mellan vakna & somna

Pryttlar i överflöd

Kategori: Diverse

Jodå, det händer lite smått och gott i vårt lilla hus mest hela tiden. Vaknade imorse och undrade vart sambon tagit vägen. Hittar honom med målarburken och penseln i handen i groventrén. Han hade visst vaknat tio i sex och kommit på att det nog var bra om vi hann måla taket en andra gång innan elektrikern gör färdigt elen där. Otroligt imponerande, och smått galen, insats där på morgonkvisten.

Jag började igår försöka röja, flytta runt och rensa bland alla grejer som står där andra grejer borde stå. Målet är att kunna sätta matsalsbordet på sin rätta plats lagom till födelsedagen nästa vecka. Mycket pryttlar och grejer blir det.

Och då kan man ju också reflektera lite över hur mycket pryttlar och grejer man behöver, egentligen. Nu har vi ju haft merparten av vårt hem nerpackat sedan slutet av mars och jag måste säga att det går alldeles utmärkt bra att fixa vardagen ändå. Visst, köksgrejer som glas, tallrikar och sådana saker längtar man ju en del efter att hitta (det där med att inte märka upp kartongerna kändes som en mycket bättre idé innan vi flyttade runt på alla lådor fyra varv). Men ändå, många andra pryttlar och grejer är egentligen sjukt överflödiga.

Nåväl. Ikväll, efter ett biobesök, fortsätter försöken att få ordning på nedervåningen. Det innebär nästan bara att bära upp ännu mer på ovanvåningen, men ändå.

:)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: