mellan vakna & somna

Växande

Kategori: Diverse

Vilken härlig helg!
Fantastisk shoppingdag i Kalmar igår med Mallanbrallan. Spelarfrusmys idag med lite fin planering. Invägning och inmätning del 6 som gick över förväntan bra. Har även backat klockan och därmed vaknat halv åtta. Och så har jag stickat lite... den växer. Halsduken alltså. :)

4921

Kategori: Diverse

Lill-bilen har varit på storservice idag.
Spenderarbyxor på.
Service + styrledsmojäng + bromsgrejs = 4921 kronor.
Men det känns ju helt klart värt det. Styra och svänga och stanna är ju ändå hyfsat väsentliga bitar i bilkörningen och det är ju fint om det funkar felfritt... :)

Fast ändå.
Listan över andra saker man skulle kunna göra för 4921 kronor är ändå ganska lång...

:)

Längtig

Kategori: Diverse

Känner mig lite tankspridd, pysselsugen (i och för sig mer eller mindre ett konstant tillstånd), en smula jobbstressad - men egentligen mer stressad över att jag inte känner mig stressad, semestersugen och som vanligt längtig.

Just nu längtar jag till:
- kalmarutflykt, shopping shopping och fika fika på lördag.
- skåneutflykt, nästa helg är det ÄNTLIGEN dags. längtar så jag nästan spricker.
- årsfesten, den årliga festen, festernas fest, kommer bli grymt.
- julmys, nästan förbjudet att redan längta fast jag gör det ändå, lite i smyg.

Jag gillar att längta. Det är jag att längta.
Fint.

:)

Ny favorit

Kategori: Diverse

Hittade en ny härlig låt bara så där en helt vanlig onsdag.

But love, it’s too hard to break
Love, aint nothing you can take
It’s a little thing we make

Elin Ruth Sigvardsson feat. Lars Eriksson

Duga

Kategori: Diverse

"Ja, här ligger jag och duger"
Var på föreläsning med Elizabeth Gummesson i förra veckan. Otroooligt inspirerande och tankeväckande på så väldigt många vis. Titeln på föreläsningen var Good enough - vägen till ett mer levande liv. Prestationsånget, prioriteringar, sätta gränser, prestation vs person etc etc. Och så det lilla mantrat som fastnat som sten i huvudet, som dyker upp i huvudet varje morgon när jag vaknar "Ja, här ligger jag och duger". För utan att man har gjort ett endaste dyft, då innan dagen knappt har börjat, så duger man ju. Alldeles utmärkt bra duger vi, allilhopa.

Men det är lätt att glömma bort. Det är lätt att blanda ihop person och prestation. Det är extremt lätt att fastna i någon slags lång negativ suck där allt bara är jobbigt och alldeles för jäkligt.

Vi kan välja att ta ett djupt andetag istället för att sucka.
Vi kan bestämma oss för att hitta positivitet i det som händer istället.
Positivitet = energi = väldigt mycket roligare än alla suckar i världen.

Så det så.

:)

Söndag

Kategori: Diverse

Ja tänk. Det är söndag och blogg.se har äntligen fixat så att det går att tidsinställa inlägg.
Sjukt bra.

To sleep or not to sleep

Kategori: Diverse

Har varit iväg på utflykt med jobbet ett par dagar i slutet av veckan. Hotell Borgholm var helt fantastiskt. Otroligt bra service, kanonfina rum och tossigt god mat. Kan verkligen rekommenderas! Att mitt rum dessutom hade badkar kändes ju som en vinstlott. Ho ho ho.

Men man blir trött av att vara på utflykt. Helst om man sover typ fyra timmar på natten för att kroppen helt enkelt gått ut i sovstrejk. Så efter fredagsmys däckade jag som en sten igår och nu är jag så där pigg som man tydligen blir efter tio och en halv timmes sömn. Fint det.

:)

Vinter

Kategori: Diverse

Nu verkar vintern ligga och lura runt knuten. Mötte bilar med snö på nu på morgonen och när jag var uppe en sväng vid tre i natt så såg jag minsann snöflingor singla ner på marken.

Var i väst och passade mina bästaste syskonbarn en sväng igår. Snällare och sötare barn finns nog inte tror jag. Känner mig rätt så nöjd med att samtliga barn var nerbäddade när föräldrarna kom hem, två i djup sömn och den äldsta i alla fall i sovläge. Fyra futtiga plusgrader och ösregn gav ju en lite halvlurig touch på hemfärden, men eftersom det mesta med min bil är just lite halvlurigt just nu så kände jag mig rätt så lugn...

:)

Fenomenal helg

Kategori: Diverse

Riktigt bra helg. Igen. :)
Familjehäng igår, gos med syskonbarn, vovve och päronen. Det slog mig när jag hämtade upp de små underbaringarna att herrejösses, mina hjärtan börjar bli stora.Susade hemåt på kvällskvisten och hoppade i partystassen. Blev en kalaskväll. Men det har ju visat sig vara ett vinnande koncept att slå sina påsar ihop med Julia och Rebecka.

Roligt och livat igår. Lite mindre fart idag. Så sjukt trött så jag nästan blir rädd för mig själv. Ofta man försover sig till träningen som börjar halv fyra liksom...

:)

Tanthobbyn

Kategori: Diverse

Sitter här och är lite (underdrift) upprymd över min halsduk.Älska stooooora stickor. I den här takten är garnet slut om en vecka och förhoppningsvis betyder det att halsduken är klar då... :)

Eftersom jag helt glömt bort hur man stickar aviga maskor fick jag göra en djupdykning i instruktionsvideos på garnstudio.se. Tydligen funkar det.

:)

Brev

Kategori: Diverse

Jag tycker väldigt mycket om att få brev. Helst när det är ett så här underbart fint brev:Dessutom så var ju innehållet också helt fantastiskt:

Älskade lilla systerdottern!
Tack Julia!

:)

Avskaffar negativiteten

Kategori: Diverse

Jag har tröttnat på suckar.
Orkar inte med neråtpekande mungipor.
Vill inte se fler ihopsjunkna kroppar.

Jag tänker göra det till mitt mission att avskaffa negativiteten.
Kommer bli tufft känner jag, men det kan vara värt ett försök.

Vi börjar med en enkel åtgärd.
Tänk att varje gång du suckar så blir du av med massa energi. Ta istället ett stort, djupt, härligt andetag och fyll på med ny energi. Sträck på dig, rikta mungiporna uppåt, så kör vi.

:)

Längtan

Kategori: Diverse

Är så där längtig denna underbart vackra höstdag.

Är sugen på en riktigt god middag, med smarrigt vin och extremt trevligt sällskap, likt han här:Är sugen på en sån här:Men då vill jag först ha ett kök likt det här:Och så är jag längtig efter den 6 november när jag styr kosan söderut och träffar mina fina skånska favoriter.

Men fram tills jag träffar McDreamy, köper en KitchenAid OCH en ny lägenhet med rutigt köksgolv så tänkte jag passa på att leva lite i nuet. Ska bara se till att piffa till nuet lite också så att den där längtan inte blir alldeles övermäktig... :)För helvete

Kategori: Diverse

Hur svårt ska det vara att sova egentligen.
Skulle just nu vilja plocka ut klumpen i huvudet, aka hjärnan, och lägga den under sängen. Hade varit så väldigt skönt att bara få soooova. Inte grubbla, inte försöka lösa världsproblem, inte nostalgitrippa, inte fundera ut önskningar till nästa stjärnfall (såg ett nyss när jag låg här och försökte låta bli att grubbla...).

Suck.

Sov för helvete.

Äventyrligt

Kategori: Diverse

En spännande, rolig, mysig, skrattig, fönsterputsig och bebisgosig helg blev det allt.

Skulle även kunna lägga haveri till listan eftersom följande också hänt:
- datorn har börjat agera på eget initiativ och bytt ut innehållet i nästan alla mappar till ett och samma. IF Trions sponsorfolder är i och för sig viktig, men bilder från i julas, pappas 60-års dag etc. känns lite, bara lite, viktigare. Skitdator helt enkelt. Hoppas nu på att det finns någon form av sparade bilder på den utflyttade externa hårddisken, men annars får jag ju vara glad att det i alla fall finns ett par bilder på fb och bloggen.

- bilen lever sitt eget liv. Eller verkar snarare lite trött på livet. Min lille ulj som alltid startar och är redo för äventyr har börjat bråka. Den startar, absolut, men jag är inte riktigt van vid att det tar mellan 3 och 7 försök. Suck. Så nu är det lite spännande varje gång man ska iväg. Woho.

Men bortsett från haverierna så blev det en riktigt, riktigt bra helg. Som dock gick alldeles för fort. Som vanligt.

Nu: ny vecka, solsken och nya äventyr.

Fredagsmys

Kategori: Diverse

Fredag. Härligt på alla vis. En fnissig, telefonpratig fredag.
Fredagsmyser med mig själv, soffan och Idol.

Och kan då konstatera att det är är en riktigt bra låt:
Who says?

Stå emot

Kategori: Diverse

Jag tänker faktiskt göra allt jag kan för att stå emot i år.
Jag tänker stå emot allt prat om hur jobbigt, tråkigt och alldeles förfärligt det är med höst. Det känns som att det sprids som en löpeld just nu och alla liksom rycks med. Men jag ska tusan ta mig stå emot.

För är det verkligen sååå förfärligt? 
Visst, att inte vara klädd för ösregn men ändå hamna i ösregn är ingen hit. Men regnkläder har å andra sidan en tendens att inte ta så väldigt mycket plats, så pass att man kanske till och med kan ta dem med sig? Visst, mörka kvällar är kanske ingen upplyftande tanke. Men tända ljus och mys under en filt är väl ändå inte jätteplågsamt? Visst, höststormarna, som inte minst här på min plats på jorden är väldigt påtagliga, är väl inte en favorit varje dag. Men å andra sidan är ju rosiga kinder och hög, klar luft rätt så härligt så det kanske går ändå?

Och hur man än vänder och vrider på det så kvarstår faktum.
Vi hade inte tyckt så bra om sommaren om vi inte hade behövt längta lite efter den också.
Glad höst på er!

(jag återkommer eventuellt med en uppdatering/revidering när novembermörkret knäckt mig totalt...)

:)

Längtan inte saknad

Kategori: Diverse

I princip alltid. Nästan varje dag. I stort sett varje timme. Oftast varje minut. Mår jag hur bra som helst. Är nöjd, lycklig, glad. Allt det där som jag vill vara.

Men så ibland.
Ibland blir egentiden lite för lång och tankarna för många.

Det är faktiskt inte det att jag saknar det som var. Delar ja, men i stort nej. Det är snarare så att jag längtar. Längtar efter nästa steg i livet. På så sätt är det ju skönt. Längta är tusen gånger trevligare än att sakna. Längta kan jag. Det är ju lite min grej. Och jag vet ju att nästa steg i livet kommer. Konstigt vore annars. Men på samma sätt som jag är bra på att längta är jag dålig på att vänta... typiskt.

:)

21.00

Kategori: Diverse

Imorgon, IMORGON.Klockan 21 sitter jag bänkad.
Stör och du dör.
Typ.

:)

Familjer

Kategori: Diverse

Har jag berättat om min familj?
Jag tror att ni vet att jag har en mamma, en pappa, en syster, en svåger och tre högt avgudade syskonbarn. Det är den älskade familjfamiljen.

   

  

Sedan finns det en familj till. Och det slog mig alldeles nyss (igen) hur alldeles fantastiskt det är att ha fått en bonusfamilj på det här viset. Bonusfamiljen är stooor. Det är en hel förening. Jag vet att det är en bonusfamilj som skulle ställa upp i alla väder. Och vilken trygghet är inte det när familjfamiljen inte bor på cykelavstånd?! Jag skulle vilja rekommendera alla som flyttar till en ny stad att göra sig själv till en del av en förening. Om man har tur så är föreningen av samma sort som IF Trion. Familjesorten.

  

Bonusfamiljen innehåller även en egen liten gren. Nämligen ex-svärfamiljen som, trots att de numera är just ex-svärfamiljen, fortfarande känns väldigt mycket som min extrafamilj snarare än ex-familj.

Ja ni förstår ju hur bra jag har det.

Tryggt och bra.

:)

Minus

Kategori: Diverse

Vågen visar -4 kg.
Härliga tider.

Måttbandet visar också på minus på nästan alla mätpunkter. Halsen är i samma storlek som innan. Inte speciellt förvånande, tror den är svår att krympa.

Att det går neråt ger motivation. Men det viktigaste är att det känns mycket bättre och känslan är viktigare än alla kilo i världen.

Och nej, det är ingen bantningshysteri - som ni vet.
Principen träna mer för att kunna äta vad man vill, men hålla sig till godisätande på helgen, funkar helt enkelt bara precis så bra som förväntat. Gör man av med mer än man stoppar i sig så blir det ju lite andra siffror på vågen och lite andra former på kroppen. Logiskt som tusan.

:)

Tjejigt

Kategori: Diverse

Lite, lite sliten idag. Men det är det helt klart värt för gårdagen var helt fantastiskt lyckad. Tjejerna skickades ut på uppdrag runt om i stan och Malin och jag dukade för 12 personer här i mitt vardagsrum. Att det ens var möjligt är rätt imponerande.

Nöjda och glada kom de tre lagen med varsin rätt till trerättersmiddagen. Smarrig, rolig och kreativ mat. Men det blir väl så när det är roliga, kreativa och härliga människor som ordnar den. Lekar och mat, vin och skål, godis och allsång. Vidare ut och dans, dans, dans. Har ont i kroppen idag, höften är ur fas.

Men ja. Så jäkla kul.
Nu hoppas vi att vinnarna tar stafettpinnen och ordnar något roligt, tjejigt, om ett tag. Vinsten var alltså att få äran att ordna nästa tjejaktivitet. Perfekt tycker vi.:)

Roooosa

Kategori: Diverse

Imorgon ska vi göra världen lite mer rosa. Tjejfest med rosa tema står på schemat och hela lördagen är det full fart. Mallan och jag har fixat, pysslat och planerat detta lääääänge. Just nu är min lägenhet mer rosa än någonsin. Får hoppa och tassa runt för att inte trampa på något rosafärgat.

Ska bli riktigt roligt!
Nu hoppas vi bara att alla andra tycker det är lika kul som vi. Haha.

Glad rosa oktober!

:)