mellan vakna & somna

Liten fast stor

Kategori: Diverse

Min älskade lilla fisunge.
14 månader idag.
Så liten, fast ändå så stor.
 
Igår gick hon på eget initiativ två steg till på egen hand. Lite så där halvt i sidled och med hyfsat förvånad blick. Sen försökte vi locka henne till att gå lite till, utan att hålla oss i händerna. Något litet stapplande steg till blev det, men sen bytte hon fokus och då var det där med att gå heeelt ointressant.
 
Agnes har även börjat med den lite trevliga vanan att hon hellre vill äta med gaffel eller sked istället för att kladda med händerna. Visst får händerna hjälpa till en hel del, men det går bättre och bättre tycker jag. Överlag så är det helt fantastiskt att hon faktiskt är nöjd när hon äter, så länge hon får göra det själv, och nuförtiden äter hon i stort sett alltid samma som vi äter fast kanske lite modifierat ibland. 
 
Hon har ju ett hejdundrans humör, så när hon inte får som hon vill får man verkligen veta det. Det är även en liten tjej med mycket bus i. Alla gränser ska testas och mååånga gånger vet hon precis vad hon får och inte får göra och kikar över axeln med ett skratt.
 
En "normalkväll" tar vi på pyjamas och mumsar välling vid sju, sedan är hon så sömnig att det bara är att lägga henne i sänger. Men ibland, om hon sovit lite försent på dagen eller så, så är det ett betydligt mer långdraget och högljutt nattande. Nästan alltid sover hon sen hela natten, med någon nappisättning, och vaknar oftast runt 06 på morgonen. Men ibland, om det blivit lite sent kvällen före, kan hon slå till på sovmorgon framåt 7-8.
 
Agnes är ett riktigt charmtroll, nyfiken, glad och tycker om att leka med andra barn. Hon gillar verkligen att gunga, så det måste vi göra mer med henne, sandlådelek är också kul medan det där med bad än så länge inte är någon hit. Däremot är det ju superkul att leka med vatten.
 
Hon "pratar" mycket och hööögt i perioder. Allra helst i affären. Det är mycket mamm, papp och tatt och så långa obegripliga haranger med dadadada. :)
 
Som jag älskar dig!
 
 

Kommentarer

  • Suss säger:

    Åh så fin, stor och duktig hon är!

    Och tack för kommentaren om tårtunderläggen, som jag av någon konstig anledning råkade ta bort, vi hittade faktiskt storpack sedan på Markislagret.

    Vi köpte en lite större storlek och sedan delar vi dem på mitten - ni får hålla utkik vad de används till ;)

    2014-06-14 | 17:04:28
    Bloggadress: http://husnr24.blogspot.com

Kommentera inlägget här: