mellan vakna & somna

S E M E S T E R

Kategori: Diverse

Jag har längtat och väntat. I en evighet känns det som, men troligtvis bara i sisdådär fyra veckor eftersom det var då övriga kollegor började försvinna iväg.

Men nu. NU är det tusan min tur.
Fyra veckors ledighet väntar och det ska bli alldeles fantastiskt skönt.

På semesterlistan står ett helt gäng roliga aktiviteter
- Räkfrossa till havs
- Safta och sylta med mamma
- En tur till Danmark
- En efterlängtad tur till Rom
- Fira farmor som fyller mäktiga 90 år
- Bara vara

Och så förhoppningsvis en del tid med en bok under en strålande sol också.

Känns väldigt fint.
Hej S E M E S T E R!

:)

Det är nära nu

Kategori: Diverse

Det är torsdag, vilket innebär att det är fredag imorgon (suprise), vilket i sin tur innebär att det är sista dagen innan semestern imorgon.

Halleluja så fint!

Semester

Kategori: Diverse

Min kropp har nu kommit till den punkten att om någon skulle komma och säga att nej det blir ingen semester, du får jobba på, så skulle jag nog falla död ner på fläcken.

En vecka kvar.
Tröttheten är total.

Just nu känns det som att jag kommer sova i fyra veckor.
Let's hope not.

Status

Kategori: Diverse

Det är sommar (dock inte utomhus just idag) och min jobbstatus är denna nu när klockan börjar närma sig halv två:

2 mejl
0 samtal till egna telefonen
1 samtal via kollegans telefon

Egentligen får man ju knappt ens andas om lugnet, för då blir det med garanterad säkerhet någon slags kris. Men ni kan ju själva lägga ihop ett och ett med hjälp av statistiken ovan.

Snart 6 arbetsdagar kvar.
Fint.

:)

Regn

Kategori: Diverse

Nu vill jag inte på något vis vara elak mot alla semesterfirare. Men det här vädret, regn och halv storm, är nog faktiskt mitt favoritväder att jobba i.

Sedan kan man ju inte annat än gilla meningar som denna från en SMHI-snubbe:
"Men våra beräkningar visar att sista veckan i juli, när fruntimmersveckan kommer, så skulle det kunna komma in en högtrycksrygg. Framåt den 24, 25 juli någon gång."

När jag går på semester? Jo, men det är ju då framåt den 24, 25 juli någon gång.

Fint.

:)

Rysligt bra

Kategori: Diverse

Läste att Café ökade sin trafik till sidan med nästan 1000 % med stor hjälp av det här blogginlägget. Jag förstår varför, för det är en fantastiskt bra text. Tänkvärd och så där bra skriven så att det blir knottror på huden. Så om du, mot all förmodan, lyckats missa detta är det min största rekommendation att du klickar in och läser.

Passa förresten på att läsa lite andra inlägg på samma blogg när du ändå är där. Rysligt bra! (och rysligt roligt)

8

Kategori: Diverse

Åtta små arbetsdagar kvar.
Tröttheten på morgonen tycker det börjar bli semesterdags nu. Och jag är beredd att hålla med. Såklart.


Det ryktas i alla fall om att hyresvärden satt upp lampa i badrummet idag. Yeah! Och på lunchen var jag iväg och köpte en piffig rund liten spegel som ska ersätta det vansinnesfula badrumsskåpet. Jag kan meddela att det är alldeles underbart att slippa ha badrumsprylar i hela lägenheten. Även om man nästan hinner vänja sig på 2,5 månader... :)

Och i helgen får vi finbesök från Skåne. Alldeles fantastiskt härligt ska det bli!
Grill på klipporna, glassiärenbesök och kanske en utflykt till Kristianopel står på menyn.

Fint!

Utflykt

Kategori: Diverse

I torsdags ramlade tvättstället ner. Att limma upp ett tvättställ är alltså ingen bra idé, om någon annan än vår mupp till badrumsrenoverare nu trodde det... Tvättstället är uppe igen, nu med skruvar, så nu väntar vi bara på att hyresvärden ska tvätta väggar och tak som inte är så vita längre efter tvättställskraschen. Och med tanke på att han skulle göra det igår så borde det kanske hända idag?

Nåja. Den som väntar på nåt gott... (gör det själv om hyresvärden inte fått tummen loss idag...)

Kärleken och jag har haft en riktig utflyktshelg.
Började med en tur till Sölvesborg och Killebom i helgen. Åt god mat med mamman och pappan och kikade en runda på Melody Club. Tog en öl och gick sedan hem till gamla vänner för lite prat framåt natten.

I lördags tågade vi hem till öst igen för att förbereda oss för härlig sommarfest uppe i de lite skogigare delarna av kommunen - där min kärlek växt upp. Fantastiskt roligt var det. Sjukamp, god mat och trevligt sällskap.

En lugn söndag avslutades med lite kattpassning, mata och gosa. Och sedan bio på kvällskvisten. Helt klart en aktiv helg. Härligt! Kändes nästan som semester, men det är visst två veckor kvar.


Lägertröttheten

Kategori: Diverse

I helgen var det dags.
Trionläger stod på menyn.
För de 50 barn som var där innebär Trionlägret massa fotboll, kompisar, god mat, smarrig fika, handla godis i kiosken, sova i tält och sånt där.

För ledarna är det samma sak fast lite mindre sömn, lite mer "inget vatten på saker som kostar mer än din veckopeng gånger tusen" och sånt där.

Bra gick det. Trötta blev vi. Precis som vanligt.
Somnade som en sten strax efter 20 i söndags efter att ha sovit med ett öga öppet natten innan. Är fortfarande trött. Men nu beror det mest på att tvättmaskinen spelade allan med mig igår samtidigt som torktumlaren blev överhettad. Så istället för att sova försökte jag övertala maskinen att släppa ut vattnet och öppna luckan. Jag var envisare än maskinen. Hurra.

Snart bara 13 piffiga arbetsdagar kvar till semester.
Hurra på den!

:)