mellan vakna & somna

Den kungliga huvudstaden

Kategori: Diverse

Igår ringde klockan viss 04.45. Tur att det inte händer varje dag. Det i kombination med att jag somnade någon gång efter 01.08 (då jag tittade på klockan sista gången) gjorde att det var lite småsömnigt i ögonen.

Men utflykt till Stockholm med jobbet stod på schemat så det var bara att studsa iväg. Riktigt trevlig dag blev det och sjuuukt härligt väder. 18 grader och strålande sol. Rätt så bra att det tar två timmar från lägenhetsdörr till att man landat på Arlanda ändå, plötsligt kändes det inte så långt.

Fick sitta längst fram i planet på vägen hem. Nästan så långt fram att vi satt inne hos piloten. Gott om utrymme för benen och en väldigt tydlig insikt i vad flygvärdinnorna gör.

Landade hemma halv tio på kvällen. Lite lagom mosig.
Så det känns skönt att det inte är hel jobbdag idag.
Heja Valborg!

:)

Heja Heja

Kategori: Diverse

En riktigt fotbollshelg är det minsann. Fin fint! Igår blev det grill också, hur bra som helst och smarrigt! Idag är spelarfrutröjan på och det är dags att heja fram våra finaste pojkar till seger. IF Trion - Giffarna (giffarna är ju då från sölvesborg) och man skulle kunna tro att en vilket-lag-ska-jag-heja-på-konflikt skulle dyka upp....

Ingen risk.
Heja Trion!

:)

På rätt väg

Kategori: Diverse

Konstig sjuka det här. Är mest bara matt. Noll energi och ont i huvudet. Igår blev jag svettig när jag satte in disk i diskmaskinen och fick gå och vila... Så det blev en hemmadag till, men nu är jag sådär lagom uttråkad så jag hoppas att energin är tillräcklig för jobb imorgon.

Det absolut tydligaste tecknet på att allt inte är okej är att jag inte varit hungrig sen måndag lunch. Jag är vanligtvis hungrig som en varg typ var fjärde timme. Nu har ett glas juice gjort mig mätt. Men idag känner jag små små små tecken på att magen vill kurra lite. Så det är på väg åt rätt håll.

Om inte annat så är det ju värt att droga sig själv för att komma till jobbet imorgon för att komma bort från de extreeeemt dåliga tv-programmen som går på dagarna. Jo, man behöver ju inte titta men det är nästan det enda energin räckt till de här dagarna...

Sjuklingar

Kategori: Diverse

Vaknade igår och kände mig rätt så hängig. Trodde det berodde på helt vanlig måndagströtthet. Det berodde nog snarare på helt vanlig dunderförkylning. Gick hem en timme tidigare från jobbet och låg sedan ner i stort sett hela kvällen.

Så idag är jag faktiskt hemma och kurerar. Jag kanske hade kunnat droga mig själv med massa piller. Men det kändes som ett väldigt mycket sämre beslut än att vara hemma en dag och låta kroppen få försöka bli frisk.

Sådär kul att vara sjuk.
Men vi kan hålla varandra sällskap i alla fall, darlingen och jag.

Alltid nåt.

Nöje med nöje

Kategori: Diverse

Det var ju helt fantastiskt att förena nytta med nöje i Malmö. Fast egentligen skulle jag nog vilja säga nöje med nöje, för det var en riktigt nöjsam kurs.

Och Malmö är ju underbart. Inte minst för att finaste Ann o Andreas bor där. Passade på att sitta i soffan för sista gången, sova i gästrummet för sista gången... och lite så. Husägare minsann. Riktigt coolt.

Idag har den lille bilen blivit somrifierad också. Världens bästa darling hade ju så fint ordnat fyra fina däck när jag var på Malmöutflykt och med gemensamma krafter bytte vi vinter mot sommar ikväll. Lovely.

Och imorgon är det fredag.
Hur tossigt är inte det då? Tiden går visst fort när man har roligt...

:)

Vinst, kalas och trötter

Kategori: Diverse

En underbart härlig helg är över och måndagen är här. Men det är även en rolig vecka som ligger framför mig, så det känns rätt okej med måndag. Imorgon åker jag söderut till Malmö på eftermiddagen och kan då kombinera jobbutbildning med en träff med finaste Ann. Inte alls fel.

Helgen då ja. Åkte på låååång utflykt låååångt iväg i lördags. Damerna mötte Nöbbele borta. Det blev äntligen vinst - den första sedan hösten 08... Så hemresan gick något fortare.

Kvällen spenderades i Spjutan tillsammans med ungefär 50 andra som ville komma och fira vår bloggs ettårsdag. En himla rolig kväll med massa skratt.

Var på grund av den himla roliga kvällen något trött i hatten igår. Städade klubbstugan på rekordtid eftersom vi gjort genidraget och låst överallt utom till det stora rummet där festen var. Härlig lunch med svärmor efter det och sedan fick jag åka hem och vila lite. Så som man får göra på söndagar efter himla roliga lördagar.

:)

Kylig premiär

Kategori: Diverse

Idag har det varit fotbollspremiär. Spelarfruarna var självklart på plats och bloggade, hela matchen. Och ja jävlar vad kallt det var. Premiär den 9 april, snön har precis försvunnit och vinden är minst sagt frisk. Därför är det liiiite extra oklart hur jag tänkte när jag inte tog lånkisar under byxorna, ingen extra tröja men däremot tygskor. Well well, länge leve hyreshus med obegränsad mängd varmvatten. Värmen är nu tillbaka efter en lååååång dusch.

Det värmde dock lite att grabbarna vann. 4-1. Hur bra som helst.

Och imorgon ska jag åka på utflykt för att kika på mer fotboll. Ska kolla på mina fina damer i Värends Nöbbele.... jag tror att det kommer kännas precis så mycket nära världens ände som det låter.

Och efter det blir det ett hejdundrans ettårskalas för spelarfruarna.

Vilken helg.
Igen.

:)

Fotbollspensionen är här nu

Kategori: Diverse

Jag tänkte göra något vuxet. Min ryggdoktor säger i alla fall att det är ett vuxenhetstecken.
Jag tänkte faktiskt lyssna på min kropp. Jag tänkte lyssna på min rygg som skriker så högt den bara kan att den faktiskt inte vill spela mer fotboll nu.

Efter dagens träningsmatch, som jag lite bestämt skulle bli det sista testet för ryggen, så har jag nog faktiskt bestämt mig för att gå i fotbollspension nu. Nu, precis innan det roliga börjar. Helt tossigt. Men som sagt, jag tänkte för en gångs skull vara klok nog att lyssna på kroppen. Så nu sadlar jag om till ivrig påhejare och positivitetsspridare vid sidan istället.

Och även om det känns åt pipsvängen tråkigt så känns det ändå bra på något vis. För hur mycket jag än tycker om det där fotbollsspelet så är det liksom inte värt det om jag jämför med den förbannade smärtan.

Sen har man ju hört talas om pensionärer som jobbar lite också, så jag ska inte säga att det vara för evigt...

:)

Jag och E22an

Kategori: Diverse

Vilken påsk. Härliga lediga dagar.
Jag kunde idag konstatera att det har blivit en del åkande i påsk. Farfar i fredags, fotbollsutflykt igår, mamman och pappan idag. 52 mil på tre dagar får man ju vara nöjd med. Jag och E22an har aldrig varit tajtare... denna fantastiskt roliga väg...

Men det är riktigt härligt att hinna träffa familjerna. Inledde hela påsken med mumsig mat med svärmor i torsdags. Firade som sagt min finaste 89-åring i fredags. Hade påskmys med darlingen på kvällen - kan rekommendera Shutter Island på bio om man gillar lite läskiga filmer.

Igår blev det fotbollsutflykt till Svängsta och där fick vi äntligen se pojkarna vinna. Hurra. Följde upp en härlig utflykt med en ännu härligare första grillkväll i Lyckeby. Hur bra som helst. Och idag har det blivit familjemys och smarrig mat i Sölvan och stora familjeträffen hos darlingens pappa efter det.

Och imorgon blir det mer fotboll och mer familjemys.

Precis tokhärligt med ledighet!

:)