mellan vakna & somna

Årets sista dag

Kategori: Diverse

Årets sista dag är här och det är dags att se tillbaka och minnas det år som gått. Man kan minst sagt säga att detta varit ett händelserikt år, så det känns nästan övermäktigt att försöka sammanfatta. Men jag måste ju försöka. :)
 
JANUARI

Vi firade in det nya året lugnt och stillsamt tillsammans med våra fina vänner här i skogen. Bullen i magen växte så det knakade och några större festligheter fanns inte riktigt med på önskelistan.
 
I början av januari fick jag också det mycket hedrande, och förvånande, meddelandet att jag blivit nominerad till Årets idrottsledare och därför skulle få det stora nöjet att gå på Idrottsgalan i Blekinge.
 
Ägnade en hel del tid på Blocket där jag letade efter en vagn till vårt lilla pyre. Tillslut fick vi napp och en Emmaljunga blev vår. Vi hann också med att gå på fotboll och se Trion ta hem dm, fira liten Tuva som fyllde ett helt år, fira vår favorit-Isabell, få järnbrist och bråka lite med våra kaminleverantörer.
 
 
  
 
FEBRUARI

I februari var det dags att gå på idrottsgala. En fantastisk kväll och jag är så glad att jag fick möjligheten att gå. Jag vann inte, men underhållningen och äran att få gå kändes som en vinst i sig.
 
Magen fortsatte växa, järnvärdet började bli lite bättre och då fanns det plötsligt energi till lite pyssel och fix. Vi hängde också lite vid vår frusna sjö där det både fiskades och grillades i vintervädret. 
 
     
 
MARS

I mars kan man säga att nedräkningen till bebisens ankomst satte ordentlig fart. Benen svullnade upp, magen var kalasstor och energin var inte direkt överdriven.
 
Snön låg djup fortfarande även om ljuvliga soliga dagar gjorde vad de kunde för att minska på snötäcket. Jag och Malin försökte sälja prylar på loppis, men gick knappt plus på det äventyret. Köpte ett bebiskit från Malin och började känna oss rätt redo för den där bebisen. I mitten av månaden åkte jag i snöstorm med jobbet till Bäckaskogs slott för lite planeringsdagar. Tröttnade på den förbannade vintern, förevigade magen och passerade 90% av graviditeten.
 
Försökte förstå mig på försäkringskassan, hade lite för snabba hjärtljud på min bebis i magen och laddade för att fira påsk.
 
     
 
 
 
APRIL

Tveklöst årets mest händelserika månad. :)
Vår plan med påskledigheten var att hinna vara lediga, fixa och dona en massa, blev inte riktigt som vi tänkt. Istället blev vi sjuka och tillbringade tiden med att hosta, hosta och hosta. Min hosta gjorde att vi fick göra ett besök på förlossningen, men allt var okej med lilla bebisen. Jag tappade rösten, missade den näst sista veckan på jobbet och sen plötsligt den 11 apri gick vattnet på morgonen.
 
Eftersom vi var beräknade till den 21 april så var det svårt att förstå att det var dags redan nu. Jag skulle ju åka till jobbet och fixa det sista innan ledighet och väntan på bebis. Men sånt där kan man ju inte alls styra över. Efter kontroller varje dag och inbokad tid för igångsättning satte det sedan äntligen igång på riktigt. Klockan 03 den 13 april åkte vi in till förlossningen och 11.35 föddes vår lilla böna.
 
Förlossningen gick bra och jag tyckte (tycker fortfarande) att det var en riktigt häftig upplevelse. Därefter följde dock en tid av mycket amningshets på BB, gulsot på lillan och många tårar innan vi äntligen fick åka hem en vecka efter födseln. Mitt i allt detta vann jag dock en fantastisk vän i Amanda som gick igenom precis samma saker med sin lilla dotter.
 
Större delen av resten av månaden handlade förstås om att komma in i det nya livet som familj och lära känna vår lilla fantastiska dotter.
 
          
 
MAJ

Sköna maj hälsades välkommen vid hembygdsgården samt hemma hos vännerna. Lilla bönbebisen hängde mest bara med och sov sig igenom det mesta. I maj presenterade jag också Agnes för kollegorna för första gången, tittade på fotboll på IP, mös i solen och kämpade med amning och mammaliv.
 
Sedan var det också dags för mig att lämna 20-års åldern och bli 30. Själva födelsedagen firade jag i en solstol med bönan sovandes i vagnen bredvid. På kvällen fick syster vara barnvakt medan jag och Morgan gick ut och åt.
 
Agnes sov väldigt mycket den här perioden, senare skulle det visa sig att det högst troligt berodde på att maten inte riktigt räckte till...
 
I maj lyckades Morris även med att skada tassen så att tratt och bandage blev resultatet. Inte populärt och ganska tålamodskrävande att ha både en människobebis och en frustrerad kattbebis hemma. :)
 
                     
 
 
 Här blir det lite paus. Resten av året kommer imorgon. Förhoppningsvis. Tiden räcker inte riktigt till här bland nyårsförberedelser och snorig Agnes. :)
 

God jul

Kategori: Diverse

Hoppas alla har en ljuvlig jul. Lugn, skön och med mys i stora lass. Vi har kommit hem till skogen igen efter att ha spenderat eftermiddagen och kvällen igår i Sölvan.

Det blev en härlig julafton med massa god mat, fina paket och tomte förstås. Bönan blev inte rädd för den mystiske mannen i skägg utan satt gärna i knät en bra stund. Hon fick såklart massor av fina paket, men som förväntat var det snörena och kartongerna som var mest spännande. :) Idag har hon dock börjat bekanta sig med de nya leksakerna och verkar mycket nöjd!

För ovanlighetens skull fotade vi mest med den riktiga kameran igår, men vi fastnade på några mobilbilder också. :)





Julefrid

Kategori: Diverse

Nu börjar lugnet äntligen infinna sig. Julefrid i juletid. Igår tog vi in gran och pyntade. Och hade strömavbrott i några timmar. Där satt jag mitt i ett hav av tomtar och kartonger när strömmen plötsligt försvann. Puh. Men det gick bra att pynta vidare med pannlampa och stearinljus. :)



Idag har jag svängt ihop tre sorters julgodis. Knäck, mjuk kola och snickers blev det i år. Vi har också hunnit med att trängas lite med resten av Karlskrona på Amiralen. Nu gör Morgan lutfisk och jag har lovat att smaka i alla fall. Spännande! :)





God jul alla fina! Ta hand om varandra!

Badböna

Kategori: Diverse

Näst sista gången på babysimmet ägnades till stor del åt fotografering. Både ovanför och under vattnet. Och igår på avslutningen fick vi en skiva med alla fina bilder. Eller ja, fina kanske inte är rätt ord, men roliga. :) Det är visst ruskigt svårt att se just fin ut under vattnet. 
 
 
 
 
 
 
 
Jag hade ju gärna haft bilder på bönan med öppna ögon, men jag förstår henne jag blundar också helst under vatten. Hon är smart min dotter. :)
 
 
 

Det närmar sig

Kategori: Diverse

Tänk att julen snart är här. Mysigt och härligt förstås, men några julkänslor har jag inte än tyvärr. Förhoppningsvis kommer den lite mer i helgen när vi både ska hugga gran och pynta! :)

Julen ska vi fira både hemma hos svärmor på morgonen och förmiddagen och sedan i Sölvan med min familj på eftermiddagen och kvällen. Ska bli sååå kul att se bönan med tomten för första gången!



Men nästan det bästa av allt är att Morgan ska vara ledig i massa härliga dagar!

8 månader

Kategori: Diverse

Idag på självaste luciadagen fyller vår älskade lilla bönbebis hela 8 månader. Det känns ju helt tossigt att hon är så stor nu. Och bara den senaste månaden har det hänt massor i hennes utveckling!

Nu tar hon sig fram över golvet i en hejdundrans fart med sin snygga ålstil. Hon kan sitta själv, men det är inte speciellt intressant, det är ju mycket roligare att krypa runt och upptäcka världen!

Nu i veckan har den första tanden spruckigt igenom, så det är lite lagom vasst om man råkar vara i närheten med fingret. :) Hon har inte direkt varit krasslig, förutom magen som varit lite risig, men humörsvängningarna skojar man inte bort.

Hon sover tre gånger om dagen och hela natten, med något litet nappisättningsavbrott. En vanlig dag åter hon ett lass gröt till frukost, en burk mat till lunch + efterrätt, mellis i form av gröt eller smörgås och jogolino, en burk mat till middag och så välling på kvällen! Känns som vi fått in riktigt bra matrutiner nu faktiskt!

Hon låter en hel del. Oftast som nån slags dinosaurie, men det kommer något tatata ibland också! Hon verkar gilla musik riktigt mycket och om mamman dansar fuldans blir det garanterat skratt.

Lika mycket som hon gillar att åla runt på golvet och hitta på små hyss, tycker hon om att mysa hos mamma eller pappa när det är dags att sova. Och det är förstås lika mysigt för oss! :)





Träning

Kategori: Diverse

Ikväll kom jag faktiskt iväg och tränade. Stort kryss i taket! En tjej som går i samma föräldragrupp håller i pass på gymmet en kvart hemifrån och lockade dit mig. Riktigt kul var det också! Och träningsvärken är redan på gång. Sköööön känsla! :)



Idag har det varit hurtbullens dag lite. För på förmiddagen blev det en härlig långpromenad med mammor och bebisar som följdes upp med fika här hemma. Två små pojkbebisar och så Agnes och kompisen Alice förgyllde tiden. Agnes och Alice busade verkligen järnet på golvet. Såå söta!



Imorgon är det äntligen babysim igen. Vi missade ju förra veckan på grund av stormen, så det ska bli extra kul. Dessutom ska vi ta undervattensbilder! Spännande!

Storm, strömavbrott och julbord

Kategori: Diverse

I torsdags kom han den där Sven på besök till oss. Runt halv sex på kvällen försvann strömmen, men denna gången hade jag förberett lite bättre och tappat upp vatten och laddat telefonen. Morgan hann dock inte hem innan första trädet föll över vägen och fick ta sig en språngmarsch genom en stormig skog. Hyfsat nervös väntan här hemma! Men till sist kom han, dyngsur och med två småblöta pizzor. :)

Den natten blåste det så att hela huset knakade och min sömn blev något ryckig. Tack och lov var det bara ett träd som föll över vägen den här gången. Och redan i fredags, vid elva på kvällen, kom strömmen oväntat nog tillbaka. Då hade vi stängt in oss i rummet med kamin och burit ut alla kyl- och frysvaror på altanen. Nu får det gärna dröja läääänge till nästa storm känner jag!!



Igår blev det först stora städ- och bakdagen innan det var dags för årets julbord med härliga vänner! Agnes fick hänga hos min bästa Malin medan vi åt mat i stora lass. Maten var god, lite modern touch, men gottebordet lämnade lite övrigt att önska. Kan vara vi som är ovanligt kräsna också... :) En trevlig kväll var det i alla fall!



Födelsedag

Kategori: Diverse

Idag fyller den här fantastiske mannen år! Min stora kärlek och bönans fina pappa!



Vi har firat med ett litet paket på sängen när jag och Agnes vaknat, lite omvänt så. På förmiddagen hann vi med ett dop innan det var dags för lite kalas för familjen. Morgan hade önskat jordgubbstårta och eftersom födelsedagsbarnet alltid bestämmer så ordnade jag det! Kändes dock lite halvkonstigt att göra somrig tårta samtidigt som snön yrde utanför.



Grattis igen min skatt! Hoppas du är nöjd med födelsedagen! :)

1 advent

Kategori: Diverse

Idag är det första advent, och det är också Agnes första advent. Jag älskar verkligen julen, myset och pyntet. Och den känslan blir ju inte direkt mindre nu med en liten böna i familjen.



Igår fixade vi här hemma för att det skulle bli riktigt adventsmysigt! Och jag tycker faktiskt vi lyckades. :) Jag avslutade dagen med ett extremt kletigt lussebullsbak. Degen var helt galen, vilket resulterade i gigantiska lussebullar. Men goda blev de! :)