mellan vakna & somna

3

Kategori:

Idag var det dags för 3-årskontroll på bvc för lilla bönan. Hon var inte så värst samarbetsvillig och blygheten tog över lite grann. Så kan det ju vara. Men, nästan 12 kg lätt och 91 cm lång. ;) Liten ja, men hon följer sina kurvor på samma vis som hon gjort hela sitt liv. Så ingen oro för det direkt. Det enda vi klurar på är egentligen hennes hår. Eller ja, avsaknad av hår och det faktum att hon drar av det. Läkaren skulle konsultera en hudläkare och så får vi ta det därifrån. 

I övrigt klarade hon kollen fint, när det bara var hon och jag i rummet började hon ju prata på som vanligt, så då gick bvc-lotta och läkaren höra det också från andra sidan dörröppningen ;) Sparkar boll gör hon, och hoppar, och ritar cirklar, och pratar så man förstår för det mesta (även om det blir lite bakvänd ordning på bokstäverna ibland, typ mås = små.)

Agnes är annars en försiktig liten tjej som kan busa loss ordentligt om hon bara känner sig trygg. Hon är lite blyg inför nya människor och tycker inte så mycket om när det blir för högljutt och stimmigt. Hon gillar att rita och pyssla, att busa med pappa, leka med dockor, gunga eller bygga lego. Hon tycker mycket om att sjunga och dansa och om jag bakar har jag en given hjälpreda. 

Hon är omtänksam och kärleksfull. Avgudar sin lillebror på samma sätt som han är helt förtrollad av henne. Mat är lite roligare nuförtiden, men korv i alla former är fortfarande favoriten. Hon vill gärna höra saga på kvällen, tycker om att titta på youtubeklipp på surfplattan och har ett hejdundrandes humör när hon inte får som hon vill (typ när elaka mamman begränsar skärmtiden ;)) Hon är blöjfri på dagen sen några månader tillbaka, älskar plötsligt att bada och är katternas bästa matvän. :)

Min stora tjej! 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: