mellan vakna & somna

Fantastisk helg

Kategori: Diverse

Helt underbart.
Ungefär så kan man sammanfatta helgen som gick.

Massa mys i Hjärup i fredags kväll och lördags förmiddag. Vidare till fantastiskt härlig Ystad där vi bara strooosade runt. Åt en god lunch och fikade på ett superhärligt fik. Vidare till Herrestads gästis där rummet lämnade ganska mycket mer att önska, men den galet goda 5-rätters middagen vägde upp en hel del. Utflykt hela vägen hem i söndags och så en ledig måndag för min del på toppen av allt det.

Kommer massa mer bilder, men ungefär så här underbart härligt var det:

Utflyktigt

Kategori: Diverse

En väldigt aktiv vecka det här. Imorgon bär det av till Kalmar med jobbet, tillbaka på torsdag och på fredag styr jag och kärleken sedan kosan mot Skåne. Längtar en hel MASSA! Ett stopp hos finaste Ann och Andreas på fredag och sedan vidare för mys i Ystad resten av helgen.

Fantastiskt härligt ska det bli!
Och eftersom semestersaldot stod på +3 och klämdagsjobbet nästa fredag föll på min lott så slog jag till på lite semester nu på måndag istället.

Långhelg på ingång alltså (fast det bara är tisdag och det egentligen är förbjudet att redan ha helgfokus...) Men jag lääängtar ju. :)

Vårt lilla syprojekt

Kategori: Diverse

Eftersom söta lilla Olivia äntligen kommit till världen och vi äntligen har kunnat lämna över den hemmasydda presenten så kan jag nu äntligen stolt visa upp syprojektet signerat Malin och Sara.

 


Rätt så nöjda med det lilla täcket faktiskt. :)

Grattis!

Kategori: Diverse

Äntligen ett nytillskott till i världens bästa grönvita förening!

Grattis Anna och Jens och välkommen till världen lilla Olivia!
Webbisar

Maj

Kategori: Diverse

Jag älskar verkligen maj.
Det är fantastiskt att se allt som knoppas och slår ut.
Och så är det faktiskt rätt så härligt att fylla år också. :)

28. Jösses vad fort tiden går när man har roligt.
Ja, fylla år är helt klart kul!
Fick en viskande sång från mannen i mitt liv tidigt imorse. Och fick sedan en lite mindre viskande ja-må-du-leva-sång från finaste syskonbarnen någon timme senare. Underbart!

Igår blev det kalas med familjen. Fick massa fina presenter och bjöd på fika som verkade gå hem hos gästerna. Inte minst "jordgubbsklubborna" som jag verkligen kan rekommendera. Lätta att göra, lite roliga, tjusiga och framförallt smarriga. Med inspiration från Söta saker (förstås).Jordgubbar

Kategori: Diverse

Det vankas helg. Halleluja!
Och i helgen ska det både bakas och kalasas en smula.

Har skaffat mig en tradition i samband med mitt födelsedagskalas, att alltid baka någon form av jordgubbstårta som jag inte provat tidigare. Lite rafflande. :)

I år blir det lite rabarber- och jordgubbstema på hela kalaseriet.
Rabarbermuffins med jordgubbsfrosting, jordgubbar doppade i choklad på pinne och så tårtan då. Frusen rabarbertårta med jordgubbar.

Rackarns tur att man fyller år i maj...

:)

Hus

Kategori: Diverse

Dagens dilemma:
Finnes: Tjusigt, mysigt hus, till bra pris och bra läge.
Finnes inte: Minsta lilla lust att flytta igen.
Men man kan ju alltid titta...
Lite. :)

Halleluja

Kategori: DiverseToalettstolen är tillbaka på sin plats. Prisa gudarna.
Och ja, det blir säkert väldans tjusigt när kakel på väggarna är på plats också. När det kommer hända är dock något lite mer oklart, nästa vecka kanske. Man måste ju älska hantverkare...

Så, på torsdag funderar jag på att prova lite fotbollsträning - för att kunna duscha normalt efteråt (och inte i hon i tvättstugan som jag gjorde igår). En anledning så god som någon att träna lite fotboll tror jag.

Köket sägs vara beställt och kanske sätter hyresvärden igång med det redan på måndag. Många kansken, men ändå väldigt många steg framåt.

Och på tal om framåt så rör vi ju oss framåt i favoritmånaden och på måndag är det födelsedagsdags. Igår fick jag en fantastiskt tjuuusig och väldigt smarrig - i dubbel bemärkelse - present i förväg från Mallanbrallan. Så i sommar blir det räkfrossa på en liten båt. Nice!

Titta vilken fin paket::)

Badrumsrenovering...

Kategori: Diverse

Igår möttes jag av det här när jag kom hem:Vår toalettstol i trapphuset. Intressant. Jag visste naturligtvis varför, anledningen stavas badrumsrenovering. Men jag hade inte riktigt räknat med att vi skulle vara helt utan toalett i okänt antal dagar...

Det här är alltså anledningen:Mörkgrått golv, tjusigt! Jag hade visserligen önskat att man tagit bort mattan under, inte minst för att se om de är bra att det finns luft under mattan... Men vi får ju helt enkelt lita på att snubben som gör det, vet vad han gör.

Ingen toalett och förbud att beträda golvet gjorde att vi fick ta oss en spännande liten kvällsutflykt innan läggdags.Absurt är vad det är. Jag hoppas på en liten toalett kanske imorgon. Hurra. Har även lokaliserat en dusch här på jobbet eftersom frillan snart börjar nå smörstatus...

Livet är sannerligen ett äventyr!

Älskade majhelg

Kategori: Diverse

Varför måste tiden gå så himla fort när det är helg?
Fast väldigt trevligt har det ju varit och då är det väl som det ska med den snabba tiden.

Mys och städ innan liten bilutflykt och kalas hos pappan i lördags.
Hemåt på kvällskvisten och tid för kryddshopping till det lilla växthuset i söndags. Äta en liten glass, pyssla med Mallanbrallan och så vidare på fotbollsutflykt.

Ja, en rackarns fin helg. Igen. Det är ju fantastiskt.
Nu ska det bli lunch i naturen.
Älska maj!

:)

Suck

Kategori: Diverse

Suck.
Rätt så mycket denna veckan känns lite som en suck.
Men jag hoppas att vinden vänder.
Alternativt att sommar och semester kommer fort.

:)