mellan vakna & somna

6 månader

Kategori:

Ett helt halvt år är han nu, lille häppen! :)
Imorgon blir det bvc-besök, det ska bli väldigt spännande att väga och mäta.

Viggo är en oftast glad bebis, som dock har börjat visa sig lite skeptisk mot andra människor än mamma och pappa. Han tycker om att ligga på golvet och greja. Om det bara finns tillräckligt med leksaker runt honom kan han hålla sig lugn och nöjd en lång stund. Precis som storasyster så har han ett hejdundrandes humör, som hörs. Glad eller arg, inte så mycket däremellan. :)

Vi har börjat introducera annan mat än flaskmat och det går rätt så bra. Gröt är mums, päron också, lasagne var rätt okej och majs- och sötpotatispuré är gott. Fisk var däremot inte någon favorit på första försöket. Och när det är något han inte gillar, så märker man det direkt. Samtidigt är han nyfiken så jag hoppas ändå att han ska vara lite mer lättflörtad med maten än vad Agnes varit. 

Sömnen är just nu lite svajig, och har så varit en period. På dagarna sover han en kortare stund vid 8-9-tiden, en längre stund vid lunch och sen en lur på eftermiddagen. Han sover som bäst utomhus i sin vagn. På kvällen somnar han gott vid åtta, men vaknar vid 3-4 på morgonen och vill sova vidare på mamma eller pappa. Just nu är han dessutom snorig på natten och sover då väldigt oroligt. Han snurrar mycket i sömnen och lägger sig själv oftast på sidan eller på mage.

Han gillar bus, musik och avgudar sin storasyster. Är kittlig och älskar att bada. Vår älskade häppe. :)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: