mellan vakna & somna

Renovering

Kategori: Diverse

Just nu har vi lite välbehövlig paus i renoveringen. Vi tog ju ett ryck på semestern och innan dess har det renoverats mer eller mindre hela tiden. Lite lister och sånt där kul återstår i några rum, men utöver det så är det faktiskt "bara" ett rum och ett garderobsrum som är kvar att renovera på nedanvåningen. Ovanvåningen, också kallad mousefloor, ska förhoppningsvis lejas ut till en fin liten snickarfirma under nästa år.
 
Men ja. Tillbaka till nu.
Sen när den här pausen är slut väntar ett lite större renoveringsprojekt. Då ska mellanrummet bli omvandlat. En murad spis ska tas ner, väggar ska reglas upp, golvet ska tas upp och göras om, eventuellt blir det framtagning av takbjälkar även i detta rum och lite sånt där smått och gott. Kaoset kommer högst troligt att bli totalt. Kombinationen rummet som är mitt i huset och som man måste passera vart man än ska, nyfikna kattungar, långa arbetsdagar och därmed lite renoveringstid... ja, det kanske helt enkelt inte är den optimala kombon. Men när vi bara buffrat lite kraft till så kommer det gå utmärkt.
 
Och eftersom det där med reglar på väggarna, gips, nytt golv under golvet och sådär inte är min absoluta favoritdel av renoveringen (även om det är väldigt trevligt när det är klart) så snabbspolar jag fram tankarna till inredningsbiten. :)
 
En kamin ska få ersätta den murade spisen. Först hade vi tänkt ha en kamin i detta rum och en vedspis i köket. Men efter att ha bollat det med en spisförsäljare så börjar vi med en kamin i mellanrummet och väntar med vedspisen i köket. En luft-luft-grunka ska nämligen också sättas in och vårt hus är ju inte direkt enormt... Nåväl. En sån här liten söt sak helt i gjutjärn kan det eventuellt bli:
 
Och vid en sån här värmande brasa måste man ju självklart kunna sitta och mysa. På framsidan av årets ikeakatalog fanns en fåtölj som vi fastnade väldigt mycket för. Så, utan att ha provsuttit tankemöblerar jag in två sådana här också:
 
Det kommer bli sååå mysigt det här rummet! Ganska mycket vill jag blunda, knäppa med fingrarna och vara på plats i tiden när det är klart. Men ja, resan mot målet har ju också sin tjusning...
 
:)

Vilken helg!

Kategori: Diverse

Inledde helgen med en liten spontan kräftskiva hos fina grannvännerna. Mumsigt och himla trevligt!

I lördags var den stora dagen så här. Dagen när bästa Ann och hennes Andreas skulle bli man och hustru. Tuffade till Lund med tåget. Letade upp vårt mysiga lilla hotell som låg väldigt centralt och bra (verkligen en rekommendation att sova på Hotell Oskar om ni är i Lund. Enkelt men väldigt fräscht - och bra pris)



Efter en liten promenad i mysiga Lund så svidade vi om till bröllopsoutfit och gpsade oss till Botaniska trädgården.


Någon timme innan vigseln så kom en skur, men efter det så höll regnet sig borta och vigseln kunde hållas utomhus som planerat. Såååå himla fina var brudparet när de kom gående genom parken. Musiken var väldigt fin och vigselförättaren riktigt bra.



När ringar bytts vandrade vi vidare mot skumpa och mingel utanför AF-borgen där festligheterna skulle hållas. Och vilken fest det blev. Otroligt god middag serverades. Västerbottenpaj till förrätt, tupp till varmrätt och bakad citronkräm med rårörda hallon till efterrätt. Mums. Och så en riktigt god bröllopstårta förstås - fast efter den mumsiga middagen så fanns det nästan för lite plats kvar i magen. ;)

Middagen förgylldes av otroligt trevliga och roliga bordsgrannar, massor med fina och roliga tal och allmänt en smått magisk stämning. Efter middag blev det dans och partaj så att svetten lackade och fötterna värkte. När man vaknar med träningsvärk dagen efter så måste det väl räknas som ett gott betyg. :)

Tack mina favoritskåningar för att vi fick vara med och dela denna fantastiska dag!

Tvära kast

Kategori: Diverse

Denna veckan är full av tvära kast. Igår sa vi hejdå till lilla fina farmorn. Begravningen var fin och så där utmattande som begravningar alltid är. Även om det kanske inte var oväntat att den 91-åriga farmorn skulle gå bort, så är det precis lika sorgligt att ta det där sista farvälet.

Nåja. Vi har med oss alla härliga minnen och den där haren som skuttat hemma på tomten sedan den dagen farmor dog är jag helt övertygad om är någon slags länk till farmor.

Imorgon tvärar vi kastet söderöver och åker på bröllop. Lycka att få se bästa Ann och Andreas gifta sig. Det kommer bli alldeles, alldeles underbart!

Inspiration

Kategori: Diverse

Någon gång skulle jag vilja ha ett stort ljust pysselrum/arbetsrum. Kanske i ett ombyggt stall till exempel, med utgång till en härlig växthusliknande byggnad på kortänden. Självklart ska det vara fullt av ALLT jag kan tänkas vilja pyssla med.

Här hittade jag lite härlig inspiration. Den där ateljén skulle jag helt klart inte tacka nej till... inte en endaste sekund faktiskt.

Det är himla härligt att drömma.

:)

Tack semester 2012

Kategori: Diverse

Semestern är över och förbi för den här gången. Men vilken semester det blev!
Tajmade in fin fint till det fina vädret gjorde entre, och visst, vi har väl inte tröttnat på solen direkt men det har ändå varit helt okej!

Inledde med en vecka i Västervik med fina vänner där vi kunde sitta på altanen och titta på fin utsikt, njuta av solen och äta smarrig glass. Bland annat.







Vecka två hämtades våra små kissekatter hem. Försiktiga till en början, men den där försiktigheten har ju utgått litegrann nu kan man säga.

 

Vecka tre blev det renovering av vardagsrum. Ny färg på väggar, tak och fönster och så lite nytt golv. Ganska stor skillnad ja! Men det tog sin lilla stund att måla fönster och foder och alla vinklar och vrår. Någon frågade om vi gillar vitt i vårt hushåll och ja det gör vi. Jag har gärna vitt på väggarna och färg på saker som är lite lättare att byta ut. Dessutom, när man bor i ett hus med minimal takhöjd så gör man ju i princip att för att illusionera fram någon centimeter till.

 

Vecka fyra ägnades åt hallrenovering. Pärlspont på väggarna, som var väldigt mycket pilligare än vi trott, och så klinker på golvet. Lite småfix återstår där innan allt är klart. 

 

Men vi har ju hunnit med en hel del annat också. Jag har till exempel varit på en fantastiskt rolig möhippa i Malmö för blivande bruden Ann. Där blev det bland annat segwaykörning, filminspelning och bubbel i glasen.
 
 

Det har grillats en del också. Tittats på film. Fikat har vi gjort och bara varit. Faktiskt. Lyckades koppla bort jobbet riktigt ordentligt och därför var det otroligt nog inte speciellt mycket jobbångest de sista dagarna. Fast det är klart, det är ju väldigt skönt att vara hemma också. Äta långfrukost, vila lite mitt på dagen, pyssla, gosa med kisarna... och sånt där. :)

Sista semesterveckan

Kategori: Diverse

Den sista semesterveckan är här och de senaste dagarna har ägnats åt renovering i stora lass. Vardagsrummet har fått ny färg och nytt golv och denna veckan får lilla hallen pärlspont på väggarna och klinker på golvet. Pärlspontplattorna har nästan drivit oss över gränsen när det kommer till sågandet. Lågt i tak i kombination med snett hus är alltid en härlig kombination... :) men väggarna är klara och kärleken ska börja på golvet imorgon! Heja oss! Sen är det faktiskt bara ett rum kvar att renovera på nedanvåningen + garderoben.. Smått fantastiskt!
I övrigt då. Jo, kissekatterna lever livet. De gjorde utomhuspremiär en stund igår, men höll sig i närheten och gick in och sov i flera timmar efter utomhusäventyret!
Nästa vecka blir det jobb igen och så är det dags för begravning för finaste farmorn på torsdag. Till helgen sen ska vi styra kosan mot Skåne och bröllop för bästa Ann och Andreas!
Full fart, precis som vanligt... :)

Farmor

Kategori: Diverse

Imorse somnade min fina lilla farmor in, 91 år gammal. Farmor har kämpat ett bra tag mot diverse sjukdomar, men det är ändå väldigt väldigt sorgligt att hon inte finns mer. Fast jag tror hon har det bra nu och att hon äntligen fått träffa farfar igen.

Sov gott lilla farmor!

Kisebebisar och sommar

Kategori: Diverse

Två små kisebebisar har flyttat in.
De är helt ljuvliga. Otroligt busiga och börjar så smått även bli riktigt keliga. Killen, Morris, är den modige. Maja är mer försiktig, men kelar gärna lite och följer med brorsan på äventyr. Idag fick jag riktigt Morrismys en lång stund när han tog plats på bröstet.
Idag har de även suttit i varsin blomkruka i fönstret för första gången. Så nu väntar vi mest bara på första kraschen. :)
Och så har det faktiskt varit lite sommar idag. Så det blev både sol, strand och bad i havet för mig. Semestermys!!
:)