mellan vakna & somna

Föreningsliv

Kategori: Diverse

Att vara aktiv i en förening är speciellt. På väldigt många vis. Den grönvita förening som jag har äran att vara ordförande för är speciell. På väldigt många vis. På väldigt många bra vis. Den är liksom som en stor familj.

En vanlig måndag i juni kan det vara full fart på idrottsplatsen. Herrlaget tränar på ena planen, damlaget på den andra. Några barn springer mellan den lilla lekplatsen utanför klubbstugan och gräsplanen där mamma eller pappa tränar. Inne i klubbstugan pratas det både om framtid, dåtid och nutid på månadens styrelsemöte. Kreativt precis som vanligt, lite bebiskräk landar på ett protokoll, arbetsuppgifter delas ut, frågetecken blir till utropstecken och när klockan är åtta är både möte och träningar slut.

Att det är roligt, kreativt och inspirerande är lite av nyckelfaktorn för att man ska orka. Det är trots allt ett helt ideellt arbete som utförs på fritiden. Vi är en förening med många otroligt engagerade och duktiga medlemmar, och utan deras jobb hade varken gräsmattan blivit klippt, godiset sålt, korven grillad, tvätten tvättad, lotterna sålda, linjerna målade, träningar genomförda, festligheter ordnade, läger planerade, kakor bakade, beslut fattade, omklädningsrum städade...eller något av allt annat vi gör...

Fastnade lite i denna fascinerande tankevärld idag när jag funderade lite över hur mycket tid som går till föreningsarbete varje vecka. Det blir några timmar, skulle man kunna säga. Men som sagt; roligt, kreativt och inspirerande. Det är värt det.

:)

Kommentarer

  • Malin säger:

    Bra skrivet!!!!!

    2012-06-05 | 20:46:01
  • Anne-Lie säger:

    kanon sara! skulle vilja ha detta uppsatt på anslagstavlan !!

    2012-06-09 | 11:55:32

Kommentera inlägget här: