mellan vakna & somna

10

Kategori: Diverse

Ja jo, det är ju några veckor sedan min lille bullebebis blev tio månader. Men bättre sent än aldrig. 😉

På kontrollen på BVC vägde han in på fin fina 12,02 kg och sträckte ut sig till hela 74 cm. Den store lille prinsen. Han klarade alla "testerna" galant och visade sig från sin vanliga soligt glada sida.

Nu vid tio månader klappar han ofta händerna, vinkar gärna till allt och alla, dansar mycket charmigt till musik och står utan stöd. Han närmar sig att kunna ställa sig upp utan stöd också, men har en bit kvar. Däremot är det inga problem alls att vandra iväg med valfri möbel som stöd.

Han går ju under namnet röjarralf av en anledning och i vaket tillstånd är det just nu full fart och väldigt mycket bus. Han vet precis vad han får och inte får, men skrattar bara när vi försöker lära honom vad ordet nej faktiskt betyder... Visserligen är han väldigt söt även då, men det är ju något frustrerande när man för sjuttielfte gången får rädda en blomma från att åka i golvet eller plocka bort något nyfyndat skräp från soppåsen.. 😉

Han har fortfarande syrran som sin stora idol och älskar att krypa in på hennes rum och leka. Ett par gånger per dag kan han till och med krypa in där själv och gå loss på legot en stund. Det är kul att bli jagad, leka tittut eller när man pusskittlar honom under hakan. Det är däremot inte alltid lika kul att somna på kvällen eller sitta still för länge. Han sover bra, även om han stökat lite mer på nätterna ett tag. Men nu den senaste veckan har han kunnat somna om efter att ha vaknat vid fem och vi har inte behövt stiga upp förrän sex-halv sju. Lyx. Både han och Agnes somnar med lite flyt vid 20 på kvällen och vaknar sällan under natten.

Katterna, och andra djur, är fortfarande väldigt roliga att spana på, men det är i allra högsta grad inte en besvarad känsla. Överlag är han oftast en nöjd och glad bebis. Mat är gött, han äter nästan alltid samma som oss, och att charma tanter på Maxi är hans specialitet. 😉

Kommentarer


Kommentera inlägget här: