Dagens matlåda
Kategori: Diverse
Igår blev det gratinerade grönsaker med rökt lamm. Fast något rökt lamm hade de inte på ICA, så lammet fick bli en fågel. Rökt kyckling hade jag alltså istället. Det blev gott! Inte riktigt lika gott som den mexikanska kycklingen men helt klart över godkänt. Och mätt blev man, var mätt hela kvällen. En smula mer avancerat att laga var det också, men helhetsbetyget blir som sagt ändå över godkänt. Dessutom var det en mild och bra maträtt för mina sår i munnen. =)
Grönsakerna Mexikansk kyckling
Gratinerade grönsaker med rökt lamm
Ingredienser
Antal portioner: 4
gratäng:
500 gram palsternacka i skivor
150 gram konserverade champinjoner
200 gram purjolök i fina skivor
1 msk margarin
12 st gröna oliver, grovt hackade
2 dl finhackad bladpersilja
2 dl kesella 10 %
2 tsk vetemjöl
50 gram riven ost, 17 % fett
örtsalt
200 gram rökt lamm (i tunna skivor, som pålägg)
sallad:
12 st salladsblad i fina bitar
8 st valnötter, grovt hackade
1 dl russin
8 skiva grovt lantbröd
Instruktioner
Förväll palsternackorna i lättsaltat vatten i 5 minuter. Fräs svamp och purjo i margarin i en stekpanna. Varva palsternackor, svamp, lök, oliver och persilja i en smord ugnsfast form. Blanda kesella, vetemjöl, ost och örtsalt i en bunke. Bred oströran över grönsakerna. Stek i 225 grader i 20-25 minuter.
Servera gratängen med rökt kött och sallad gjord på salladsblad, valnötter och russin
Bloggadress: http://petrisens.blogg.se