mellan vakna & somna

Lately

Kategori: Diverse

Tog mig an det mastiga rehabprgrammet i söndags. Resultat? Livets första migränaktiga huvudvärk och bombförkylning. Skitbra. Det har alltså bara blivit rehab en enda gång. Lysande. För övrigt så tänker jag sälja både skidor och bil, om någon är sugen på båda så kan jag tänka mig ett schysst paketpris... :)

Damn it

Kategori: Diverse

Har inte bloggat på sju evigheter. Nu tog jag mig samman, skrev ett långt inlägg och så försvann allt. Bah! Jag älskar vår nya leksak, men Ipaden var kanske inte lysande till just detta... Jag ska samla kraft för ett nytt försök. Kan dock inte lova att det inte tar sju evigheter till... :)

Domen

Kategori: Diverse

Igår var det äntligen dags för knät och mig att få komma till sjukgymnasten.
Fick fullt förtroende för fru sjukgymnast som vände, bände, vred och testade mitt knä på alla möjliga vis.

Meniskskada kunde uteslutas. Alltid nåt.
Korsbandsskada fanns det dock lite risk för och efter lite diverse tester till så kom domen:
Skada på främre korsbandet.

Fru sjukgymnast tror inte att det är helt sönder, men det är tydligen väldigt svårt att säga. Så vi hoppas på att det är lite trasigt och att mitt fina träningsprogram som jag får nästa vecka ska göra susen för att bygga upp knät igen. Operation vill jag nämligen inte ens ta med på min lista.

Skönt ändå att veta vad det är och att ha något att jobba mot, även om det är aptrist hela konkarongen... helst rehabträningen...

Höstkänsla

Kategori: Diverse

Regnet öser ner och höstkänslorna fullkomligt sköljer in över mig.
Men inte höstkänslor så som höstkänslor var för mig förr om åren. Visst att jag gärna hade haft värme och ljusa kvällar ett tag till. Men mys med ljus, regnkläder på och sånt där är rätt så okej det också.

I helgen fick vi dock en dos sommar i Helsingör. Dricka öl på uteservering, äta god mat och strosa runt utan jacka på. En riktigt härlig utflykt tillsammans med mamman och pappan.

På väg hem hoppade en påse äpplen in i min bil. Äpplen från mamman och pappans träd fint. Så nu har det blivit en stooor äppelkaka, två påsar äppelbitar som kan förvandlas till valfri smarrighet längre fram i höst och igår blev det även tre burkar äppelmos med en touch av kanel.

Det är fint det.
Husmor är mitt andranamn. Typ.

:)

Försvunnen spänning

Kategori: Diverse

Det här med vardag alltså.
Jävlar vad fort tiden går.
Måndag - swooooosch - fredag - swoooosch - måndag.
Ungefär.

Igår såg vi filmen Försvunnen på bio. Filmen är gjord av två karlskroniter och även inspelad här i trakterna. Vårt hus syntes i början av filmen, woop woop. Men tyvärr var det nog också det enda rafflande som hände i den här "spännande" filmen. Trist, för jag hade verkligen "hoppa-upp-i-knät-på-personen-bredvid"-förväntningar. Kort och gott så uteblev alla sådana känslor.

Eventuellt så kan några till i biosalongen varit lite missnöjda med spänningen. Eller kan det rimligen finnas någon annan anledning till att man tisslar, tasslar och pratar under en hel film? Få saker gör mig så irriterad som just det där. Trodde bara det var fjortisaktiga individer som dristade sig till att fnissa och prata på bio (läs: berätta allt som hänt i de senaste Harry Potter-filmerna medan den sista filmen visas...) men så var visst inte fallet. Medelålders män tycker tydligen också att det är helt okej.

Ah. Dagens utläggning som jag kanske egentligen kunde låta bli att lägga energi på...
I helgen bär det i alla fall av till grannlandet på utflykt. Jag har övervakat packningen och denna gången verkar det faktiskt som att kärleken valt att packa ner byxor. Succé!

:)