mellan vakna & somna

Påsk

Kategori:

Härligt, ledigt, soligt. Vilken påsk vi har haft! 
I torsdags efter en heldag på leklandet med förskolan blev det grill och en kul kväll hemma hos vänner. 

I fredags styrde vi västerut och firade lite påsk med min familj. God mat, gotter och mys! Väl hemma igen förberedde vi lite inför lördagens finbesök. Hamburgerbröd bakades och bbqsås kokades. För ja i lördags fick vi långväga gäster. Bästa familjen Ekstrand kom upp från Skåne och hängde här med oss. Sååå väldigt härligt. Vi fikade, letade ägg, hängde ute, grillade och pratade som vanligt omlott för att hinna med. :) Våra två snart-treåringar har rätt lika personligheter, lite försiktiga och blyga, så det gick hur bra som helst för dem att komma överens. Tidigare gånger vi träffats har de inte riktigt tajmat humör och energi, men denna gången gick det bra. Så fint! Vi träffas ju i snitt en gång per år bara, men det är lika härligt varje gång! 





I söndags fixade vi lite utomhus innan det blev påskmys hos svärmor. Måndagen bjöd på riktigt härligt väder och hela familjen var ute nästan hela dagen. Jag drog bort torra grenar och Morgan började fixa med nya hängrännorna. Viggo hängde en del i vagnen och Agnes fixade runt. Mycket bra dag! 




Å så fick vi ju en extra ledig dag tillsammans igår när vi hann fixa ännu mer här hemma. Det är himla fint med ledigt, även om jag är ledig hela tiden så är det ju en helt annan sak att vara lediga hela familjen. :)



Påsk

Kategori:

Tänk så skönt med lite extra ledigt tillsammans hela familjen. Välkommen påsk! :)

Vi inleder påsken med påskfest med förskolan idag, sen blir det en hel massa härliga aktiviteter hela helgen. Fint! 

Annars är det full fart som vanligt. Viggo vaknar fortfarande snortidigt, men har förlängt vår sovtid till strax innan fem nu i alla fall. Små steg åt rätt håll. Agnes är som alltid världens bästa tokfia med en hel massa humör. Det är så spännande att följa deras utveckling nu, det händer en hel del med dem båda. För Agnes del är det mycket räkna (till fem fixar hon nu) och färger (grundfärgerna plus lila och rosa börjar hon bli säker på). Viggo har å sin sida lärt sig att sitta, men behöver öva lite på att inte vara så rund om rumpan. Han står gärna upp i sin bil och övar balansen och hamnar rätt ofta i krypställning, men ålar sig än så länge bara bakåt. :)

Full fart som sagt!




Och extra tack för rolig post igår mormor och morfar ;)


Vår

Kategori:

Jodå, vi tog oss igenom sjukdomshelvetet även om det kändes tveksamt där ett tag. Dock blev det hemmavecka hela veckan för Agnes med förhoppningen att sjukan ska ha försvunnit från förskolan lagom till nästa vecka.

Igår var vi på presentköparutflykt, jag och mina små kottar. Så skönt att inte vara i isoleringen längre. Vi tog oss bland annat en tur till en ny inredningsbutik här och jag kan varmt rekommendera ett besök i butiken Boreda om man har vägarna förbi. Trevligt, fint och massa tjusiga saker.

Idag grejar vi mest runt här hemma, jag har tydligen startat ett tvätteri med tanke på hur mycket jag tvättat på sistone. Morgan har fixat vägen och Agnes har brutit ihop över det oerhört orättvisa att man inte får äta godis till frukost. Åh ljuva treåringshumör. :)

Solen lyser ute även om den inte värmer riktigt lika mycket idag som de senaste dagarna. Det här vädret har verkligen satt fart på vårkänslorna - hääärligt. 

Igår kom Morgan hem med en helt ljuvlig bukett rosor. Titta färgen. 


Och så den senaste tiden i bilder.






Så nära...

Kategori:

Och ändå så långt borta. 
"Ooo nu har det snart gått två dygn och ingen annan är smittad". Hann jag ens tänka den tanken klart innan magsjukan fick mig...? Fy faaaaaan.

Kan inte sova på grund av magkramp och konstant illamående. Ja och lite på grund av lillebrors skrikfest. Inte alls så mycket dåligt samvete när jag inte kan avlasta Morgan minsta lilla... 

Men nu är det bara att hoppas på att jag hinner bli bättre innan Morgan trillar dit. Just nu kan jag säga att friskhet känns rätt avlägset.

Värsta sjukan

Kategori:

Finns det något värre än magsjuka? Ja det skulle möjligen vara magsjuka på natten då. Igår kväll, från ingenstans, hoppade magsjukan på min lilla böna. Hon började klaga på ont i magen, men jag trodde bara det handlade om att hon var hungrig... Well, efter en stund blev det väääldigt tydligt att så inte var fallet. Min stora lilla fantastiska tjej. Resten av kvällen och natten blev det några kräkiga vändor till toaletten. Vi camperade tillsammans i vardagsrummet och att jag låg på helspänn hela natten är ju en lätt underdrift.. 

Idag har vi tvättat allt, inklusive soffdynor, läst ett gäng böcker, vilat och tittat på film. Det ytterst lilla hon pillat i sig idag har hon i alla fall fått behålla och ingen av oss andra har trillat dit än. Lillebror har visserligen varit megagnällig, men inte mer kräkig än vanligt.. Så vi fortsätter hoppas på ett mirakel här. 

Krassligt

Kategori:

Den där sprutan satte sina spår hos vår lille gosse. I måndags kväll fick han feber och skrek mer eller mindre konstant i över två timmar. Oh, harmoni. Febern höll sig över 39 grader hela dagen igår också, men senare på kvällen efter en låååång sovstund ute i vagnen började den äntligen sjunka. Idag har han varit pigg och mer normaltempererad tack och lov.



Pappan i familjen har också varit krasslig, någon slags manlig förkylning ;) Men nu är även han piggare och imorgon siktar vi på vanlig vardag igen. 

Vädret idag har ju varit alldeles underbart och dagar som dessa känns det hur lyxigt sim helst att kunna välja att sätta sig mot husväggen med en kaffe efter lunch. Det blev också ett räfsryck för att väcka liv i gräsmattan lite och imorgon tänkte jag slå till på lite blomplantering med bönis på eftermiddagen! Vårkänslor i mängder. :)


5

Kategori: Diverse

Tänk, nu är min store lille gosse redan fem månader. Heeelt galet!
 
Viggo har under en period varit lite mer gnällig än vanligt. Misstänker att det är tänder som är på gång. Men den senaste prövningen innebär också ett hejdundrandes humör när det ska ätas. Det är inte helt lätt att försöka mata en liten ål. Men detta började efter att han fick börja smaka på gröt, så det handlar ju högst troligt om att han har fått smak för det goda livet. :)
 
Under en period har han ju vaknat tidigt tidigt och bara somnat om på sin mamma i soffan. Det har blivit lite bättre nu de senaste dagarna, så jag hoppas det håller i sig. Han somnar själv på kvällen, runt nio efter sista målet mat och sover gott fram till runt halv sex-sex. På dagarna är det fortfarande lite sisådär med rutinerna, men vid åtta brukar han ta sig en lur och runt lunch sover han gärna en lite längre stund. Så det tar sig på rutinfronten. :)
 
Annars trivs han bäst när det händer saker, vill gärna stå, hoppa eller sitta. Största idolen är storasyster och att titta på när mamma och syrran dansar i köket är stenkul. :)

 
Vid bvc-besöket idag vägde han in på 9245 gram och är nu 68 cm lång. Vaccineringen verkar göra honom ganska trött och gnällig denna gången, så det har blivit extra mycket gos idag.