mellan vakna & somna

3 månader

Kategori:

Nu har lillebror passerat tre månader och idag var det dags för vaccination och kontroll på bvc. 7800 gram och 64 cm stor är han nu. Den lille runde. Man kan ju jämföra med storasyster som var 57 cm lång och vägde 4940 gram vid samma ålder. Två helt olika barn som sagt, men lika fantastiska båda två :)

Även om lillebror är stor så följer han sina kurvor perfekt och han är inte övergödd - bara stor. :)

Så här vid tre månader är han ett aktivt barn som börjat vara vaken längre stunder och som, precis som sin syster, allra helst inte vill ligga ner i vaket tillstånd. Han älskar att sova i vagnen eller babyskyddet och då kan det bli riktigt långa sovstunder. 

Han sover även hela nätterna och har nu varit inne i en period där han ätit sista gången vid 22 och kan sedan sova till runt 07. Väldigt skönt förstås. Men han kan också vakna 05, det är lite av ett lotteri. 

Han är oftast en nöjd och glad bebis. Så länge han är mätt så är det inga problem. Kvällarna är ibland lite mer skrikiga i perioder, helst om han sovit lite för länge på dagen och missat något mål mat. Storasyster är verkligen den stora idolen och han blir alltid glad när hon kommer och busar. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: