mellan vakna & somna

Renovering

Kategori: Diverse

Just nu har vi lite välbehövlig paus i renoveringen. Vi tog ju ett ryck på semestern och innan dess har det renoverats mer eller mindre hela tiden. Lite lister och sånt där kul återstår i några rum, men utöver det så är det faktiskt "bara" ett rum och ett garderobsrum som är kvar att renovera på nedanvåningen. Ovanvåningen, också kallad mousefloor, ska förhoppningsvis lejas ut till en fin liten snickarfirma under nästa år.
 
Men ja. Tillbaka till nu.
Sen när den här pausen är slut väntar ett lite större renoveringsprojekt. Då ska mellanrummet bli omvandlat. En murad spis ska tas ner, väggar ska reglas upp, golvet ska tas upp och göras om, eventuellt blir det framtagning av takbjälkar även i detta rum och lite sånt där smått och gott. Kaoset kommer högst troligt att bli totalt. Kombinationen rummet som är mitt i huset och som man måste passera vart man än ska, nyfikna kattungar, långa arbetsdagar och därmed lite renoveringstid... ja, det kanske helt enkelt inte är den optimala kombon. Men när vi bara buffrat lite kraft till så kommer det gå utmärkt.
 
Och eftersom det där med reglar på väggarna, gips, nytt golv under golvet och sådär inte är min absoluta favoritdel av renoveringen (även om det är väldigt trevligt när det är klart) så snabbspolar jag fram tankarna till inredningsbiten. :)
 
En kamin ska få ersätta den murade spisen. Först hade vi tänkt ha en kamin i detta rum och en vedspis i köket. Men efter att ha bollat det med en spisförsäljare så börjar vi med en kamin i mellanrummet och väntar med vedspisen i köket. En luft-luft-grunka ska nämligen också sättas in och vårt hus är ju inte direkt enormt... Nåväl. En sån här liten söt sak helt i gjutjärn kan det eventuellt bli:
 
Och vid en sån här värmande brasa måste man ju självklart kunna sitta och mysa. På framsidan av årets ikeakatalog fanns en fåtölj som vi fastnade väldigt mycket för. Så, utan att ha provsuttit tankemöblerar jag in två sådana här också:
 
Det kommer bli sååå mysigt det här rummet! Ganska mycket vill jag blunda, knäppa med fingrarna och vara på plats i tiden när det är klart. Men ja, resan mot målet har ju också sin tjusning...
 
:)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: