mellan vakna & somna

Studiebesök

Kategori: Diverse

Igår var det äntligen dags för det efterlängtade studiebesöket på förlossningen. Dessvärre gjorde infektionsrisken (RS-virus och lite annat smått och gott) att det var totalt besöksförbud på både BB och förlossningen. Lite av ett antiklimax att fastna i ett konferensrum utanför och titta på ett bildspel. Men helt klart bättre än inget ändå. Och så var det ju kul att träffa ett par stycken ur föräldragruppen igen.
 
32 dagar kvar nu, +/- två veckor antar jag. I appen står det såhär om Bullen denna veckan:
Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång. Eftersom livmoderns väggar och magen sträcks alltmer och blir tunnare kommer mer ljus in och bebiser utvecklar en tydligare dygnsrytm. Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.
 
2,4 kg och 46 cm alltså. Verkligen snart färdigbakat där inne.
Dags att komma ur förnekelsefasen snart kanske... :)

Kommentarer

  • Systser i söder säger:

    åååå det är ju snart dags. Helt galet! kram

    2013-03-20 | 11:17:17
  • Malin säger:

    Det där med dygnsrytm fattar jag inte riktigt (kommer ihåg att jag själv läste det i appen), det tog ju fy fasen 1 år utanför magen innan dygnsrytmen infann sig! :-))

    2013-03-20 | 19:12:35
  • Sara säger:

    Dygnsrytmen kanske utvecklas, men därmed inte sagt att den blir så som vi vill tänker jag... :) bebisar kan ju va sjukt envisa. ;)

    2013-03-20 | 22:41:54

Kommentera inlägget här: