mellan vakna & somna

Växer så det knakar

Kategori: Diverse

Dagens tips i en av gravidapparna: Snygga till ögonbrynen. Snyggt formade ögonbryn hjälper verkligen till att lyfta hela ansiktet ... och så vidare.
 
Men om vi bortser från just detta kanske inte helt gravidrelevanta app-tips så står det nu så här om den lille bullen:
Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden ca 26 cm från huvud till stjärt. Hjärnan och de inre organen fortsätter att utvecklas och barnet lägger på sig mera vikt. Barnet fortsätter att sträcka på sig och sparka, men har nu inte lika mycket plats att röra sig på. Kroppen och huvudet är proportionerliga. Barnet kan kontrollera andning och kroppstemperatur. Barnet är känsligare för ljus, ljud, smaker och lukter.
 
Det är alltså gravidvecka 29 nu och den sista tredjedelen av graviditeten är här. Strax över 70% har passerat och det är 82 dagar kvar till beräknad födelsedag. Känns ju helt overkligt.
 
Igår var det full fart i magen och just det där att Bullen inte har lika mycket plats att röra sig på börjar verkligen märkas eftersom hela magen skuttar till med jämna mellanrum. Det börjar kännas mer och mer helt enkelt. Och det känns ju som helt i sin ordning. :)

Kommentarer

  • Malin säger:

    Härligt!!!

    2013-01-29 | 14:02:47

Kommentera inlägget här: