi nog.

Inte så stor, men väldigt charmig. Och hyresvärden verkar sååå sjukt jäkla bra. Lägenheten ska byggas om lite, större sovrum, lite större vardagsrum och ett tredje rum ska trollas fram. Tvättmaskin ska sättas in och ny kyl/frys i större variant ska sättas in i köket. Ett kök som inte är speciellt stort - ett liiiiitet matbord kan nog få plats, men jag tror vi kommer satsa på ett större bord i vardagsrummet och istället mer förvaring i köket.

Ahhh. Jag är så pirrig och jag blir helt knäpp och knasig.

Att flytta, eller inte flytta.
Det är frågan.

:)

Julmys

Kategori: Diverse

Stora julgodisbakardagen är här!


Bounty roads


Knäck


Chokladkola


Chokladtryffel

Och underhållning till detta förstås.Ljuvligt!

Helglängtan

Kategori: Diverse

Längtar efter helg. Längtar efter mys med min man. Längtar efter julklappsinslagning. Längtar efter julgodistillverkning. Längta, längta, längta. Alltid. :)

Veckan har gått precis lika fort som den alltid gör.
Köpte de två sista julklapparna idag på lunchen. Heja.
Och så har vi bokat en lägenhetsvisning till. På måndag. En 64 kvadratare på mysiga Björkholmen. Var på snöig promenad igår för att lokalisera gata och hus. Vill att det ska kännas klockrent i magen och att det är vår tur nu.

Har jag berättat att jag är lycklig?
Så jäkla lycklig att jag träffat någon som Mannen!

(och rätt så lycklig för att det är julmys och lediga dagar på intågande också...)

Otrevligt och trevligt

Kategori: Diverse

Ibland, oroväckande ofta, undrar jag hur folk orkar vara så jäkla otrevliga.
Fick det här mailet för en liten stund sedan:
"Hej Sara,
det är torsdag idag.
/Namnet på personen som skickade"

Trevligt va? Istället för att kanske fråga om jag missat att höra av mig, istället för att möjligen bara fråga var korrekturet på annonsen tagit vägen så väljer personen alltså det här trevliga alternativet.

Men otrevlighet ska med extrem trevlighet bemötas så hon fick ett "En extra trevlig forsättning på torsdagen önskar jag dig" i slutet på mitt svar.

Mohahaha.

Gran

Kategori: Diverse

Igår fick granen komma in och få kläder på sig.
Egentligen på tok för tidigt enligt julreglerna. Men vad tusan, det är ju så mysigt och luktar så gott!

Fick dock stoppa Mannen när han började frisera den stackars granen. Den var inte tillräcklig disneygranformad och det försökte han åtgärda med en avbitartång. Mycket intressant. :)

Men fint blev det. Köpte nya gamla små kulor igår också. Alltså nya kulor som ser gamla ut. Fina!

   Jakten går vidare

Kategori: Diverse

Typiskt.
Skiiiiiit.

Jag ville så väldigt, väldigt, VÄLDIGT gärna ha ett helt annat besked idag än "tyvärr är den redan uthyrd". Men, vi får se det som att det inte var meningen att vi skulle bo där och leta vidare.

Leta, leta, leta.

:)

Att hitta en gran

Kategori: Diverse

I knädjup snö pulsade vi iväg på jakt efter den perfekta granen. :)


Den här vackra granen fick följa med hem!

Listigt

Kategori: Diverse

1. Vad har du för bil? Uljen - Ford focus med trotstendenser.
2. Vem har du tillbringat minst fyra timmar med idag? Sovande - Mannen. Vaken - Kollegorna. 
3. Hur lång är du? 172 cm.
4. Vilken var den senaste filmen du såg? Shrek 3, fast jag somnade och missade hela mittenpartiet. 
5. Vem ringde du senast? Mannen
6. Vem ringde dig senast? Lotta
7. Föredrar du att ringa eller skicka SMS? Det beror lite på när och till vem. Ibland är SMS ruskigt smidigt. 
8. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta.
9. När träffade du senast din mamma? För två veckor sedan. 
10. Vilken ögonfärg har du? Gröna.
11. När vaknade du idag? 06.35 ringde klockan, men det var segt i uppstigningsfasen idag.
12. Vilken är din favoritjulsång? En stjärna lyser så klar
13. Vilken är din favoritplats? I Mannens famn alternativ på en strand under en värmande sol.
14. Vilken plats gillar du minst? Bildäck på valfri färja. 
15. Var tror du att du befinner dig om tio år? Troligtvis och förhoppningsvis i Karlskrona.
16. Vad skrämde dig om natten som barn? Monster under sängen.
17. Vad fick dig verkligen att skratta senast? En annons helt gjord i WordArt - intressant på alla vis. 
18. Hur stor är din säng? 140 cm bred
19. Har du stationär dator eller bärbar? Bärbar. Dålig, men bärbar.
20. Sover du med eller utan kläder på dig? Med 
21. Hur många kuddar har du i sängen? Fyra - men jag har lagt beslag på två.
22. Vilka länder har du besökt? Danmark, Tyskland, Cypern, Spanien, Guatemala, USA, Honduras
23. Vilka städer/samhällen har du bott på? Sölvesborg, Kalmar, Karlskrona
24. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota - fast då måste temperaturen vara anpassad till det. 
25. Är du social? Oftast.
26. Vilken är din favoritglass? Polka. Mmm, polka! 
27. Har du nån favoritefterrätt? Kladdkaka funkar i alla lägen. 
28. Tycker du om kinamat? Mumsigt.
29. Gillar du kaffe? Ibland, efter mat eller hos Ninni som gör dundergott kaffe.
30. Vad dricker du till frukost? Oftast juice eller mjölk i veckorna - om jag dricker något. Är bra på att inte dricka. 
31. Sover du på nån särskild sida? Ja, höger.
32. Kan du spela poker? Det är inte riktigt min gren.
33. Tycker du om att mysa/kela? Det är väl i princip det bästa som finns ja. 
34. Är du en beroendemänniska? Vet inte riktigt. Är inte beroende av något annat än närhet vad jag kan komma på.
35. Känner du nån med samma födelsedag som du själv? Ja, minst två.
36. Vill du ha barn? Jajamensan, gärna! 
37. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, spanska och lite lite tyska om jag verkligen anstränger mig.
38. Har du nånsin åkt ambulans? Nej det har jag tack och lov sluppit. 
39. Föredrar du havet eller bassäng? Havet. Alltid havet.
40. Vad spenderar du helst pengar på? Presenter - ibland till mig själv och ibland till andra.
41. Äger du dyrbara smycken? Inte så dyrbara, men värdefulla. 
42. Vilka är dina favoritprogram på TV? Grey's är nog det enda jag verkligen följer.
43. Kan du rulla med tungan? Är inte riktigt säker
44. Vem är den roligaste du känner? Har bara roliga vänner, kan inte välja en.
45. Sover du med gosedjur? Nej inte nu längre, men när jag var liten var det jag och gosedjuren mot monstern. 
46. Vad har du för ringsignal? Ring, riiiing, riiiiiiiing.
47. Har du kvar några kläder från när du var liten? Ja, det finns säkert något hos mamman och pappan. 
48. Hund eller katt? Mammas vovve och Anns katt. 
49. Flirtar du ofta? Bara med Mannen.
50. Kan du byta olja på bilen? Har aldrig försökt, men troligtvis inte. Är glad att jag kan fylla på olja och kolla om det behövs påfyllning.
51. Har du fått fortkörningsböter nån gång? Nej, inte ännu, men det kan nog vara en tidsfråga.
52. Vilken var den senaste boken du läste? Håller på med "Good enough" men har inte varit lässugen på länge, länge.
53. Vilken är den bästa bok du läst? Stieg Larsson - triologin
54. Prenumerar du på nån tidning? Ja, men bara för premierna som inte har kommit ännu. Fail.
55. Brukar du dansa i bilen? Det händer oroväckande ofta. 
56. Vilken radiostation lyssnade du till senast? P3
57. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Telefonnummer till en reklamlappsundrande kille.58. När var du i kyrkan senast? När Alwin döptes för två veckor sedan.
59. Vilken var din bästa lärare i högstadiet? Lurigt, minnet är ju så kort. Men jag har för mig att NO-läraren var rätt så bra. 
60. Hur länge har du tältat som längst? Är ingen långtältare.

Längtans barn

Kategori: Diverse

Jag längtar till imorgon så jag nästan spricker.
Vill att dagen ska vara fredag och klockan ska vara 17.30 NU.
Så att jag får åka och kika på en lägenhet på nedre våningen i det här huset:Och ja. Jag kanske borde öva på att inte längta ihjäl mig och förstora upp de här lägenhetsvisningarna (läs: börja möblera innan man sett insidan...). Men det är svårt. Ett par visningar till, sen så kanske jag också trillar ner.

:)

Nästa visning

Kategori: Diverse

Imorgon är nästa lägenhetsvisning inbokad.
Denna gången är det en 4a på hela 120 kvadrat som vi ska kika på. Spännande! Har bara sett bild på huset från utsidan än så länge. Det är dock ett hus med trädgård och bara två lägenheter, känns som att det skulle kunna bli hur bra som helst.

Så om ni vill vara så vänliga att hålla tummarna för att alla barnfamiljer som också är intresserade inte alls tycker att två sovrum, vardagsrum och matsal är något för dem så vore jag tacksam.

:)

Lya

Kategori: Diverse

Var på lägenhetsvisning igår. En trea, 65 kvadrat, öppen spis, totalrenovering inplanerad, bra hyra, bra läge. Lät ju helt fantastiskt bra och både jag och Mannen var riktigt exalterade.

Om jag säger såhär. Det var lite, lite, lite svårt att se lägenhetens potential. Damen som bor där nu hade bott där i sisådär 45 år. Någon som vet hur mycket pryttlar en dam hinner samla på sig på 45 år? Sjuk många, en miljard ungefär. Lägg sedan till orange golv, bruna väggar, historiens minsta toalett, skrymslar och vrår i mängder. Nej, jakten på boende går vidare.

För ja. Vi letar lägenhet. Tillsammans.
Känns stort. Fast eftersom vi båda är väldigt lite "man måste ha varit tillsammans si och så länge innan man flyttar ihop" så känns det helt naturligt. Och väldigt spännande.

Jag vill ha en lägenhet med 4,70 i takhöjd, stort kök, bra läge och lagom hyra.
Leta, leta, leta.

:)

Önskelista

Kategori: Diverse

Fyller på Önskelistan med en punkt till.

Termos, till vinterutflykter
Ryggsäck, likt den här från Stadium:Bidrag till en sån här:Pepparkvarn

Smyckesträd (svart)

Presentkort massage

Roliga bakformar och andra baksakerFyller på listan när jag kommer på mer... :)

Är glad att...

Kategori: Diverse

...man aldrig slutar förvånas.
...jag har träffat någon som verkligen är på riktigt.
...varje upplevelse i livet lär mig något nytt.

Jag tänker inte bli besviken på saker jag inte kan påverka. Jag tänker inte låta tankar som inte behöver tänkas finnas i hjärnan och ta energi. Jag tänker leva här och nu. Jag tänker våga. Jag tänker vara lycklig.

Fast just ikväll känns det dunderbull att mitt bästa mänskliga element ska vara i Malmö istället för här där han behövs.

:)


Min torsdag

Kategori: Diverse

Äntligen.
ÄNTLIGEN!
Den är klar!Igår fick jag och Mannen även rycket och körde varm-choklad-mys i snön på balkongen. Riktigt härligt. Riktigt mysigt.

  

Farfaren

Kategori: Diverse

Farfar är hemma igen. Bra att han är så bra att han får komma hem. Synd att han inte kunde få vara kvar i någon dag till och vila upp sig (att vara hemma är långtifrån lika med vila för farfar). Men men, det viktigaste är ju ändå att min fina farfars hjärta fortfarande tickar starkt.

I övrigt så är det förberedelser inför helgens julmarknad som står på schemat nu. Heja Bubbetorp. Känns som att det kommer bli den snöigaste marknaden i mannaminne. Snö, snö, överallt snö. Fast jag tillhör ju skaran som faktiskt gillar att det är snö, som mycket hellre har snö än grått blask. Så det så.

:)