mellan vakna & somna

2

Kategori:

Dagarna bara susar iväg i någon slags mata-blöjbyte-mata-söva-blöjbyte-mata-fart. Som det ska med andra ord.

Viggo är en gosig, men hungrig bebis. eller ja, kanske inte nödvändigtvis hungrig, mer konstant snuttig. Kvällarna är det lite mer skrikfest just, men vi har en liten teori om att mammamaten nog inte räcker till riktigt då så vi ska prova med att öka på tillmatningen lite och se om det ger lite mer harmoni i tillvaron ;). Nätterna går just nu förvånansvärt bra. Han vaknar oftast en gång, ammar och somnar om. Vaknar igen och vill ha mat vid halv sju och kan sen sova en stund till. 

Just det här sovandet hade jag förträngt. Att de sover så himla mycket när de är små. Lite skillnad mot storasyster som knappt vill vila på dagen alls längre. :)

Lillemans vikt hade fortsatt neråt i måndags när bvc var här på hembesök. När vi lämnade bb vägde han in på 4980 gram och i måndags låg han på 4890 gram. Fortfarande inom marginalen dock, så jag är inte orolig. Och skulle det vara så att amningen inte riktigt räcker till för vår stora gosse så vet vi ju att även mat i flaska funkar utmärkt. Erfarenhet är en fantastisk trygghet. 

Den nyblivna storasystern är för övrigt också helt fantastisk. Hon vill gärna visa upp lillebror när vi får besök och pussar och kelar med honom en hel massa. Vår fina stora tjej!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: