mellan vakna & somna

God jul

Kategori:

Hoppas julafton blev precis så härlig som du önskat!

Det allra bästa med vår afton var helt klart att se Agnes tindrande ögon när tomten kom och hennes lycka över att få öppna en hel hög med paket. :) Hon höll annars sig på behörigt avstånd från tomten med det felvända skägget, medan lillebror satt en stund i hans knä så där lagom ovetandes. :) Massa god mat och härligt bus med kusinerna för bönan. Och så lite julklappsspel och sällskapsspel framåt kvällskvisten. 

Nu ska vi fortsätta njuta av julen! 
Jul!

Kategori:

Så himla härligt med jul. Ledigt tillsammans, mys och bus. Det ska verkligen bli skönt. 

Julstressen har jag inte riktigt känt av. Ett gäng julklappar handlades via nätet och sen har det blivit ett par rundor med kidsen på stan. Men faktiskt helt utan stress. 

Så nu ska vi bara njuta av julefrid i juletid. 
Gör det du också! 

Julgransjakt

Kategori:

Det blev en liten och ganska klen gran i år. Men fin på sitt vis och rätt så perfekt i storlek egentligen. Liiite stabilare grenar och några fler grenar hade kanske inte gjort något, men i vår skog går det inte att vara kräsen när man är på granjakt. :) Hela familjen, inklusive katterna, var som vanligt med och högg gran. Agnes gick, Viggo åkte bärsele och katterna sprang runt som tokar.

Julfest

Kategori:

Hon vågade!
Förra året var luciatåget på förskolan väldigt läskigt enligt bönan. Men i år gick hon stolt med i tåget. Klädd i lusselinne, glitter runt midjan, tomteluva och luciakrona på huvudet. Min lilla älskling. :) Och hon sjöng och gjorde rörelser. När allt sedan var klart kom hon in igen och ville sjunga meeeer.

Annars kör vi vår vana trogen lite sjukstuga här hemma nu när det närmar sig jul. Jag lyckades bli av med det värsta genom att svettas som en tok en natt i helgen. Morgan fick dock den mer långdragna varianten och har varit hemma utan ork med supersvullen hals hela veckan. Lillebror är lite snorig och rosslig, så jag agerar skurk och kommer dragandes med den hatade snorsugen..  Agnes är den som klarat sig bäst, lite snorig och något enstaka host.

Bara att hoppas på bättring och att vi kan få njuta av en härlig frisk jul sen. :)

Lite strömlöst till

Kategori: Diverse

Någon gång där i november pratade jag och Morgan om hur skönt det var att vi sluppit några värre stormar och längre strömavbrott denna hösten. Vem visste att hösten visst hängde med in i december i år och nu har vi minsann fått både stormar och strömlöshet... I söndags blinkade det friskt hela kvällen och efter 21 försvann strömmen helt. Man blir ju smått gråtfärdig när vi precis haft ett långt avbrott och Eons "ingen prognos" känns ju inte så upplyftande då. Tack och lov återvände strömmen i måndags igen och 1800-talslivet blev inte så långvarigt den här gången. Imorgon ska vi på något slags informationsmöte med Eon där de ska berätta om sina framtida satsningar för att öka leveranssäkerheten. MYCKET spännande. :) Funderar nämligen på att gå ut och gräva ner ledningen själv snart, alternativt emigrera till ett lite mer civiliserat område...
 
I måndags susade vi iväg på 2-månaderskontroll för den inte så lille gossen. 6870 gram och 62 cm. Som sagt, inte så liten. Men attans go. Nu börjar det ju hända lite i utvecklingen också. Han har hittat sina händer och tittar väääldigt intresserat på dem i långa stunder, han pratar/svarar när man pratar med honom och skrattar åt allt möjligt. Han äter fortfarande som en häst, men (för tillfället) inte på nätterna. När vi var strömlösa slog han till på att börja sova till sju på morgonen utan mat på natten och i söndags slog både han och Agnes något slags sovrekord när de vaknade vid åtta. Halleluja. :)
 
 
 
 
I söndags tog familjen sig en något frusen runda på Bubbetorps julmarknad. Lite julstämning lyckades vi allt hitta. Vi kikade på Lucia, åt kroppkakor och åkte häst och vagn. Himla mysigt. :)
 
 
Sedan sist har vi också hunnit med att baka, fira pappan som fyller år idag, jag har varit på julfest med jobbet och så har vi pysslat och fixat en del. Tiden går så väldigt fort just nu, tänk att det snart bara är elvaaaa näääätter kvar till jul.
 
 
 
 
 
 

Gorm

Kategori:

Ja man kan säga att den där stormen Gorm ställde till det lite här. Strömmen gick strax efter 22 i söndags och kom tillbaka alldeles nyss, 2,5 dygn senare. 

Stormen fällde också typ 15 granar över vägen och Morgan jobbade hela måndagen tillsammans med tyskgrannen för att göra vägen framkomlig.

Det är inte helt optimalt att ha strömlöst med två små kottar hemma. Tacksamhet var därför stooor när bästa Stubben ringde igår och tyckte Agnes skulle komma dit en stund och leka och äta trots ledig dag. Helt perfekt. 

Det går ju egentligen ingen större nöd på oss vid strömavbrott längre. Elverket ger oss ström till det nödvändigaste och kaminen värmer skönt. Men vattnet är ju ett större problem eftersom pumpen står stilla och denna gången blev vi även av med mobiltäckningen en stund. Då känner man sig väldigt avskärmad från världen.

Nåja, det är fantastiskt att ha strömmen åter. Nu ska jag tvätta och diska och återställa hemmet. :)