mellan vakna & somna

En växande mage

Kategori: Diverse

Det kan ju eventuellt vara någon som kikar in här som inte följer mig på instagram eller Facebook. Såå let's make it official! I april kommer vår efterlängtade lilla bebis ut om allt går som det ska! Det känns förstås alldeles underbart och fantastiskt och overkligt på samma gång.
 
idag var det så dags för inskrivning hos barnmorskan. Väga, mäta, blodprova, prata och så där. Tydligen så utgår man i den här världen fortfarande från det fascinerande mätvärdet BMI. Och visst, jag har några extra kilo det är jag väldigt medveten om. Men fram till för något år sedan har jag också tränat i snitt tre gånger i veckan sedan jag var sisådär åtta år gammal. Så när BMI-värdet placerar in mig i facket "kraftigt överviktig" vet jag inte riktigt om jag vill hålla med. BMI är säkert bra i något fall, men eftersom det bara tar hänsyn till längd och vikt och inte till exempel muskelmassa, så är det inte mitt favoritvärde.
 
Några extra kilon går jag absolut med på att jag har, men kraftigt överviktig...njae. Dessutom har jag ju faktiskt ett växande barn i min mage så jag vet inte riktigt vad hon vill att jag ska göra här i mitt kraftiga och överviktiga fack. Känns som att bantning är rätt uteslutet och att tro att jag kommer stanna på den här vikten nu känns hyfsat osannolikt.
 
Nåja. Jag blir egentligen mest frustrerad på tillvägagångssättet och icke-pedagogiken. Det var trots allt första gången vi träffades. Hade hon då en endaste aning om min bakgrund? Kunde hon vara helt säker på att jag inte hade en ätstörning med i bagaget? Nu har jag ju inte det, och jag tar till mig informationen på så vis att det blir mer motion och ännu nyttigare mat. Och om det var det som var hennes mål så lyckades hon ju... :) 
 
Dessutom får jag ju det stora nöjet att göra en extra tidig glukosbelastning. Yej! Typ. :)

Hällefilé

Kategori: Diverse

Igår var det matkassepremiär och gratinerad hällefilé stod på menyn. Till detta serverades kokt potatis och med fisken i formen fanns också morötter och purjolök. Dessutom lades också mangold och gurka på tallriken. Om det var gott? Ja, man kan väl säga att det var sjukt jäkla mumsigt! :)
 
 
Idag blir det högst troligt Chili con carne Texas style. Om övriga recept håller samma mumsighetsnivå som firren så har nog veckansmiddag hittat två trogna kunder.
 
:)

Matkasse

Kategori: Diverse

Eftersom vi är rekorddåliga på att storhandla och planera middagar, så har vi bestämt oss för att låta någon annan göra detta. Inte genom att skaffa en privat kock då, utan att prova det här med matkasse. Igår letade Veckansmiddag sig hem till oss och levererade första kassen. Bara att man faktiskt kan få det hemlevererat trots att man bor på landet är ju himla trevligt.
 
 
Så denna vecka ska vi laga
Gratinerad Hällefilé
Stekt fläsk med löksås
Chili con carne -Texas style
Korvpanna Baresi
Kyckling med tomat och mozzarella á la Italia
 
Himla spännande!
Återkommer med recension.
 
För övrigt så hade vi 2 små grader ute när vi vaknade på måndagsmorgonen. Lite så att det frasade i gräset och is på bilens framruta. Men om jag bara får tummen loss och hittar mig en varmare jacka så är ju hösten faktiskt himla mysig. Helst om solen skiner och luften är så där hög och klar. Och så får man ju en anledning att tända massa ljus hemma. Bara en sån sak. :)
 

Guldstjärna till en bilhandlare

Kategori:

Det är kanske inte varje dag en bilhandlare få guldstjärna. Men Råbergs bil där vi köpt vår nya bil har verkligen gett oss fantastisk service!

Först fick vi ju låna hem bilen över helgen, för att provköra ordentligt. Sen fick vi en fin liten biljett att åka och tanka för när vi väl köpt den. Första däckbytet ingår och nu när vi fick ett stenskott på framrutan (dag tre med nya bilen...kuuul) så fick vi det fixat utan knussel.

Jag vet att det inte är några stora kostnader för dem. Men det är service och det är väldigt, väldigt trevligt! :)

Var god - stör ej ;)

Kategori: Diverse

Ikväll kommer jag sitta bänkad framför tv:n klockan 21. Och med bänkad menar jag att telefonen kommer få ringa, katterna kommer få leva rövare och eventuella besökare kommer få roa sig själva.
 
Ikväll är det nämligen dags för Hela Sverige bakar!
 
 
Jag hoppas att programmet lever upp till mina smått skyhöga förväntningar och att bakinspirationen liksom bara sköljer över mig.
 
:)

Duggar glest

Kategori: Diverse

Ah, jag vet. Det duggar glest mellan inläggen just nu. Men så blir det ibland.
I helgen har vi i varje fall hunnit med både ett besök på bomässan som var i stan, lite shopping, mycket listuppsättning för mannen och plock-och-städ för mig. Det är himla skönt när man liksom hinner pyssla hemma utan att behöva stressa. Fast det är klart, helgen hade gärna fått vara sisådär två dagar längre. Alltid.
 
I övrigt då. Jo, vi laddar lite för att ta tag i det sista rummet på nedanvåningen, om man inte räknar garderoben då men det gör vi inte just nu. Göra bygganmälan för kaminen, fundera över luft-luften, klura på hur det ser ut under golvet... och såna spännande saker.
 
Kisarna har gjort jaktdebut också. Inte inomhus än dock, fast de jobbar på bra med sitt häng på ovanvåningen och på så sätt håller de där mössen sig på avstånd. Men jodå. Morris visade stolt upp sitt byte (genom altandörrsfönstret eftersom jag vägrade öppna) - en redan död fågel. Mums. Maja fick inte vara med och dela på hans byte, så då gick hon helt enkelt och skaffade ett eget - en inte redan död mus. Och att det just blev Morris som tog ett redan dött byte och Maja som fixade ett levande är inte det minsta förvånande. Det stämmer tvärtom väldigt bra överens med deras personligheter.
 
Nu ska vi bara få dem att haja att allt som är levande inomhus, bortsett från fötter på husse och matte samt blommor, är fritt fram att käka upp. Jag ser i och för sig inte jättemycket fram emot den dagen när en stolt kisekatt kommer ner från ovanvåningen för att visa sitt byte... Men men, det får vara värt den baksidan helt enkelt.
 
Trevlig vecka då!
 
:)

Debut

Kategori: Diverse

Igår gjorde vi så debut som försäljare på loppis i Ronneby. Det var helt klart en trevlig upplevelse och vi gick ändå en del slantar plus, så det känns som en lyckad dag.
 
Började med att stå nästan två timmar i kö med bilen för att få komma in och få vårt bord. Man kan väl säga att just den logistiken lämnar lite övrigt att önska. Hinner knappt öppna bagageluckan innan folk är där och frågar vad sakerna kostar. Kockumsgrejerna gick som smör i solsken och vi kunde säkert tagit både det dubbla och det trippla betalt, men det är sånt man lär sig med tiden. Vi fick en hel del sålt, gjorde nästan allt för att bli av med de sista grejerna också men det var ingen som nappade på våra fina erbjudanden. Efter en heldag i solen tog vi en välbehövlig fikapaus på fantastiska Café Mandeltårtan (ett måstebesök om ni är i Ronneby) innan vi styrde bilen mot styrelsemöte.
 
Behöver jag säga att ögonen var lite, lite trötta igår kväll när jag kröp ner i soffan med mina älsklingar... För övrigt, hur underbart är det inte att komma hem till ett hus, möta mannen i förkläde i dörren och bara sätta sig och äta och kika på allt som mannen pysslat med under dagen. Jag har det tusan fantastiskt bra.
 
:)

Helgtajm

Kategori: Diverse

Ännu en vecka i ett hejdundrans tempo och nu är det dags för helg igen. Fint det faktiskt. I veckan har vi bland annat hunnit med att köpa ny bil. Så efter fredagens jobb säger vi tack och hej till uljen och välkomnar vår nya pärla till familjen. Eller ja, en ny ny bil är det ju inte. Men den är ny för oss och ganska ny (-09) för andra också.
 
Igår fick vi in en liten kissekatt med svullen tass som inte var sådär jätteintressant att gå på. Mycket frustrerande för båda katterna tror jag eftersom kvällsrundan i högt tempo runt i huset liksom fick utgå. Men idag var svullnaden borta och lilla kisen sladdade friskt in i köket som vanligt. Så, jag antar lite att det inte var något allvarligare än kanske en stukning eller något slags bett. Puh.
 
I helgen är schemat sådär lagom fullspäckat som det är titt som tätt. Fast förstås bara med roliga grejer. Imorgon väntar loppisförberedelser, spännande fotbollsmatch och lite sånt. På söndag blir det då loppis med Mallanbrallan, då det är tänkt att vi ska sälja sjuuuukt mycket prylar, sedan styrelsemöte och så lite söndagslugn kanske.
 
Men vi börjar med att fira fredag med att knata ner till idrottsplatsen i byn och heja på kärleken som spelar match. Härligt!
 
Trevlig helg!

En bättre start

Kategori: Diverse

Det har varit en mycket lugn helg, välbehövligt och lite ovant. Blev i alla fall ett biobesök i lördags med Hannah och hennes dotter och filmen Modig kan jag verkligen rekommendera. Även för vuxna alltså.
 
Annars har jag och katterna haft en hel del tid ihop då sambon varit på tysklandsäventyr och sedan även lite jobbaktiviteter. Jag hann för den delen med en rekordsnabb inventering igår också, så helt på latsidan har jag ju faktiskt inte legat.
 
Och starten på den här veckan kan eventuellt ha kunnat gå något lite bättre. Vi inleder med litet stopp i toaletten, det är ju alltid en favorit - även om det är en väldigt ovanlig händelse. Stoppet var förhoppningsvis ytterst tillfälligt. Därefter smiter en av katterna in i sovrummet preciiiis när jag ska gå ut därifrån och köra till jobbet. På grund av ett par missöden där inne så får de inte vara där oövervakade - alltså ska dörren vara stängd när vi är på jobbet. Så jag ägnar ungefär en kvart åt att försöka locka fram en skrämd liten katt från under sängen. Skrämd blev hon först för att jag nästan klämde henne i dörren när hon smet in, sen träffade henne med rengöringsmedlet när jag, när jag ändå låg på golvet, hittade en mysig liten kattspya en lagom bit in under sängen och lite så där... Till slut, efter att ha tagit hjälp av katt nummer två i utdrivningsförsöken så studsar de ut båda två.
 
Problemet är bara att om man kommer i ofas med avgångstiden hemifrån så havererar liksom hela upplägget för morgonen. Man hamnar plötsligt i kö på väg in till stan och sånt där kul.
 
Så ja. En lite bättre start hade jag faktiskt kunnat önska mig. Men å andra sidan så kan ju dagen och veckan bara bli bättre nu.
 
För övrigt har vi provkört bil hela helgen (hej bra försäljningsknep), så den ska lämnas tillbaka i eftermiddag men förhoppningsvis hämtar vi tillbaka den om ett tag.
 
:)