mellan vakna & somna

Nostalgi

Kategori: Diverse

Trots att det inte är så längesen så är det nostalgi att titta på den här bloggen
Jumper, adidasbyxor, Fucking Åmål, Tippen... oooo ljuva 90-tal.

:)

Sommar

Kategori: Diverse

Idag är det verkligen sommar ute. Helt tokigt varmt och skönt. Dessutom nästan vindstilla vilken är en stor sensation här i staden där man nästan alltid har motvind när man cyklar.

Har varit på lunch med min spelarfrukollega. Thaimat blev det, så nu är jag sådär mätt så jag inte vet var jag ska ta vägen...

Min kropp vet heller inte riktigt var den ska ta vägen. Eller jo, det vet den nog egentligen. Den vill mest bara ligga ner och vila. Tyvärr är det ju inte det som står på schemat direkt, så jag får fortsätta gnälla lite lagom varje gång jag ska resa mig, förflytta mig eller sätta mig.

Det är så det ska vara.
:)

Utmattad och slut

Kategori: Diverse

Då var den där comebacken och den där hemmapremiären avklarad. Gick väl kanske inte riktigt vår väg hela vägen. Förlust med 0-1, men vi spelade riktigt bra. Vi var så värda ett poäng, eller tre... Men vi tar med oss kämparglöden och det fin fina spelet till nästa match helt enkelt.

Jag fick spela lite mer än planerat. Så att säga att jag har ont ÖVERALLT nu är sannerligen ingen överdrift. Dock har jag en föraning om att det som jag känner idag inte är någonting mot vad jag kommer känna imorgon... Jag skulle gjort ett par mål också, men det där siktet var inte riktigt inställt rätt än...

Oh well. Nu ska jag försöka överleva att ligga i soffan och kolla fotboll. Ja, även horisontalläge är just nu jobbigt.

:)

Idag är det dags

Kategori: Diverse

Hjälp. Ikväll är det dags för match. Jag ska vara med. På bänken förvisso, men jag är ändå så nervös att det är lite svårt att fokusera idag. Jag har bestämt att man får vara det när det är första matchen på ... 7 månader ... Hjälp igen.

Heja oss och heja mig ikväll.

:)

Comebacken är nära nu

Kategori: Diverse

Det blev en ganska precis så bra helg som planerat. Solen har gassat, bloggen har releasats, matcher har vunnits, cider har druckits, danser har dansats... Hur bra som helst.

Nu väntar en 3 ½ dagars vecka. Även det ungefär hur bra som helst. Fast jag har lite söndagsångest idag. Önskar mig låååångledighet i massor istället för jobb i massor. Men det blir nog lite klurigt att få ihop så det är bara att ta ett djupt andetag och sätta fart.

Efter denna kortvecka är det dags att börja jobba sommartid. Mumma! Det ser jag fram emot riktigt mycket. 40 minuter gör rätt stor skillnad på en dag...

På tisdag är det för övrigt dags. Dags för comeback. Hjälp! Jag ska vara med på bänken och är redan nervös som en liten tok. Heja heja och hoppas jag överlever. :)

Galej på alla vis

Kategori: Diverse

Tänk. Nu har snart en vecka till gått. Hjälp vad fort tiden går.
Mycket att pyssla med. Har inte riktigt vant mig vid det här att ha massa tid uppbokad igen. Men det kommer nog skulle jag tro. Jag borde ju vara van egentligen. Idag gjordes träning nummer tre. Ont överallt och lagom sliten. Lite småkänning i ryggen, men jag tror och hoppas att det mer är en chockad rygg än en skadad rygg.

I helgen väntar galej på alla möjliga vis.
Inleder med träning på lördag morgon. Laddar vidare med hemmapremiär för våra herrar och då ska bloggerskorna vara på plats och releasa den där frubloggen (som för övrigt blev citerad i lokaltidningen i onsdags - vi är rätt nöjda ja!). Efter match och releaseparty väntar mera party fast med danseskorna på.

Förstå hur bra! :)

Telefonlag?

Kategori: Diverse

Jag kan sitta vid mitt skrivbord 99% av tiden och telefonen är då dödstyst. Den resterande procenten när jag går iväg för att hämta en sked i köket, fylla på vatten, gå på toa eller något annat spännande då har alltid telefonen ringt när jag kommer tillbaka. Det slår verkligen nästan aldrig fel.

Det är nästan så att man känner sig övervakad och att någon som sitter och spanar gärna vill sig mig springa fram och tillbaka i kontorslandskapet. Helst nu när jag har springstilen bajs i byxan efter två mastiga träningspass...

Ja, jag tror nog att det här inlägget ramlar in direkt under avsnittet mindre viktig och mindre intressant information..

:)

Uppe i varv

Kategori: Diverse

Trötta ögon idag. Hade otroligt svårt att somna igår. Kroppen ville inte alls sova, misstänker att den håller på att vänja sig vid chocken att träna igen...

Sedan är det ju så mycket kul som händer. Spelarfruarbloggen är verkligen ett maffigt projekt där allt är möjligt, vilket leder till ungefär en miljon idéer per dag.

Idag har laget seriepremiär. Spännande värre. Jag ska stå vid sidan och studsa och bita på naglarna. Det är ju så mycket jobbigare för nerverna att stå bredvid jämfört med att få vara med och kämpa på planen. Men jag ska försöka slå världsrekord i tumhållning så att tjejerna kan vinna idag. Heja heja.

Nu ska jag försöka varva upp mig och sätta fart på den här dagen!

Värk av träning

Kategori: Diverse

Gjorde första fotbollsträningen på ett halvår igår så det är väl egentligen inte någon överraskning att det gör ont precis överallt idag. Träningsvärk är lite skönt på ett smärtsamt sätt. Hursomhelst så var det riktigt roligt att springa efter den där bollen igen. Jobbigt, galet jobbigt, men kul.

För övrigt gick jag och la mig rätt tidigt igår för att kunna vakna tidigt idag. Men tydligen hade jag ett gigantiskt sömnbehov så jag har sovit sisådär elva timmar inatt. Jag har även lyckats missa ett samtal på mobilen vid halv tre, mobilen var inte på ljudlös och låg på bordet bredvid mig. Är det då man sover hårt?

:)

Tudelad

Kategori: Diverse

Har en sån där lite lagom tudelad känsla denna fredag.
Sitter hemma i soffan istället för att vara på plats vid sidan av planen och titta på herrarnas seriepremiär. Anledningen är dock en festlig liten jobbtillställning vid åttasnåret.

Svårt när roliga saker infaller samtidigt.

Men jag får täta rapporter från min spelarfrukollega som är på plats så än så länge överlever jag. Dock är jag väldigt trött i ögonen så jag vet inte riktigt hur jag ska överleva den där festligheten. Festligheter på fredagar är onekligen lite vanskligt..

:)

En grön liten gubbe

Kategori: Diverse

Det är mer frublogg än sarablogg just nu. Men det är ju så spännande och inspirerande med nya projekt. Idéerna bara sprutar ur öronen/munnarna/fingrarna på oss. Igår tillverkade jag en styck grön liten maskot. Han ser verkligen helt galen ut så han ska nog passa in i sällskapet.

:)

Fruigt

Kategori: Diverse

Påskiga bilder

Kategori: Diverse

Vår. Grill. Fotboll. Familj. Mys.
Ungefär såhär skulle man kunna visa min påsk i bilder:

     

     

     

     

     

Och på tal om blommor så är det numera såhär fint på balkongen::)

Lite trött in the kropp

Kategori: Diverse

Jag och brallan tog en lagom promenad på drygt 8 kilometer igår. Vi traskade från stan ut till rosenholm där fotboll spelades. Jag blev självklart genomsvett och har idag (självklart) ont lite överallt. Var ju inte direkt igår man gick i över en timme...

Men mysigt var det, så det får bli mer av den varan. Inte nog med att man får motion, man kan ju lösa världsproblem också. Eller spåna på lagom galna idéer till spelarfruarnas blogg. Det är det det mesta handlar om just nu. Väldigt kul och spännande.

Påsken har för övrigt varit underbar. Solsken och fotboll och grill och vänner och mys och familj. Precis så som jag vill att ledig tid ska vara. Det var dock lite segt att stiga upp idag, man är ju aldrig riktigt nöjd - ett par lediga dagar till vill man ju nästan alltid ha efter ledighet.

Men hej och hå. Nu är det nya tag som gäller.

:)

Spelarfruarna

Kategori: Diverse

Ett litet hemligt projekt är nu inte längre hemligt. Spelarfruarna har gått och blivit officiella.
Missa för allt i världen inte att läsa spelarfruarnas blogg

:)

Sol, grill och påsk

Kategori: Diverse

Ännu en härlig ledig dag i solen vid en fotbollsplan. Fin fint.
Toppade dagen med lite firande av födelsedagsmallan som bakat livsfarligt goda kakor. oj oj oj. Årets första utflyktsgrill på Stakholmen efter det, med ett antal frusna grilldeltagare som resultat.

Spelet Trodde du ja invigdes och var helt klart roligare än förväntat. Nu klurar jag lite på hur resten av denna påskafton ska tillbringas. Soffa + film kanske får bli aktiviteten...

Glad påsk på er.

En massa drömmar

Kategori: Diverse

Vi har bilat ner till Gran canaria, jag har spelat match, vi har förlovat oss, jag har träffat en gammal kompis, vi har varit på fest. Allt på en och samma natt. Det är inte dåligt. Drömmar är roliga grejer.

Just nu drömmer jag om någon form av fotboll nästan varje natt. Undrar om man ska se det som någon form av tecken...

:)

Det är riktigt härligt med långledigt. Precis vad man behöver. Påsk är ju inte riktigt min högtid sett till maten. Äter man inte ägg så är det ju en del som går bort. Men chokladägg äter jag ju så jag får försöka överleva ändå.

Idag står fotboll och fotografering på schemat. På söndag ska vi till Sölvan en sväng och övrig tid är helt ledig och oplanerat. Precis så som jag vill ha det.

Namnsdagar

Kategori: Diverse

Idag på fikan kläckte praktikanten en ytterst intressant fundering - Varför har varje dag ett (eller två) namn? Varför inte en färg istället eller något annat. Vi spann naturligtvis vidare lite på detta och såg framför oss hur det skulle se ut om man också var tvungen att ha den färgen på kläderna som gäller just den dagen.

Ja, sådant funderar vi över samtidigt som vi kränger godis på eftermiddagen (vi har fått ett gigantiskt påskägg fullt med godis som vi planerar ska vara slut imorgon...)

Min fantasi går ju alltid igång till 100%. Något som kollegorna nu nästan ha börjat få som mål. De släpper en liten liten del och ser sedan om jag börjar spinna vidare på det. Vilket ju alltid händer. Det är bland annat så jag kommit fram till att om det fanns ett falukorvsdjur så skulle det gå i sidled för att inte fastna runt stolpar och annat...

Hur logiskt som helst.

:)

Flyttsugen

Kategori: Diverse

Jag är en smula sugen på att flytta. Inte för att jag inte trivs, mer för att jag helt enkelt känner mig klar med den här lägenheten, slöhyresvärden och surtanten.

Men det är ju inte bara att flytta lite hipp som happ. Dels för att vi har sjukt mycket grejer och bor på fjärde våningen i ett hus utan hiss. Men också för att man vill ju hitta ett riktigt bra ställe som man vill bo på länge, kanske till och med köpa en lägenhet, och det kräver lite eftertanke.

Saker som sätter igång jag-vill-flytta-tankarna är helt klart att till exempel titta på Annas blivande lägenhet. Det är ju så roligt att pyssla och planera. Men det är väl ungefär det som är kul med själva flyttandet också. Bärbiten kunde jag gärna vara utan.

Men istället för att flytta tror jag det får bli lite uppiffning här istället. Hallen ligger risigt till...

:)

Trötthet

Kategori: Diverse

Har tillbringat eftermiddagen med att titta på tokduktiga konståkare i Mörrum. Det var riktigt imponerande vilken hög nivå det var på den här isshowen.

I förmiddags satt fyra trötta spelarfruar på en bänk på Rosenholm och hejade på grabbarna. Lite småkyligt till en början men sedan mycket härligare när solen tittade fram. Ungefär samma utveckling hade matchen. Lite småsegt till en början och ganska mycket bättre i andra halvlek.

Tröttheten berodde på danseskor och drinkar igår.

   
Björn sydde lite, som vanligt. Anna var fin, som vanligt. Jag älskar solen, som vanligt.

   
Anna i vårsolen. Björn och Anna försöker samordna någon slags sånginsats. En liten smarrig drink.

Ljuvliga vår

Kategori: Diverse

Det har varit en helt ljuvlig dag.
En sväng på stan på förmiddagen. Genomsvett i jackan så jag slog till på att shoppa mig en vårjacka. Väldigt nöjd. Hittade även de efterlängtade specialblomlådorna till balkongen. Sådana med plats för bara en kruka. Det kommer bli superfint när blommorna kommer på plats.

Klarblå himmel och strålande solsken hela dagen. Ljuvliga vår.

Tillbringade eftermiddagen på en filt vid en fotbollsplan. Det var så varmt så man till och med kunde sitta i bara kortärmat. En glass på det var helt klart pricken över i:et.

Nu ska jag hämta lite thaimat, ladda för kvällen och sedan blir det danseskor och drinkar för hela slanten.
Ja ni förstår ju. Det kan knappt bli bättre än så här.

Fredagskänslan

Kategori: Diverse


Nej nu tar vi helg va?! Solen, glassen och helgen väntar. Fredagskänslan kan nog faktiskt vara den absolut bästa känslan. Allra helst när jag alldeles nyss insåg att nästa vecka är en 3 ½ dagars vecka. Woho.

Hjälps vi åt att önska fint väder hela helgen?

En underbar dag

Kategori: Diverse

För den som har noll koll så kan jag med glädje berätta att det är fredag idag. Fredag, klarblå himmel och strålande solsken. Det kan nog nästan inte bli bättre än så. Allra helst inte när dagen ska avslutas med glasspremiär på Glassiären och kanske även en öl i solen om andan faller på.

I helgen väntar dansiga danseskor och en drink i handen imorgon och på söndag ska jag titta på stora systerdotterns isshow. Vill jag så går det nog att få in lite fotbollstittande också, det är ingen svårighet när man har en sambo som spelar i ett elitsatsande division fem lag...

Den där blåa himeln utanför fönstret ser väldigt lockande ut, så låt oss hoppas att denna dagen passerar i en rasande fart för att sedan tvärnita och gå långsamt från klockan fyra och framåt.

:)

Lite hemmaträning

Kategori: Diverse

Ryggen krånglar och gör ont så just nu är det lite löppaus. Men jag har grävt fram mitt gummiband med handtag och siktar på en kvart om dagen med diverse egenhändigt upplagd styrketräning. Alltid något. Hittills, det vill säga två dagar i rad, funkar det hur bra som helst.

Jag har för övrigt klarat mig från att bli lurad idag. Än så länge. Eller så är jag dunderlurad och har inte blivit medveten om det än.

Och så längtar jag lite. Till lördag. Till drinkar.

:)

Bäst hittills

Kategori: Diverse

Årets bästa än så länge

Helt underbart.

:)

Omtanke är det finaste

Kategori: Diverse

Har jag sagt att jag har världens finaste sambo? Det har jag nog, men det kan sannerligen sägas igen och igen och igen. Han tyckte så synd om mig när jag sovit så få timmar natten innan att igår kväll när han kom hem la han sig på soffan för att inte väcka mig. Så jag har sovit som en sten i nio timmar i natt.

Omtanke är det finaste jag vet.

För övrigt är det april nu. Oj oj, hur gick det till? Dessutom är det ju den där första dagen i april när man får luras...

:)